Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αγορά της Βικιπαίδειας
Ο Περικλής αγορεύων στην Πνύκα
Οι αρχαίοι Έλληνες για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες, συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που του είχαν αποδώσει την ονομασία Αγορά, δηλαδή τόπος συνάθροισης. Παρόλο που στην Αγορά πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, ήταν κυρίως το μέρος όπου οι πολίτες συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν και δημιουργούσαν.

Έτσι και εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε για την κοινότητα μια ψηφιακή Αγορά ώστε να μπορούμε ευκολότερα να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε, να συνεννοούμαστε και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά, μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο είναι ευπρόσδεκτοι και παροτρύνονται να το κάνουν.

Ανακοινώσεις


Κλειδωμένες βάσεις δεδομένων (μπορούμε να ζητήσουμε να μας δώσουν το κλειδί:) )[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε βρει βάσεις δεδομένων με κείμενα που θα σας ενδιέφεραν (στην ελληνική γλώσσα) και για τις οποίες δεν έχετε πρόσβαση... π.χ αρχείο κάποιας εφημερίδας ή βιβλιοθήκης ή κάτι άλλο που δεν έχω υπόψη μου. Έχουμε τη δυνατότητα ως Βικιπαίδεια:Βιβλιοθήκη να ζητήσουμε πρόσβαση με τη βοήθεια και συμβικιπαιδιστών από το εξωτερικό που θα αυξήσουν την αξιοπιστία μας σε τέτοιο αίτημα. --Focal Point 16:56, 29 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως[επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα Εφημερίς της Κυβερνήσεως χρειάζεται ολική μετακίνηση/μεταφορά στην σελίδα σελίδα, μαζί με το ιστορικό των συζητήσεων κ.λπ. Υπάρχει μόνο μία ανακατεύθυνση, αλλά το ιστορικό και η σελίδα συζήτησης δεν έχουν μεταφερθεί.

Λόγω του ότι εγώ ο ίδιος δεν γνωρίζω πώς να το κάνω, ας το κάνει όποιος έχεις τις γνώσεις. --Morretor (συζήτηση) 18:58, 29 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Χάθηκε το πρόχειρο[επεξεργασία κώδικα]

Έχουν εξαφανιστεί όλα τα πρόχειρα που είχα εκτός από ένα και δεν ξέρω τον λόγο. Αν κάποιος από τους διαχειριστές τα έσβησε, θα τον παρακαλούσα να τα επαναφέρει διότι έχω όλες τις βιβλιογραφικές πηγές που χρησιμοποιώ, ένα λήμμα σε εξέλιξη και κάποια άλλα στοιχεία για μελλοντικά λήμματα. Ευχαριστώ.--Smiley green alien wink.svg Dodos συζήτηση 07:15, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Dodos, εδώ είναι όλες υποσελίδες κάτω από τη σελίδα χρήστη σου. Υπάρχει κάποια που αναζητάς συγκεκριμένα; --cubic[*]star 07:38, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ Cubicstar. Απλά πριν οταν κλίκαρα στο πρόχειρο, ατο επάνω μέρος της σελίδας, εμφανίζονταν όλα τα πρόχειρα μαζί και κλίκαρα σε αυτό που ήθελα ενώ τώρα μου εμφανίζει μόνο μία σελίδα. Τέσπα, έστω και έτσι, εφόσον τα βρήκα χάρη στη βοηθεια σου, όλα καλά. Καλή συνέχεια.--Smiley green alien wink.svg Dodos συζήτηση 07:45, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Η σχετική λειτουργία έχει μεταφερθεί στο {{προσχέδιο}}, το έβαλα στη σελίδα σου. - geraki (συζήτηση) 09:38, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Κατηγορία για ομάδες που δεν υπάρχουν[επεξεργασία κώδικα]

en:Category:Defunct football clubs in England

1) Ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείτε χρήσιμο να διαχωρίζουμε τις ομάδες σε αυτές που υπάρχουν και σε αυτές που έχουν διαλυθεί. Για παράδειγμα, στην Κατηγορία:Ποδοσφαιρικές ομάδες Αγγλίας παραμένουν αυτές που υπάρχουν και σε μια άλλη υποκατηγορία της αυτές που δεν υπάρχουν. (Προσωπικά δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά). Σημείωση: μπορεί να επεκταθεί και πέραν του αθλητισμού, έχουμε ήδη πολλά παραδείγματα. Δείτε Κατηγορία:Πρώην οντότητες. Ουσιαστικά το θέμα είναι αν θέλουμε στην Κατηγορία:Ποδοσφαιρικές ομάδες Αγγλίας να υπάρχουν μόνο αυτές που βρίσκονται "εν ζωή", αν αυτό υποδηλώνει η κατηγορία.

2) Αν συμφωνείτε με τον πιο πάνω διαχωρισμό, τι όνομα θα δίνατε στην κατηγορία για αυτές που δεν υπάρχουν. Π.χ. Κατηγορία:Πρώην ποδοσφαιρικές ομάδες Αγγλίας. (Δεν μου αρέσει και τόσο αυτό το "πρώην").

Xaris333 (συζήτηση) 08:59, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)


1) Νομίζω ότι η εν λόγω συζήτηση θα μπορούσε να λάβει χώρο στην Επιχείρηση ποδόσφαιρο. Δεν σου κάνω κάποια παρατήρηση, φίλτατε, Xaris, απλά θέλω να δώσω έμφαση στη χρησιμότητα των επιχειρήσεων, που τόσο κάποιοι δεν υπολογίζουν (δεν αναφέρομαι σε εσένα, εσύ έχεις δείξει το ακριβώς αντίθετο!). Έτσι, θα συμμετέχουν όσοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται (οπότε γνωρίζουν και τις ανάγκες και τα ζητήματα της κάθε θεματολογίας) και δε θα απασχολείται και η Αγορά, με τα πάντα...

2) Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην υπάρχει η οποιαδήποτε κατηγορία (σχεδόν!). Δεν ξέρω, ωστόσο, ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη ονομασία για αυτήν. Το "πρώην" ίσως χτυπά άσχημα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβής μετάφραστη του "defunct" είναι η αλήθεια. Κάτι σε "ανενεργή" μου φαίνεται καλύτερο. Κάποιο ίσως συνώνυμο ή κάτι τέτοιο θα ταίριαζε καλύτερα. —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 11:54, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Η ελληνική ΒΠ είναι μικρή. Αν το έγραφα μόνο στην Επιχείρηση Ποδόσφαιρο, το πιθανότερο να συμφωνούσαμε 2-3 χρήστες, να μην υπήρχε άλλη παρέμβαση για λίγες μέρες, να έκανα τις κατηγορίες και μετά (ίσως) να υπήρχε αντίδραση για τη δημιουργία τους, αν είναι αναγκαίες, από χρήστες που δεν αντιλήφθησαν τη σχετική συζήτηση. Επειδή, όπως είπα, δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά, ζήτηση τη γνώμη της κοινότητας. Δεν θέλω να δημιουργήσω κατηγορίες υπό αμφισβήτηση. (Εδώ αμφισβητούνται άλλες που -κατά τη γνώμη μου- δεν πρέπει). Xaris333 (συζήτηση) 13:31, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Συμφωνώ με τη δημιουργία αυτής της κατηγορίας, και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπήρχε ήδη! Ωστόσο, το "πρώην" όντως φαίνεται άσχημο.. Το "διαλυμένες" ή "ανενεργές" αρμόζουν καλύτερα _DaftRose (συζήτηση) 16:28, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

To "ανενεργές" μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει πιθανότητα "ενεργοποίησης" τους και πάλι, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει. Xaris333 (συζήτηση) 16:39, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)


Μα μπορεί να "ενεργοποιηθούν" κάποια στιγμή. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα. Τις περισσότερες φορές όπως είπες κι εσύ δεν ενεργοποιούνται πάντως. Σχετικά με τη συμφωνία/έγκριση ή μη, διαφωνώ. Αν σκεφτόμουν πριν από κάθε επεξεργασία την αποδοχή της κοινότητας, τότε θα είχα κάνει τις μισές συνεισφορές από όσες έχω κάνει. Δεν είπα να οδηγηθούμε στην αναρχία, αλλά κι η ίδια η Πολιτική μας προτρέπει να "μη διστάζουμε"... (Το διαλυμένες δεν είναι κακό, αλλά ούτε και το τέλειο, όπως το "βλέπω"... Δεν ξέρω) Μάλλον στο "πρώην" θα πάμε κι ας μη μας αρέσει και τόσο. Πιάνει τα πάντα που θέλουμε να πούμε (ανενεργές, διαλυμένες κλπ) Δεν ξέρω... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 17:11, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Δεν ζητώ έγκριση ακριβώς. Απλά επειδή πρόκειται για πάνω από 100 κατηγορίες και μια νέα πρακτική που δεν είχαμε ως τώρα και επειδή έχω βιώσει αρκετές αντιδράσεις για παρόμοια θέματα στο παρελθόν, σκέφτηκα να γλιτώσω τυχών αντιδράσεις. Εξάλλου δεν είμαι και σίγουρος πως να τις ονομάσω. Χρειάζομαι τη γνώμη της κοινότητας για αυτό. Xaris333 (συζήτηση) 18:30, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Όχι βρε παιδιά "πρώην".. Καταρχάς η κατηγορία που θέλει ο Xaris333 να μεταφράσει ονομάζεται "Defunct football clubs in England", όχι "Ex football clubs in England".. Επίσης, το πρώην χρησιμοποιείται γενικότερα πχ για σχέσεις, ή στην ΒΚ πχ για την αλλαγή ενός ονόματος.. (πχ. ...Η Square Enix (πρώην Square)...). Αφού το ανενεργές δεν μας κάνει λοιπόν, προσωπικά προτιμώ το διαλυμένες, άλλωστε περί αυτού πρόκειται πραγματικά. Μπορείς βέβαια να την ονομάσεις και περιφραστικά, πχ "Ομάδες ποδοσφαίρου της Αγγλίας που έχουν διαλυθεί" -δεν το προτιμώ γιατί μου αρέσει η συντομία, αλλά αν δυσκολεύεσαι μπορείς να το κάνεις κι αυτό _DaftRose (συζήτηση) 17:45, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Υπάρχει και η Κατηγορία:Πρώην κράτη ανά ήπειρο. Xaris333 (συζήτηση) 18:30, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Η έκφραση «παλαιότερες» είναι πολύ πιο καλή. Όχι «Κατηγορία:Πρώην ποδοσφαιρικές ομάδες Αγγλίας», αλλά « Κατηγορία:Παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες Αγγλίας». --Focal Point 18:03, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2013/Ιούλιος 16-31#Μετάφραση Υπάρχει και αυτή η συζήτηση αλλά αφορούσε ορολογία σε πρότυπο. Η περιφραστική λύση μου φαίνεται η καλύτερη έως τώρα, αν και δεν με ικανοποιεί πλήρως. "Ομάδες ποδοσφαίρου της Αγγλίας που έχουν διαλυθεί" Αν και αυτές που συγχωνεύτηκαν δεν διαλύθηκαν ακριβώς, όπως έγινε με αυτές που είχαν τεράστια χρέη για παράδειγμα. Xaris333 (συζήτηση) 18:26, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Τεκνοθεσία ΛΟΑΤ- Παράκληση για βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Εφτιαξα το λήμμα Τεκνοθεσία ΛΟΑΤ, χρειάζεται αρκετή επιμέλια την οποία αισθάνομαι οτι δεν μπορω ν κανω μονος μου. Παρακαλώ, συνεισφέρετε στο λήμμα! Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:12, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Υπάρχει ήδη λήμμα, Υιοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤ. Το πρότεινα για διαγραφή. Φαντάζομαι πως θα πρέπει το περιεχόμενο του ενός να ενσωματωθεί στο άλλο. --Morretor (συζήτηση) 21:03, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)
Συμφωνώ με την πρόταση διαγραφής. Μάλιστα δεν χρειάζεται ενσωμάτωση, αφου απο μια προχειρη ματιά που έριξα είναι ακριβώς το ίδιο. Όσο για τον τίτλο η λέξη "Τεκνοθεσία", δεν μου αρέσει καθόλου, ουτε καταλαβαίνω γιατι χρησιμοποιείται αυτη η λεξη έναντι της "Υιοθεσίας", αλλά τέλος πάντων, όποιο είναι το σωστό (Dor-astra (συζήτηση) 12:57, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC))
Θεωρώ πως η Τεκνοθεσία ΛΟΑΤ ειναι πιο κατάλληλη φράση για τίτλο, όμως δεδομένου του ιστορικού που έχει λήμμα "υοθεσία παιδιών απο λοατ" ας παραμείνει το δεύτερο. Μετέφερα το περιεχόμενο και εκανα ορισμένες διορθώσεις. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:24, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Θεωρώ ότι έπρεπε να είχατε κάνει συγχώνευση ή να είχατε συμπληρώσει το αρχικόNiki81 (συζήτηση)

