Your Friendly Neighborhood Spider-Man

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Your Friendly Neighborhood Spider-Man
Το λογότυπο της σειράς με τον προηγούμενο τίτλο
ΕίδοςΥπερηρωικό
ΔημιουργοίΤζεφ Τράμελ
Βασίζεται σεSpider-Man
από τους Σταν Λι
Στιβ Ντίτκο
ΠρωταγωνιστέςΤσάρλι Κοξ
Πολ Φ. Τόμπκινς
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
ΠαραγωγήΤζεφ Τράμελ
Βικτόρια Αλόνσο
Λούιζ Ντ'Εσποσίτο
Κέβιν Φάιγκι
Μπραντ Γουίντερμπαουμ
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios Animation
ΔιανομήDisney Platform Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή2024
Σχετίζεται με
Κατάλογος τηλεοπτικών σειρών του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Το Your Friendly Neighborhood Spider-Man είναι επερχόμενη αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Τζεφ Τράμελ για την συνδρομητική υπηρεσία Disney+ και βασίζεται στον χαρακτήρα των Marvel Comics Spider-Man. Σε παραγωγή από την Marvel Studios Animation, η σειρά κινουμένων σχεδίων θα αποτελεί μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) και θα ακολουθεί την ιστορία προέλευσης του Πίτερ Πάρκερ και τα πρώτα του βήματα ως Spider-Man. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό χρονοδιάγραμμα όπου ο Πάρκερ έχει καθοδηγητή τον Νόρμαν Όσμπορν αντί του Τόνι Σταρκ.[1] Ο Τράμελ είναι ο κύριος συγγραφέας.

Η παραγωγή της σειράς και η συμμετοχή του Τράμελ ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, ως Spider-Man: Freshman Year.[2] Το ύφος του έργου θα μοιάζει με τα πρώιμα κόμικς The Amazing Spider-Man, και τα κινούμενα σχέδια θα δημιουργηθούν από την Polygon Pictures.

Το Your Friendly Neighborhood Spider-Man είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2024 στο Disney+, ως μέρος της Φάσης Πέντε του MCU. Ένας δεύτερος κύκλος βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «How Spider-Man: Freshman Year Fits Into MCU Revealed (Exclusive)». Marvel (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2023. 
  2. Couch, Aaron (12 Νοεμβρίου 2021). «Disney+ Orders '90s 'X-Men' Revival, 'Marvel Zombies' and 'Spider-Man: Freshman Year'». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]