She-Hulk: Attorney at Law

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
She-Hulk: Attorney at Law
Κάρτα τίτλων αρχής - Λογότυπο σειράς
ΕίδοςΔράση- περιπέτεια
Kωμωδία
Νομικό Δράμα
Επιστημονική φαντασία
Υπερηρωικό
Βασίζεται σεMarvel Comics
ΣενάριοΤζέσικα Γκάο
ΠρωταγωνιστέςΤατιάνα Μασλάνι
Τζαμίλα Τζαμίλ
Τζίντζερ Γκονζάγκα
Μαρκ Ράφαλο
Τζος Σεγκάρα
Μαρκ Λιν-Μπέικερ
Τες Μαλής Κινκέιντ
Τιμ Ροθ
Megan Thee Stallion
Μπένεντικτ Γουόνγκ
Ρενέ Ελίζ Γκόλτζμπερι
Τζον Μπας
Ρις Κόιρο
Γκρίφιν Μάθιους
Πάτι Χάρισον
Στιβ Κούλτερ
Τσάρλι Κοξ
Μπράντον Στάνλεϊ
Ντρου Μάθιους
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων9
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λούις Ντ'εσπόζιτο
Βικτόρια Αλόνσο
Μπράντ Ουίντερμπαουμ
Κατ Κόιρο
Τζέσικα Γκάο
Γουέντι Τζέικομπσον
Τοποθεσία γυρισμάτωνΑτλάντα, Τζόρτζια
ΦωτογραφίαΦλόριαν Μπάλχαους
Νταγκ Τσάμπερλεϊν
ΜοντάζΤζέιμι Γκρος
Στέισι Σρέντερ
Ζένε Μπέικερ
Τιμ Ρος
Διάρκεια30-38 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
ΔιανομήDisney Platform Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή18 Αυγούστου–
13 Οκτωβρίου 2022
Χρονολόγιο
ΠροηγήθηκεMs. Marvel
ΑκολούθησεΜυστική Εισβολή

Το She-Hulk: Attorney at Law είναι Αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά η οποία δημιουργήθηκε από τη Τζέσικα Γκάο, για τη συνδρομητική πλατφόρμα Disney+, και είναι βασισμένη στον χαρακτήρα των Marvel Comics, Τζένιφερ Γουόλτερς / She-Hulk. Αποτελεί την όγδοη τηλεοπτική σειρά του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU), η οποία έγινε σε παραγωγή των Marvel Studios. Η ιστορία της συμβαδίζει με τα γεγονότα των ταινιών του MCU και ακολουθεί τη Τζένιφερ Γουόλτερς, μία δικηγόρο η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις σχετικές με υπερανθρώπους. Η ίδια μετατρέπεται επίσης στην πράσινη υπερηρωίδα, She-Hulk. H Γκάο ανέλαβε ως επικεφαλής σεναριογράφος, ενώ η Κατ Κόιρο ως επικεφαλής της σκηνοθετικής ομάδας.

Η Τατιάνα Μασλάνι πρωταγωνιστεί ως Τζένιφερ Γουόλτερς / She-Hulk, πλαισιωμένη από τους Τζαμίλα Τζαμίλ, Τζίντζερ Γκονζάγκα, Μαρκ Ράφαλο, Τζος Σεγκάρα, Μαρκ Λιν-Μπέικερ, Τες Μαλής Κινκέιτ, Τιμ Ροθ, Megan Thee Stallion, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Ρενέ Ελίζ Γκόλτζμπερι, Τζον Μπας, Ρις Κόιρο, Γκρίφιν Μάθιους, Πάτι Χάρισον, Στιβ Κούλτερ, Τσάρλι Κοξ, Μπράντον Στάνλεϊ και Ντρου Μάθιους. Η σειρά ανακοινώθηκε επίσημα τον Αύγουστο του 2019 και η Γκάο προσλήφθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2020 προσλήφθηκαν η Κόιρο για να σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια και η Μασλάνι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οι Ροθ και Ράφαλο είχαν προστεθεί στο καστ, ενώ στη σκηνοθετική ομάδα προστέθηκε και η Ανού Βάλια. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου του 2021 στην Ατλάντα της Τζόρτζια και κράτησαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Ο υπότιτλος της σειράς, Attorney at Law, προστέθηκε τον Μάιο του 2022.

Το She-Hulk: Attorney at Law έκανε πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου 2022 και ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022, αποτελούμενη συνολικά από εννέα επεισόδια. Αποτελεί την τελευταία τηλεοπτική σειρά της Τέταρτης Φάσης του MCU, ενώ έλαβε γενικά θετικές κριτικές, με τους κριτικούς να επαινούν την ερμηνεία της Μασλάνι, αλλά να επικρίνουν τα οπτικά εφέ.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζένιφερ Γουόλτερς είναι μία 30χρονη δικηγόρος η οποία ζει μόνη, χωρίς σύντροφο, και η ζωή της περιπλέκεται όταν ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις και μπορεί να μετατρέπεται στην πράσινη υπερηρωίδα She-Hulk.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Parker, Ryan (17 Μαΐου 2022). «'She-Hulk: Attorney at Law' Drops First Disney+ Trailer». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Μαΐου 2022. Ανακτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]