Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σεβασμιώτατος
Βαρθολομαίος
Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου
Από8 Οκτωβρίου 2021
ΠροκάτοχοςΕμμανουήλ
Ιεροσύνη
Χειροτονία16 Οκτωβρίου 2021
Προσωπικά στοιχεία
Κοσμικό ΌνομαΔημήτριος Γ. Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης
Γέννηση1969
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΣπουδέςΘεολογική Σχολή Αθηνών
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, Θεσσαλονίκη, 1969) είναι Έλληνας επίσκοπος, μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κατά κόσμον Δημήτριος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας. Στη συνέχεια σπούδασε θεολογία, λαμβάνοντας πτυχίο από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1992 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1994 πρεσβύτερος (λαμβάνοντας και το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη) από τον ε­πίσκοπο Τράλ­λε­ων Ι­σίδωρο. Από το 1995 έως και την εκλογή του υπηρέτησε ως εφημέριος και προϊστάμενος του ιστορικού Ι­ερ­ού Να­ού Με­τα­μορ­φώ­σε­ως του Σω­τή­ρος στην Πλάκα.

Παράλληλα, από το 2001 υ­πη­ρέτησε στην Ιε­ρά Σύ­νο­δο της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος, ως Δι­ευ­θυν­τής του Γρα­φεί­ου Ε­πι­κυ­ρώ­σε­ων και Γραμ­μα­τέας των Ει­δι­κών Συ­νο­δι­κών Ε­πι­τρο­πών Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος και Α­κα­δη­μί­ας Εκ­κλη­σι­α­στι­κών Τε­χνών, κα­θώς και ως Μέ­λος της Υ­πο­ε­πι­τρο­πής Καλ­λι­τε­χνι­κών Εκ­δη­λώ­σε­ων της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος. Ως αρχιμανδρίτης, εκπροσώπησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε ως εισηγητής και σύνεδρος σε Συνέδρια και αρθρογράφησε στον ημερήσιο Τύπο[1].

Στις 8 Οκτωβρίου 2021 εξελέγη Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 16 Οκτωβρίου 2021 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών[2][3][4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]