Βικιπαίδεια:Αγορά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αγορά της Βικιπαίδειας
Ο Περικλής αγορεύων στην Πνύκα
Οι αρχαίοι Έλληνες για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες, συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που του είχαν αποδώσει την ονομασία Αγορά, δηλαδή τόπος συνάθροισης. Παρόλο που στην Αγορά πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, ήταν κυρίως το μέρος όπου οι πολίτες συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν και δημιουργούσαν.

Έτσι και εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε για την κοινότητα μια ψηφιακή Αγορά ώστε να μπορούμε ευκολότερα να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε, να συνεννοούμαστε και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Ο πίνακας στα δεξιά, μας μεταφέρει σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο είναι ευπρόσδεκτοι και παροτρύνονται να το κάνουν.

Ανακοινώσεις
 • 31 Αυγούστου: “Wikipedia - Η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια” στο Εργαστήριο Ρομποτικής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας από το Μ. Μαγιολαδίτη
 • 10 Ιούλη: Workshop «Ενισχύοντας τη συμμετοχή των γυναικών στη Βικιπαίδεια» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας από το Μ. Μαγιολαδίτη
 • 6 Ιούλη: Celtic Knot Conference 2017, Εδιμβούργο (Σκωτία) - "Το Κεφαλονίτικο ιδίωμα στο Βικιλεξικό και το Wikitherapy ως εργαλείο κοινωνικής ισότητας στα γλωσσικά εγχειρήματα ανοικτού κώδικα" από την εκπαιδευτικό Μ. Θεοφιλάτου
Ομάδες χρηστών

Ερώτημα για ονομασία κατηγοριών[επεξεργασία κώδικα]

Θεωρώ ότι οι εκφράσεις

και ούτω καθ'εξής δεν μπορούν να συγκριθούν με το απλούστερα και πολύ πιο κατανοητά;

 • Κατηγορία:Καστιλλιάνοι ευγενείς
 • Κατηγορία:Ισπανοί ευγενείς

που ήδη είχαμε. Προτείνω να συζητηθεί το θέμα για πιθανή επαναφορά στα προηγούμενα ονόματα. --Focal Point 10:03, 29 Ιουλίου 2017 (UTC)


Συμφωνώ. Υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες κατηγορίες, οπότε θα χρειαστεί να συζητηθεί η σκοπιμότητα της μαζικής μετονομασίας τους. - geraki (συζήτηση) 07:00, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)


Συμφωνώ επίσης + νομίζω πως υπάρχει και ζήτημα με την μαζική αντικατάσταση του Κατηγορία:Ελληνική ιστορία (σημάνθηκε με γρήγορη διαγραφή και διεγράφει) με το Κατηγορία:Ιστορία της Ελλάδας, μετακίνηση η οποία έγινε την ίδια χρονική παραπάνω με αυτή για ευγενείς κτλ παραπάνω και είναι κάτι που δεν έχει νόημα καθώς η ιστορία της Ελλάδας (είτε ως κράτος είτε ως γενική γεωγραφική περιοχή) είναι μικρό υποσύνολο της ελληνικής ιστορίας (μικρές ασίες, μεγάλες ελλάδες, πόντοι, κύπρος, κ.α.). Νομίζω πως θα πρέπει να επαναφερθεί το Ελληνική ιστορία και το Ιστορία της Ελλάδας να αποτελέσει υποκατηγορία στην κατηγορία αυτή. Gts-tg (συζήτηση) 23:17, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

στοιχεία από wikidata[επεξεργασία κώδικα]

Στο Αρχείο:Mw.wikibase.png τι πρόβλημα υπάρχει; Είναι πρόβλημα του mw.wikibase (από το Module:Sitelink); Στην προεπισκόπηση δεν υπάρχει άλλο κείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσθετο πρόβλημα. Αν το αντικείμενο δεν υπάρχει τότε επιστρέφει σφάλμα έτσι κι αλλιώς. --Xoristzatziki (συζήτηση) 07:33, 1 Αυγούστου 2017 (UTC)


Xoristzatziki, το Module:Sitelink επιστρέφει κενό string αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη σελίδα στο υπάρχον αντικείμενο, δεν επιστρέφει μήνυμα λάθους. Οπότε αν πρέπει η εμφάνιση να είναι ελεγχόμενη θα το έκανες {{#if:{{#invoke:Sitelink|wikisource}}|υπάρχει|δεν υπάρχει}}. - geraki (συζήτηση) 06:57, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Αποτελέσματα και βράβευση Wikimedia CEE Spring 2017[επεξεργασία κώδικα]

CEE Spring Logo transparent.svg
WM CUG GR.png

Το Wikimedia CEE Spring 2017 είναι μια διεθνής εκδήλωση/διαγωνισμός που οργανώνεται από Βικιπαιδιστές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να δημιουργηθούν λήμματα για τις συμμετέχουσες χώρες της περιοχής στις Βικιπαίδειες στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν. Η Άνοιξη Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης διοργανώθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα το 2016 από το Wikimedia Community User Group Greece. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 12 χρήστες και γράφτηκαν τουλάχιστον 224 νέα λήμματα. Σε άλλες γλώσσες/Βικιπαίδειες γράφτηκαν 144 λήμματα με θέματα από την Ελλάδα. Στο σύνολο του διαγωνισμού, σε όλες τις χώρες/γλώσσες γράφτηκαν 4831 νέα λήμματα.

Ο διαγωνισμός διήρκησε από 21 Μαρτίου έως 31 Μαΐου 2017 με έμφαση στη σύνταξη λημμάτων για την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις προσωπικότητες από τις συμμετέχουσες χώρες στην περιοχή.

