Captain America: Brave New World

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Captain America: Brave New World
Το επίσημο λογότυπο
ΣκηνοθεσίαJulius Onah
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι και Nate Moore
ΣενάριοMalcolm Spellman και Dalan Musson
ΠρωταγωνιστέςΆντονι Μακί, Ντάνι Ραμίρεζ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Σίρα Χας, Carl Lumbly, Χάρισον Φορντ και Λιβ Τάιλερ
ΦωτογραφίαΚράμερ Μόργκενταου
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
ΔιανομήWalt Disney Studios Motion Pictures
Πρώτη προβολή14  Φεβρουαρίου 2025 (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Captain America: Brave New World είναι επερχόμενη Αμερικανική υπερηρωική ταινία βασισμένη στον χαρακτήρα των Marvel Comics Σαμ Γουίλσον / Captain America, σε παραγωγή από την Marvel Studios και διανομή από την Walt Disney Studios Motion Pictures. Είναι προγραμματισμένο να είναι το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών Captain America, συνέχεια της τηλεοπτικής μίνι σειράς The Falcon and the Winter Soldier (2021), και συνολικά η 35η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU). Σκηνοθετήθηκε από τον Τζούλιους Ονά, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τους Μάλκολμ Σπέλμαν και Ντέιλαν Μάσον, και πρωταγωνιστεί ο Άντονι Μακί ως Σαμ Γουίλσον / Captain America μαζί με τους Ντάνι Ραμίρεζ, Καρλ Λάμπλι, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Σίρα Χάας, Χάρισον Φορντ, και Λιβ Τάιλερ.[1][2]

Το Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016) θεωρούταν η ολοκλήρωση της τριλογίας Captain America με τον Κρις Έβανς να πρωταγωνιστεί ως Στιβ Ρότζερς, με τον Γουίλσον του Μακί να γίνεται ο νέος Captain America στο The Falcon and the Winter Soldier. Οι Σπέλμαν και Μάσον, ο βασικός σεναριογράφος και ένας σεναριογράφος της σειράς, προσλήφθηκαν για να γράψουν το σενάριο της ταινίας τον Απρίλιο του 2021, και ο Μακί υπέγραψε συμβόλαιο για να επιστρέψει εκείνο τον Αύγουστο.[3] Ο Ονά προσλήφθηκε τον Ιούλιο του 2022, όταν ο τίτλος της ταινίας ανακοινώθηκε ως Captain America: New World Order, ενώ οι υπόλοιποι ηθοποιοί αποκαλύφθηκαν εκείνο τον Σεπτέμβριο. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα Trilith Studios στην Ατλάντα τον Μάρτιο του 2023 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο. Τον ίδιο μήνα, ο τίτλος της ταινίας άλλαξε σε Captain America: Brave New World.

Το Captain America: Brave New World είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 14 Φεβρουαρίου του 2024, ως μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Earl, Wilson Chapman,William· Chapman, Wilson· Earl, William (10 Σεπτεμβρίου 2022). «'Captain America: New World Order' Casts Shira Haas as Sabra and Tim Blake Nelson as The Leader». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 
  2. Galuppo, Mia (17 Οκτωβρίου 2022). «Harrison Ford Joining 'Captain America 4'». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 
  3. Jr, Mike Fleming (18 Αυγούστου 2021). «Anthony Mackie Closes Deal To Star In Disney/Marvel's 'Captain America 4' Film». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]