Sacrifice (άλμπουμ των Motörhead)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Sacrifice
Στούντιο άλμπουμ από Motörhead
Κυκλοφόρησε11 Ιουλίου 1995
Ηχογραφήθηκε1995 στις Ηνωμένες Πολιτείες
Μουσικό είδοςHeavy Metal
Διάρκεια36:11
ΠαραγωγόςΧάουαρντ Μπένσον
ΔισκογραφικήCMC International
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Motörhead)
Bastards
(1993)
Sacrifice
(1995)
Overnight Sensation
(1996)

Sacrifice είναι ο τίτλος του δωδέκατου στούντιο δίσκου του βρετανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 1995 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "CMC International".

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ έγιναν μέσα στο 1995 στα "Cherokee Studios" του Χόλιγουντ. Οι Motörhead έλυσαν το πρόβλημα της διανομής τους υπογράφοντας συμβόλαιο με την "CBH" για την Ευρώπη και τη "CMC" στην Αμερική. Παρ' όλα αυτά αντιμετώπιζαν ένα εσωτερικό πρόβλημα, με τον κιθαρίστα Würzel να συμμετέχει απρόθυμα στο δίσκο, παίζοντας μόλις δύο σόλο, αφού λίγο αργότερα αποχώρησε, αφήνοντας το συγκρότημα σε μορφή τρίου και πάλι μετά από έντεκα χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, ο Lemmy συνεργάστηκε και πάλι με τον Όζι Όσμπορν για το "See You on the Other Side" του άλμπουμ του, "Ozzmosis".
Το άλμπουμ μπήκε στα γερμανικά και τα σουηδικά τσαρτ, χωρίς να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε άλλες χώρες του κόσμου. Οι κριτικές που έλαβε ήταν μέτριες ως καλές, με το "Allmusic" να του δίνει 3,5 αστέρια και το "Sputnik Music" μέσο όρο βαθμολογιών 3,1. Το εξώφυλλο του δίσκου ήταν για άλλη μια φορά δημιουργία του Τζο Πετάνιο, ενώ το ομώνυμο κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της ταινίας "Tromeo and Juliet".
Οι περιοδείες του συγκροτήματος ξεκίνησαν από τα τέλη Απριλίου του 1995, με συναυλίες στη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Τον Ιούνιο έδωσαν τρεις συναυλίες επί βρετανικού εδάφους πριν ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 13 Ιουνίου ανοίγοντας τη συναυλία των Black Sabbath στο Μάνσφιλντ της Μασσαχουσέτης. Μέχρι τις 2 Αυγούστου έδωσαν είκοσι συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, για να περιοδεύσουν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 1995. Στις 8 Νοεμβρίου έπαιξαν στο Σαντιάγο της Χιλής και τρεις ημέρες αργότερα στο "Estadio Obras Sanitarias" του Μπουένος Άιρες.
Τα είκοσι χρόνια από τη δημιουργία του συγκροτήματος γιορτάστηκαν στο κλαμπ "Whiskey A Go-Go" του Λος Άντζελες στις 14 Δεκεμβρίου 1995, με τους Metallica να εμφανίζονται με την ονομασία The Lemmys και να παίζουν διασκευές σε τραγούδια των Motörhead, μερικά εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν στο δίσκο τους, "Garage Inc.".
Στις αρχές της επόμενης χρονιάς έδωσαν 29 συναυλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Cathedral να ανοίγουν τις εμφανίσεις τους, ενώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εμφανίστηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, για να κλείσουν την περιοδεία τον Αύγουστο με δύο εμφανίσεις στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέσα στο 1996, ο Lemmy πραγματοποίησε γκεστ εμφάνιση στο δίσκο "Motel California" των Ugly Kid Joe και το συγκρότημα ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις του επόμενου δίσκου του.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Sacrifice (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:16
2. Sex & Death (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 2:02
3. Over Your Shoulder (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:17
4. War for War (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:08
5. Order / Fade to Black (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 4:02
6. Dog-Face Boy (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:25
7. All Gone to Hell (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:41
8. Make 'Em Blind (Kilmister) - 4:25
9. Don't Waste Your Time (Kilmister) - 2:32
10. In Another Time (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:09
11. Out of the Sun (Kilmister, Burston, Campbell, Dee) - 3:43

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Sacrifice (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 11 Ιουλίου 1995

Χώρα Θέση
Γερμανία 31
Σουηδία 36

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Sacrifice" ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]