Παρακάτω βρίσκονται οι κατηγορίες βράβευσης και οι αντίστοιχοι νικητές

Καλύτερο νέο λήμμα C messier (1ος: Μάχη του Βούκοβαρ)
Mεγαλύτερος αριθμός νέων λημμάτων Nikosgranturismogt (1ος: 102 λήμματα)
Περισσότερο περιεχόμενο για σημαντικές γυναίκες στην περιοχή ΖῷονΠολιτικόν (1ος: 36 λήμματα)
Μεγαλύτερος όγκος προστιθέμενου υλικού σε bytes Pavlos1988 (4ος: 279831 bytes -1ος ο Nikosgranturismogt, 2ος ο ΖῷονΠολιτικόν, 3ος ο C_messier)
Καλύτερος νεοεισερχόμενος Δεν δίνεται καθώς το μοναδικό λήμμα από νέο χρήστη είχε κάτω από 300 λέξεις κειμένου.

Κάθε βραβείο είναι βιβλία επιλογής του κάθε νικητή αξίας μέχρι 60 ευρώ. Οι νικητές θα επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούν από το http://www.politeianet.gr/, θα μας στείλουν τη λίστα με email, και θα τα παραλάβουν στη διεύθυνση που θα μας έχουν δηλώσει.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν και έκαναν συνεισφορές και φυσικά στους νικητές. -- geraki (συζήτηση) 14:27, 1 Αυγούστου 2017 (UTC)


Ζητώ συγνώμη για ένα σημαντικό λάθος που έγινε με δική μου ευθύνη: Μεγαλύτερο όγκο υλικού σε bytes είχε ο Pavlos1988 (και όχι ο DADRITS). Δεν είχαν καταμετρηθεί όλα τα λήμματά του, ούτε καν στο σύνολο λημμάτων. - geraki (συζήτηση) 10:18, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μια ερώτηση. Γιατί δίπλα στο όνομα του χρήστη με τον μεγαλύτερο όγκο προστιθέμενου υλικού σε bytes αναγράφεται ότι είναι τέταρτος; Μήπως επειδή οι άλλοι τρεις έχουν κερδίσει στις άλλες κατηγορίες; Nataly8 συζήτηση 19:55, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)
ΥΓ. Και φυσικά συγχαρητήρια στους νικητές και εις ανώτερα!! Nataly8 συζήτηση 19:55, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)
Ναι Nataly8, είχαν ήδη εξασφαλίσει ένα δώρο. - geraki (συζήτηση) 09:52, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


Συγχαρητήρια σε όλους! Τόσο στους συντάκτες/δημιουργούς (ή απλά υποστηρικτές) όσο και στους συντάκτες/διοργανωτές! Αλήθεια, μέχρι πότε μπορεί να σταλθεί η επιλογή των νικητών στο e-mail; Υπάρχει προθεσμία; —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 23:28, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

ΖῷονΠολιτικόν, όσο το δυνατό γρηγορότερα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αγορά και αποστολή για να επιστραφούν και τα χρήματα. Από τον ένα έχουμε ήδη τη λίστα και διεύθυνση. Υπολογίζοντας μια ακολουθία ενεργειών που πρέπει να γίνουν (λίστες, αγορά και αποστολή, αποστολή τιμολογίων, επιστροφή χρημάτων) και ότι α) οι εθελοντές να πλατσουρίσουν στη θάλασσα, β) οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο, μην το αφήσετε πάνω από λίγες ημέρες. - geraki (συζήτηση) 09:52, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Συγχαρητήρια σε όλους και από τη δική μου πλευρά. Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ποια ακριβώς είναι τα βήματα; Π.χ. όσοι κερδίσαμε έχουμε μόνο να στείλουμε τις λίστες μας ή υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε; Συγγνώμη που ίσως ρωτάω κάτι πολύ απλό αλλά είμαι άπειρος σε τέτοιες διαδικασίες. Pavlos1988 (συζήτηση) 15:12, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και από εμένα. Pavlos1988, εκτός από τα βιβλία, στην λίστα πρέπει να συμπεριληφθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση παραλαβής και τηλέφωνο επικοινωνίας, για να επικοινωνήσει μαζί σου το βιβλιοπωλείο Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:36, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Nikosgranturismogt, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση! Pavlos1988 (συζήτηση) 20:52, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Έχω μια ερώτηση. Σε πόσες περίπου μέρες θα γίνει η παράδοση των βραβείων των νικητών; Nikosgranturismogt (συζήτηση) 22:14, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Nikosgranturismogt, αυτό εξαρτάται από το βιβλιοπωλείο. - geraki (συζήτηση) 07:36, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Χάσαμε το ιστορικό[επεξεργασία κώδικα]

Στοπ P.a.a (συζήτηση) 10:23, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ποιό ιστορικό; Αν εννοείς την Αγορά η σελίδα για τον νέο μήνα συνήθως δημιουργείται εκ νέου ενώ γίνεται μετακίνηση της παλιάς στο αρχείο. Gts-tg (συζήτηση) 00:56, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Στο ιστορικό της Αγοράς αναφέρομαι, εκ των υστερων κατάλαβα. Δεν είχε τύχει να χρησιμοποιήσω το ιστορικό αμέσως μετά από αρχειοθέτηση και έπαθα ένα σοκ P.a.a (συζήτηση) 07:52, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Livepedia[επεξεργασία κώδικα]

Ασχολούμενος με κάτι άλλο παρατήρησα πως η Livepedia τερματίστηκε πλέον (http://www.livepedia.gr/). Υπάρχει κάποιο ιστορικό ενδιαφέρον και κάποιο πρακτικό ενδιαφέρον.

