Blade (ταινία, 2025)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Blade
ΣκηνοθεσίαYann Demange
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι
ΣενάριοMichael Starrbury
Βασισμένο σεBlade
ΠρωταγωνιστέςΜαχερσαλαλχάσμπαζ Άλι, Ντελρόι Λίντο, Aaron Pierre, Κιτ Χάρινγκτον, Mia Goth και Milan Ray
ΦωτογραφίαDamián García
ΜοντάζLeigh Folsom Boyd
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
ΔιανομήWalt Disney Studios Motion Pictures
Πρώτη προβολή7  Νοεμβρίου 2025 (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Blade είναι επερχόμενη αμερικανική υπερηρωική ταινία σε παραγωγή από την Marvel Studios και διανομή από την Walt Disney Studios Motion Pictures βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics. Η ταινία είναι προορισμένη να είναι η 38η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel και μια επανεκκίνηση της σειράς ταινιών Blade. Η σκηνοθεσία θα είναι του Γιαν Ντεμάνζ, από σενάριο των Μάικλ Στάρμπερι & Νικ Πιζολάτο, και πρωταγωνιστεί ο Μαχερσάλα Άλι.[1][2]

Η Marvel Studios ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας νέας ταινίας Blade τον Μάιο του 2013 μετά την επιστροφή των δικαιωμάτων του χαρακτήρα από τη New Line Cinema. Το 2016, ο Άλι συζήτησε την πιθανότητα να παίξει μια νέα έκδοση του Blade και τον Φεβρουάριο του 2019, προσέγγισε απευθείας τη διοίκηση του στούντιο με την ιδέα του. Η εξέλιξη της ταινίας και η συμμετοχή του Άλι ανακοινώθηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2019 στο San Diego Comic-Con. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Στέισι Οσέι-Κουφούρ έγινε η σεναριογράφος του έργου και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Μπασάμ Ταρίκ έλαβε τη θέση του σκηνοθέτη, αλλά εγκατέλειψε το έργο ένα χρόνο αργότερα λόγω διενέξεων προγραμματισμού. Οι Ντεμάνζ και Στάρμπερι προσλήφθηκαν τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο Πιζολάτο προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2023. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στα Tyler Perry Studios στην Ατλάντα, καθώς και στο Κλίβελαντ, τη Νέα Ορλεάνη και το Μαρόκο.

Το Blade θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 7 Νοεμβρίου του 2025. Η ταινία θα είναι μέρος της Φάσης Έξι του MCU.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. D'Alessandro, Anthony (21 Ιουλίου 2019). «'Blade' Being Rebooted By Marvel With Mahershala Ali; 'Fantastic Four' Also In The Works». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 
  2. Galuppo, Mia (20 Ιουλίου 2019). «Mahershala Ali to Star in 'Blade' Reboot for Marvel». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]