Hammered

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Hammered
Στούντιο άλμπουμ από Motörhead
Κυκλοφόρησε9 Απριλίου 2002
Ηχογραφήθηκε2001
Μουσικό είδοςHeavy Metal
Διάρκεια45:46
ΠαραγωγόςΤομ Πανούνζιο, Τσακ Ριντ, Motörhead
ΔισκογραφικήMetal-Is, Sanctuary Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Motörhead)
We Are Motörhead
(2000)
Hammered
(2002)
Inferno
(2004)

Hammered είναι ο τίτλος του 16ου στούντιο δίσκου του βρετανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου 2002 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Metal-Is" σε συνεργασία με την "Sanctuary Records".
Η αμερικάνικη έκδοση περιείχε τα "The Game" και μια ζωντανή εκτέλεση του "Overnight Sensation", ενώ η περιορισμένη έκδοση του άλμπουμ περιείχε ένα επιπλέον CD με τρεις ακουστικές και μία βίντεο εκτέλεση.

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το συγκρότημα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στον διάδοχο του "We Are Motörhead" στο "Chuck Reid's house". Στις 1 Απριλίου 2001, οι Motörhead έπαιξαν το τραγούδι "The Game" κατά την είσοδο του Triple Η στο "WrestleMania X-Seven", στο Χιούστον και το καλοκαίρι του 2001 εμφανίστηκαν σε αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, πριν επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για μία μικρή περιοδεία επτά συναυλιών στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου.
Τον Απρίλιο του 2002, κυκλοφόρησε το DVD "The Best of Motörhead" με βίντεο κλιπ του συγκροτήματος από τις δεκαετίες του '70 και του '80. Λίγο πριν κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Hammered" με μέτριες ως καλές κριτικές, αφού το "Allmusic" του έδωσε τρία αστέρια, το "Sputnik Music" μέσο όρο βαθμολογιών 3/5 και το "Metal Archives" 88%.
Η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη Μαΐου, με το ευρωπαϊκό κομμάτι να ακολουθεί τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2002. Τον Οκτώβριο έδωσαν πέντε συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία μαζί με τους Anthrax, τους Skew Siskin και τους Psycho Squad. Η τελευταία εμφάνιση τους ήταν στο "Wembley Arena" του Λονδίνου, με τη θέση των Psycho Squad να παίρνουν οι Hawkwind, το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε τη δεκαετία του '70 ο Lemmy, ο οποίος έπαιξε μαζί τους το τραγούδι "Silver Machine". Το υπόλοιπο φθινόπωρο το συγκρότημα συνέχισε να περιοδεύει στην Ευρώπη με τους Anthrax.
Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2003, οι Motörhead συνέχισαν τις ζωντανές τους εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Φιλ Κάμπελ να λείπει από τρεις συναυλίες λόγω του θανάτου της μητέρας του, κατά τη διάρκεια των οποίων τον αντικατέστησε ο Τοντ Γιουθ των Danzig. Το καλοκαίρι του 2003 εμφανίστηκαν σε φεστιβάλ της Ευρώπης, ενώ τον Αύγουστο συνέχισαν στη Βόρεια Αμερική μαζί με τους Iron Maiden και τους Dio. Στις 1 Σεπτεμβρίου 2003 επέστρεψαν στο Λος Άντζελες για την ένταξη τους στο "Hollywood Rock Walk Of Fame", ενώ τον Οκτώβριο περιόδευσαν μαζί με τους The Wildhearts, ενώ συνέχισαν τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Walk A Crooked Mile (Kilmister, Campbell, Dee) - 5:53
2. Down the Line (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:23
3. Brave New World (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:03
4. Voices from the War (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:28
5. Mine All Mine (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:12
6. Shut Your Mouth (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:08
7. Kill the World (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:39
8. Dr. Love (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:49
9. No Remorse (Kilmister, Campbell, Dee) - 5:18
10. Red Raw (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:04
11. Serial Killer (Kilmister) - 1:45

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hammered (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 9 Απριλίου 2002

Χώρα Θέση
Σουηδία 18
Γερμανία 39
Φινλανδία 34
Ηνωμένο Βασίλειο 113
Γαλλία 113

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Hammered" ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]