Από την ιστορική πλευρά του, είναι κρίμα το ότι το πλήθος δωρεών εγκυκλοπαιδικού υλικού από εκδότες (περί το 2004/2005) κατέληξαν στην Livepedia (η οποία μετά τον αρχικό ντόρο και προώθηση δεν κατάφερε ποτέ να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο) η οποία προωθούνταν ως η ελληνική εγκυκλοπαίδεια αντί για την ελληνόγλωσση έκδοση της Βικιπαιδείας την εποχή εκείνη όπου θα μπορούσε να της είχε δώσει μια καλή ώθηση τότε. Παρόλα αυτά για κάποια χρόνια μπορούσε να μεταφερθεί περιεχόμενο από την Livepedia στην Βικιπαίδεια καθώς το περιεχόμενο διατίθονταν υπό την άδεια GFDL για ελεύθερο περιεχόμενο, μετά και αυτό κόπασε κάπως αρχικά λόγω κακής εν γένει ποιότητας, και κατόπιν γιατί η Livepedia άλλαξε την αδειοδότηση της σε μη συμβατή μορφή με την Βικιπαίδεια. Όσοι ήταν ήδη ενεργά μέλη της ΒΚ την εποχή εκείνη θα τα θυμούνται καλύτερα.

Από την πρακτική πλευρά του, με την πάροδο του χρόνου υπήρξε και κάποιος αριθμός φωτογραφιών που πάρθηκε από εκεί (ως GFDL) και μεταφέρθηκε στα Commons. Το πρόβλημα με τις φωτογραφίες αυτές ήταν πως ήταν πολύ αμφίβολο το κατά πόσο ήταν πραγματικά GFDL ή απλώς αυτοί που έτρεχαν την Livepedia έβαζαν μέσα αβέρτα ότι έβρισκαν. Η προσωπική μου γνώμη ήταν πως παρά την αμφιβολία, από την στιγμή που υπήρχε διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που διέθετε το αρχείο υπό την άδεια αυτή (και το υλικό της προερχόταν από έντυπα εγκυκλοπαιδικά έργα) και μπορούσε αυτό να αποδειχτεί μέσω συνδέσμου, τότε τα αρχεία στο Commons θα ήταν εντός του ορίου συμπερίληψης. Το ότι πλέον δεν υπάρχει καν το Livepedia, ενώ οι κάποιοι σκόρπιοι σύνδεσμοι του WayBackMachine δεν διαθέτουν καν τις φωτογραφίες (π.χ. για φωτογραφία του Βάρβογλη), βρίσκω αυτό το παραπάνω κλικ αρκετό για να διαγράφεται γενικώς το οπτικοακουστικό υλικό προερχόμενο από LivePedia γενικώς ή να μεταφέρεται υπό άδεια εύλογης χρήσης τοπικά εφόσον αποτελεί κάτι σημαντικό (και στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να υπάρχει WaybackMachine σύνδεσμος με την εικόνα να είναι διαθέσιμη). Gts-tg (συζήτηση) 00:56, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


 • Τα χρόνια κατά οποία μπορούσε να μεταφερθεί περιεχόμενο από την Livepedia στην Βικιπαίδεια ήταν σχετικά λίγα, αλλά όντως αν είχε γίνει κάπως οργανωμένα θα μπορούσε να δώσει κάποια ώθηση (μεταφορά περιορισμένου αριθμού συγκεκριμένων λημμάτων) στη Βικιπαίδεια. Σε κάποια στιγμή η Βικιπαίδεια ξεπέρασε τη Livepedia σε ποσότητα και ποιότητα περιεχομένου οπότε έπαψε να μας απασχολεί.
 • Η ασυμβατότητα αδειών προέκυψε από αλλαγή αδειοδότησης που έκανε η Βικιπαίδεια (από GFDL 1.2 σε CC-BY-SA-3.0), ενώ δεν το έκανε η Livepedia στο χρονικό διάστημα που ήταν δυνατό (παρά και την σχετική προτροπή μου στον κ. Σιδηρόπουλο).
 • Για ότι αφορά τις φωτογραφίες, έχει ξανασυζητηθεί: Δεν υπήρξε ποτέ επισήμανση των εικόνων και καμία εφαρμογή των αδειών χρήσης στις εικόνες που υπήρχαν. Στην πραγματικότητα δεν έχουν δώσει καθόλου σημασία σε αυτό, κατά κανόνα ήταν τυχαίες εικόνες από το ίντερνετ, οπότε υπήρχε σίγουρος κίνδυνος να βρεθείς με μια εικόνα που δεν ήταν ποτέ GFDL 1.2 και απλά παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα. Υπήρχαν δυο είδη εικόνων στη Βικιπαίδεια. Το πρώτο ήταν εικόνες τις οποίες είχαν εισαγάγει μαζικά από τη δική μας Βικιπαίδεια, χωρίς σχετικές σημάνσεις δικαιωμάτων, αναφορά δημιουργού κλπ. Οπότε εξορισμού παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα ακόμη και αν υπήρχαν αλλού διαθέσιμες με ελεύθερη άδεια χρήσης. Το άλλο είδος ήταν εικόνες που ανέβαζαν χρήστες, όπως ανεβάζουν εδώ ή στα commons, αλλά χωρίς την αντίστοιχη επιμέλεια και έλεγχο για τα πνευματικά δικαιώματα, απλά εικόνες που είχαν βρει στο internet. Το ότι υπήρχαν σε ένα wiki δεν σημαίνει ότι ήταν νόμιμη η ύπαρξή τους εκεί (όπως δεν θα ήταν και εδώ). Προ καιρού είχε τονιστεί αυτό, ότι η πηγή που πρέπει να αναζητείται σε οπτικοακουστικό υλικό δεν είναι "που την βρήκαμε εμείς" αλλά "που μπορεί να βρεθεί νόμιμα με αποδεκτή άδεια χρήσης".