Wikimedia Movement Strategy phase 2, and a goodbye[επεξεργασία κώδικα]

Γεια,

As phase one of the Wikimedia movement strategy process nears its close with the strategic direction being finalized, my contractor role as a coordinator is ending too. I am returning to my normal role as a volunteer (Tar Lócesilion) and wanted to thank you all for your participation in the process.

The strategic direction should be finalized on Meta late this weekend. The planning and designing of phase 2 of the strategy process will start in November. The next phase will again offer many opportunities to participate and discuss the future of our movement, and will focus on roles, resources, and responsibilities.

Ευχαριστώ, SGrabarczuk (WMF) (συζήτηση) 21:35, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Ελληνική εραλδική[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα βιβλία τα οποία ασχολούνται με την εραλδική στην Ελλάδα κατά τον 19ο και 20ο αιώνα; Επίσης, πολύ χρήσιμο θα ήταν να παρέθετε κάποιος βιβλία που να ασχολούνται με την εραλδική γενικά, στο Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και στο Βασίλειο της Ελλάδας μεταγενέστερα, τα οποία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από ένα βιβλιοπωλείο. --46.176.237.60 08:41, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Η σύγχρονη "ελληνική" εραλδική περιορίζεται στην εραλδική των Ιονίων νήσων και Κυκλάδων (εκ Βενετίας) και ορισμένων Φαναριώτικων κυρίως οικογενειών (μέσω Μολδοβλαχίας, Ρωσίας και Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας/Αυστρίας). Εν Ελλάδι δεν υπήρξε ουσιαστικά γηγενής εραλδική. Το Βυζάντιο δεν είχε εραλδικά εμβλήματα (τουτέστιν προσωπικά ή οικογενειακά εμβλήματα), τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε. Στην αγγλική ΒΠ έχω κάνει μια προσπάθεια να συγκεντρώσω όσες πληροφορίες κατάφερα να βρω σχετικά, στο άρθρο Byzantine flags and insignia. Κατά τα άλλα υπάρχει μεν η Εραλδική & Γενεαλογική Εταιρεία της Ελλάδος, αλλά νομίζω ότι είναι σχετικά πρόσφατη (περ. 1970) και δεν ξέρω πόσο αποτελεί σοβαρή επιστημονική εταιρεία. --Κώστας 14:28, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ευχαριστώ πολύ. Ένα βιβλίο που αγόρασα πρόσφατα είναι το «Εραλδικά σύμβολα και διάσημα του Βασιλείου της Ελλάδος». Αρκετά κατατοπιστικό, μόνο που παρουσιάζει κάποια λάθη και ελλείψεις. Υπάρχουν κάποια άλλα παρόμοια που να μπορώ να τα συμβουλευτώ; --Lion rampant regardant, or (supporter).svg Morretor συζήτηση 17:49, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει βιβλιογραφία για το εν λόγω αντικείμενο, και δεν το έχω ψάξει. Επειδή δε είμαι εξωτερικό, δεν μπορώ να ψάξω επιτόπου. On line υπάρχουν σκόρπια μερικές μελέτες (π.χ. του Τυπάλδου εδώ) σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, αλλά θέλει ψάξιμο. Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, παρακαλώ αν τύχει κανείς να βρει κάτι, να μου το κοινοποιήσει. --Κώστας 18:05, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Morretor και Κώστας ίσως ο ArisMethymna γνωρίζει το θέμα και σχετικές πηγές, καθώς ασχολείται με το αντικείμενο. Gts-tg (συζήτηση) 18:20, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ, Gts-tg. Του άφησα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής του στην Αγγλική ΒΠ και αναμένω απάντηση. --Lion rampant regardant, or (supporter).svg Morretor συζήτηση 18:32, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Υπάρχει ένα θεματάκι με το πόσο παλιά είναι η ελληνική εραλδική. Με αφορμή το φερόμενο ως μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα που βρέθηκε στην Αμφίπολη, υπήρξαν κάποιες επιστημονικές αναφορές. Κάποιος αρχαιολόγος είπε ότι γενικώς υπήρχαν τέτοια σύμβολα, που αναφέρονται ως "σήματα", νομίζω στον Αρριανό. Όσο για το Βυζάντιο, είναι γνωστά τουλάχιστον τα μονογράμματα του Ιουστινιανού, της Θεοδώρας κ.ά. από τα κιονόκρανα της Αγίας Σοφίας.--Skylax30 (συζήτηση) 07:27, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Μονογράμματα ("συμπιλήματα") σαφώς και υπήρχαν. Επίσης οι εικόνες αγίων σε πολλά μολυβδόβουλλα μπορούν να θεωρηθούν "προσωπικά" εμβλήματα ως έναν βαθμό. Αλλά αυτά τα παραδείγματα δεν είναι εραλδική, και πάνω από όλα δεν είναι οικό-σημα, δεν αφορούν δηλαδή οικογένειες, αλλά άτομα. --Κώστας 20:30, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Αντίστοιχα υπήρχαν και στρατιωτικά εμβλήματα (με τρανταχτό παράδειγμα την Notitia Dignitatum), ή κρατικά εμβλήματα (αετός και σταυρός) σε διάφορους συνδυασμούς, τα περισσότερα εκ των οποίων σήμερα τα αγνοούμε. Ο δικέφαλος αετός, π.χ., που θεωρείται σε μέρος της βιβλιογραφίας ότι ήταν ειδικό έμβλημα των Παλαιολόγων, μάλλον είχε ήδη υιοθετηθεί από τους Λασκαρίδες, και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίζεται τόσο μεταξύ των Σελτζούκων όσο και μεταξύ των Γερμανών (Αγία Ρ. Αυτοκρατορία), χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιός επηρέασε ποιόν, ή αν ήταν συγκλίνουσα εξέλιξη. Ομοίως και στον ισλαμικό κόσμο υπήρχαν προσωπικά εμβλήματα, αλλά και εκεί δεν υπήρχαν οικόσημα με την δυτική έννοια. Μην ξεχνάμε ότι και στην Δ. Ευρώπη, η εραλδική εμφανίζεται στην διάρκεια του 12ου αιώνα μόλις, και είναι στενότατα συνυφασμένη με το φεουδαρχικό σύστημα. --Κώστας 20:49, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αντικανονικό κλείδωμα σελίδας[επεξεργασία κώδικα]

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ο διαχειριστής Kalogeropoulos κλείδωσε τη σελίδα ενός προτύπου με ευρεία χρήση (πρότυπο:πρόχειρο χρήστη), καθιερωμένου από καιρό σε εξελιγμένη λειτουργικότητα που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργεί, εύκολα, λήμματα από σελίδες προχείρου. Η δυνατότητα να περιέχεται εκεί λίστα με πρόχειρες σελίδες του χρήστη δινόταν από πάντα στο πρόχειρο, πριν αυτό ακόμα εξελιχθεί με σκοπό να βοηθά συντάκτες που θα δυσκολεύονταν να λειτουργήσουν χειροκίνητα. Στη συζήτηση για τη λειτουργία της σελίδας αυτής (συζήτηση προτύπου:πρόχειρο χρήστη) μιλούν τρεις συντάκτες που υποστηρίζουν να μείνει η λειτουργικότητα όπως αυτή έχει καθιερωθεί, και ένας (Geraki) ο οποίος διαφωνεί μαζί τους. Η συναίνεση έχει επιτευχθεί στο σημείο που η λειτουργικότητα υποστηρίζει τη δημιουργία κενής σελίδας, επιπρόσθετα ενός γενικού λήμματος, κάτι που ορθώς είχε επισημανθεί από τον Geraki πως έλειπε, λειτουργικά. Εν τω μεταξύ η λειτουργικότητα του προχείρου ενισχύθηκε με δυνατότητα να βοηθούνται θεματικές λημματογραφήσεις (editathons) και προσωπικές προσαρμοσμένες πρότυπες σελίδες, που εξυπηρετούν κάποιον που ασχολείται συχνά με συγκεκριμένη θεματολογία. Η τελευταία λειτουργικότητα δεν έχει δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί και είναι πειραματική, οπότε εξ ορισμού δε μπορώ να επικαλεστώ πως έχει επιτευχθεί συναίνεση για αυτήν.

