Χρήστης:Vagrand/Arxeio 3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρχείο συζητήσεων
Αρχείο 2009-2011
Αρχείο 2012-1
Αρχείο 2012-2
Αρχείο 2013


Στη σελίδα αρχείου είναι καταχωρημένη παλαιά συζήτηση για των τελευταίων μηνών του 2012. Για την τρέχουσα σελίδα συζήτησης: Συζήτηση χρήστη:Vagrand


Άρθρα μικρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Το όραμα είναι να αναπτύξουμε την βικιπαίδεια. Βρήκες λήμμα με ελλείψεις, διόρθωσέ το. Βρήκες λήμμα μικρό, επέκτεινέ το. Δεν βρήκες λήμμα, ξεκίνησέ το. Δώσε το χέρι στου στους συνβικιπαιδιστές και πάρε το δικό τους που σου προτείνουν. Λύσε την γροθιά και κάντηνε παλάμη. Καλή συνέχεια. --Gotse daje (talk) 16:34, 28 Απριλίου 2012 (UTC)

--Focal Point 20:19, 29 Απριλίου 2012 (UTC)==Amy Lee== (μετά από σύγκρουση επεξεργασίας με τον παραπάνω, με άλλη λογική)

Καλησπέρα. Απλά θεωρώ πολύ σημαντικό να σβήνονται άμεσα λήμματα-κοροϊδίες, αυτά που ονομάζω μη-λήμματα. Το συγκεκριμένο είναι μικρότατο, αλλά τέλος πάντων, αν έπρεπε να γράψει κανείς λήμμα με δέκα-είκοσι λέξεις, η περιγραφή είναι σωστή και γράφει το/α πιο σημαντικό/ά πράγμα/τα για το αντικείμενο του λήμματος. Η θέση μου ότι δε χρειάζεται άμεση διαγραφή δε διαφοροποιείται, είτε το λήμμα γράφτηκε τώρα είτε έξη χρόνια πριν (και προφανώς ούτε αν μετά από έξη χρόνια δεν έχει επεκταθεί). Είναι σαφέστατο ότι δε ζητώ από κανέναν να ασπάζεται αυτές τις σκέψεις, αλλά νομίζω ότι έπρεπε να τις εξηγήσω. --Focal Point 16:39, 28 Απριλίου 2012 (UTC)

Με την ίδια λογική, πιστεύω ότι η Η Ψυχή, ενώ είναι σαφέστατα εγκυκλοπαιδικό θέμα, το λιγοστό κείμενό του δε δικαιολογεί, ούτε καν αόριστα τη σημασία αυτού του έργου. Είναι ένα από τα έργα του Γύζη έτσι γενικά (και θα φτιάξουμε ένα άρθρο για κάθε έργο του επειδή ήταν σημαντικός ζωγράφος - κάτι που δεν αναφέρει καν το λήμμα) ή μήπως είναι βραβευμένο και σημαντικό από μόνο του; --Focal Point 19:54, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

Για μένα το δεύτερο είναι σχεδόν μη-λήμμα, ενώ το πρώτο είναι μικρό λήμμα. Και...ναι, κάπως έτσι άρχισε η θεωρία, όπως τα λες, αλλά τώρα πιστεύω ότι τα μικρά λήμματα είναι σπόροι που πρέπει να ποτίζονται. --Focal Point 20:11, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

όπως σου εξήγησα, θεωρώ την Ψυχή μάλλον μη-λήμμα (άρα για διαγραφή) παρά μικρό λήμμα (που μπορεί να μείνει ως έχει). --Focal Point 20:19, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

υπάρχει λόγος για το κουτσομπολιό; Η ψυχή είναι από τα σημαντικότερα έργα ελληνικής ζωγραφικής. πχ. --Gotse daje (talk) 20:23, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

Δεν είναι κοτσομπολιό. Το άρθρο απλά παραείναι μικρό. Αλλά τώρα που το θυμηθήκαμε, δεν κάνουμε κατηγορία με τα έργα του Γύζη (Κρυφό σχολειό κτλ)--Vagrand (Συζήτηση) 20:25, 29 Απριλίου 2012 (UTC);

Ναι, χρειάζεται. Αλλά προσωπικά σπάνια ασχολούμαι με κατηγορίες. Δεν είναι από τα προτερήματά μου. --Gotse daje (talk) 20:37, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Για την κατηγορία "Μακεδονικός Αγώνας" στους Μακεδονομάχους νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά είναι υποκειμενικό. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τους κυριότερους ανά περιοχή. Αυτούς δηλαδή που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο Μακεδονικό αγώνα στην περιοχή δράσης τους.
  • Οι κατηγορίες "Πελαγόνες", "Γευγελιώτες" (με τους "Βογδαντσιώτες") και "Στρωμνιτσιώτες" φυσικά και ανήκουν στην κατηγορία "Μακεδόνες" γιατί η πεεριοχή "Μακεδονία" δεν έχει σ΄χεση με τα σημερινά σύνορα. Ο λόγος που αφαίρεσα τους Βούλγαρους και Σκοπιανούς από αυτές τις κατηγορίες είναι γιατί η κατηγορία "Μακεδόνες" εντάσσεται στην κατηγορία "Έλληνες ανά περιοχή". Έτσι, οι Βούλγαροι από τη Μακεδονία, μπαίνουν στην ειδική κατηγορία "Βούλγαροι Μακεδονικής καταγωγής" και οι Σκοπιανοί μπαίνουν στην κατηγορία "Σλαβομακεδόνες". Οι "Σλαβομακεδόνες" άλλωστε είναι λίγοι για να τους κατατάξουμε ανά περιοχή. Όταν θα υπάρξει τέτοιο θέμα θα δούμε πώς θα διευθετηθεί. Θα πρότεινα την κατηγορία "Σλαβομακεδόνες Μακεδονικής Καταγωγής" αλλά είναι λίγο οξύμωρο. Ίσως το "Μακεδόνες Σλαβομακεδονικής εθνικότητας" είναι λίγο καλύτερο, αλλά και πάλι βλέπουμε. Το καλύτερο θα ήταν "Σκοπιανοί Μακεδονικής καταγωγής" αλλά δεν έχει καθιερωθεί ακόμα η έννοια "Σκοπιανοί". Εάν τελικά συμφωνηθεί για την ΠΓΔΜ το όνομα "Macedonia-Skopje" νομίχώ ότι θα νομιμοποιηθεί και στην Ελλάδα ο όρος "Σκοπιανός" που είναι ήδη σε ευρεία χρήση. Έως τότε βλέπουμε....
  • Αυτοί από τις Τίκφες, λέγονται Τικφαίοι. Από τα Βελεσά, Βελεσιώτες, από την Αχρίδα, Αχριδηνοί κ.λ.π.