- geraki (συζήτηση) 09:34, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


Θυμάμαι την περίοδο εκείνη γιατί παρακολουθούσα το θέμα ανεξάρτητα χωρίς να ασχολούμαι ενεργά, και πέρα από το υλικό (το οποίο μπορούσε να μεταφερθεί αργότερα στην Βικιπαίδεια υπό GFDL) αυτό μου φάνηκε κρίμα ήταν όλος αυτός ο ενθουσιασμός και έντονη προώθηση και διαφήμιση για ένα εγχείρημα το οποίο παρουσιάστηκε σαν κάτι νέο, μια ελληνική wiki εγκυκλοπαίδεια, αγνοώντας τελείως την ΒΚ, αυτό το βρήκα περισσότερο σημαντικό από το όποιο υλικό από την άποψη προσέλκυσης ενδιαφέροντος και διαφήμισης (από μια άλλη οπτική αντί για την ΒΚ θα το έβρισκα ακόμα καλύτερο αν η Livepedia πετύχαινε και παράλληλα ξεπηδούσαν και άλλες 10-20 ελεύθερες εγκυκλοπαίδειες σαν ένα νέο οικοσύστημα, ο πραγματικός ανταγωνιστής δεν ήταν/είναι η Livepedia αλλά οι εγκυκλοπαίδειες με περιεχόμενο υπό μη ελεύθερη άδεια). Για τις φωτογραφίες το ιδιαίτερο με την περίπτωση της Livepedia ήταν ότι ξεκίνησε με υλικό από εγκυκλοπαιδικές εκδόσεις και υπό GFDL (νόμιμα με αποδεκτή άδεια χρήσης) αλλά από την αρχή δεν φρόντισε για τις υποδομές τεκμηρίωσης με συγκεκριμένες λεπτομέρειες ώστε να βγαίνει άκρη τι είναι τι στην συνέχεια καθώς η εκεί κοινότητα ανέβαζε νέο υλικό (τυχαίες εικόνες από διαδίκτυο κτλ) και να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Βάσει των δωρεών περιεχομένου στην Livepedia από τις εγκυκλοπαιδικές εκδόσεις οι φωτογραφίες θα μπορούσαν θεωρητικά να είναι πράγματι GFDL, βάσει της πρακτικής του μη ελέγχου για το τι φωτογραφίες ανέβαιναν από άλλους ήταν εξαιρετικά αμφίβολο, και βάσει του συνδυασμού αυτών των 2 στοιχείων η Livepedia δεν μπορούσε να λογιστεί ως κάπου στο ιντερνετ που βρήκε κάποιος κάτι, ξεκίνησε ως πραγματική εγκυκλοπαίδεια, και συνέχισε ως blog... Gts-tg (συζήτηση) 15:56, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

«»[επεξεργασία κώδικα]

Στον οπτικό επεξεργαστή θα ήταν χρήσιμο να τοποθετήσουμε στα συχνά χρησιμοποιούμενα σύμβολα το «». Αυτό έχει μια ειδική λειτουργία, τυλίγει το κείμενο που έχει επιλεγεί ανάμεσα στα ελληνικά εισαγωγικά, και πρέπει να κάνουμε μερικά κλικ παραπάνω για να το βρίσκουμε, ως έχει.   ManosHacker 09:28, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


Τα « και » υπάρχουν στα συχνά χρησιμοποιούμενα σύμβολα από τις 8 Ιουνίου 2015‎. Δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα τα σύμβολα να μπαίνουν ως ζευγάρι που να τυλίγει επιλεγμένο κείμενο.

Τα « και » μπαίνουν και με το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+ALT+[ και CTRL+ALT+] στα περισσότερα πληκτρολόγια όταν η γλώσσα γραφής είναι ελληνική. - geraki (συζήτηση) 09:45, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


 • Όταν πάμε στην ενότητα σύμβολα (πέμπτη ενότητα ομάδας συμβόλων), το «» και υπάρχει, και δουλεύει, τυλίγοντας το κείμενο στα ελληνικά εισαγωγικά. Ως τεχνική δυνατότητα υπήρχε από πάντα. Απλώς θέλει πολλά βήματα να το βρούμε.
 • Στην αγγλική τα σύμβολα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εντελώς διαφορετικά από της ελληνικής, άρα εμείς επιλέγουμε ποια θα χρησιμοποιηθούν στη γλώσσα μας.

   ManosHacker 09:52, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)


Οπότε η αρχική περιγραφή είναι λάθος. Τα συχνά χρησιμοποιούμενα σύμβολα είναι η πρώτη ενότητα ομάδας συμβόλων. Τα σύμβολα που εμφανίζονται σε αυτή είναι προσαρμοζόμενα, γι'αυτό και σε αυτή, την πρώτη ενότητα, με τίτλο "συχνά χρησιμοποιείται" έχουμε τρία επιπλέον σύμβολα (πέρα από αυτά που υπάρχουν στην αγγλική). Τα σύμβολα που εμφανίζονται στην πέμπτη ενότητα ομάδας συμβόλων με τίτλο απλώς "σύμβολα", δεν είναι προσαρμοζόμενα, και είναι ακριβώς ίδια με της αγγλικής. Η λειτουργία που περικλείει το κείμενο, δεν λειτουργεί στα συχνά συχνά χρησιμοποιούμενα σύμβολα στην πρώτη ενότητα ομάδας συμβόλων. Για του λόγου το αληθές εγώ τα πρόσθεσα για να μη χρειάζεται να συνεχίσει το "γίνεται"/"δεν γίνεται". Αν το πατήσεις με επιλεγμένο κείμενο, απλώς αντικαθιστά το επιλεγμένο κείμενο με τα «». Οπότε, μόλις το δούμε όλοι, μπορώ να τα αφαιρέσω ξανά για να μη χάνει ο κόσμος τα κείμενά του; - geraki (συζήτηση) 10:27, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Νόμισα πως ήταν κατανοητό όπως το έθεσα αρχικά, μάλλον όμως μόνο ο ίδιος καταλάβαινα, ίσως γιατί δεν είχε απασχολήσει. Πράγματι ο κώδικας που προστέθηκε δεν βοηθά, γιατί απλώς αντικαθιστά. Ας το αφαιρέσουμε, ώσπου να βρεθεί ο σωστός κώδικας, για να μη γίνεται ζημιά.   ManosHacker 10:40, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ο σωστός κώδικας είναι:

  "«»": {
    "action": {
      "type": "encapsulate",
      "options": {
        "pre": "«",
        "post": "»"
      }
    }
  },

   ManosHacker 13:28, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Το πρόσθεσα και δουλεύεθ P.a.a (συζήτηση) 16:53, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Οπτική επεξεργασία σελίδων, όπως η Αγορά[επεξεργασία κώδικα]

Το κόλπο είναι η προσθήκη ενός ve στο url της επεξεργασίας κώδικα, και μετά Enter, ως εξής:

https://www.wikipedia.gr/w/index.php?title=Βικιπαίδεια:Αγορά&veaction=edit

Η υπογραφή μπαίνει με το Εισαγωγή → Περισσότερα → Η υπογραφή σας.   ManosHacker 16:00, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ροζάβα η Ροχάβα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας βικιπαιδιστες αντιμετωπίζω ένα θέμα όσον άφορα την ονομασία της περιοχής του δυτικού Κουρδιστάν που σε διάφορες πήγες αναφέρεται ως Ροζάβα η Ροχάβα και θα ήθελα να ξέρω ποια από της δυο είναι η ορθή. George Balatsos (συζήτηση) 15:41, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

George Balatsos, ως φωνητική απόδοση του Rojava αναφέρονται τα /ˌroʊʒəˈvɑː/ ROH-zhə-VAH; Κουρδικά: [roʒɑˈvɑ]. --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:13, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Όποτε πρέπει να καθιερωθεί το Ροζάβα, ευχαριστώ για την απάντηση. George Balatsos (συζήτηση) 16:20, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μεγάλοι πίνακες[επεξεργασία κώδικα]

Πρόσθεσα μια επιπλέον εκδοχή εμφάνισης πίνακα για τις περιπτώσεις πολύ μεγάλων πινάκων οι οποίοι έχουν πολλές γραμμές και από κάποιο σημείο και μετά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι αντιπροσωπεύει η τιμή του κάθε κελιού. Με την προσθήκη αυτή, υπάρχει χρωματική επισήμανση της γραμμής και στήλης, καθώς και tooltip/βοηθητική επεξήγηση για το κάθε κελί βάσει του κειμένου της στήλης στην οποία ανήκει το κάθε κελί. Η λειτουργία αυτή εμφανίζεται όταν απλά προστίθεται το CSS class helper στον πίνακα. Αν όλα αυτά δεν βγάζουν νόημα, παρατίθεται παρακάτω ένα άμεσο παράδειγμα.

Παράδειγμα

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

Έτη φωτός

Φασματικός τύπος
Άλφα Γλυφείου α 29875 21770 04h 40m 33,82s −41° 51′ 48,9″ 4,44 2,92 66 F2IV
Γάμμα 1 Γλυφείου γ1 32831 23595 05h 04m 24,31s −35° 28′ 58,3″ 4,55 0,78 185 K2III
Βήτα Γλυφείου β 29992 21861 04h 42m 03,45s −37° 08′ 41,2″ 5,04 2,83 90 F3V
Δέλτα Γλυφείου δ 28873 21060 04h 30m 50,10s −44° 57′ 13,5″ 5,07 −1,62 710 B2IV-V
HD 30080 30080 21958 04h 43m 09,31s −30° 45′ 55,4″ 5,66 −1,14 748 K3III
HD 31093 31093 22573 04h 51m 28,20s −34° 54′ 22,4″ 5,82 1,10 286 A2/A3V
HD 32515 32515 23446 05h 02m 22,81s −31° 46′ 17,5″ 5,92 0,90 329 K2III
HD 32453 32453 23377 05h 01m 34,53s −39° 43′ 05,3″ 6,02 0,77 366 G8III
HD 30432 30432 22144 04h 45m 55,50s −39° 21′ 23,7″ 6,04 1,12 315 K1III
Νι Γλυφείου ν 30985 22488 04h 50m 16,18s −41° 19′ 15,6″ 6,06 2,47 171 F1III-IV
HD 28454 28454 20781 04h 27m 05,92s −46° 56′ 48,6″ 6,10 3,54 106 F8V
HD 31529 31529 22847 04h 54m 54,82s −39° 37′ 43,2″ 6,11 −1,35 1012 K3III
HD 28700 28700 20934 04h 29m 20,04s −46° 30′ 55,3″ 6,13 0,73 392 K1III
Λάμδα Γλυφείου λ 30202 21998 04h 43m 44,26s −41° 03′ 53,3″ 6,24 −0,27 652 K3/K4III
HD 32820 32820 23555 05h 03m 53,94s −41° 44′ 43,2″ 6,30 3,82 102 F8V
Γάμμα 2 Γλυφείου γ2 X 32846 23596 05h 04m 26,14s −35° 42′ 18,7″ 6,32 1,27 334 F2IV/V
Ζήτα Γλυφείου ζ 30608 22280 04h 47m 49,56s −30° 01′ 14,2″ 6,35 0,36 513 K0III
HD 28246 28246 20630 04h 25m 19,10s −44° 09′ 39,8″ 6,38 3,54 121 F6V
HD 29559 29559 21525 04h 37m 19,25s −41° 52′ 23,0″ 6,40 1,20 358 A3Vs...
RV Γλυφείου RV 28552 20856 04h 28m 09,48s −41° 57′ 35,4″ 6,41 −1,18 1072 M1III
RR Γλυφείου RR 04h 21m 06,0s -48|39|07}} 14,4 DAZ8+dM

