Κανγκ ο Κατακτητής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κανγκ ο Κατακτητής
Το εξώφυλλο του The Uncanny Avengers #12 (Σεπτέμβριος 2013)
Σχέδιο από τον Τζον Κάσαντεϊ
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηThe Avengers #8 (Σεπτέμβριος 1964)
Δημιουργήθηκε απόΣταν Λι
Τζακ Κίρμπι
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΝαθάνιελ Ρίτσαρντς
Συμμετοχή σε ομάδεςΣυμβούλιο των Κανγκ
Ικανότητες
  • Διάνοια σε επίπεδο ιδιοφυΐας
  • Πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία
  • Υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα, και αντοχή
  • Ταξίδι στον χρόνο
  • Τηλεκίνηση

Ο Κανγκ ο Κατακτητής (Ναθάνιελ Ρίτσαρντς) είναι υπερκακός που εμφανίζεται σε Αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από την Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τους Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο The Avengers #8 (Σεπτέμβριος 1964). Ο Κανγκ είναι ένας επιστήμονας από το μέλλον και απόγονος των Ριντ Ρίτσαρντς και Βίκτορ βον Ντουμ. Διάφορες εκδοχές του Κανγκ όπως ο Ράμα-Τατ, ο Ιμόρτους, ο Scarlet Centurion, ο Βίκτορ Τάιμλι, και ο Iron Lad έχουν εμφανιστεί στα κόμικς.[1]

Ο Κανγκ ο Κατακτητής έχει εμφανιστεί σε διάφορες προσαρμογές των Marvel Comics, όπως σε βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων. Ο Τζόναθαν Μέιτζορς υποδύθηκε τον χαρακτήρα στην ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία (2023). Ο Μέιτζορς επίσης υποδύθηκε διάφορες εναλλακτικές εκδοχές του χαρακτήρα στην ταινία. Από το 2021 μέχρι το 2023, ο Μέιτζορς εμφανιζόταν στην τηλεοπτική σειρά Loki, όπου υποδυόταν διάφορες εκδοχές του Κανγκ, όπως Αυτόν που Παραμένει και τον Βίκτορ Τάιμλι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. eFantasy.gr (8 Αυγούστου 2022). «Kang the Conqueror: Ποιος είναι ο νέος κακός του MCU;». eFantasy. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]