Kraven ο Κυνηγός (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Kraven ο Κυνηγός
Kraven the Hunter
ΣκηνοθεσίαΤζ. Σ. Τσάντορ
ΠαραγωγήΆβι Άραντ και Ματ Τόλμαχ
ΣενάριοΑρτ Μάρκουμ, Ματ Χόλογουεϊ και Ρίτσαρντ Γουένκ
ΠρωταγωνιστέςΆαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κρίστοφερ Άμποτ, Αλεσσάντρο Νιβόλα, Ράσελ Κρόου, Fred Hechinger και Αριάνα ΝτεΜπόουζ
ΜουσικήΜπέντζαμιν Γουόλφις[1]
ΦωτογραφίαΜπεν Ντέιβις
ΜοντάζΓκρεγκ Γουντ
Εταιρεία παραγωγήςSony Pictures
Πρώτη προβολή13  Δεκεμβρίου 2024[2]
Κυκλοφορία30 Αυγούστου 2024
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Kraven ο Κυνηγός (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Kraven the Hunter) είναι επερχόμενη Αμερικανική υπερηρωική ταινία του 2024 σε σκηνοθεσία από τον Τζ. Σ. Τσάντορ και σενάριο από τους Αρτ Μάρκουμ, Μάθιου Χόλογουεϊ, και Ρίτσαρντ Βενκ, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics. Προορισμένο να είναι το τέταρτο μέρος του Σύμπαντος Spider-Man της Sony (SSU), πρωταγωνιστεί ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον ως ο ομότιτλος χαρακτήρας, μαζί με τους Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Ράσελ Κρόου, Φρεντ Χέτσινγκερ, Κρίστοφερ Άμποτ, και Αλεσάντρο Νιβόλα.

Ο Kraven ο Κυνηγός είχε θεωρηθεί για κινηματογραφικές εμφανίσεις διάφορες φορές πριν η Sony ενδιαφερθεί για αυτόνομη ταινία για τον χαρακτήρα ως μέρος του σύμπαντός τους, το 2017. Ο Βενκ προσλήφθηκε τον Αύγουστο του 2018, με τους Μάρκουμ και Χολογουέι να προσλαμβάνονται αργότερα. Οι Τσάντορ και Τέιλορ-Τζόνσον προσλήφθηκαν τον Μάιο του 2021.[3] Οι υπόλοιποι ηθοποιοί επιλέχθηκαν στις αρχές του 2022, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Μάρτιο στο Λονδίνο τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο.

Το Kraven ο Κυνηγός είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 30 Αυγούστου του 2024.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 7  Μαρτίου 2024.
  2. www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/kraven-the-hunter-karate-kid-release-dates-1235882877/. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2024.
  3. http://facebook.com/BeatriceVerhoevenOfficial (26 Μαΐου 2021). «Aaron Taylor-Johnson to Play Spider-Man Villain Kraven the Hunter in Solo Movie» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]