Χρήστης:Pyraechmes φωτιά με Βαρδάρη στην υποκρισία!! (talk) 23:58, 28 Απριλίου 2012 (UTC)

  • Ο Κώτας δεν μεταστράφηκε. Ήρθε σε ρήξη απλά με την ΕΜΕΟ το 1901. Το 1903 συμμετείχε στην εξέγερση των Βουλγάρων ως Έλληνας. Εννοείται ότι όποιος Έλληνας συμμετείχε στην εξέγερση των Βουλγάρων θα μπορεί να υπάρχει στην αντίστοιχη κατηγορία.
  • Όταν λέμε "Θεσσαλονικείς", αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι δομημένες οι κατηγορίες αυτές (ενταγμένες στην κατηγορία "Έλληνες ανά περιοχή") εννοούμε τους Έλληνες που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τη Θεσσαλονίκη (είτε έχουν γεννηθεί εκεί, είτε δράσαν εκεί, είτε ζήσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους εκεί, είτε θέλαν να λέγονται έτσι, είτε ανδρώθηκαν ή σπούδασαν εκεί κ.λ.π. κ.λ.π. Είναι λίγο ασαφή τα κριτήρια ένταξης. Συνήθως αποφασίζονται κατόπιν συζήτησης.). Αν αλλάξει η δομή των κατηγοριοποιήσεων, το ξανασυζητάμε στην αγορά για το πως θέλουμε να είναι. Πάντως η συζήτηση αυτή είναι μεγάλη και θα πάρει καιρό να συναποφασίσει η κοινότητα γιατί το θέμα είναι από μόνο του πολύπλοκο (π.χ. τί θα γίνει με τις εθνικότητες όλων αυτών; Θα πρέπει να υπάρχει κάθετη και οριζόντια κατηγοριοποίηση, που να διαιρεί ταυτόχρονα καί ως προς την εθνικότητα/τόπο/ιδιότητα αλλά και ώς προς την ιδιότητα/τόπο/εθνικότητα;). Ίδωμεν.
  • Ο Μεχμέτ Αλή δεν έπρεπε να είναι στους Καβαλιώτες (έτσι όπως είναι τώρα η κατηγορία) αλλά στους Οθωμανούς μακεδονικής καταγωγής.
  • Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι την ένστασή σου στα επίθετα "Θεσσαλονικιός", "Κιλκισιώτης", "Καστοριανός" κ.λ.π. Είναι μέρος της γλώσσας και δεν βλέπω το λόγο να μή χρησιμοποιούνται. Στα αγγλικά δεν είναι σε ευρεία χρήση γι αυτό και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγγλική βικιπαίδεια. Η γλώσα αυτή καθ' αυτή προδιορίζει και την νοοτροπία των χρηστών της. Είπαμε ότι η Ελληνική βικιπαίδεια ουσιαστικά δεν απευθύνεται σε Έλληνες αλλά σε ελληνόφωνους, αλλά να μη φτάσουμε και στο αντίθετο άκρο, να μεταφράζουμε δηλαδή σαν το γκούγκουλ τρανσλαίιτ, με μία ξύλινη γλώσσα σαν να πρόεκειται για μια γλώσσα νεκρή, χωρίς ζωντανούς ομιλητές.

Χρήστης:Pyraechmes φωτιά με Βαρδάρη στην υποκρισία!! (talk) 19:13, 1 Μαΐου 2012 (UTC)

  • Δεν είχα άλλη άποψη για τις κατηγορίες, πώς σου ήρθε αυτό; Αυτό που έδειξες, ενισχύει αυτό που λέω και τώρα. Απλά λέω ότι θέλει συζήτηση και συμφωνία και με άλλους.
  • Ο Κώτας συμμετείχε στην Μακεδονική Επανάσταση του 1896-1897. Προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την Ελληνική μητρόπολη Καστοριάς, ήδη από το 1899, συνεχώς έως το 1901, όταν ανέλαβε ο Καραβαγγέλης που δέχτηκε τελικά να τον δει. Ήρθε σε οριστική ρήξη με την ΕΜΕΟ, στις αρχές του 1901 και έστειλε τα παιδιά του στην Αθήνα στα τέλη του 1901. Το 1903, ήδη είχαν προηγηθεί τέσσερεις δολοφονικές απόπειρες σε βάρος του από τους Βούλγαρους. Συμμετείχε στη Βουλγαρική εξέγερση, στα μετόπισθεν, μόνο και μόνο για να σώσει τα χωριά των Κορεστίων από τα Οθωμανικά αντίποινα (την καταστροφή των χωρικών, θυμίζω, επεδίωκαν οι Βούλγαροι). Μην συνερίζεσαι τις Βουλγαρικές απόψεις (ή ακόμα και τις ελληνικές καφενειακές). Χρήστης:Pyraechmes φωτιά με Βαρδάρη στην υποκρισία!! (συζήτηση) 20:28, 5 Μαΐου 2012 (UTC)

Μετάφραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα/Bonjour,

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις αν στα ελληνικά υπάρχει κάποια μετάφραση για τις γαλλικές λέξεις fret και ferroutage ???

