On Parole

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
On Parole
Στούντιο άλμπουμ από Motörhead
Κυκλοφόρησε8 Δεκεμβρίου 1979
ΗχογραφήθηκεΔεκέμβριος 1975 - Φεβρουάριος 1976 στο Μόνμαουθ της Ουαλίας
Μουσικό είδοςHard Rock
Διάρκεια36:59
ΠαραγωγόςΦριτζ Φράιερ
ΔισκογραφικήUnited Artists
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Motörhead)
-On Parole
(1979, ηχογ. 1976)
Motörhead
(1977)

Το On Parole είναι άλμπουμ του βρετανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου τον Δεκέμβριο του 1979 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "United Artists" και επανεκδόθηκε σε μορφή CD το 1997 από την "EMI", με τέσσερα επιπλέον τραγούδια. Η αρχική ηχογράφηση της εν λόγω κυκλοφορίας έγινε στα τέλη του 1975 και στις αρχές του επόμενου έτους, με τον Λάρι Γουόλις στην κιθάρα, λίγο πριν ακτικατασταθεί από τον Έντι Κλαρκ.

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχική σύνθεση των Motörhead περιελάμβανε τον Lemmy στα φωνητικά και το μπάσο, τον Λάρι Γουόλις στην κιθάρα και τον Λούκας Φοξ στα τύμπανα. Οι πρώτες τους ηχογραφήσεις, το Σεπτέμβριο του 1975 περιελάμβαναν τα κομμάτια "Motörhead", "Lost Johnny", "On Parole" και "Iron Horse / Born to Lose". Το χειμώνα του 1975, ο Φοξ αντικαταστάθηκε από τον Φιλ "Philthy Animal" Τέιλορ ο οποίος έπαιξε και πάλι τα τύμπανα για τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, με εξαίρεση το τραγούδι "Lost Johnny", λόγω του ότι ο Τέιλορ συνελήφθη μεθυσμένος, πριν προλάβει να μεταβεί στο στούντιο.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει τρία τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο Lemmy για το προηγούμενο συγκρότημα του, τους Hawkwind, δύο διασκευές στο "City Kids" των Pink Fairies και το "Leaving Here", όπως και τα "Vibrator" και "Fools" τα οποία είχε γράψει και τραγούδησε ο Γουόλις.
Η δισκογραφική εταιρεία "United Artists" αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει το δίσκο θεωρώντας ότι δε θα γνώριζε εμπορική επιτυχία, με αποτέλεσμα οι Motörhead να κυκλοφορήσουν το ομώνυμο άλμπουμ τους μέσω της "Chiswick", ένα χρόνο αργότερα. Παρ' όλα αυτά, μετά την κυκλοφορία του δίσκου "Bomber" το 1979 και αφού το συγκρότημα είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, η "United Artists" αποφάσισε να πραγματοποιήσει την κυκλοφορία, με το άλμπουμ να ανεβαίνει στο # 65 των βρετανικών τσαρτ, παραμένοντας στο Top-75 για δύο εβδομάδες.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Motörhead"  Kilmister 2:57
2. "On Parole"  Wallis 5:38
3. "Vibrator"  Wallis, Brown 2:53
4. "Iron Horse / Born to Lose"  Taylor, Brown, Lawrence 5:17
5. "City Kids"  Wallis, Sanderson 3:43
6. "Fools"  Wallis, Brown 5:35
7. "The Watcher"  Kilmister 4:50
8. "Leaving Here"  Dozier, B.Holland, E.Holland 2:56
9. "Lost Johnny"  Kilmister, Farren 3:31
Συν. διάρκεια:
36:59

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Motörhead (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 8 Δεκεμβρίου 1979

Χώρα Θέση
Ηνωμένο Βασίλειο 65

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "On Parole" ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]