Παραδείγματα λημμάτων με αρκετά μεγαλύτερους πίνακες όπου εφαρμόζεται η παραπάνω λειτουργία υπάρχουν στο Κατάλογος πλησιέστερων γαλαξιών ή στους συνδέσμους του Κατάλογος αστέρων ανά αστερισμό.

Νομίζω είναι ωραίο και χρήσιμο για κάποιες περιπτώσεις, και δεν ξεφεύγει από την καθιερωμένη/προσδοκώμενη γενική εμφάνιση και συμπεριφορά του wiki. Ιδέες; Ίσως η λειτουργία του tooltip θα μπορούσε να είναι γενικότερα διαθέσιμη σε πίνακες και ανεξάρτητη από τον χρωματισμό.

Περαιτέρω δοκιμές μπορούν να γίνουν στο https://codepen.io/anon/pen/qXqRvE Gts-tg (συζήτηση) 06:16, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. Θεωρώ ειναι σημαντική και χρήσιμη προσθήκη.--Texniths (συζήτηση) 13:05, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ιδιαίτερα χρήσιμο P.a.a (συζήτηση) 20:16, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)


Έχει ένα μικρό σφάλμα. Όταν είσαι στο κελί επιλέγει τη γραμμή i, τη στήλη j αλλά και το κελί . --cubic[*]star 21:10, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

@CubicStar: έχει προστεθεί επεξήγηση στο παράδειγμα για το που οφείλεται αυτό (είναι το {{collapse}}), αλλά και σύνδεσμοι προς λήμματα πινάκων όπου εκεί λειτουργεί κανονικά. Gts-tg (συζήτηση) 04:26, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)
Έβγαλα το collapse γιατί μπορεί να μη δουν την σημείωση και άλλοι, και ο πίνακας δεν είναι και τόσο μεγάλος ούτως και άλλως. Τώρα φαίνεται και εδώ κανονικά. Gts-tg (συζήτηση) 04:28, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)
Τοποθέτησα διαφορετικό collapse για οικονομία χώρου, το οποίο κάνει απλούστερο κλικ και ξεπερνά το παραπάνω πρόβλημα. Αν δεν εξυπηρετεί που κρύβεται ο πίνακας, ας αφαιρεθεί. Πολύ βοηθητική η προσθήκη.   ManosHacker 07:36, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πολύ καλό! - geraki (συζήτηση) 15:56, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ολοκλήρωση διαγωνισμού Wiki Loves Earth 2017[επεξεργασία κώδικα]

Ο φετινός διαγωνισμός Wiki Loves Earth ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να δείτε τους νικητές εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στο http://wle.wikimedia.gr/ Η οργανωτική επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τους νικητές εντός των ημερών. Οι νικητές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το e-mail τους στις προτιμήσεις τους στο Wikimedia Commons και να έχουν ενεργοποιημένη την παραλαβή μηνυμάτων από άλλους χρήστες. Στους διαγωνιζόμενους που κατέκτησαν τις 10 υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη θα δοθεί από ένα πόστερ με τη φωτογραφία με την οποία συμμετείχαν. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:29, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Έλεγχος εξωτερικών συνδέσμων[επεξεργασία κώδικα]

Το κουμπί οδηγεί σε νεκρή σελίδα. --Xoristzatziki (συζήτηση) 16:09, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Γεωγραφικές συντεταγμένες κ.α.[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω τη συγκεκριμένη διαδικασία. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες λογικά έρχονται πλέον από τα wikidata. Α) Ίσως δεν υπάρχει λόγος να τις καταχωρούμε πάλι εδώ. Β) Ο καθένας μπορεί να ορίσει στα wikidata (ή εδώ) αντί να δείχνουν σε κάποιο σταθερά προεπιλεγμένο σημείο να δείχνουν στο μαγαζί του θείου του ή το σπίτι του φίλου του ή το αγαπημένο του πάρκο. Για παράδειγμα στην Αθήνα ούτε η καταχώρηση στα wikidata ούτε η εδώ καταχώρηση δείχνει (στο tools.wmflabs.org/geohack/geohack) το κέντρο της, το οποίο τυπικά είναι η πλατεία Συντάγματος. Γ) Θεωρούμε πως ότι προσθέτουμε στη σελίδα πρέπει να έχει πηγές, αλλά ότι προέρχεται από τα wikidata είναι πιο ίσο και δεν χρειάζεται πηγές εδώ; --Xoristzatziki (συζήτηση) 21:38, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)