Ευχαριστώ...--ze french connection (talk) 20:34, 29 Απριλίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και γενικότερα κατά καιρούς... Ευχαριστώ και πάλι...--ze french connection (talk) 17:28, 30 Απριλίου 2012 (UTC)
Μήπως σου είναι εύκολο να κοιτάξεις την ορθότητα/αυθαιρεσία ή μη των επεξεργασιών της ανώνυμης ip με την οποία έχω ξεκινήσει διορθωπόλεμο στο λήμμα Πρωτάθλημα Ελλάδας ποδοσφαίρου ανδρών γιατί κοντεύει πια να αλλάξει ημερομηνία ίδρυσης στον Παναθηναϊκό ??? Κοίταξέ το γιατί μου φαίνεται περισσότερο για κάποιον που πάει να βγάλει τα αποθυμένα του (όσο βαρεί κι αν ακούγεται...) παρά για κάποιον σοβαρό βικιπαιδιστή...-Ανυπόγραφοze french connection (talk)

Μήπως όταν σου περισέψει λίγος χρόνος θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά-επιμέλεια στο λήμμα Ζαν-Λυκ Μελανσόν γιατί με την αριστερή ορολογία που χρησιμοποιεί το γαλλικό πρωτότυπο χάθηκα ...

Ευχαριστώ...

--ze french connection (συζήτηση) 19:04, 4 Μαΐου 2012 (UTC)

Άλλες χρήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Το «άλλες χρήσεις» μπαίνει μόνο για λήμματα με ίδιο όνομα, ή με όνομα πολύ συγγενικό. Ιδίως όταν έχουμε δύο ανθρώπους με το ίδιο ή με πολύ παραμφερές ονοματεπώνυμο. π.Χ. Γιώργος Τάδε ποδοσφαιριστής και Γεώργιος Τάδε πολιτικός, ή παπούς και εγγονός και άλλα παρόμοια. Επίσης μπαίνει σε μερικές περιπτώσεις για να υποδείξουμε ότι υπάρχει αποσαφίνηση. Αυτό που κάνεις εσύ όμως δεν μπαίνει στην αρχή του άρθρου, αλλά στο «Δείτε επίσης», και δεν συνειστάται σε όλα μα όλα τα άρθρα. Με επιφύλαξη. --Fokion Alexis (talk) 10:10, 1 Μαΐου 2012 (UTC)

Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Μαΐου 2012[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να τελειώνουμε με το θέμα το μετέφερα στις υποψήφιες για διαγραφή σελίδες. Τα υπονοούμενα περί ανώνυμων επεξεργασιών είναι επιεικώς απαράδεκτα. --Dada* 11:12, 5 Μαΐου 2012 (UTC)

Πρότυπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μα είναι πολύ φλύαρα. Μπλα μπλα μπλα. Keep it simple. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 23:53, 5 Μαΐου 2012 (UTC)

μάταιος κόπος. Άστα σε παρακαλώ λίγο διάστημα και μην αναιρείς αμέσως. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 23:56, 5 Μαΐου 2012 (UTC)
Απλά περίμενε λίγο και μην αναιρείς αμέσως. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Το πρότυπο είναι εκεί και λέει αυτό που λέει. Δεν έχασε τη λειτουργία του. Καληνύχτα, ή καλή μέρα. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 00:00, 6 Μαΐου 2012 (UTC)
Δεν με ενόχλησες. Αντίθετα, η συνεισφορά σου ήταν παραγωγική. Καλή συνέχεια. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 00:02, 6 Μαΐου 2012 (UTC)
Οκτώ η ώρα;! Τώρα καταλαβαίνω γιατί βγαίνεις τόσο αργά. Δεν είναι αργά, νωρίς είναι. Πάντως καλές συνεισφορές και περιμένω με ανυπομονησία τους πρωθυπουργούς του Καναδά (πραγματικά το λέω). Καλή νύχτα. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 00:09, 6 Μαΐου 2012 (UTC)
Με το καλό και καλό ταξίδι και καλό γλέντι με τα όλα του. Και καλούς απογόνους για τους νεόνυμφους. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 00:15, 6 Μαΐου 2012 (UTC)
Με το πάσο σου. Το παν είναι να μην βιάζεσαι. Όταν συνεισφέρεις χωρίς άγχος βρίσκεις βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένεις. --Fiftyfour54 (συζήτηση) 00:26, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Μεταφορά λημμάτων σε σελίδα αποσαφήνισης και αίτηση διαγραφής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω καθόλου πως βελτιώνεται η Βικιπαίδεια με το να μετακινηθούν τα λήμματα Γοργόνα‎, Ειδοθέα‎, Ημαθίων‎, Ημαθίωνας‎, Ιδαία‎, Βροτεύς‎, Βροτέας‎, Ροίτος‎, Φινέας‎ σε λήμματα που γράφουν τη λέξη αποσαφήνιση στον τίτλο. Επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι η Βικιπαίδεια χάνει με το να σβηστούν τα παραπάνω λήμματα που τα έκανες ανακατευθύνσεις. Πάντως η δική μου άποψη είναι ότι οι αποσαφηνίσεις είναι τόσο βολικές και χωρίς κόστος που δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να γυρίσω τα παραπάνω λήμματα όπως π.χ. από Ημαθίων (αποσαφήνιση) σε Ημαθίων, παρά το ότι θεωρώ σωστότερη την επιλογή Ημαθίων. Αν επιμένεις, παρακαλώ βάλε το θέμα προς συζήτηση στη συζήτηση διαγραφής και μην προχωρησεις σε άλλες αλλαγές, θα είναι τσάμπα κόπος. --Focal Point 09:27, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Και εννοείται ότι η μετακίνηση από Φινέας στη Φινέας (γιός του Αγήνορα) ήταν σωστότατη αλλαγή. Δε μιλώ για αυτήν. Απλά λέω ότι θα μπορούσες να γράψεις αυτά που έβαλες στην Φινέας (αποσαφήνιση) στο Φινέας. --Focal Point 09:29, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Αντιλαμβάνομαι την καλή σου πρόθεση και την προσοχή που λες ότι έδειξες. Το κυριότερο ερώτημα, που αν το απάντησες δεν κατάλαβα την απάντησή σου, είναι για ποιο λόγο πιστεύεις ότι πρέπει να σβηστούν οι ανακατευθύνσεις Γοργόνα‎, Ειδοθέα‎, Ημαθίων‎ κλπ κλπ. --Focal Point 18:31, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Για να μην προτιμώνται; Δηλαδή να προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή του κάθε χρήστη; Αναρωτιέμαι πως το σκέφτηκες αυτό το μη-φιλικό-προς-το-χρήστη μοντέλο. Δε θα συνεχίσω άλλο στο ζήτημα αυτό, κατάλαβα τώρα τι εννοείς και είναι ακόμη πιο προφανές ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω σε τέτοιες τακτικές. --Focal Point 20:28, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Και εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί ήθελες να σβήσουμε τις σελίδες Γοργόνα‎, Ειδοθέα‎, Ημαθίων‎ κλπ κλπ. όταν τις είχες κάνει ανακατευθύνσεις, αλλά δε θα βγάλουμε άκρη. Άστο καλύτερα. --Focal Point 21:58, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Καλό βράδυ ή καλό απόγευμα, ή ότι σου λέει το σώμα σου και ο ήλιος :) . --Focal Point 21:59, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Θα τα πούμε κάποια άλλη μέρα. Είναι πολύ αργά τώρα για μένα. --Focal Point 22:15, 6 Μαΐου 2012 (UTC)