 1. Χωρίς να υπάρχει ακραία συντακτική διαμάχη με αναιρέσεις, ο διαχειριστής Καλογερόπουλος επέλεξε μια δική του εκδοχή της σελίδας, η οποία δεν ήταν η τελευταία σωσμένη, στην οποία έκανε επαναφορά του περιεχομένου και αμέσως κλείδωσε τη σελίδα εκεί, στερώντας τη λειτουργικότητα σε όλους που δυνάμει χρησιμοποιούν το πρόχειρο, και μακριά από τη συναίνεση που είχε επιτευχθεί. Δύο διαχειριστές έγραψαν για την επέμβασή του αυτή: «κατ' εμέ, η διαμάχη περιεχομένου, δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίνεση σε κάποια έκδοση» (Magioladitis) και «υπάρχει συζήτηση στη σωστή σελίδα. Εκεί συζήτησαν 4 χρήστες και ένας διαφώνησε. Αυτή τη στιγμή, το λήμμα, αφενός επαναφέρθηκε στην έκδοση του ενός (γιατί οι τρεις έχουν άδικο και ο ένας έχει πιο δίκιο;) και επιπλέον κλειδώθηκε στην έκδοση αυτή. Σου φαίνονται λογικά όλα αυτά;» (FocalPoint).
 2. Ο Kalogeropoulos, έχοντας λάβει προτίμηση σε έκδοση της σελίδας την οποία κλείδωσε, έδειξε σαφή μεροληψία με σχόλια προς εμένα, όπως «θα έπρεπε να είσαι εκτός Βικιπαιδείας» και αρνήθηκε να παραδεχθεί το σφάλμα του, κάνοντας λανθασμένα και αστήρικτα επιχειρήματα περί ομοιογένειας.
 • Ζητώ το άμεσο ξεκλείδωμα της σελίδας από τη λανθασμένη ενέργεια του διαχειριστή και προτείνω την επαναφορά της στην έκδοση που έχω προτείνει παραπάνω πως θεωρώ πως έχει επιτευχθεί η συναίνεση, ώστε να συζητηθεί επ' αυτής η νέα λειτουργικότητα. Στη συζήτηση αυτή ζητώ τη συμμετοχή και θα σεβαστώ την απόφαση της κοινότητας.

   ManosHacker 11:37, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

 • "Χάθηκαν", τα δυο πρόχειρα που είχα δημιουργήσει. Τι συνέβη; μπορώ να τα ξαναέχω; (Dor-astra (συζήτηση) 13:01, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC))
το πρόχειρο αποκαταστάθηκε. ευχαριστώ πολύ!! (Dor-astra (συζήτηση) 13:58, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC))

Η αποκατάσταση έγινε αλλάζοντας το {{πρόχειρο χρήστη}} με {{πρόχειρο χρήστη+}}. Αυτό δεν επαναφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης προχείρων σε λήμματα (χωρίς λάθος, με κλικ μόνο), όταν αυτά είναι έτοιμα. Η πλήρης λειτουργικότητα του εργαλείου βρίσκεται προς επίδειξη εδώ (όπου γίνεται χρήση κλώνου του προτύπου) για όσους και όσες τα παραπάνω ακούγονται παράξενα.   ManosHacker 14:31, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Δεν πρόκειται να πάρω θέση καθώς προφανώς αγνοώ μπόλικη ιστορία περι του θέματος του "σχολείου wikipedia". Ωστόσο θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις, και αν εχει καποιος την καλή διάθεση απαντά.

 1. Ποιος οργανώνει το σχολείο ΒΠ; Ειναι οργανωμενο απο τα κεντρικα της ελ.ΒΠ; Και αν ναι, που ειναι αυτά τα κεντρικά;
 2. Είναι πρωτοβουλία ορισμένων χρηστών; Αν ναι, μπραβο τους για το ενδιαφέρον, αλλά γιατί οικιοποιούνται ενα ευρυτερο brand name?
 3. Τους δασκάλους της ΒΠ ποιος τους επιλέγει; ή αυτοδιορίζονται (αν ειναι πρωτοβουλία ορισμενων χρηστών)
 4. Γιατί τόση φασαρία για ενα πρότυπο το οποίο με δυο φορές backspace αφαιρείται;
 5. Είναι καθαρά εθελοντική φάση το σχολείο ΒΠ ή υπάρχουν λεφτά τριγύρω;
 6. Πόσους μαθητές έχει η ΒΠ; έχουν κάποιο σημαντικο ρόλο στην ΒΠ;

Αυτά τα λίγα, γιατί θελω να κατανοήσω τι γίνεται, παρόλο που ξανατονίζω, νοιωθω οτι δεν αντιλαμβάνομαι την μεγάλη εικόνα και δεν μπορώ για την ώρα να λάβω θέση. Ομως Αναγνωρίζω πως οι χρήστες πρέπει να δείχνουν ενδιαφέρον για "τα κοινά". Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 05:28, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Το πρότυπο:πρόχειρο χρήστη όπως εξελίχθηκε από τον Χρήστης:ManosHacker είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για νέους (και όχι μόνο) χρήστες γενικώς, αλλά και για το Wikipedia Education Program ειδικότερα. Πέρυσι στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου δημιουργήσαμε με τους μαθητές μου 10 νέα λήμματα με τη χρήση του προτύπου αυτού (τις μέρες που ήταν ενεργό και δεν είχε εμποδιστεί η λειτουργία του, δείτε π.χ. στο ιστορικό της σελίδας την ημερομηνία 3 Μαΐου 2017). Μάλιστα, την ίδια περίοδο που τελειώναμε το "πρότζεκτ" με τη Βικιπαίδεια - το είχα εντάξει στο μάθημα Πληροφορικής Β Γυμνασίου με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου καθηγητών και των μαθητών αντί για τεστ Β' Τετραμήνου - μου ζητήθηκε συνέντευξη από Wikimedia Israel για Διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας της χώρας τους για καθηγητές δευτεροβάθμιας. Όταν τους μίλησα για το εργαλείο που υπήρχε στην ελληνική ΒΠ για δημιουργία προχείρων, ενθουσιάστηκαν και ρώτησαν αν υπάρχει στα αγγλικά. Στη συνέχεια ο Μάνος δημιούργησε και στα αγγλικά το εργαλείο (πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία της εβραϊκής έκδοσης). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στα σχετικά Wikipedia Education Newsletters Μαΐου 2017 και Ιουλίου 2017 (με την ευκαιρία προσέξτε ότι η Nichole Saad του WMF επέλεξε την ιστορία του Μάνου Κεφαλά ως Featured Topic για τον Ιούλιο, υποκλίνομαι στη δουλειά που έκανε ο Μάνος με τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους. Επίσης, σύνδεσμος προς το εργαλείο στα αγγλικά υπάρχει στο τέλος του άρθρου). Εν κατακλείδι: ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους ένα εργαλείο δημιουργίας και οργάνωσης προχείρων το οποίο βοηθάει νέους χρήστες, εκπαιδευτικούς και μαθητές στη δημιουργία νέων λημμάτων - και μάλιστα εργαλείο που έχει τύχει θετικότατων εντυπώσεων από εξαιρετικά δραστήριο Παράρτημα ΒΠ της διεθνούς κοινότητας - κρίνουν κάποιοι ότι θα πρέπει να κλειδωθεί ή/και καταργηθεί. Ανέπτυξα τα οφέλη, και δηλώνω ότι επιθυμώ το ξεκλείδωμα της σελίδας. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω σε τι ή σε ποιους ακριβώς προκαλεί ζημιά, ώστε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το ξεκλείδωμα ενός εργαλείου: με άλλα λόγια, ποια είναι τα οφέλη της κοινότητας από το κλείδωμα ή/και την κατάργησή του. Καλή εβδομάδα, καλό μήνα:-) (Μίνα Θεοφιλάτου)--Saintfevrier (συζήτηση) 10:06, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Για να βάλουμε τα πράγματα στο πραγματικό τους πλαίσιο:

 • Το Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη είναι αντίστοιχο του en:Template:User sandbox της αγγλικής που αμφότερα τοποθετούνται αυτόματα όταν ένας χρήστης δημιουργεί το πρώτο του πρόχειρο. Σημειώνεται ότι το αγγλικό είναι μόνιμα προστατευμένο, όπως και κάθε άλλο που χρησιμοποιείται ευρέως.
 • Η αυτόματη τοποθέτησή του γίνεται σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο σε μαθητές ή άλλους εκπαιδευόμενους.
 • Η λειτουργία που θεωρούν χρήσιμη οι ανωτέρω δεν καταργήθηκε ποτέ αλλά την ίδια στιγμή μεταφέρθηκε στο {{προσχέδιο}} ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον την χρειάζεται ή του υποδεικνύουν να τη χρησιμοποιήσει.
 • Παρότι υπήρχε ήδη στο Πρότυπο:Προσχέδιο, ο ManosHacker το επαναδημιούργησε και ανέπτυξε περισσότερο στο Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη+, αντίστοιχα με το en:Template:User sand box (διαφορετικό από το default) που είχε ήδη δημιουργήσει στην αγγλική.
 • Από την στιγμή που οι ανωτέρω μπορούν άνετα να καθοδηγήσουν τους εκπαιδευομένους τους να τοποθετήσουν το {{πρόχειρο χρήστη+}} στα πρόχειρά τους, όπως για παράδειγμα ζητούν να τοποθετήσουν και το {{Εργαλειοθήκη}}, δεν φαίνεται να παρεμποδίζονται με κάποιο τρόπο οι δραστηριότητές τους.

