Γκουέν Στέισι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκουέν Στέισι
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηThe Amazing Spider-Man #31 (Δεκέμβριος 1965)
Δημιουργήθηκε απόΣταν Λι, Στιβ Ντίτκο
Πληροφορίες χαρακτήρα
Πλήρες όνομαΓκουέντολαϊν Μαξίν Στέισι
ΕίδοςΆνθρωπος
Τόπος καταγωγήςΝέα Υόρκη

Η Γκουένντολαϊν Μαξίν Στέισι είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που εμφανίζεται σε αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics, συνήθως ως υποστηρικτικός χαρακτήρας σε εκείνα που παρουσιάζουν τον Spider-Man. Η χαρακτήρας έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο The Amazing Spider-Man #31 (Δεκέμβριος 1965) Ως φοιτητής κολεγίου και κόρη του Τζορτζ Στέισι και της Έλεν Στέισι, ήταν η πρώτη κοπέλα του Πίτερ Πάρκερ μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο προτού δολοφονηθεί από τον Green Goblin (Νόρμαν Όσμπορν). Ο θάνατός της στοιχειώνει τον Πίτερ από τότε και οι ιστορίες που δημοσιεύτηκαν πολύ αργότερα δείχνουν ότι εξακολουθεί να κατέχει μια ξεχωριστή θέση για αυτήν στην καρδιά του.

Ο χαρακτήρας ενσαρκώθηκε από την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στο Spider-Man 3 (2007) και από την Έμα Στόουν στη σειρά ταινιών The Amazing Spider-Man. Την φωνή της εναλλακτικής εκδοχής από την Γη-65 έκανε η Χέιλι Στάινφελντ στην ταινία κινουμένων σχεδίων Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (2018). Θα επαναλάβει τον ρόλο της στο Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (2023).

Εναλλακτική πραγματικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Spider-Woman/Ghost-Spider/Spider-Gwen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ghost-Spider
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηEdge of the Spider-Verse #2 (Σεπτέμβριος 2014)
Δημιουργήθηκε απόΤζέισον Λέιτουρ, Ρόμπι Ροντρίγκεζ
Βασίζεται σεΓκουέν Στέισι από Σταν Λι και Στιβ Ντίτκο
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΓκουέν Στέισι
ΕίδοςΜεταλλαγμένος άνθρωπος
Τόπος καταγωγήςΚουίνς, Νέα Υόρκη, Γη-65
ΣυνεργάτεςΜάιλς Μοράλες / Spider-Man
Πίτερ Πάρκερ/Spider-Man

Στην εναλλακτική πραγματικότητα που ονομάζεται Γη-86 η Γκουέν Στέισι είναι αυτή που δαγκώθηκε από τη ραδιενεργή αράχνη και γίνεται υπερηρωίδα με το όνομα Spider-Woman. Αυτή η εκδοχή έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Edge of Spider-Verse #2 (Σεπτέμβριος 2014). Είναι επίσης μέλος μιας μπάντας με επικεφαλής τη Μέρι Τζέιν Γουότσον, που ονομάζεται απλά Μέρι Τζέινς. Λίγο αφότου η Γκουέν ξεκινά την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο Πίτερ Πάρκερ, ο καλύτερός της φίλος προσπαθεί να εκδικηθεί αυτούς που τον εκφοβίζουν, και γίνεται η εκδοχή του Lizard αυτού του σύμπαντος. Η Γκουέν τον υποτάσσει, αλλά ο Πίτερ πεθαίνει προς το τέλος της μάχης λόγω της χημικής ουσίας που χρησιμοποίησε.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]