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά επειδή έχω εντρυφήσει στις σελίδες αποσαφήνισης να αναφέρω κάποια πράγματα. Καταρχήν εννοείται ότι δεν έχει νόημα να σβήσουμε την αρχική σελίδα, για τον απλό λόγο ότι όταν κάποιος χρήστης γράφει ένα λήμμα θα βάλει βικιδεσμό στον πιο κοινό όρο, δηλαδή θα γράψει [[γοργόνα]] και όχι [[γοργόνα (αποσαφήνιση)]], οπότε πρέπει να υπάρχει το γοργόνα, έστω και ως ανακατεύθυνση προς την αποσαφήνιση. Βοηθάει βέβαια η αυτόματη συμπλήρωση αν χρησιμοποιήσει τα κουμπιά επεξεργασίας, αλλά καλό είναι να διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο τους χρήστες. Κατά δεύτερο, όταν κάποιο από τα λήμματα που περιέχει η σελίδα αποσαφήνισης μπορεί να θεωρηθεί εκ προοοιμίου ως το σημαντικότερο, τότε αυτό μπορούμε κάλλιστα να το βάλουμε στον βασικό όρο, με προσθήκη του προτύπου άλλες χρήσεις (αν και αυτό δεν ισχύει στα άρθρα που βλέπω να αναφέρονται πιο πάνω). Τέλος θα πρότεινα να ακολουθείς την πολιτική της αγγλικής βίκι στην τοποθέτηση ενός μόνο συνδέσμου ανά γραμμή, προς τον αποσαφηνιζόμενο όρο. Ο σκοπός της σελίδας αποσαφήνισης είναι να οδηγήσει τον χρήστη γρήγορα προς το άρθρο που έψαχνε στην πραγματικότητα, όχι προς άλλα πιθανώς σχετιζόμενα άρθρα (π.χ. στο γοργόνα (αποσαφήνιση) ο χρήστης που θα φτάσει εκεί δεν ενδιαφέρεται άμεσα ούτε για την Λιβύη, ούτε για την αρχαία Αττική. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 11:05, 7 Μαΐου 2012 (UTC)

Για ένα γεγονός και όχι μια κρίση η πηγή μου φαίνεται μια χαρά. Δεν τίθεται θέμα ουδετερότητας ή μη της πηγής - ή κάτι έγινε ή όχι, τα πράγματα είναι απλά. Θέμα ουδετερότητας θα είχε τεθεί αν εκφραζόταν μια κρίση, μια κριτική, κάτι που είναι υποκειμενικό. Το γεγονός δεν είναι υποκειμενικό, έγινε-δεν έγινε. --Ttzavarasσυζήτηση 12:10, 8 Μαΐου 2012 (UTC)

Κατηγορίες βουλευτών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιατί ανατρέπεις την αλφαβητική ταξινόμηση στις κατηγορίες βουλευτών; Ταξινομείς με σημαντικότητα; --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:06, 9 Μαΐου 2012 (UTC)

Οκ, φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο ήταν λόγος, απλώς ήθελα να σιγουρευτώ γιατί δεν ήταν άμεσα προφανής ο στόχος σου. Σε περίπτωση κατηγοριών με πολλά μέλη υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να μπερδευτούν οι χρήστες που ξέρουν ότι η ταξινόμηση γίνεται κανονικά αλφαβητικά, αλλά προς το παρόν δεν νομίζω να έχουμε τέτοιο κίνδυνο στις δικές μας κατηγορίες. Καλή συνέχεια. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:22, 9 Μαΐου 2012 (UTC)

Ετσι το βρηκα, και παρακαλώ σταματα να κανεις αλλαγες που συμφωνεις μονο εσυ και κανεννας άλλος, και μαλιστα αλλαγες ευρειας κλίμακας! --*tony esopiλέγε 09:23, 9 Μαΐου 2012 (UTC)

Τούμπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η λέξη "τούμπα" πέρα από τον όρο της αρχαιολογίας σημαίνει και "απότομος χωμάτινος λόφος" ή "απότομος μικρός λόφος" στα μακεδονικά ιδιώματα της ελληνικής. Εγώ έτσι την ξέρω τη λέξη και έτσι χρησιμοποιείται ευρέως (τουλάχιστον στην Κεντρική Μακεδονία). Πιθανόν και ο αρχαιολογικός όρος να προήλθε από αυτή τη λέξη, όπως π.χ. η Τούμπα της θεσσαλονίκης ονομάζονταν έτσι επειδή υπήρχε ένας χωμάτινος λόφος που ονομάζονταν τούμπα (και τελικά ήταν όντως τύμβος). Αυτό έγραψα στο λήμμα, αλλά έτσι όπως το άλλαξες δεν περιλήφθηκε και αυτή η χρήση. Χρήστης:Pyraechmes φωτιά με Βαρδάρη στην υποκρισία!! (talk) 19:13, 10 Μαΐου 2012 (UTC)