Εξαρτάται. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες σε ποιο σημείο; Αυτές που εμφανίζονται πάνω δεξιά από ένα άρθρο ({{coord}}) είναι αποκλειστικά ορισμένες εδώ κατά 100%. Δεν έχουμε τροποποιήσει ακόμη το πρότυπο έτσι ώστε να τραβάει τις συντεταγμένες από τα Wikidata. Στα περισσότερα infoboxes που εμφανίζουν χάρτες, είναι επίσης ορισμένα εδώ και δεν καλούνται από τα Wikidata (ας πούμε 50%). Υπάρχει ένα ποσοστό λημμάτων που έχει χάρτες που όντως τραβάνε τις συντεταγμένες από τα Wikidata ή εμφανίζουν τις συντεταγμένες στο infobox, με το σχετικό σύνδεσμο. Δεν θα έλεγα ότι είναι πάνω από το 50% (μπορεί να βρεθεί το ακριβές ποσοστό με τις κατηγορίες ανίχνευσης). Οπότε,
Α) Όντως, είναι πολύ πιο χρήσιμο να μπαίνουν κατευθείαν εκεί οι συντεταγμένες, με μόνη χρησιμότητα της επί τόπου προσθήκης του coord μέχρι να τροποποιηθεί.
Β) Σωστά αναφέρεις «ή εδώ». Δεν έχει να κάνει με το αν έρχονται από τα Wikidata ή από εδώ. Θεωρώ ότι αν καλούνται από Wikidata είναι ευκολότερο να γίνεται σύγκριση με άλλα dataset που μπορεί να έχουν ακριβέστερα ή ακόμη και επίσημα δεδομένα (π.χ. υπήρχε προγραμματάκι που σύγκρινε τις συντεταγμένες μεταξύ wikidata και λημμάτων Wikipedia και ανάφερε όταν η απόστασή των δυο σημείων ήταν πάνω από Χ μέτρα). Με την τάση των Wikidata να ενσωματώνουν όσο το δυνατό περισσότερο επίσημα δεδομένα ή από εφαρμογές όπως το OSM ο έλεγχος είναι ευκολότερος (σε σχέση με τον έλεγχο των λημμάτων ένα-ένα και αλλαγή στον wikiκώδικα.). Σχετικά με το παράδειγμα, το σημείο που πρέπει να ορίζεται (είτε εδώ είτε στα Wikidata πρέπει να είναι κάποιο επίσημο σημείο ή κάποιο κοινά αποδεκτό (το οποίο μπορεί να προκύπτει με διάφορους τρόπους). Εδώ (ή μάλλον στην Αθήνα) υπάρχει επίσημο σημείο έναρξης χιλιομέτρησης. Θα ορκιζόμουν ότι αυτό ήταν η Ομόνοια, αλλά η Βικιπαίδεια με διαψεύδει και λέει ότι βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έστω. Άρα είναι το ορθότερο σημείο το οποίο μπορεί να αντιστοιχηθεί το "κέντρο" της Αθήνας. (Όλοι οι χάρτες πάντως τοποθετούν το κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια). Όταν δεν υπάρχει επίσημο σημείο χιλιομέτρησης (ή δεν είναι γνωστό), δύο είναι οι βασικοί τρόποι να έχουμε το «κέντρο». Αυτό συνήθως είναι η κεντρική πλατεία (πολύ ευκολότερο το να ξέρουμε ποια είναι η κεντρική σε χωριά και μικρές πόλεις παρά σε μεγαλύτερες). Ο άλλος είναι το γεωγραφικό κέντρο το οποίο προκύπτει από την αποτύπωση του περιγράμματος/ορίων του οικισμού εντός των ορίων του χάρτη. Το κέντρο του χάρτη είναι το κέντρο του οικισμού. Παράδειγμα: στο OpenStreetMap οι εθελοντές έχουν ορίσει σαν https://www.openstreetmap.org/node/130167065 κέντρο της Κοζάνης] ένα σημείο ανάμεσα στο δημαρχείο και μια (υποθέτω) κεντρική διασταύρωση. Πιθανό να είναι επίσημο, πάντως δεν είναι ανόητο. Το GoogleMaps κεντράρει την Κοζάνη με βάση το περίγραμμά της. Πέφτει σε στενά, πάντως ούτε αυτό δεν είναι ανόητο, η Κοζάνη είναι περίπου κυκλική. Ανόητο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη όπου το κέντρο θα έπεφτε στη θάλασσα.
Γ) Σαφώς και χρειάζεται. Άλλωστε και στα Wikidata ισχύει η πολιτική της επαληθευσιμότητας και (θα πρέπει να) μπαίνει πηγή για κάθε πληροφορία. Σε κάποια από τα πρότυπα, έχουμε βάλει για κάποια ήδη πληροφοριών να συμπεριλαμβάνονται εδώ μαζί με παραπομπή η οποία έρχεται κι αυτή από τα Wikidata.
- geraki (συζήτηση) 15:51, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Δημήτρης Μητροπάνος[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμα του δεν έχει φωτογραφία. Αν βρίσκεται κάποια ελεύθερη παρακαλώ να αναρτηθεί. --Υπάρχω (συζήτηση) 22:04, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ειδικό:ΠρόσφατεςΑλλαγές[επεξεργασία κώδικα]

Ξαφνικά όλα τα interwiki links εξαφανίστηκαν από το Ειδικό:ΠρόσφατεςΑλλαγές. Έκανα κάτι στις προτιμήσεις μου ή υπάρχει πρόβλημα; Οι παραπομπές υπάρχουν κανονικά στο MediaWiki:Recentchangestext οπότε είναι παράλογο να μην εμφανίζονται, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σε κάποιο "ειδικό σημείο" στα wikidata. (ή τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση είχα αποκομίσει ότι: οι παραπομπές που υπάρχουν θα προστίθενται) --Xoristzatziki (συζήτηση) 08:32, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)


