The Infinity Gauntlet

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Infinity Gauntlet
Το εξώφυλλο του Infinity Gauntlet (2011)
Σχέδιο από τον Τζορτζ Περέζ
Πληροφορίες έκδοσης
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη κυκλοφορίαΙούλιος
Τελευταία κυκλοφορίαΔεκέμβριος 1991
Αριθμός τευχών6
Δημιουργική ομάδα
Συγγραφέας/είςΤζιμ Στάρλιν
Υπεύθυνος/οι μολυβιούΤζορτζ Περέζ
Ρον Λιμ
Υπεύθυνος/οι μελανιούΤζόσεφ Ρούμπινσταϊν
Τομ Κρίστοφερ
Μπρους Ν Σόλοτοφ
ΕπιμέλειαΚρεγκ Άντερσον

Το The Infinity Gauntlet είναι Αμερικανική ιστορία κόμικς που εκδόθηκε από την Marvel Comics. Το σενάριο γράφτηκε από τον Τζιμ Στάρλιν και τα σχέδια δημιουργήθηκαν από τους Τζορτζ Περέζ και Ρον Λιμ. Κυκλοφόρησε από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1991, και από τότε τα τεύχη του έχουν συλλεχθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2018 από τις Εκδόσεις Οξύ.

Η σειρά είχε πολλές πωλήσεις, οδηγώντας στην δημιουργία δύο συνεχειών, The Infinity War (1992) and The Infinity Crusade (1993). Τα γεγονότα της ιστορίας αναφέρονταν σε άλλα κόμικς της Marvel για δεκαετίας. Το The Infinity Gauntlet παρέμεινε δημοφιλές μεταξύ στους θαυμαστές για δεκαετίες, με πολλά στοιχεία του να προσαρμόζονται σε βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων. Η πιο σημαντική προσαρμογή του είναι "Το Έπος της Αιωνιότητας" (The Infinity Saga) του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, που περιείχε στοιχεία του αρχικού κόμικ.[1][2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Chitwood, Adam (24 Απριλίου 2017). «Thanos' Avengers: Infinity War Story May Mirror Infinity Gauntlet». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. 
  2. «Russo Brothers Reveal Marvel Comic Influences on 'Avengers: Infinity War'». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. 
  3. Jasper, Gavin (18 Νοεμβρίου 2019). «Avengers: Endgame - Different Versions of Marvel Comics' Infinity Gauntlet Story». Den of Geek (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]