Σταυροπηγιακές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ξέρω καθώς τον σύνδεσμο τον βρήκα κάνοντας επιμέλεια στην Μονή Τοπλού. Το θέμα όμως είναι ότι μόνο στο άρθρο του Αγίου Όρους υπάρχει εξήγηση για το τι είναι σταυροπηγιακή μονή. Ίσως πρέπει να φτιάξουμε ένα στουμπ (sic). --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 21:29, 12 Μαΐου 2012 (UTC)

Μόλις τελείωσα την Τοπλού οπότε μπορώ να το κάνω εγώ. Σίγουρα τα σταμπ δεν είναι ιδανική λύση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλύτερο από την ανακατεύθυνση (απεχθάνομαι ιδιαίτερα τις ανακατευθύνσεις που στέλνουν μέσα σε τμήμα λήμματος). Ευχαριστώ για την έρευνα περί πηγών! --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 21:48, 12 Μαΐου 2012 (UTC)

Αρχή της δεδηλωμένης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δυστυχώς πρέπει να φύγω και δεν έχω χρόνο τώρα να ασχοληθώ με το θέμα. Εν τάχει να πω ότι απ' ότι έχω ακούσει στα ΜΜΕ αυτές τις μέρες, στο θέμα υπάρχει διαφωνία από τους συνταγματολόγους, άλλοι υποστηρίζουν ότι 120 βουλευτές μπορούν να γίνουν αποδεκτοί μόνο αφού ορκιστεί κυβέρνηση για ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια της θητείας της και άλλοι ότι αυτό είναι εφικτό και για τη δημιουργία κυβέρνησης. Το σύνταγμα υπάρχει στη Βικιθήκη οπότε μπορούμε να βάλουμε παραπομπή στο σχετικό άρθρο του, επίσης θα πρέπει να βρούμε πηγή που να υποστηρίζει όσα λέω πιο πάνω. Δεν είμαι σίγουρος πότε θα μπορέσω να το κάνω εγώ σήμερα, ρίξε κι εσύ μια ματιά όποτε μπορείς. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 09:04, 14 Μαΐου 2012 (UTC)

Περιστέρα (Μπέτυ)Μπαζιάνα (σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα). Γιατί διαγράψατε το άρθρο?[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ χρήστη, δεν με πείσατε γιατί το ελληνικό wiki έσβυσε το άρθρο μου Περιστέρα Μπαζιάνα και γιατί το άρθρο αντιβαίνει τους κανόνες της εγκυκλοπαιδικότητας. Και αν έχετε δίκιο, γιατί το αγγλικό wiki δεν έσβυσε το αντίστοιχο αγγλικό άρθρο? Το αστείο είναι πως όταν σας ενημέρωσα πως έχω βάλει το άθρο Περιστέρα Μπαζιάνα (η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα) και στο αγγλικό wikipedia, κάποιοι καλοπροαίρετοι το πρότειναν και εκεί για διαγραφή, αλλά από ότι βλέπω στο debate στο talk οι αναγνώστες δεν θέλουν να διαγραφεί. Δεν το καταλαβαίνετε ότι μπορεί να είναι η σύντροφος του αυριανού πρωθυπουργού? Δεν κατάλαβα γιατί διέγραψαν το άρθρο από το ελληνικό wikipedia και γιατί το έσβυσαν αμέσως (speede detete) χωρίς να γίνει debate. Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε δημοσίως στον διαχειριστή κ. Μάρκελο ή κ. Τζαβάρα και όχι κατ'ιδίαν. 688dim (συζήτηση) 13:51, 16 Μαΐου 2012 (UTC)

Αν και δεν με αφορά το συγκεκριμένο θέμα, την έχω πατήσει έτσι κι εγώ στο παρελθόν με άρθρα που έφτιαξα... Είναι εξαιρετικά απλό: άλλους κανόνες εγκυκλοπαιδικότητας έχει η ελληνική ΒΠ και άλλους η αγγλική... Όσο για τον ισχυρισμό ότι μπορεί να είναι η σύντροφος του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, και χωρίς να θέλω να εκφράσω ή έστω να φανερώσω κάποια πολιτική θέση, δεν θεωρείται τεκμήριο εγκυκλοπαιδικότητας...

--ze french connection (συζήτηση) 14:00, 16 Μαΐου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Vegrand. Δεν μου εξηγήσατε ακόμα γιατί για το λήμμα Περιστέρα Μπαζιάνα ακολουθήθηκε η άμεση διαγραφή (speede deletion) χωρίς συζήτηση (debate). Σε ότι αφορά το άρθρο, αφού είναι προαποφασιμένο να διαγραφεί στο ελληνικό και αγγλικό wiki, τότε τι χρειάζεται η βελτίωσή του; Αλλά μου κάνει εντύπωση η γνώση σας για τα guidelines εγκυκλοπαιδικότητας του ελληνικού wiki. Αν αλήθεια σας ενδιαφέρει η εγκυκλοπαίδεια, θα βοηθούσατε στην βελτίωση του άρθρου, αντί να κάθεστε και να κάνετε εύκολη κριτική . Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας, αλλά ξέρω ελληνικά να διαβάσω τους κανόνες εγκυκλοπαιδικότητας. Ούτως η άλλως το ελληνικό άρθρο ήδη το έβαλα σε άλλη εγκυκλοπαίδεια 688dim (συζήτηση) 19:19, 29 Μαΐου 2012 (UTC)