- geraki (συζήτηση) 20:24, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


User:geraki Και πού είναι το κακό στο να τοποθετείται αυτόματα σε όλους τους χρήστες, από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα κενής σελίδας; Υπάρχουν μαρτυρίες ότι νέοι χρήστες ενοχλήθηκαν από τη λειτουργικότητα του εργαλείου, και εγκατέλειψαν τη Βικιπαίδεια εξαιτίας του; Υπάρχει κάποια σχετική δημοσίευση που να τεκμηριώνει τη δυσαρέσκειά τους; Και να το θέσω και αλλιώς, με ένα παράδειγμα που μπορούν να καταλάβουν όλοι: όταν ξεκίνησα τις επεξεργασίες μου στη ΒΠ το 2007 δεν υπήρχε η επιλογή του visual editor οπότε εξοικειώθηκα με τον κλασικό τρόπο. Στη συνέχεια προστέθηκε η επιλογή του visual editor. Τις περισσότερες επεξεργασίες μου συνεχίζω να τις κάνω με επεξεργασία κώδικα, και καμιά φορά χρησιμοποιώ και τον visual. Αμφισβήτησε ποτέ κανείς ότι η προσθήκη του visual editor είναι σπουδαίο εργαλείο για την προσέλκυση νέων συντακτών; Διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς ότι μπερδεύεται επειδή πρέπει να αλλάξει καρτέλα για να πάει στον επεξεργαστή κώδικα; Από τη στιγμή που η δημιουργία κενής σελίδας είναι μέσα στις δυνατότητες του προτύπου, γιατί επιμένεις στην ανάποδη διαδικασία της τοποθέτησης του προτύπου μόνο σε εκείνους τους χρήστες που πραγματικά το θέλουν; Ο νέος χρήστης ξέρει ότι θέλει να συνεισφέρει με visual editor; Όχι! Όμως είναι εκεί το εργαλείο που έκανε πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία λημμάτων από νέους χρήστες! Ο νέος χρήστης ξέρει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το (νυν κλειδωμένο) πρότυπο:πρόχειρο χρήστη; Όχι! Όμως είναι εκεί το εργαλείο (όταν είναι ξεκλείδωτο) που έκανε πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία λημμάτων από νέους χρήστες! Θα σε παρακαλούσα λοιπόν εκ νέου να απαντήσεις με σαφήνεια και τεκμηρίωση στο ερώτημα που έθεσα: ποιοι είναι αυτοί που βλάπτονται. Για να μπουν τα πράγματα στο πραγματικό τους πλαίσιο, όπως λες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλό βράδυ:)--Saintfevrier (συζήτηση) 21:30, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Ερώτηση: Αν φτιάξω σε JavaScript ένα μικρό κώδικα που θα αφήνει επιλογή για 2 πρόχειρα πάνω στη μπάρα, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι; -- Magioladitis (συζήτηση) 08:22, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Ναι, έχει παρατηρηθεί δια ζώσης σύγχυση σε νέους χρήστες που ενώ έχουν πληροφορηθεί ότι μπορούν να δημιουργήσουν άμεσα ένα λήμμα, ένα πλαίσιο στο δικό τους χώρο τους προτρέπει αντίθετα να δημιουργήσουν πρόχειρα αντί λήμματα. Υπάρχει επίσης η ορατή παρατήρηση ότι υπάρχουν δεκάδες παρατημένα πρόχειρα από χρήστες που έχουν εξαφανιστεί, με περιεχόμενο που θα μπορούσε να αποτελεί αξιοπρεπέστατο stub αν όχι ικανό λήμμα. Οι νέοι χρήστες που παθαίνουν σύγχυση, χάνουν την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά τους για το αν τελικά είναι εύκολο να συνεισφέρουν, φυσικά σπάνια εκφράζουν κάποια παρατήρηση αφού έχουν ήδη εγκαταλείψει. Πέραν αυτών που τελικά δεν παραμένουν ως συντάκτες, παρατηρείται εύκολα ότι χρήστες που παραμένουν αλλά βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε συμβουλές, οδηγίες και λειτουργίες που έχουν τοποθετηθεί στα πρόχειρά τους, πνίγονται σε μια κουταλιά νερό μόλις βγουν από τον περιορισμένο χώρο τους καθώς δεν έχουν μάθει σταδιακά τα εργαλεία, λειτουργίες, διαδικασίες, και συνεργασία με τρίτους (διαδικασία wiki). Επιστρέφοντας στο νέο και άπειρο χρήστη που μόλις έχει δημιουργήσει το πρόχειρό του στο οποίο έχει τοποθετηθεί αυτόματα ένα πρότυπο σήμανσης, έχει ήδη μια κενή σελίδα στην οποία μπορεί να πειραματιστεί αν θέλει. Οι οδηγίες για να φτιάξει και άλλα πρόχειρα, κενά ή όχι, προκαλούν σύγχυση. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσει λήμματα. Έχει ήδη και ένα κενό πρόχειρο. Όταν θα χρειαστεί περισσότερες υποσελίδες, πρόχειρα, προσχέδια κλπ θα γνωρίζει ήδη να το κάνει μέσα από τα εργαλεία του mediawiki.

Σημειώνεται η σύγχυση κάποιων με διαδικασίες και εργαλεία που μπορεί να εμφανίζονται στην αγγλική βικιπαίδεια: εκεί δεν επιτρέπεται η δημιουργία λημμάτων σε ανώνυμους και νέους χρήστες, σε αντίθεση με την ελληνική και όλες τις υπόλοιπες που επιτρέπεται χωρίς όρια. Ακόμη κι εκεί λοιπόν, όπου ένας νέος χρήστης αναγκαστικά πρέπει να δημιουργήσει ένα προσχέδιο για να το κάνει λήμμα, κι εκεί δεν υπάρχει καμία προτροπή ή οδηγίες που να καθοδηγούν τη δημιουργία πολλαπλών προσχεδίων λημμάτων. Όταν ο χρήστης θα έχει την ευχέρια να δουλεύει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, έχει ήδη τη δυνατότητα να δημιουργήσει άμεσα ένα λήμμα ή αν θέλει να δημιουργεί περισσότερες υποσελίδες θα έχει τη γνώση να το κάνει με τον τρόπο που δημιουργεί οποιαδήποτε σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι προτροπές και οδηγίες για δημιουργία προχείρων δεν κάνουν ευκολότερη τη δημιουργία λημμάτων από νέους χρήστες στην ελληνική βικιπαίδεια αλλά δυσκολότερη αφού τους αφαιρούν την αυτοπεποίθηση και του δίνουν φάτσα κάρτα αμφιλεγόμενες υποδείξεις. Η πολιτική και οδηγίες της Βικιπαίδειας προς όλους τους χρήστες είναι να μη διστάζουν και να δημιουργούν λήμματα πατώντας σε κόκκινους συνδέσμους και από την αναζήτηση. Ο νέος χρήστης που ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες του Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη+ τελικά δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα λήμμα πριν περάσουν τέσσερις ημέρες, ενώ στην πραγματικότητα μπορούσε να δημιουργήσει από την πρώτη στιγμή. - geraki (συζήτηση) 08:40, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


User:geraki ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, ωστόσο συνεχίζεις να μιλάς εκ μέρους κάποιων τρίτων, οι οποίοι απουσιάζουν από τη συζήτηση επειδή όπως λες έχουν εγκαταλείψει. Θα φέρω ακόμη ένα παράδειγμα: το μεταφραστικό εργαλείο. Δοκίμασα να το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή και δεν το βρήκα εξυπηρετικό για πολλούς λόγους, π.χ. η κακή ποιότητα της προτεινόμενης μετάφρασης. Δημιουργήθηκε για την αύξηση των συνεισφορών; Σαφώς! Πρόσεξα μάλιστα ότι έχετε συγγράψει και σχετική εργασία με τον αγαπητό συνάδελφο Μάριο. Η δική μου ατεκμηρίωτη και μεμονωμένη αρνητική εμπειρία, και η ανάλυση που θα μπορούσα άνετα να αναπτύξω εδώ για το πόσο απογοητεύει και πιθανώς αποθαρρύνει χρήστες που έχουν πολύ καλή γνώση δυο τουλάχιστον γλωσσών, προσθέτει καμία αξία στη συζήτηση; Σαφώς και όχι! Ζήτησα εγώ - ή κανείς άλλος! - την απενεργοποίηση του εργαλείου, ή την προσαρμογή του ώστε να εμφανίζεται μόνο σε εκείνους τους χρήστες που πραγματικά το θέλουν, με επιχείρημα το ενδεχόμενο κάποιοι να το δοκιμάσουν και να μπερδευτούν, να απογοητευτούν, να ξεκινήσουν ένα λήμμα και να το αφήσουν στη μέση (BTW συνέβη σε μένα); Όχι βέβαια! Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου τη δική μου προσωπική εκτίμηση να την επιβάλλω σε ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για την προσέλκυση νέων συντακτών! Όπως λοιπόν εσείς έχετε μελετήσει και παρουσιάσει τα οφέλη της χρήσης του μεταφραστικού εργαλείου στην εκπαίδευση, έτσι και εγώ έχω μελετήσει και παρουσιάσει τα οφέλη του Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη+ (ή όπως αλλιώς καθιερωθεί να ονομάζεται) στην εκπαίδευση, και μάλιστα όπως έχω ήδη αναφέρει έχουν γίνει γνωστά τα οφέλη αυτά και στη διεθνή κοινότητα. Για να έχει νόημα λοιπόν η συνέχιση της συζήτησης αυτής θα σε παρακαλούσα να καταθέσεις τεκμηριωμένα στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετήσεις εμπεριστατωμένα τη βλάβη που υποστηρίζεις ότι προκαλείται στην κοινότητα από το εν λόγω εργαλείο, ώστε να είναι απαραίτητη η κατάργηση της αυτόματης δυνατότητας αυτής στο νέο χρήστη. Παρακαλώ όχι άλλες προσωπικές εκτιμήσεις: τη δική μου προσωπική εκτίμηση για το μεταφραστικό εργαλείο την παρέθεσα απλά και μόνο για να επιχειρηματολογήσω. Αν ήθελα πραγματικά να συνδράμω σε τυχόν πρωτοβουλία απομάκρυνσης του μεταφρ. εργαλ. από το οπτικό πεδίο του νέου χρήστη θα φρόντιζα να τη στηρίξω με επαληθεύσιμα στοιχεία. Καλό βράδυ. --Saintfevrier (συζήτηση) 22:48, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

 • Το script που προτρέπει στη μετάφραση πετάγεται ξαφνικά ενώ ο χρήστης προσπαθεί να κάνει άλλου είδους επεξεργασία. Αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι παλαιοί χρήστες. Έχουν ξεκινήσει να γράφουν μπροστά στα μάτια μου, ένας ένας και μία μία, πάνω από 500 άτομα. Σε όλους, τα τελευταία χρόνια, την ώρα που ξεκινούν να δημιουργήσουν λήμμα, βγαίνει διαφήμιση για το εργαλείο μετάφρασης και τους προτρέπει, με προεπιλογή το να εκτραπούν από αυτό που έχουν ξεκινήσει να κάνουν, να πάνε να μεταφράσουν μια τυχαία σελίδα. Αν αυτή η πολιτική αντιμετώπισης του νέου χρήστη, η οποία για μένα έστω τον αποπροσανατολίζει σε κάτι άλλο από αυτό που έχει τη βούληση να κάνει, είχε υπάρξει η διάθεση να συζητηθεί, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε επίκληση να συζητήσουμε για το τι είναι καλό και τι όχι να υπάρχει, τι ενοχλεί και τι όχι και πώς θεραπεύεται, ακόμα και από μηδενική βάση, στο πρόχειρο.
 • Στην πρόταση του Μαγιολαδίτη, μια ερώτηση στον νέο συντάκτη, για το αν επιθυμεί μία μόνο σελίδα ως πρόχειρο, ή τη δυνατότητα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης προχείρων, την ώρα που δημιουργεί το πρόχειρό του, για εμένα είναι εντάξει, αρκεί οι διατυπώσεις να προκύψουν από συναινετική διαδικασία (π.χ. για να μη γίνουν γραφειοκρατικές). Αυτό, συνδυαζόμενο με το να περάσει ένα bot στους μαθητές μου και να τους επαναφέρει τη λειτουργικότητα με το πρόχειρο+, αντί του απλοποιημένου προτύπου, με βρίσκει σύμφωνο. Επίσης έχουμε όντως καμιά 30ριά λήμματα σε πρόχειρα που έχουν καλό περιεχόμενο και δεν κάνει να αραχνιάζουν, παρακαλώ να το κάνουμε σε συνεννόηση, μιας και ξέρω την κάθε περίπτωση, και να φτιάξουμε πολιτική ξε-αραχνιάσματος, καλυπτόμαστε από το cc-by-sa για αυτό. Θα ήθελα μόνο να γίνεται η δημιουργία όχι από το μηδέν αλλά με μετακίνηση του προχείρου σε λήμμα ώστε αυτό να προσμετράται στα στατιστικά του δημιουργού του.

