The Spider Within: A Spider-Verse Story

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Spider Within:
A Spider-Verse Story
ΣκηνοθεσίαΤζαρέλ Ντάμπιερ
ΣενάριοΚάλια Αμάζαν
Ηθοποιοί φωνήςΣαμάικ Μουρ και Μπράιαν Ταϊρί Χένρι
Κυκλοφορία12 Ιουνίου 2024 (Ανσί)
27 Μαρτίου 2024 (YouTube)
Διάρκεια7 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το The Spider Within: A Spider-Verse Story είναι Αμερικανική ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων του 2023, σε παραγωγή Sony Pictures Animation και Sony Pictures Imageworks. Σε σκηνοθεσία Τζαρέλ Ντάμπιερ και σενάριο Κάλια Αμάζαν, η ταινία τοποθετείται ανάμεσα στις ταινίες Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (2018) και Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (2023). Η ταινία ακολουθεί τον Μάιλς Μοράλες (Σαμάικ Μουρ), ο οποίος αρχίζει να επηρεάζεται ψυχολογικά από την ζωή του ως Spider-Man.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανσί στις 12 Ιουνίου του 2023.[1] Η Sony δεν είχε αποκαλύψει αν θα κυκλοφορούσε την ταινία επίσημα για να προβληθεί από ένα ευρύτερο κοινό.[2] Κυκλοφόρησε τελικά στο YouTube στις 27 Μαρτίου του 2024,[3] πριν από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του Spider-Man: Πέρα από το Αραχνο-Σύμπαν.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μια ακόμα μέρα ως Spider-Man, το μυαλό του Μάιλς Μοράλες γεμίζει με τις νέες υπευθυνότητες που πρέπει να αντιμετωπίσει και με τους γονείς του να μαλώνουν μαζί του. Ο πατέρας του, Τζέφερσον Ντέιβις, τον ρωτά αν θέλει να δουν μαζί κάποια ταινία τρόμου, αλλά επειδή είναι κουρασμένος, ο Μάιλς του λέει να δουν κάποια άλλη φορά. Όταν ξαπλώνει για να ξεκουραστεί, ο Μάιλς αρχίζει να βλέπει οράματα μιας μαύρης φιγούρας με κίτρινα μάτια. Προσπαθεί να πολεμήσει το πλάσμα, αλλά αυτό μεταμορφώνεται σε μια αράχνη που σπάει σε έναν μεγάλο αριθμό μικρότερων αραχνών. Ο Μάιλς πάει κάτω από την κουβέρτα του και τα οράματά του εξαφανίζονται. Βγαίνει από το δωμάτιό του και ζητά από τον πατέρα του να βγουν μια βόλτα. Οι δυό τους βγαίνουν από το διαμέρισμά τους και ξεκινούν μια φιλική συζήτηση.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σαμάικ Μουρ ως Μάιλς Μοράλες / Spider-Man:
    Ένας έξυπνος και επαναστατικός έφηβος Αφροαμερικανικής και Πουερτορικανής καταγωγής που γίνεται ο Spider-Man της Γης-1610 μετά από τον θάνατο του Πίτερ Πάρκερ της δικιάς του πραγματικότητας και είναι γνωστός ως «Spider-Man #2».
  • Μπράιαν Ταϊρί Χένρι ως Τζέφερσον Ντέιβις: Ο Αφροαμερικανός πατέρας του Μάιλς και ένας αστυνομικός.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]