Ultimate Marvel

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ultimate Marvel
Το εξώφυλλο του The Official Handbook of the Ultimate Marvel Universe: Ultimate X-Men, The Ultimates.
Πληροφορίες έκδοσης
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη κυκλοφορία2000
Τελευταία κυκλοφορία2015
ΕίδοςΥπερηρωικό
Αυθεντική γλώσσαΑγγλικά
Δημιουργική ομάδα
Συγγραφέας/είς
Υπεύθυνος/οι μολυβιού
ΕπιμέλειαΤζο Κεσάντα

Η Ultimate Marvel, γνωστή αργότερα ως Ultimate Comics, είναι αποτύπωμα Αμερικανικών κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics, περιλαμβάνοντας παραλλαγμένες και συγχρονισμένες εκδοχές των χαρακτήρων της εταιρείας από το Απόλυτο Σύμπαν της Marvel, αργότερα γνωστό ως Απόλυτο Σύμπαν. Οι χαρακτήρες αυτοί περιλαμβάνουν τους Spider-Man, X-Men, Ultimates (παραλλαγή των Εκδικητών), τους Fantastic Four και άλλους. Το αποτύπωμα ξεκίνησε το 2000 με την δημοσίευση της σειράς Ultimate Spider-Man, το οποίο ακολουθήθηκε από τα Ultimate X-Men, The Ultimates και Ultimate Fantastic Four το 2001, το 2002 και το 2004, αντίστοιχα. Στο Πολυσύμπαν της Marvel, το Απόλυτο Σύμπαν είναι η Γη-1610.

Το Απόλυτο Σύμπαν ολοκληρώθηκε στο τέλος της ιστορίας του 2015 «Secret Wars», όταν επιλεγμένοι χαρακτήρες από το Απόλυτο Σύμπαν μεταφέρθηκαν στο βασικό σύμπαν. Παρόλα αυτά, ο σεναριογράφος Μπράιαν Μάικλ Μπέντις αποκάλυψε στο τέλος της μίνι σειράς του 2017 Spider-Men II πως το σύμπαν και οι υπερήρωές του υπάρχουν ακόμα.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η Marvel κυκλοφόρησε την μίνι σειρά Ultimate Invasion.[1] Τα γεγονότα της μίνι σειράς ολοκληρώνονται με την καθιέρωση ενός επανεκκινημένου Απόλυτου Σύμπαντος που είναι η Γη-6160, που θα είναι η βάση καινούριων κόμικς υπό το αποτύπωμα Ultimate Marvel[2] ξεκινώντας με το Ultimate Universe #1 τον Νοέμβριο του 2023, περιλαμβάνοντας μια καινούρια εκδοχή των Ultimates. Το νέο αποτύπωμα επίσης θα περιλαμβάνει νέες εκδοχές των Ultimate Spider-Man και Ultimate X-Men, μαζί με μια αυτόνομη ιστορία Ultimate Black Panther. Όλα θα ξεκινήσουν να αναπτύσσονται το 2024.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'Ultimate Invasion' Launches a New Age of Marvel Comics». www.marvel.com. Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. «Jonathan Hickman and Bryan Hitch Reveal the Full Scope of 'Ultimate Invasion' and the New Ultimate Universe». www.marvel.com. Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. Brooke, David (20 Σεπτεμβρίου 2023). «'Ultimate Spider-Man' relaunching by Jonathan Hickman and Marco Checchetto • AIPT». aiptcomics.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2023.