Θα παρακαλούσα να μου μιλάτε στον πληθυντικό (στο προτελευταίο μήνυμα μου μιλάτε στον ενικό, λες και με γνωρίζετε χρόνια). Είναι στοιχειώδης κανόνας ευγένειας. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάτε προσωπικά και όχι στη σελίδα σας, ώστε να υπάρχει και debate από άλλους χρήστες, όπως η απάντηση του παραπάνω χρήστη Glorious 93|ze french connection που προφανώς σας ενόχλησε. Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε δημοσίως στον διαχειριστή κ. Μάρκελο ή κ. Τζαβάρα ή στη σελίδα σας, και όχι κατ'ιδίαν. Σε σχέση με τα υπόλοιπα που μου λέτε δεν έχω να σας απαντήσω. Σε ό,τι αφορά το προαποφασισμένο του να διαγραφεί το άρθρο, σας αντιγράφω τι μου απάντησε ο διαχειριστής κ. Τζαβάρας: Να θυμίσω, επίσης, ότι δεν διαθέτουμε λήμμα για καμία σύζυγο ή σύντροφο πρώην προωθυπουργού, εκτός από άτομα με αδιαμφισβήτητη εγκυκλοπαιδικότητα, όπως η Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία "έδρασε" άλλοτε ανεξάρτητα από τον σύζυγό της, άλλοτε σε αγαστή σύμπνοια μαζί του με στόχο την προώθηση της πολιτικής του και είχε κάλυψη από ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ. Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του διαχειριστή κ. Τζαβάρα, το άρθρο ούτως ή άλλως θα το διέγραφαν, όσο καλά και αν το έγραφα, αφού οι σύζυγοι/ σύντροφοι των πολιτικών (με εξαίρεση τη Μαρίκα Μητσοτάκη!), κατά τον κ. Τζαβάρα που είναι διαχειριστής, δεν αποτελούν εγκυκλοπαιδικά πρόσωπα. 688dim (συζήτηση) 19:41, 29 Μαΐου 2012 (UTC)

Δεν ήμουν αγενής, ούτε σας έκανα προσωπική επίθεση. Απλά σας είπα να μην μου μιλάτε στον ενικό. Σε ό,τι αφορά στην απειλή να με ανεφέρετε για επιθετική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνω από που το συνάγετε αυτό. Βλέπετε στα παραπάνω να σας επιτίθεμαι ή να σας μιλάω άσχημα; Τουναντίον, εσείς με απειλείτε με αναφορά (!), χωρίς να υπάρχει προηγούμενη επίθεση από εμένα, εκτός αν θεωρείτε επίθεση το ότι σας είπα να μην μου μιλάτε στον ενικό. Διαβάστε παραπάνω τι έγραψα και πείτε μου σε τι πράγμα σας κάνω επίθεση. Εφόσον όμως μου λέτε πως σας ενόχλησε πως σας αποκάλεσα εγκυκλοπαιδιστή, το διέγραψα, αν και δεν είναι κάτι κακό να είναι κάποιος γνώστης των οδηγιών και guidelines του wiki. Δεν σας έβρισα. Προτείνω να τελειώσει εδώ η συζήτηση, μιας και δεν έχει νόημα να συζητάμε για ένα άρθρο που έχει διαγραφεί. Άλλωστε το να με απειλείτε με αναφορά χωρίς να σας προσάψω κάποιον άσχημο χαρακτηρισμό σημαίνει ότι δεν έχετε καμία διάθεση για συζήτηση.688dim (συζήτηση) 20:02, 29 Μαΐου 2012 (UTC)

Το θέμα σχετικά με το γιατί διεγράφη το λήμμα Περιστέρα Μπαζιάνα νομίζω έχει εξαντληθεί. Άλλωστε έχει πλέον σβηστεί και το μετέφερα σε άλλη ελληνική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια. Διευκρίνηση: Σε ο,τι αφορά την φράση που έγραψα ήταν προαποφασισμένο να διεγραφεί ήταν ατυχής, αν και δεν την είπα με ειρωνία ή δόλο, αλλά απλά εννοούσα ότι ήταν καταδικασμένο να διεγραφεί, βάση αυτών που μου είπε ο διαχειριστής κ. Τζαβάρας (βλ. παραπάνω) ότι οι σύζυγοι/ σύντροφοι των πολιτικών (με εξαίρεση τη Μαρίκα Μητσοτάκη!) δεν αποτελούν εγκυκλοπαιδικά πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά τα παραπάνω θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν ήμουν οξύς και κάποιες φράσεις μου παρεξηγήθηκαν από μέρους σας. Θεωρώ τη συμβολή σας θετική στην σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού wiki. 688dim (συζήτηση) 12:32, 1 Ιουνίου 2012 (UTC)

Γιώργος Ζανιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μόλις είχα μεταφέρει το άρθρο από Γιώργος Ζανιάς σε Γιώργος Ζαννιάς και το ξαναδημιούργησες (;). Το διαγράφω έτσι;--Diu (συζήτηση) 00:00, 17 Μαΐου 2012 (UTC)

Πρόσεχε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την αλλαγή που έκανες χάλασες το πρότυπο και έβγαζε τις πηγές του προτύπου στα άρθρα. Παρακαλώ πρόσεχε περισσότερο τι αλλαγές κάνεις και μην επιτίθεσαι σε χρήστες. --Πλαστελήνης (συζήτηση) 16:37, 17 Μαΐου 2012 (UTC)

Η κατηγορία είχε μπει από τον Χρήστη Αλανιάρης εδώ. Να την βγάλεις μόνον όταν την αντικαταστήσεις, όχι πιο πριν, γιατί τα λήμματα μένουν ακατηγοριοποίητα. --Πλαστελήνης (συζήτηση) 16:41, 17 Μαΐου 2012 (UTC)
δεν ήσουν ευγενικός, γιατί το λάθος σου [1] το διόρθωσα εγώ [2], και όχι εσύ. Αλλά προτίμησες να μου πεις ότι δεν ξέρω ελληνικά. Δεν σου πέφτει λόγος για αυτό. --Πλαστελήνης (συζήτηση) 16:50, 17 Μαΐου 2012 (UTC)

