Daredevil: Born Again

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Daredevil: Born Again
ΕίδοςΔράση
Αστυνομικό δράμα
Υπερηρωικό
ΔημιουργοίΜατ Κόρμαν
Κρις Ορντ
Βασίζεται σεDaredevil
των Σταν Λι
Μπιλ Έβερετ
ΠρωταγωνιστέςΤσάρλι Κοξ
Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο
Τζον Μπέρνθαλ
Μαργκαρίτα Λεβιέβα
Μίχαελ Γκαντολφίνι
Σαντρίν Χολτ
Νίκι Μ. Τζέιμς
Άρτι Φρούσαν
Ντέμπορα Αν Γολ
Έλντεν Χένσον
Γουίλσον Μπέθελ
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΚέβιν Φάιγκι
Λούις Ντεσπόζιτο
Κρις Γκάρι
Σάνα Αμανάτ
Ματ Κόρμαν
Κρις Ορντ
Τοποθεσία γυρισμάτωνΝέα Υόρκη
ΜοντάζΚέντρικ Νερν-Σμιθ
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
20th Television
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Σχετίζεται με
Daredevil
Echo
Τηλεοπτικές σειρές του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Το Daredevil: Born Again είναι επερχόμενη Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Ματ Κόρμαν και Κρις Ορντ για τη συνδρομητική υπηρεσία Disney+, βασισμένη στον χαρακτήρα των Marvel Comics Daredevil. Είναι προορισμένο να είναι μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU) σε παραγωγή από την Marvel Studios, αποτελώντας μια συνοχή με τις ταινίες του franchise, και θα είναι η δεύτερη σειρά βασισμένη στον χαρακτήρα μετά το Daredevil (2015–2018) από την Marvel Television και το Netflix.[1] Οι Κόρμαν και Ορντ έχουν τον ρόλο των βασικών σεναριογράφων με τον Μάικλ Κουέστα ως έναν από τους σκηνοθέτες. Η σειρά επίσης παράχθηκε από την 20th Television.

Ο Τσάρλι Κοξ επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Ματ Μέρντοκ / Daredevil από την τηλεοπτική σειρά του Netflix και προηγούμενες παραγωγές της Marvel Studios, πρωταγωνιστώντας μαζί με τους Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο, Τζον Μπέρνθαλ, Μαργκαρίτα Λεβιέβα, Μίχαελ Γκαντολφίνι, Σαντρίν Χολτ, Νίκι Μ. Τζέιμς, Άρτι Φρούσαν, Ντέμπορα Αν Γολ, Έλντεν Χένσον και Γουίλσον Μπέθελ.[2] Η ανάπτυξη της σειράς ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και η πρόσληψη των Κόρμαν και Ορντ αποκαλύφθηκε εκείνον τον Μάιο. Ο τίτλος και ο αριθμός επεισοδίων της σειράς αποκαλύφθηκαν τον Ιούλιο. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 στη Νέα Υόρκη πριν σταματήσουν τον Ιούνιο λόγω της απεργίας της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων του 2023. Ο Κουέστα προσλήφθηκε μέχρι το ξεκίνημα των γυρισμάτων, με τους Τζέφρι Ναχμάνοφ, Κλαρκ Τζόνσον, και Ντέιβιντ Μπόιντ να είναι επιπρόσθετοι σκηνοθέτες. Κατά την διάρκεια της απεργίας, η προσέγγιση άλλαξε, με τον στόχο η σειρά να είναι πιο επεισοδιακή και συνδεδεμένη στο Netflix. Τα γυρίσματα συνέχισαν τον Ιανουάριο του 2024, όταν επιβεβαιώθηκε η επιστροφή πολλών ηθοποιών από την σειρά του Netflix, και ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο.

Το Daredevil: Born Again είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Disney+ το 2025 και θα αποτελείται από 18 επεισόδια που χωρίζονται σε δύο μισά. Θα είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. McWhertor, Michael (23 Ιουλίου 2022). «Daredevil returns with new Disney Plus series Daredevil: Born Again». Polygon (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 
  2. October 17, Sydney Bucksbaum· EDT, 2022 at 10:01 PM. «Charlie Cox talks putting Daredevil's cowl back on for 'She-Hulk' and upcoming Disney+ series». EW.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]