   ManosHacker 05:48, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Παρά την μέτρια ποιότητα του κειμένου που παράγει, το αυτόματο μεταφραστήρι πετυχαίνει κάτι που δεν πετυχαίνουν τα πρόχειρα: δίνει στον νέο και παλιό χρήστη έτοιμο περιεχόμενο που μπορεί να επιδείξει. Δεν θα το διαβάσουν όλοι (κανένας μάλλον) για να τραβήξουν τα μαλλιά τους για τα λάθη, δεν θα το διαβάσει και ο ίδιος που το έφτιαξε το λήμμα γιατί δεν χρειάζεται. Εκεί που τα πρόχειρα του ζητάνε με τον τρόπο τους να κάνει κάποιο κόπο πριν επιδείξει το λήμμα και επίσημα (= μεταφορά εκτός προχείρου), το μεταφραστικό τού τα δίνει όλα έτοιμα στο πιάτο. Αυτό δυστυχώς το κάνει ασυναγώνιστο.
Μακροπρόθεσμα για εμένα είναι βλαπτικό κυρίως γιατί εθίζει στην ευκολία έναν νέο χρήστη. Δεν μπορούμε να τους ζητάμε και πολλά, βέβαια, αλλά ένα μίνιμουμ ενδιαφέροντος για την ποιότητα, βρε αδερφέ, πρέπει και αυτοί να το δείχνουν, έστω από φιλότιμο.
Δεν θα το συνέκρινα όμως με τα πρότυπα προχείρου που εθίζουν στην γραφειοκρατία και στο by-the-book. Είναι διαφορετικής τάξης προβλήματα και δεν έχει νόημα να τα σκεφτόμαστε με το σχήμα «αν βλάπτει το Χ, γιατί δεν μιλάμε και για το Υ που βλάπτει και αυτό;». ---cubic[*]star 20:18, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Να συμπληρώσω κάτι σε αυτά που μοιάζει άσχετο με το θέμα με τα πρότυπα, αλλά δεν είναι. Αν -μεγάλο αν εδώ- αν, λοιπόν, πράγματι αυτοί που κυρίως χρησιμοποιούν τη μετάφραση και δεν μπαίνουν στον κόπο να διορθώσουν τα λάθη, είναι μαθητές ή άτομα που σχετικά πρόσφατα τελειώσαν το σχολείο, πχ 12-25 ετών, το πρόβλημα είναι πέρα από τη Βικιπαίδεια. Διαβάζω όσα περισσότερα νέα λήμματα μπορώ και μερικές φορές απελπίζομαι από τα λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά, που βρίσκω, αλλά και από την έλλειψη στοιχειώδους συνοχής στο κείμενο και τις απελπιστικά κακές διατυπώσεις. Τι διάβολο κάναν 12 χρόνια στο σχολείο αυτά τα παιδιά και δεν μπορούν να γράψουν/διορθώσουν 5 γραμμές; Η αυτόματη μετάφραση που κουβαλά πολλά τέτοια λάθη τουλάχιστον παράγει ορθογραφημένο και τονισμένο κείμενο. Αυτούς τους χρήστες η Βικιπαίδεια θα πρέπει να βρίσκει τρόπους και να μην τους εθίζει στην ευκολία του μεταφραστή και να μην τους αποθαρρύνει με διαδικασίες σαν και αυτές του προχείρου για τις οποίες φοβάμαι ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. --cubic[*]star 20:45, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Σεργκέι Κορολιόφ[επεξεργασία κώδικα]

Στη σελίδα συζήτησης του λήμματος Σεργκέι Κορολιόφ γίνεται συζήτηση για την σκοπιμότητα μετακίνησης του ονόματος σε μια φωνητικά ορθότερη εκδοχή του. Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμμετάσχουν. --Κώστας 14:32, 1 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πρότυπο συσκευών (?)[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας! Μήπως υπάρχει κάποιο πρότυπο για συσκευές/αντικείμενα (ή κάτι παρεμφερές); Βλέπω ότι ο πίνακας που έχει πχ το Commodore 64 είναι υπερβολικά παλιακός και αναρωτιώμουν αν υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο _DaftRose (συζήτηση) 01:23, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Μήπως σού κάνει αυτό; {{Πληροφορίες συσκευής}}--Kalogeropoulos (συζήτηση) 01:51, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πολύ καλό μου φαίνεται -και σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο. Να' σαι καλά :) _DaftRose (συζήτηση) 02:05, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αρχεία συζητήσεων (λήμματα)[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας! Δεν ξέρω αν έχουμε λήμματα στα οποία η συζήτησή τους χρειάζεται αρχειοθέτηση, αλλά σε μερικά χρειάζεται. Τι βήματα ακολουθούμε; (Δημιουργούμε το) Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο 1 π.χ.; Και μετά; Απλά αφήνουμε σύνδεσμο στη σελίδα συζήτησης; Υπάρχει κάποιος λιγότερο "μπακαλίστικος" τρόπος στο να φαίνεται το "αρχείο" στη συζήτηση των λημμάτων; —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 13:44, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα. Αντέγραψα τρία πρότυπα από την αγγλική ΒΠ, τα Archive list, Archive box και Archives. Νομίζω ότι το πρώτο παρουσιάζει κάποια σφάλματα, αλλά δεν είμαι και ειδικός σε αυτά. Αν δεν υπάρχουν ήδη πρότυπα που να κάνουν αυτή τη δουλειά, κάποιος με γνώσεις μπορεί να τα επιδιορθώσει, να τα μεταφράσει και να έχουμε πλήρως λειτουργικά πρότυπα. --Lion rampant regardant, or (supporter).svgMorretor συζήτηση 14:22, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Γίνεται αυτόματα. Την πρώτη φορά μετακινούμε τη σελίδα συζήτησης στο Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο και βάζουμε στην κορυφή της σελίδας που μετακινήσαμε το {{αρχείο συζητήσεων}}. Ο σύνδεσμος για το αρχείο φαίνεται στο Talkpageheader.

Αν η σελίδα έχει ήδη αρχείο, μετακινούμε το Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο στο Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο 1. Στη συνέχεια μετακινούμε τη σελίδα συζήτησης στο Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο 2. Προσθέτουμε στη σελίδα το {{αρχείο συζητήσεων}}. Στη συνέχεια δημιουργούμε τη Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο με περιεχόμενο το {{Αρχεία συζητήσεων}}.

Απο εκεί και πέρα,α ν υπάρξει και τρίτο αρχείο απλά μετακινούμε τη σελίδα συζήτησης στο Συζήτηση:ΑΒΓΔ/Αρχείο 3 κ.ο.κ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:51, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Κατηγορία:Βιντεοπαιχνίδια του...[επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για το θέμα αλλαγής του ονόματος των Κατηγοριών κονσολών βιντεοπαιχνιδιών, πχ από "Βιντεοπαιχνίδια του PlayStation" σε "Βιντεοπαιχνίδια για PlayStation" ή ακόμα και "Βιντεοπαιχνίδια PlayStation". Θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις για να καταλήξουμε σε κάποια απόφαση τελικά. Επίσης, θα ομολογήσω ότι αρνούμαι να μετονομάσω ολομόναχη τις κατηγορίες-υποκατηγορίες που θέλουν διόρθωση, επειδή απλά είναι πάρα πολλές. Θα μπορούσα να στραφώ σε κάποιο bot; _DaftRose (συζήτηση) 16:38, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Συναίνεση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχει κάποια πολιτική ή οδηγηία της Βικιπαίδειας που να έχει σχέση με το πώς θα επιτευχθεί η συναίνεση.

Αναφέρομαι στο λήμμα Κωνσταντίνος Β΄ των Ελλήνων, όπου ο Τζερόνυμο επιμένει στην δική του άποψη (δεν ξέρω κατά όσο «στέκει» αυτό), ενώ έμμεσα φαίνεται η αποδοχής της τελευταίας επεξεργασίας στο λήμμα από την κοινότητα (εφόσον δεν υπήρξαν μεταβολές). Όπως και να 'χει, παρακαλώ είτε έναν διαχειριστή είτε έναν έμπειρο χρήστη να καθοδηγήσει και να σταματήσουν επιτέλους οι διάφοροι διορθωπόλεμοι. Ευχαριστώ, --Lion rampant regardant, or (supporter).svgMorretor συζήτηση 18:31, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC).

Αν δεις τον διαλογο στην σελίδα συζήτησης, θα κατανοήσεις οτι επιτεύχθει συναίνεση στην πρόταση του Ah3kal την οποία καταπάτησες. Το οτι μπήκε στον πάγο το λήμμα, δεν σημαίνει οτι υπάρχει συναίνεση στην POV σου. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:11, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Τζερόνυμο!Στη ΒΠ δεν γράφουμε με βάση τα πιστεύω μας,αλλά με αποδεδειγμένα γεγονότα.Όσο συνεχίζεις να το αγνοείς αυτό,τόσο θα πέφτεις σε λάθη.Ο κάθε βασιλιάς λέγεται 'βασιλιάς Χ και όχι με το πραγματικό του όνομα.Δες τους τραγουδιστές ακόμα:Δούκισσα,Βανδή,Νταλάρας,κλπ.--77.49.47.77 19:34, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Μα είναι αποδεδειγμένο γεγονος οτι τον λένε Γκλύξμπουργκ. Είχα φερει παραπομπες απο το Βημα, το BBC, τον Guardian. Καλό ειναι το παραδειγμα της Δουκισσας που έφερες, δες ότι η πρώτη πρόταση αναφέρει και αλλα ονοματα της περα απο το ονομα του λήμματος. Συμφωνώ με την πρόταση του Ah3Kal. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:39, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Βικιπαίδεια:Συναίνεση και Βικιπαίδεια:Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια#Η Βικιπαίδεια δεν είναι δημοκρατία. Ίσως σε βοηθήσουν. Xaris333 (συζήτηση) 19:41, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ υπέρ το δέον. --Lion rampant regardant, or (supporter).svgMorretor συζήτηση 20:15, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Κοινότητα και μη κοινότητα[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει εδώ στην αγορά τι ακριβώς παίζεται πίσω από τις πλάτες των συνβικιπαιδιστών;

 • Βλέπω παλιό συνβικιπαιδιστή να καταγράφει ότι η συνεισφορές του σε χώρους της Βικιπαίδειας του δημιουργούν άγχος στη δουλειά του και κανέναν να του λέει ότι αν οι συνεισφορές του στη Βικιπαίδεια τον παρενοχλούν στην προσωπική του ζωή είναι προσωπικό πρόβλημα.
 • Βλέπω τον ίδιο συνβικιπαιδιστή να καταγγέλλει άλλον ότι διώχνει άτομα από τη Βικιπαίδεια αλλά να αρνείται να αποκαλύψει ποια άτομα. Και κανέναν να μην κάνει ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
 • Βλέπω μια συζήτηση για ένα πρότυπο να εξελίσσεται σε εκτοξεύσεις βελών, ένθεν και ένθεν, για άσχετα θέματα π.χ. για το πως κάποιες από τις λειτουργίες της Βικπαίδειας επηρεάζουν τη λειτουργία του σχολείου που διδάσκει αυτές τις λειτουργίες(!!!) ή για το ποιος είπε πότε τι και γιατί και όχι αυτό κι εκείνο και τότε κλπ.κλπ. (στη συζήτηση για το πρότυπο!!!).