Τι ακριβώς έχω κάνει λάθος στα ελληνικά μου; μπορείς να μου το υποδείξεις; --Πλαστελήνης (συζήτηση) 16:58, 17 Μαΐου 2012 (UTC)

Όποτε θες, αλλά σκέψου, ότι και όλοι οι άλλοι κάνουνε δουλειά, όχι μόνο εσύ. Ούτε και γω έχω χρόνο να κάνω διάλογο, αλλά εσύ έρχεσαι να μου πεις για το τι κάνω, τη στιγμή που το λάθος ήταν δικό σου. Και να μου πεις ότι δεν ξέρω ελληνικά. Με την αλλαγή που έκανες χάλασες το πρότυπο, και επειδή το επανέφερα μου επιτέθηκες. Καλύτερα να αυτοσυγκρατείσαι. --Πλαστελήνης (συζήτηση) 17:06, 17 Μαΐου 2012 (UTC)

Πάντα εδω...[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

... Ποτέ δεν έφυγα φίλε μου!


Βοήθεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειά. Μπορείς να μου πεις πως μεταφέρω μια εικόνα στα CommonSense; Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 16:40, 25 Μαΐου 2012 (UTC)

Ναι,αυτό είναι.Το Wikipedia Commons. Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 17:00, 25 Μαΐου 2012 (UTC)

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 18:52, 25 Μαΐου 2012 (UTC)

όταν έχει μια φωτο το παρακάτω,τι εννοεί?π.χ θέλω να χρησιμοποιήσω στην σελίδα μου μια φωτο με τα παρακάτω.πως μπορώ να την βάλλω χωρίς να έχω πρόβλημα?

Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 18:56, 25 Μαΐου 2012 (UTC)

δηλαδή εγώ που θέλω να την χρησιμοποιήσω στην σελίδα χρήστη πρέπει να βάλλω το όνομα του δημιουργού?

Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 19:33, 25 Μαΐου 2012 (UTC)

Μπουρού Καλέ / Μπουρού Γκιούλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν διαβάσεις την βιβλιογραφία η Λίμνη Βιστωνίδα αναφέρεται ως Μπουρού Γκιόλ και αντίστοιχα η Αναστασιούπολις - Περιθεώριον ως Μπουρού Καλέ. Αν είναι να παίξουμε με τις λέξεις το "καλέ" σημαίνει κάστρο όπως το Γκιούλ λίμνη. Αν τα αφαιρέσουμε τότε λέγονται η "λίμνη Μπουρού" και το "κάστρο Μπουρού". Στα άρθρα είναι επιθυμητή και η Οθωμανική (σε αραβικά) αλλά και η τούρκικη ονομασία καθώς και η φωνητική μεταγραφή αυτών σε IPA ή και σε ελληνικά. Γενικότερα στην βικιπαίδεια είναι επιθυμητές όλες οι παλαιότερες ονομασίες που έχουν διαδραματίσει ρόλο ή χρησιμοποιούνται σήμερα ή στο παρελθόν από μέρος του πληθυσμού. Δες τι κάνει η αγγλική πολιτική. Ggia (συζήτηση) 11:47, 26 Μαΐου 2012 (UTC)

Δίατα Ντούκαν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πώς εντοπίζεις τόσο γρήγορα τα λήμματα που καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα; Έκανα κάποιες αλλαγές και έγραψα το κείμενο Συζήτηση:Δίαιτα Ντουκάν/Προσωρινό. Άραγε πρέπει το προηγούμενο κείμενο να διαγραφεί άμεσα για να γίνει η αντικατάσταση ή θα πρέπει να περάσει η εβδομάδα; (Η διαγραφή είναι απαραίτητη διότι το κείμενο καλύπτεται από δικαιώματα και δεν είναι ελεύθερο) --C Messier 07:55, 30 Μαΐου 2012 (UTC)

Πρόβλημα με πρότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειά, Βοήθεια! Για βραβεία υπάρχει το πρότυπο -won- και το -nom-.Αν τα βραβεία δεν έχουν διεξαχθεί τότε μπάινει το -εκκρεμμεί-- Yπάρχει κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ Aaeekkssoouullii (συζήτηση)

Παράκληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ Vagrand να με βοηθήσεις να προσαρμόσεις τις τρεις φωτογραφείες με δημόσια χρήση του Νίκου Κιτσίκη του σχετικού ελληνικού άρθρου της Βικιπαίδειας, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις άλλες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά...) Θέλω να προσθέσω φωτογραφία (κατά προτίμηση την τρίτη) στο γαλλικό άρθρο Nicolas Kitsikis. Αν θέλεις προσέθεσε εσύ την φωτογραφία. Ευχαριστώ. Λέων--Λέων (συζήτηση) 16:08, 4 Ιουλίου 2012 (UTC) Μεταφορά εδώ από την σελίδα χρήστη: --Ttzavarasσυζήτηση 16:38, 4 Ιουλίου 2012 (UTC)

Πρόταση διαχειριστή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, ο χρήστης:Dgolitsis σε πρότεινε για διαχειριστή. Η διαδικασίας της συζήτησης θα αρχίσει όταν και αν αποδεκτείς τη πρόταση. --C Messier 22:20, 19 Ιουλίου 2012 (UTC)

