Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας Κωνσταντίνος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σεβασμιώτατος
Κωνσταντίνος
Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας
ΈδραΣιγκαπούρη
Εκλογή3 Νοεμβρίου 2011
Από20 Νοεμβρίου 2011
Προσωπικά στοιχεία
Κοσμικό ΌνομαΚωνσταντίνος Τσίλης
Γέννηση1 Ιανουαρίου 1973 (1973-01-01) (51 ετών)
Πειραιάς, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας Κωνσταντίνος (Πειραιάς, 1973) είναι Έλληνας Θεολόγος και Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Τσίλης γεννήθηκε το 1973 στον Πειραιά.

Σπούδασε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Θεολογία από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Κοινωνιολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων Δημοσιογραφίας, Εκφώνησης, Συμβολισμού γραπτού και προφορικού λόγου, Κινηματογραφίας και Μοντάζ, Αντιμετώπισης ψυχολογικών τραυμάτων από φυσικές καταστροφές από το Πανεπιστήμιο Eastern Mennonite των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με υποτροφία της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, παραδοσιακής πρακτικής ιατρικής με έμφαση τις πρώτες βοήθειες και την αντιμετώπιση του υποσιτισμού, Διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί δεκαπενταετία, σε εκκλησιαστικά και μη περιοδικά και εφημερίδες και ως Ραδιοφωνικός παραγωγός και αρχισυντάκτης σε εκκλησιαστικούς και μη ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως η Πειραϊκή Εκκλησία, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Ραδιόφωνο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1998 συμμετείχε ως εθελοντής, περιοδικά σε ιεραποστολικές αποστολές στην Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής. Διετέλεσε στέλεχος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ως Κατηχητής, Στέλεχος των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων και συνεργάτης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στις 25 Ιανουαρίου 2003, χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νικήτα και Πρεσβύτερος, από τον ίδιο, στις 26 Ιανουαρίου 2003. Στις 19 Ιουλίου 2003 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης. Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής και από τον Μάρτιο του 2005 έως το 2011 Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής.

Το Δεκέμβριο του 2004, μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, οργάνωσε προγράμματα ηθικής και υλικής υποστήριξης για τα θύματα της καταστροφής, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανοικοδόμηση κλινικών και σχολείων στην Ταϊλάνδη και στα νησιά Νίας στα ανοικτά των ακτών της Σουμάτρα στην Ινδονησία.

Έχει καλή γνώση της γραπτής και προφορικής αγγλικής γλώσσας. Έχει κάποιες γνώσεις ιταλικών, γαλλικών και εβραϊκών. Γνωρίζει επίσης τη νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille.

Εξελέγη στις 3 Νοεμβρίου 2011 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως πρώτος Ορθόδοξος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νότιας Ασίας και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 20 Νοεμβρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου[1][2][3]. Ενθρονίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2012, στο Chijmes Hall της Σιγκαπούρης, παρουσία των Μητροπολιτών Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας Νεκταρίου, Σάμου Ευσεβίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Δαρδανελίων Νικήτα και Κορέας Αμβροσίου[4].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Εξελέγη Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ο πειραιώτης π. Κωνσταντίνος Τσίλης». Διακόνημα. Ανακτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023. 
  2. User, Super. «Φωτογραφίες από την χειροτονία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης». Romfea.gr - Όλη η Ορθοδοξία με ένα κλικ!. Ανακτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023. 
  3. «ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – OMSGSA» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023. 
  4. Συνοδοιπορία (Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012). «συν - οδοιπορία: Εκτενές ρεπορτάζ από την ενθρόνιση πρώτου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου». συν - οδοιπορία. Ανακτήθηκε στις 2023-11-26.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |ημερομηνία= (βοήθεια)

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστοσελίδα Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας