Inferno (άλμπουμ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Inferno
Στούντιο άλμπουμ από Motörhead
Κυκλοφόρησε22 Ιουνίου 2004
Ηχογραφήθηκε2004
Μουσικό είδοςHeavy Metal
Διάρκεια50:58
ΠαραγωγόςΚάμερον Γουέμπ
ΔισκογραφικήSPV GmbH
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Motörhead)
Hammered
(2002)
Inferno
(2004)
Kiss of Death
(2006)

Inferno είναι ο τίτλος του 17ου στούντιο δίσκου του βρετανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου 2004 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "SPV GmbH".
Το 2005, ο δίσκος επανεκδόθηκε ως επετειακή έκδοση για τα τριάντα χρόνια του συγκροτήματος, μαζί με DVD το οποίο περιείχε τη συναυλία για τα τριακοστά γενέθλια των Motörhead στο "Hammersmith Apollo" του Λονδίνου, στις 16 Ιουνίου 2005, ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα με διάρκεια μιας ώρας, το βίντεο κλιπ του "Whorehouse Blues" και σκηνές από τα γυρίσματα του, όπως και ένα 20λεπτο βίντεο για τον Τζο Πετάνιο, σχεδιαστή των περισσότερων εξώφυλλων των άλμπουμ των Motörhead.

Ιστορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Motörhead το 2005

Στις αρχές του 2004, οι Motörhead αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τον διάδοχο του "Hammered", στα "NRG", τα "Paramount" και τα "Maple Studios" του Λος Άντζελες, με τη μίξη να γίνεται στα "Paramount". Στις 22 Φεβρουαρίου 2004, έδωσαν μία συναυλία στο "Royal Opera House" του Λονδίνου, ενώ μετά το τέλος των ηχογραφήσεων έδωσαν δύο συναυλίες στην Αργεντινή και άλλες τρεις στη Βραζιλία.
Ο δίσκος κινείται στο ύφος που έκανε γνωστούς τους Motörhead, με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι, μία κάντρι-μπλουζ μπαλάντα με τίτλο "Whorehouse Blues". Στο συγκεκριμένο κομμάτι, και τα τρία μέλη του συγκροτήματος παίζουν ακουστικές κιθάρες και ο Lemmy παίζει φυσαρμόνικα προς το τέλος. Αυτό αποτέλεσε και το σινγκλ του δίσκου, με ένα βίντεο κλιπ το οποίο γυρίστηκε σε κλαμπ του Ίλινγκ.
Το άλμπουμ έλαβε θετικές κριτικές με το "Allmusic" να του δίνει τρία αστέρια, το "Sputnik Music" μέσο όρο βαθμολογιών 4/5 και το "Metal Archives" 86%. Αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ο οποίος ανέβηκε στο γερμανικό Top-10, μία από τις σημαντικότερες αγορές για τους Motörhead, ενώ μπήκε σε αρκετά ευρωπαϊκά τσαρτ συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας τους.
Η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2004 από την Κολωνία της Γερμανίας, με το set list να περιλαμβάνει τα "Life's a Bitch", "Killers", "In the Name of Tragedy" και "Whorehouse Blues" από το νέο άλμπουμ.[1] Το συγκρότημα συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη μέχρι τις 21 Αυγούστου, δίνοντας συνολικά είκοσι συναυλίες πριν μεταβούν στην Ιρλανδία στις αρχές Νοεμβρίου για δύο εμφανίσεις στο Δουβλίνο και μία στο Μπέλφαστ. Στη συνέχεια έδωσαν 15 συναυλίες επί βρετανικού εδάφους μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας για δύο βράδια στην Ολλανδία και άλλα οκτώ στη Γερμανία στις αρχές Δεκεμβρίου.[2] Η περιοδεία έκλεισε με έξι εμφανίσεις στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.[3]

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Terminal Show (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:45
2. Killers (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:14
3. In the Name of Tragedy (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:03
4. Suicide (Kilmister, Campbell, Dee) - 5:07
5. Life's a Bitch (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:13
6. Down On Me (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:12
7. In the Black (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:31
8. Fight (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:42
9. In the Year of the Wolf (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:17
10. Keys to the Kingdom (Kilmister, Campbell, Dee) - 4:46
11. Smiling Like a Killer (Kilmister, Campbell, Dee) - 2:44
12. Whorehouse Blues (Kilmister, Campbell, Dee) - 3:53

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Inferno (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: 22 Ιουνίου 2004

Χώρα Θέση
Γερμανία 10
Φινλανδία 17
Σουηδία 34
Ελβετία 36
Αυστρία 44
Γαλλία 58
Ηνωμένο Βασίλειο 95

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Inferno" ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]