Δεν θα έπρεπε και η υπόλοιπη κοινότητα να μάθει τι παίζεται; Η αγορά δεν είναι μόνο για να συζητάμε πως θα εμφανίσουμε ένα ωραίο κουτάκι. Ούτε το εγχείρημα είναι Ελευσίνιο Μυστήριο. Είμαστε κι άλλοι εδώ. --Xoristzatziki (συζήτηση) 20:36, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Αναφέρεσαι σε μια συζήτηση που γίνεται στο Σημειωματάριο Διαχειριστών. Δεν ασχολούνται όλοι οι χρήστες με αυτό. Η παρέμβαση σου στην Αγορά θεωρώ ότι δεν θέλει να προβληματίσει για ένα γενικό θέμα της ΒΠ. Περισσότερο επίθεση θα τη θεωρούσα προς τον ManosHacker. Αλλά καταφέρνεις να τα περνάς το μήνυμα σου με ένα ωραίο, ευφυέστατο τρόπο. Και καμία υποστήριξη δεν δίνω προς τον συγκεκριμένο χρήστη, ούτε καν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα. Μήπως και συ παίζεις κάποιο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες των συνβικιπαιδιστών; Μήπως άραγε παίζω και γω; SFriendly.svg Αν έχεις βάσιμες καταγγελίες να της κάνεις ονομαστικά και να παραθέτεις και τα επιχειρήματα σου (το ξέρω ότι θα τύχεις υποστήριξης από αρκετούς χρήστες, ουσιαστικά μεταφέρεις τη διαμάχη από το Σημειωματάριο Διαχειριστών στην Αγορά).

Όσον αφορά το πρώτο σημείο έχω αναφέρει ξανά ότι "Για μένα είμαστε χρήστες, λογαριασμοί στο wikiκόσμο. Αλίμονο να επηρεάζονται οι ζωές μας από το τι γίνεται στη ΒΠ. Επικίνδυνο αν γίνεται αυτό για κάποιους." Οπόταν, αν κάποιος νιώθει επηρεάζεται η ζωή του από τη ΒΠ είναι δικό του πρόβλημα και όχι της ΒΠ. Αλλά τότε δεν υποστήριξες αυτή την άποψη. Άσε που αμφισβητήθηκε, κυρίως από τον Geraki (κατανοώ τα επιχειρήματα και τον τρόπο σκέψης τους αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη του). Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τη ΒΠ. Όσο, όμως, δεν παραβιάζονται κανόνες της ΒΠ (και όχι ηθικοί κανόνες που για τον καθένας μας διαφέρουν), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Xaris333 (συζήτηση) 21:14, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Xoristzatziki αν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καμία αντίρρηση να ανοίξει και εδώ θέμα, όπου λίγο-πολύ εγώ τουλάχιστον έχω να πω τα ίδια πράγματα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:24, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Ο προβληματισμός μου εξακολουθεί να είναι ο ίδιος. Γιατί συζητήσεις που αφορούν άμεσα την κοινότητα γίνονται στο Σημειωματάριο Διαχειριστών σε ενότητα που αφορά το κλείδωμα/ξεκλείδωμα ενός προτύπου. Αν όσοι εκτοξεύουν εκεί τα βέλη, τα άσχετα με το πρότυπο, πιστεύετε ότι τέτοια θέματα δεν αφορούν την κοινότητα παρά μόνο έναν περιορισμένο αριθμό συνβικιπαιδιστών ας διαγραφεί η ενότητα (πως το λένε;... αίτηση του δημιουργού της). --Xoristzatziki (συζήτηση) 21:34, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

ή μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά, την κοινότητα την αφορούν, αλλά αν πιστεύετε ότι η υπόλοιπη κοινότητα δεν ενδιαφέρεται τότε ας διαγραφεί. --Xoristzatziki (συζήτηση) 21:40, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Εκεί άνοιξε το θέμα ο ManosHacker, μετατρέποντάς το σε προσωπική κατηγορία. Εκτός αν δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:44, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Αυτό που νομίζω ότι αφορά άμεσα στην κοινότητα είναι αυτό που έθεσε και ο Magioladitis και το Geraki. Η λειτουργία της ΒΠ έρχεται πρώτα και κατόπιν οι μεταπαιδικές ή εξωβικιπαιδικές δραστηριότητες, που πρέπει να προσαρμόζονται στη γενική λειτουργία της Βικιπαίδειας. Ο κακός χαμός έγινε γιατί η εξωβικιπαιδική δραστηριότητα έπρεπε ντε και καλά να επιβληθεί στη γενική λειτουργία και το πρότυπο κλειδώθηκε. Έγινε κάλεσμα για συναίνεση στη σελίδα συζήτησης, αλλά ο ενδιαφερόμενος δεν αποκρίθηκε. Θεωρεί defacto την ειδική λειτουργία του προτύπου επιβεβλημένη--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:04, 2 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Είπαμε, το de facto είναι δύο λέξεις.

Επ' αυτών που γράφτηκαν πιό πάνω, με αφορά έμμεσα μόνο η κατηγορία για εκδίωξη βικιπαιδιστών από τον Kalogeropoulos. Δεν ξέρω αν εκδίωξε οριστικά κάποιους, αλλά επανειλημμένα έχει εκφράσει την επιθυμία να διώξει οριστικά εμένα, κάποτε μάλιστα έγραψε ότι πρέπει να "με πετάξουν έξω με τις κλωτσιές".--Skylax30 (συζήτηση) 07:50, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

H αλήθεια είναι, αγαπητέ συνβικιπαιδιστή Skylax30, οτι εσύ εχεις εκφράσει την επιθυμία να διωχθούν κάποιοι από την Ελλάδα. Μάλιστα, όχι απλά να διωχθούν, αλλά να πάνε και σε συγκεκριμένες χωρες. (Τουρκία) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:58, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Tζερώνυμε, άσε τα παραμύθια και τα ανακατώματα. Υπάρχουν στιγμές χιούμορ, υπάρχουν στιγμές ειρωνείας, υπάρχουν στιγμές εχθρότητας και στιγμές συμπάθειας. Το να μπορείς να τα ξεχωρίζεις δείχνει ισορροπία. Ας μην εκτρέψουμε την παρούσα συζήτηση από το θέμα της.--Skylax30 (συζήτηση) 10:16, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Έλεγχος των διαχειριστικών πράξεων του διαχειριστή Gts-tg[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ για τον έλεγχο των διαχειριστικών πράξεων του διαχειριστή Gts-tg, δηλαδή την φραγή του χρήστη 34kor34 και την αφαίρεση συνδέσμων εντός Βικιπαιδείας που οδηγούν σε φωτογραφίες και ονόματα συνειδητά κατατεθιμένα εντός Βικιπαιδείας, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αν δεν υπάρξει απάντηση, θα προχωρήσω σε αναίρεση της φραγής του χρήστη ως καταχρηστική--Kalogeropoulos (συζήτηση) 01:27, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Ως προς τον έλεγχο που θα διενεργηθεί, επισημαίνω πως ο Kalogeropoulos δεν εξουσιοδοτείται σε καμία περίπτωση ως εμπλεκόμενος να κάνει αναίρεση της φραγής σε υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ως χρήστης, και τον καλώ σε καμία απολύτως περίπτωση να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Σχετικά με την αφαίρεση των συνδέσμων, σχετική φραγή, και την θέση που αναφέρεται παραπάνω, έχει παρατεθεί το σκεπτικό και επεξηγήσεις στις σχετικές συζητήσεις. Gts-tg (συζήτηση) 01:37, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Από την πολιτική για να ξεκαθαρίζουμε και κάποια πράγματα:

Σε γενικές γραμμές, οι συντάκτες δεν θα πρέπει να ενεργούν ως διαχειριστές σε περιπτώσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εμπλεκόμενοι διαχειριστές μπορεί να έχουν ή μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν σύγκρουση κινήτρων σε διαφωνίες όπου ήταν ένα από τα μέρη ή έχουν έντονα συναισθήματα σχετικά. Η συμμετοχή γενικά ερμηνεύεται πολύ ευρέως από την κοινότητα, συμπεριλαμβάνοντας τρέχουσες ή προηγούμενες συγκρούσεις με έναν συντάκτη (ή συντάκτες), καθώς και διαφωνίες σχετικά με τα θέματα, ανεξάρτητα από το είδος, τον χρόνο, ή την έκβαση της διαφωνίας.

Δεδομένης της προηγούμενης σύγκρουσης του διαχειριστή με χρήστες, και την αναίρεση των διαχειριστικών του πράξεων, ούτε οι σύνδεσμοι θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί, ούτε να επιβληθεί φραγή--Kalogeropoulos (συζήτηση) 02:03, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Symbol opinion vote.svg Σχόλιο.: πληροφοριακά τα παραπάνω αντιγράφθηκαν από τον Kalogeropoulos εδώ ενώ η ανάρτηση τους είχε γίνει στο ΣΔ. Η όποια συζήτηση από εμένα θα συνεχίσει μόνο στο ΣΔ, και θεωρώ οτί κακώς μεταφέρθηκε στην Αγορά. Gts-tg (συζήτηση) 02:15, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. Ναι γιατί λίγο πιο πάνω έχει ζητηθεί ενημέρωση της Αγοράς, την οποία δεν αγνοώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 02:18, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αποχώρηση από el wiki[επεξεργασία κώδικα]