Xoristzatziki δεν εξαφανίστηκαν τυχαία, εξαφανίστηκαν ήδη από τον Μάιο και ήταν μετά από αλλαγή του Geraki. Όταν αντελήφθηκα και εγώ την αλλαγή (τον Ιούλιο) δεν συμφώνησα με αυτή και ζήτησα να γίνει συζήτηση στην Αγορά όπως κατά την ανάρτηση Προτεινόμενα θέματα στις πρόσφατες αλλαγές που έκανα στην Αγορά τον προηγούμενο μήνα και η οποία μάλλον πέρασε στα ψιλά γράμματα και δεν συγκεντρώθηκε ενδιαφέρον ώστε να συζητηθεί κάτι. Gts-tg (συζήτηση) 08:41, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μου εξαφανίστηκαν από όλα τα εγχειρήματα σήμερα, γι αυτό το αναφέρω (στη Βικιπαίδεια δεν μου χρειάστηκε ποτέ και έτσι δεν το είχα προσέξει). Λογικά πάντως, εφόσον υπάρχουν στα ενσωματωμένα πρότυπα, θα έπρεπε να εμφανίζονται ακόμα κι αν κάνουν "δοκιμές..." στο resonator ή όπου αλλού. Προσπάθησα να προσθέσω τα στοιχεία στα wikidata αλλά δεν υπήρχε τέτοιο αντικείμενο (έφερνε τη σελίδα του site) και δεν θέλησα να προχωρήσω. --Xoristzatziki (συζήτηση) 09:06, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)
Έχεις κάποιο παράδειγμα για το ποια wikilinks εννοείς; Εγώ καταλαβαίνω τους κόκκινους συνδέσμους για τα προτεινόμενα θέματα. Εννοείς κάτι άλλο; Gts-tg (συζήτηση) 09:11, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)


Ο Xoristzatziki εννοεί τα interwiki links (fr:Special:Recentchanges). Σίγουρα δεν έχει να κάνει με wikidata ή οτιδήποτε άλλο. Είτε έχει να κάνει με τη γενική αναδιαμόρφωση της σελίδας Πρόσφατων Αλλαγών με τις νέες λειτουργίες (δηλαδή μπορεί να έφυγαν από σφάλμα) είτε λόγο της κοινής αντίληψης που υπάρχει και είχε εφαρμοστεί, ότι γενικά στις ειδικές σελίδες δεν πρέπει να υπάρχουν interwiki (καθώς ο αριθμός τους ουσιαστικά και πρακτικά είναι όσες και οι Βικιπαίδειες = 287). - geraki (συζήτηση) 09:24, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Τελικά όλες οι σελίδες θα (έπρεπε να) έχουν 287+ συνδέσμους (αυτός είναι ο σκοπός...). Οπότε η "κοινή αντίληψη" μάλλον στηρίζεται σε άλλο έργο... SFriendly.svg Ίσως τελικά να είναι καλύτερο να υπάρχει (κάπου στο SUL;) μια προσωπική λίστα (στο Οι προτιμήσεις μου) με τα βικιεγχειρήματα (εγχείρημα + γλώσσα) η οποία να προσθέτει όλους τους αντίστοιχους συνδέσμους σε όποιο βικιεγχείρημα υπάρχουν (για όποιον το θέλει φυσικά).--Xoristzatziki (συζήτηση) 09:59, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)
Και σε κάθε περίπτωση η εξαφάνιση των interwiki ενώ υπάρχουν στη σελίδα είναι λάθος χωρίς ενημέρωση ή σφάλμα του κώδικα του mediawiki (θα πρέπει να τα εμφανίζει έτσι κι αλλιώς, μέχρι να καταργηθούν εντελώς και με "δημόσια" ανακοίνωση).--Xoristzatziki (συζήτηση) 10:01, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)


Συνήθιζα να επιλέγω κάποιες βικιπαίδειες από εκεί. Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική... Δεν το θεωρώ καλό που έχουν φύγει.. Xaris333 (συζήτηση) 10:31, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Γενικό σχόλιο, wikilinks = βικισύνδεσμοι (μπορεί να είναι ότιδηποτε), interwiki links = διαγλωσσικοί (διαβικικοί) σύνδεσμοι. Gts-tg (συζήτηση) 11:10, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)


phab:T172461/phab:T102888 Από ότι φαίνεται δεν υπήρχε πρόθεση να καταργηθούν και πρέπει να βρουν πως έγινε κατά λάθος. - geraki (συζήτηση) 15:00, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)


Μετέφερα τους συνδέσμους στο MediaWiki:Recentchanges-summary και τώρα εμφανίζονται κανονικά στο Ειδικό:ΠρόσφατεςΑλλαγές. -- geraki (συζήτηση) 07:46, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Εκεί δούλεψαν και στο βικιλεξικό. Εξακολουθεί να είναι bug του mediawiki το ότι δουλεύουν επιλεκτικά. --Xoristzatziki (συζήτηση) 07:56, 6 Αυγούστου 2017 (UTC)

Προς Glorious 93[επεξεργασία κώδικα]

Και πάλι παρακαλώ τον Glorious 93 -με τον οποίο δεν μπορώ να επικοινωνήσω αλλιώς- να κάνει κάτι ώστε νε μην έρχονται στις ειδοποιήσεις μου οι συζητήσεις της σελίδας του.--Ignoto (συζήτηση) 22:08, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Ignoto: Μάλλον έχεις τοποθετήσει τη σελίδα συζήτησης του στην λίστα παρακολούθησής σου. Κοίταξε στην σελίδα συζήτησής του και δεν αν το αστεράκι είναι επιλεγμένο. Αν είναι, απενεργοποίησε το.--Texniths (συζήτηση) 22:11, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

εν τάξει, ευχαριστώ πολύ. Ignoto (συζήτηση) 22:15, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)