Spider-Verse

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Spider-Verse
Το εξώφυλλο του The Amazing Spider-Man #14 (Ιανουάριος 2015). Σχέδιο από τον Ολιβιέρ Κουαπέλ.
Πληροφορίες έκδοσης
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη κυκλοφορίαΝοέμβριος 2014
Τελευταία κυκλοφορίαΦεβρουάριος 2015
ΕίδοςΥπερηρωικό
Crossover
Δημιουργική ομάδα
Συγγραφέας/είςΝταν Σλοτ
Υπεύθυνος/οι μολυβιούΟλιβιέρ Κουαπέλ
Τζουσέπ Καμουνκόλι
Υπεύθυνος/οι μελανιούΓουέιντ Βον Γκρομπάτζερ
Καμ Σμιθ
Κολορίστας/εςΤζάστιν Πόνσορ
Πληροφορίες ιστορίας
Κύριοι χαρακτήρεςSpider-Man
Superior Spider-Man
Spider-Woman
Silk
Κέιν Πάρκερ
Spider-Gwen
Spider-Ham
Spider-UK
Spider-Punk
Spider-Bitch
Spider-Girl (Άνια Κοραζόν)
Spider-Man (Μάιλς Μοράλες)
Spider-Woman (Black Widow)
Spider-Man 2099
Spider-Man Noir
Spider-Girl (Μέιντεϊ Πάρκερ)
Spider-Man (Παβίτρ Πραμπχακάρ)
Spider-Man (Τακούγια Γιαμασίρο)
Spider-Man κινουμένων σχεδίων του 2010
Inheritors (Μορλούν)

Το "Spider-Verse" είναι μια σειρά κόμικς που κυκλοφόρησε από το 2014 μέχρι το 2015 από την Marvel Comics. Περιλαμβάνει διάφορες εναλλακτικές εκδοχές του Spider-Man που είχαν εμφανιστεί σε διάφορα μέσα, που δέχονται επίθεση από τον Μορλούν και την οικογένειά του, τους Inheritors. Η ιστορία περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές του Spider-Man που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τότε, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται καινούργιοι.

Η σειρά κόμικς έλαβε γενικά θετικά σχόλια.[1] Μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας στο The Amazing Spider-Man #14, διάφοροι χαρακτήρες που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε αυτό αργότερα πρωταγωνίστησαν σε δικές τους σειρές. Πολλοί από τους χαρακτήρες εμφανίστηκαν πάλι μαζί στον δεύτερο τόμο του Spider-Verse που τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια του Secret Wars. Το 2018, μια συνέχεια με τίτλο Spider-Geddon κυκλοφόρησε το 2018.[2]

Η ιδέα της ένωσης ξεχωριστών εναλλακτικών εκδοχών του Spider-Man περιλήφθηκε σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια και στην σειρά κινουμένων σχεδίων Ο Απόλυτος Spider-Man, με ταινία κινουμένων σχεδίων Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (2018) και τις συνέχειες του, Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (2023) και Πέρα από το Αραχνο-Σύμπαν (TBA) να είναι προσαρμογές της ιστορίας. Η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel Spider-Man: No Way Home (2021) επίσης εμπνεύστηκε από την ιδέα, περιλαμβάνοντας όλες τις κινηματογραφικές εκδοχές ζωντανής δράσης του Πίτερ Πάρκερ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. μμ, Ign Staff Posted 14/11/2014 8:30 (14 Νοεμβρίου 2014). «Spider-Verse #1 Review». IGN Greece. Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2023. 
  2. μμ, Ign Staff Posted 16/10/2014 8:51 (16 Οκτωβρίου 2014). «Edge of Spider-Verse #5‏ Review». IGN Greece. Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]