Αποχωρώ από την κοινότητα του el wiki οριστικά καθώς δεν θεωρώ ότι έχω κάτι περισσότερο να προσφέρω και ούτε και την διάθεση να το προσφέρω. Θεωρώ ότι υπάρχει έλλειψη υποστήριξης για να προχωρήσουν κάποιες αλλαγές και να αλλάξουν τα πράγματα, και ειδικά από την στιγμή όπου οι αντιλήψεις περί χρήσης και προστασίας προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών διαφέρουν ριζικά, αυτό είναι ένα σημείο με το οποίο δεν έχω την δυνατότητα να συμβιβαστώ και να αποδεχτώ. Ένας από τους γραφειοκράτες παρακαλείται να αφαιρέσει την διαχειριστική ιδιότητα του λογαριασμού μου κατά την δική μου αίτηση, καθώς δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσω άλλο μη όντας μέλος της εδώ κοινότητας, αφήστε όμως παρακαλώ το κλείδωμα που έχω εφαρμόσει στην σελίδα χρήστη μου. Ευχαριστώ για τις συνεργασίες, καλή συνέχεια και καλές συνεισφορές, και ελπίζω να έκανα κάποια ελάχιστη διαφορά όλον αυτό τον καιρό ως χρήστης και ως δχστης. Gts-tg (συζήτηση) 09:08, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Προς γραφειοκράτες, τελικά με έπεισαν κάποιοι πως καλύτερα θα'ναι να παραμείνω, και οδηγήθηκα και στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να αλλάξω οπτική. Αποσύρεται η αίτηση για αφαίρεση της ιδιότητας, θα λείψω για κάποια εκτεταμένα χρονικά διαστήματα και θα δω αν θα μεταφραστεί σε αποχώρηση. Το κείμενο παραμένει διαγραμμισμένο παραπάνω για πληροφοριακούς λόγους οι οποίοι παραμένουν σοβαροί και καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψη. Gts-tg (συζήτηση) 11:40, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Καλή εξέλιξη.Μείνε.Είμαστε μαζί σου--130.43.19.159 12:12, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Gts-tg δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη οι στάσεις των ανθρώπων, αλλά αλλάζουν, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Υπάρχουν ζητήματα πολύ σοβαρά για στήριξη, που αφορούν ανθρώπους, και σου ζητώ να παραμείνεις. Ήδη έχουν γίνει θετικά βήματα για να εξυγιανθούμε. Χρειάζεται υπομονή.   ManosHacker 09:27, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Αν ισχύει αυτό που έγραψες ManosHacker, δηλαδή ότι γνωρίζεις άτομα που έχουν προβλήματα υγείας λόγω της αλληλεπίδρασης με την βικιπαίδεια [1] θα πρέπει να συμβουλέψεις τα άτομα αυτά να αναζητήσουν βοήθεια ειδικών και προφανώς να σταματήσουν για κάποιο διάστημα να ασχολούνται με την βικιπαίδεια. Το σημαντικότερο από όλα είναι η υγεία. Αν ο/η Gts-tg επιλέγει να μην συμμετέχει είτε ως διαχειριστής/στρια είτε ως χρήστης/στρια είναι δική του/της επιλογή. Και προφανώς αν υπάρχουν θέματα υγείας θα πρέπει ο κάθε χρήστης/στρια να αποχωρήσει και να βρει βοήθεια ειδικών. Εσύ στα άτομα αυτά που γνωρίζεις ότι έχουν προβλήματα υγείας (προβλήματα που επιδεινώνονται με την συνεισφορά τους εδώ) τα συμβουλεύεις να συνεχίζουν να συνεισφέρουν;; Ggia (συζήτηση) 10:40, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Δεν είναι καθόλου σωστό να έρχονται σε επαφή με τη Βικιπαίδεια. Επειδή λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται από τα άτομα να δείξουν με diff, καταλαβαίνεις το πρόβλημα. Γι' αυτό είναι αναγκαία η υποστήριξη.   ManosHacker 10:52, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
ManosHacker εγώ εδώ δεν ασχολούμαι diffs ούτε για το ποιος/α τσακώθηκε με ποιον/α. Αν κατάλαβα καλά, γράφεις ότι γνωρίζεις κάποιες περιπτώσεις χρηστών/στριών που έχουν προβλήματα στην φυσική τους υγεία από την αλληλεπίδρασή τους εδώ. Το ερώτημά μου είναι πολύ ξεκάθαρο: Ζήτησες ή τους συμβούλεψες να βρούνε βοήθεια ειδικών για αυτούς/ές;; Τους/τις είπες ξεκάθαρα να σταματήσουν να συνεισφέρουν ή να ασχολούνται και να κοιτάξουν την υγεία τους;; Ggia (συζήτηση) 11:02, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Όχι μόνο.   ManosHacker 11:04, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Μπράβο αν το έκανες. Εγώ επίσης θα πρότεινα επικοινωνία με το ίδρυμα και τους ειδικούς. Τα άτομα αυτά θα πρέπει με κάποιο τρόπο απομακρυνθούν για να προστατευτεί η υγεία τους. Πρώτα η υγεία και μετά τη βικιπαίδεια. Διαφωνείς σε αυτό; Αν δεν μπορούν να φύγουν μόνοι/ες τους με βοήθεια ειδικών ή ακόμη με συμβουλές off-line θα πρέπει να βρεθεί μια λύση (ίσως το ίδρυμα μπορεί να βοηθήσει που έχει επαγγελματίες). Τα σχόλια αυτά είναι με αφορμή την επιλογή του/της Gts-tg να αποχωρήσει. Διαφωνώ παραπάνω που γράφεις "σου ζητώ να παραμείνεις". Ggia (συζήτηση) 11:15, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Τα παραπάνω είναι τελείως αναληθή και υποθέσεις που κάνεις Ggia, καλύτερα να απέχεις από το να κάνεις υποθέσεις σχετικά με το ποιόν της υγείας μου και για ποιο λόγο αποχωρώ. Αυτά που ήθελα να αναφέρω τα αναφέρω συγκεκριμένα παραπάνω. Μην με κάνεις να ξαναεπιστρέψω στη ενότητα εδώ. Το κατάλαβες αυτό; Gts-tg (συζήτηση) 11:20, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
η προηγούμενη ανάρτηση αναφέρεται στο κείμενο αυτό το οποίο πλέον αφαιρέθηκε. Gts-tg (συζήτηση) 16:24, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Εγώ θα σε συμβούλευα (αν μου επιτρέπεις) να μην αποχωρήσεις αλλά απλά να βάλεις κάποια όρια. Σταμάτα να είσαι διαχειριστής και ασχολήσου μόνο με τη συγγραφή λημμάτων. Άλλαξε και όνομα για να μην σε ενοχλούν οι παλιοί, και συνέχισε να συνεισφέρεις σε ότι σου αρέσει χωρίς να μπλέκεσαι σε αντιδικίες. Είσαι γνώστης της βικιπαίδειας και είναι κρίμα να αποχωρήσεις. (Dor-astra (συζήτηση) 11:44, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC))


@Gts-tg: Δεν χρειάζεται να αποποιηθείς των διαχειριστικών σου δικαιωμάτων. Κάνε μια απλή συνεισφορά ή διαχειριστική ενέργεια κάθε 2 χρόνια και διατήρησε τα. Μην ασχολείσαι με διαμάχες αφού βλέπεις τι γίνεται. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι το σωστό. Ξέρω ότι θα σε τρώει η αδικία, η εφαρμογή των πολιτικών κατά το δοκούν και οι συμμαχίες, αλλά αφού το κάνουν και άλλοι διαχειριστές (την αποχή εννοώ) -κατά τη δική μου πάντα γνώμη- κάντο και συ. Εξάλλου, η κοινότητα σου έδωσε τα δικαιώματα, η ίδια κοινότητα δεν ενοχλείται από διαχειριστές που έχουν 1 απλή ή διαχειριστική συνεισφορά κάθε 2 χρόνια (εξού και δεν έχουμε δική μας πολιτική για ανενεργούς διαχειριστές αλλά ισχύει η γενική πολιτική), γιατί να παραδώσεις τα δικαιώματα σου; Δεν κερδίζει τίποτα η ΒΠ από την παραίτηση σου. Αντίθετα μπορεί να χάσει αν μελλοντικά αλλάξεις γνώμη. Xaris333 (συζήτηση) 13:02, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Πολύ αισθητή θα είναι η απουσία σου από τη ΒΠ μας. Αν σου προκαλεί προβλήματα όντας διαχειριστής σε αυτήν, σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να αφήσεις μόνο τα διαχειριστικά σου καθήκοντα. Σε δεύτερη φάση, παρόλο που χρειαζόμαστε ενεργά άτομα εδώ μέσα που να βλέπουν μπροστά και πέρα από τον εαυτό τους, όπως εσύ, αν η ΒΠ έχει φτάσει να σου δημιουργεί θέματα σε οτιδήποτε στη ζωή σου, νομίζω ότι καλά κάνεις και αποχωρείς. Προέχει να είμαστε εμείς καλά, ώστε να συνεισφέρουμε καλά. Να είσαι καλά σε ό,τι κάνεις :) _DaftRose (συζήτηση) 14:08, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Ευχαριστώ για τις αναρτήσεις σας, αλλά μάλλον υπάρχει κάποια παρανόηση, το θέμα δεν είναι ότι προκαλεί σε εμένα προβλήματα, το θέμα είναι ότι προκαλεί σε άλλους προβλήματα και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό παρότι υποτίθεται ότι θα μπορούσα να κάνω. Αυτά ως προς το διαχειριστικό. Δεν μπορώ ούτε όμως να είμαι μέλος σε κοινότητα όπου κάποια πράγματα που θεωρώ απαράδεκτα γίνονται αποδεκτά και θεωρούνται φυσιολογικά. Ίσως αλλάξουν κάποια στιγμή, όταν συνειδητοποιηθεί ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν. Ελπίζω. Από εκεί και πέρα ο δικές μου συνεισφορές θα συνεχίσουν σε ελεύθερο περιεχόμενο και λογισμικό σε άλλα εγχειρήματα εντός και εκτός Wikimedia. Ποιος ξέρει ίσως τα ξαναπούμε. Οκ κάπου πρέπει να κλείσω πλέον. See ya when I see ya. Gts-tg (συζήτηση) 16:24, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Φεύγεις αφήνοντας πίσω σου συντρίμια, αφού καταχράστηκες την εμπιστοσύνη της κοινότητας. Δυστυχώς δεν στάθηκες στο ύψος σου όταν θα έπρεπε. Τώρα απομένει απλώς μόνο να δούμε για πόσο θα κρατήσεις το λόγο σου. Αυτή τη φορά τουλάχιστο. Όσο για την ψήφο μου τότε, αποδειξες ότι ήμουν πολύ αισιόδοξος. Την βικιπαίδεια, όχι μόνο δεν την βελτίωσες, αλλά την έβλαψες κιόλας. --Υπάρχω (συζήτηση) 18:46, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πραγματικά θλίβομαι που υπάρχουν τόσες αποχωρήσεις αυτές τις μέρες στη ΒΠ από αξιόλογους χρήστες που είχαν τα εφόδια να συνεισφέρουν και να αναπτύξουν την εγκυκλοπαίδεια. Από το 2015 που έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα σίγουρα διακρίνω ένα εχθρικό έως αποκρουστικό κλίμα στην κοινότητα μας (που με κάνει να σκέφτομαι την επιστροφή μου), γεγονός που θα πρεπε να έβαζε όλους μας σε σκέψη! Οι ενεργοί χρήστες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα (λίγο κάτω από 4.000, με ακόμα λιγότερους συστηματικά ενεργούς χρήστες) και εμείς σαν κοινότητα απωθούμε τους ήδη υπάρχοντες. Και σε συνδυασμό την έλλειψη νέων χρηστών θεωρώ πως η κοινότητα βαδίζει σε μία φθίνουσα πορεία. Σίγουρα θα πρέπει να καταβληθούμε από ένα οικείο πνεύμα και ομόνοια, δείχνοντας σεβασμό στον άλλο χρήστη που σπαταλά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του στη ΒΠ με σκοπό την ανάπτυξή της, και όχι καχυποψίες και μίσος, είτε καλυπτόμαστε από ένα username ή κάτι αριθμούς ΙΡ. Μην ξεχνάμε ότι σε έναν άλλον υπολογιστή δεν κάθεται ένα ρομπότ αλλά ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να κάνει λάθη, να κάνει καλαμπούρι, να προστατέψει ή να τιμωρήσει, να βοηθήσει και να ασχοληθεί με το θέμα που τον ενδιαφέρει. Αυτή είναι και η γνώμη μου και φυσικά σε όλα αυτά δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε δυο και τρεις φορές αυτό που γράψουμε μήπως πληγώσουμε κάποιον άλλον άνθρωπο. Trikos συζήτηση 19:21, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Συνεισφορά φραγμένου χρήστη


Καλέ μου ανώνυμε χρήστη, πες μια φορά και κάτι καλό, που γράφεις όπου βρεις "ζουμί".. Συμφωνώ με τον Trikos πάντως. Βλέπω τι γίνεται εδώ και στο Σημ. Διαχειριστών και μετά από ένα σημείο βλέπω μόνο ένα... wall of text. ΌΛΟΙ την ίδια πολιτική ακολουθούμε, τις ίδιες προσδοκίες έχουμε. Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία! Κι ας ασχολούμαι περισσότερο με την άμεση ανάπτυξη της Βικιπαίδειάς μας, ομολογώ ότι όλα αυτά τα σκηνικά τελευταία είναι απογοητευτικά. Και δεν υπάρχει ένας φταίκτης, φταίνε όλοι όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν τους άλλους και τους αντιμετωπίζουν ακολουθώντας... εντολές, σαν κουρδισμένα ρομπότ. Λυπάμαι για όλες τις αποχωρήσεις, πραγματικά. _DaftRose (συζήτηση) 19:56, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Συνεισφορά φραγμένου χρήστη

(@ ανώνυμη ΙΡ) Εδώ είσαι λάθος αγαπητέ μου! Διαβασε τι λέω παραπάνω με τα οποία μάλιστα συμφώνησες: Θα πρέπει να υπάρξει ένα πνεύμα ομόνοιας και σεβασμού! Ανεξαιρέτως ΙΡ, χρήστη, διαχειριστή κτλ. Είμαστε προπάντων άνθρωποι που συνεισφέρουμε στη ΒΠ γιατί μας αρέσει αυτή η ασχολία. Όταν επηρεάζεται από τσακωμούς και trolling, επόμενο είναι να υπάρχουν μαζικές αποχωρήσεις.
Αγαπητέ DaftRose κι εγώ στην ίδια κατηγορία με σένα ανήκω: παράγω λήμματα. Δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη μόνο ένας, όλοι φταίμε για αυτή την κατάσταση λίγο-πολύ! Μάλιστα θυμάμαι γύρω το 2013 ότι λέγαμε ακριβώς τα ίδια πράγματα για το κακό κλίμα της ΒΠ! Trikos συζήτηση 20:17, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Εδώ (@ ανώνυμη ΙΡ)!Γιατί όλοι λέτε ότι είμαι φραγμένος? Κι αν είμαι(για σας), για μένα δεν είμαι.Πότε δεν αναγνωρίζω περιορισμούς γιατί δεν έβλαψα ποτέ κανένα.Επειδή κάποιοι λένε:"σε βάζω τιμωρία!",εγώ θα τη δεχτώ? Ζαμέ!Είμαι εδώ μαζί σας και γράφω.Μα τα λήμματα που θέλω είναι κλειστά.Μπορείτε απλά να τα ανοίξετε,να κάνω τη δουλειά μου και σεις κάντε ότι θέλετε.Τόσο απλό είναι.--62.1.142.207 07:21, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πάντως το αίτημα για εθελοντική αφαίρεση δικαιωμάτων δεν έγινε στην σελίδα που ορίζει η πολιτική en:Wikipedia:Administrators#Voluntary removal (σε εμάς δεν έχει μεταφραστεί το συγκεκριμένο σημείο, δεν εκπλήσσομαι). Αν και μπορεί κάποιος γραφειοκράτης να επικαλεστεί την παρούσα συζήτηση, θεωρώ ότι αφού δεν έχει τηρηθεί η πρέπουσα διαδικασία, δεν πρέπει να αφαιρεθούν τα δικαιώματα του. Σε δύο χρόνια, αν και εφόσον συνεισφέρει, θα εφαρμοστεί η γενική πολιτική αφαίρεσης. Εξάλλου υπάρχει και προηγούμενο πρόθεσης εθελοντικής αφαίρεσης δικαιωμάτων διαχειριστή που η κοινότητα δεν αποδέχθηκε Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2014/Ιανουάριος 16-31#Προσωπική ανακοίνωση. Xaris333 (συζήτηση) 17:07, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πάντως ο Gts με προέτρεψε να μεταφράσω το λήμμα Μπουκάκε. Προτού αποχωρήσει τον καλώ να το επιμεληθεί στα τεχνικά ζητήματα. Πετάγονται μέσα στον κώδικα κάτι περίεργα που δεν ξέρω αν χρειάζονται.--Skylax30 (συζήτηση) 20:24, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Χαχα, καλό ε; Χμμ, μάλιστα. Ανταποκρινόμενος στην κλήση του Skylax30 του επέβαλλα φραγή 3 ημερών για επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις με χυδαία υπονοούμενα στην Αγορά προσποιούμενος ενδιαφέρον για γνώση και με σκοπό την πρόκληση. Όμως δεν υπάρχει ανάγκη ανησυχίας καθώς πολύ πιθανό η φραγή θα αρθεί από άλλους, μη πω και άμεσα, υπάρχουν 1013 άκρες (βάσιμες και αβάσιμες μαζί) για να αρθεί και εδώ άρετε για πολύ σοβαρότερα πράγματα σε άλλους χρήστες, αλλά όπως και να έχει, απλώς μια επιπλέον υπενθύμιση να γίνονται περισσότερα και να λέγονται λιγότερα δεν βλάπτει, χωρίς εξυπνακισμούς, κουνήματα και προκλήσεις.
Να μη σταματήσω εδώ όμως, ανταποκρινόμενος στον Υπάρχω θα τον δικαιώσω στις απαισιόδοξες προσδοκίες του μη στεκούμενος στο ύψος μου και μη αποχωρώντας και καταχρώμενος την εμπιστοσύνη του τμήματος της κοινότητας που θα ήθελε να με δει να αποχωρήσω θα παραμείνω, απλά σε αποχή για κάποιο διάστημα και η αίτηση μου προς τους γραφειοκράτες αποσύρεται, γιατί στην τελική όπως είπε και κάποιος άλλος αναφέροντας και κάτι για υγεία, η απόφαση είτε μείνω είτε φύγω είναι δική μου. Χμμ, για να δω, ναι πράγματι, αυτό είναι σωστό, δική μου είναι, ε οκ τότε. Όμως ευχαριστώ Υπάρχω, μου έδωσες αυτό το έξτρα μικρό σπρώξιμο ως προς την αλλαγή οπτικής, γιατί ότι και να λεγαν οι χρήστες που θα θελαν να παραμείνω, στο τέλος της ημέρας η δική σου βιασύνη και ανεγκράτεια ήταν που με παρακίνησε να γίνει μετατροπή αυτής της αρνητικής ενέργειας. Σαν τον καθαρισμό νερού ένα πράμα, μπαίνει το βρώμικο, και βγαίνει το καθαρό.
Σε όλους τους υπόλοιπους, μάλλον, ίσως, θα τα ξαναπούμε μετά από καιρό. Gts-tg (συζήτηση) 11:40, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αγαπητε Gts-tg, η ελ.ΒΠ έχει ανάγκη διαχειριστές που δεν φοβούνται να βαλουν τα χέρια τους στις λάσπομαχίες. Στα δάκτυλα του ενος χεριου οι δχειριστες που επεμβαίνουν (εσυ, ο cubicstar, ο καλογερόπουλος μου έρχονται τωρα στο μυαλό, σιγουρα αδικώ λίγους). Αν ήταν ευκολος ο ρολος του διαχειριστη, τοτε δεν θα είχε καμια αξία. Ομως είναι πολύ δυσκολος επειδή έχει αξία.Τον δρόμο τον φτιάχνουμε προχωρόντας ;) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:37, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αποχώρηση μαϊμού Gts-tg, νομίζω είναι η 3η κατά σειρά, στις σελίδας χρήστη σου. Επί της ουσίας έδιωξες, ή μάλλον διώξατε εσύ ο ManosHacker και η Ανώνυμος Βικιπαιδιστής, 3εις χρήστες τουλάχιστον που δεν αντέχουν την παράνοια, υποστηρίζοντας με νύχια και με δόντια ψευδείς κατηγορίες του Χρήστης:ManosHacker, οι οποίες είναι ακόμη εκεί, καταχρώμενος τα διαχειριστικά εργαλεία σου ως εμπλεκόμενος διαχειριστής μοπιράζοντας φραγές με στόχο τη σίγαση και αφαιρώντας παράνομα -βάσει της πολιτικής της ΒΠ- συνδέσμους τοποθετημένους από τους συγκεκριμένους χρήστες στην Βικιπαίδεια. Τα άλλα είναι λόγια ν΄αγαπιόμαστε και ηθικοπλαστικές παραινέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική της Βικιπαίδειας και το bullying που ασκείται από τον παραπάνω χρήστη σε κάθε ευκαιρία και εναντίον όποιου θεωρεί ότι βάζει εμπόδια στις ετσιθελικές συμπεριφορές του "αλλάζω ό,τι θέλω" γιατί αυτό εξυπηρετεί το μαγαζάκι μου. Απλά πράγματα Κ.Κ.
Ηθικοπλαστικά θα ήθελα να σε παραινέσω να μην το κάνεις δυσκολότερο να επιστρέψουν οι άλλοι χρήστες ως μαϊμούδες. Καθότι μαϊμού ο ίδιος όμως επί του παρόντος, πάω για μπανάνα τώρα, ουγκ ουγκ. Gts-tg (συζήτηση) 13:42, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ήταν σίγουρο ότι δεν θα απαντούσες κάτι άλλο. Και προσπάθησε να μάθεις να διαχωρίζεις το "Αποχώρηση μαϊμού" από το "μαιμού Gts-tg" Κ.Κ.
Είπαμε, αλλαγή οπτικής, προσπαθώ να μην απαγοητεύω. Ουγκ ουγκ. Gts-tg (συζήτηση) 13:54, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
ΟΚ εσύ εκτίθεσαι. Να δούμε στις πλάτες ποιου άλλου Υπάρχω θα βρεις να φορτώσεις την σωτηριολογική επιστροφή σου :)--91.140.88.148 13:59, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Προσφέρεσαι μια χαρά :) Gts-tg (συζήτηση) 14:00, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Πρότυπο:Διάχυση κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο έχει καταρρεύσει. Μπορείτε να βοηθήσετε; _DaftRose (συζήτηση) 13:55, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, γιατί μεταφέρθηκε το ΣΔ, ενώ δύο συζητήσεις βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη; --Lion rampant regardant, or (supporter).svgMorretor συζήτηση 16:50, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)