Νομίζω ότι είναι ελαφρώς άκομψο να αφήνουμε μηνύματα σαν το τελευταίο σου στη σελίδα συζήτησης αυτού του χρήστη, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος είναι ο δεύτερος παλαιότερος στην ελληνόφωνη ΒΠ μετά το Geraki. Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατό να το γνωρίζεις, απλά στο αναφέρω για ενημέρωσή σου. --Ttzavarasσυζήτηση 16:44, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Χρήστο, στην καθομιλουμένη ασφαλώς και είναι. Οι Αγγλοσάξωνες π.χ. ακόμη και στο δικαστήριο (για να μη πω τι λένε στην καθομιλουμένη τους) ρωτούν "Did you have sex with him/her?" - δεν χρησιμοποιούν τον όρο "coitus" π.χ. (επίσης λατινικός) ούτε "intercourse", ενώ και στο ίδιο το λήμμα δεν γίνεται λόγος για στοματική συνουσία αλλά για στοματικό σεξ. Ο όρος σαφώς προέρχεται από το λατινικό sex που σημαίνει "φύλο" (το πρόσθεσα στο λήμμα) αλλά κατά συνεκδοχήν καλύπτει σήμερα τον όρο συνουσία. --Ttzavarasσυζήτηση 21:48, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)

Απάντηση σε παράκληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, θα ενημέρωνα τους δημιουργούς των άρθρων που προτείνω για διαγραφή αν ενημερωνόμουν και γω για τα άρθρα μου που τίθενται για διαγραφή. Για παράδειγμα: Γιώργος Λαμπρόπουλος, Χρήστος Χατζηπαντελίδης. Xaris333 (συζήτηση) 18:58, 21 Ιουλίου 2012 (UTC)

  • Φίλε καλό θα ήταν να πεις την άποψη σου στη Συζήτηση προτύπου:Πρόταση διαγραφής. Αφορά την ενημέρωση του δημιουργού του λήμματος για διαγραφή. Μου είχες κάνει παρατήρηση και πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι ή όχι πολιτική. Xaris333 (συζήτηση) 20:26, 26 Ιουλίου 2012 (UTC)
  • Οπόταν φίλε, η αρχική σου παρατήρηση/παράκληση προς εμένα να ενημερώσω τους δημιουργούς των λημμάτων που πρότεινα για διαγραφή είναι άκυρη. Το ηθικό κομμάτι αφορά τον καθένα ξεχωριστά. Αφού δεν είναι πολιτική της Βικιπέδειας το θεωρώ λάθος ένας χρήστης να ζητάει από ένα άλλο να είναι "ηθικός", από τη στιγμή που είναι "νόμιμος". Xaris333 (συζήτηση) 23:32, 26 Ιουλίου 2012 (UTC)
  • Είχες αναφέρει ότι ήμουν υποχρεωμένος. Διαβάζοντας το πρότυπο και γω αυτό κατάλαβα και είχα νευριάσει, γιατί πρόκειτο και για διαχειριστή. Τώρα που ξεκαθάρισε, πιστεύω ότι απλα πρέπει να διευκρινιστεί και στο πρότυπο. Το "ηθικό" το κατανοώ φίλε. Και γω το θεωρώ ηθικό. Και πριν από αυτό δεν είχα προτείνει ποτέ σελίδα για διαγραφή. Ούτε σκοπεύω. Αλλά όταν οι διαχειριστές δεν είναι το καλό παράδειγμα, ας μην απαιτούμε από τους άλλους. Τέλος, θα είναι λάθος πρακτική αν κάνεις παρατήρηση/παράκληση σε όσους προτείνουν λήμματα για διαγραφή να ενημερώνουν τους δημιουργούς. Η πολιτική δεν το καθορίζει, οπόταν δικαιώμα του καθενός να πράξει ότι του λέει η συνείδηση του. Xaris333 (συζήτηση) 00:31, 27 Ιουλίου 2012 (UTC)


Καλωσόρισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση! Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 16:38, 29 Ιουλίου 2012 (UTC)

Η μεγαλοπρέπεια του κόσμου πάντα βρίσκεται σε συμφωνία με το μέγεθος της ψυχής εκείνου που αγναντεύει αυτόν τον κόσμο. Με εκτίμηση Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:23, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)

Συζήτηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

μετέφερα τη συζήτηση από την αγορά στην σελίδα συζήτησης. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 09:04, 5 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον. Διόρθωσα τις δύο ασαφείς προτάσεις. Ωστόσο, οι προτάσεις που έβαλες εσύ, σαν την Αυτό οφειλόταν σε πράκτορα της ρωσικής κατασκοπείας στο γενικό επιτελείο της Γαλλίας, αναφορές που βρέθηκαν στα χέρια του συνταγματάρχη Αλεξάντερ Ιβάνοβιτς Τσερνισιόφ, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο Παρίσι, και ενημερώνεται η τσαρική κυβέρνηση στην Αγία Πετρούπολη δεν βγάζουν, για μένα, πολύ νόημα, γι' αυτό και άλλαξα την πρόταση. Δεν θέλω να πω ότι δεν κάνεις σωστά τη δουλειά, αλλά ζητώ να γράφεις λίγο πιο κατανοητά :). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:42, 6 Αυγούστου 2012 (UTC)

Βούλα Παπαχρήστου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Είδα το άρθρο σου για την Βούλα Παπαχρήστου. Αν θες στην ενότητα Παγκόσμιες διοργανώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Πρότυπο:ΠίνακαςΕπιτευγμάτων π.χ. όπως εδώ: Πάβελ Μάσλακ. Φιλικά (Ewiki (συζήτηση) 12:04, 12 Αυγούστου 2012 (UTC))

Όχι δεν υπάρχει κάποιο αυτή τη στιγμή. Στην αγγλ. υπάρχει αυτό:Template:Infobox sportsperson που είναι πολύ καλό..(Ewiki (συζήτηση) 12:26, 12 Αυγούστου 2012 (UTC))

Συγχαρητήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα συγχαρητήριά μου για την προσεκτική και αποτελεσματική έρευνά σου, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η χρήση του Slavie de Sud ως διαφορετική έννοια από τη Γιουγκλοσλαβία. --Focal Point 09:20, 14 Αυγούστου 2012 (UTC)

Σχετικά με την κατ.:Ελληνογερμανοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν υπάρχει αυτός ο όρος. Υπάρχουν Έλληνες γερμανικής καταγωγής και Γερμανοί ελληνικής καταγωγής. Τι σημαίνει Ελληνογερμανοί ή Γερμανοέλληνες;--Harkoz (συζήτηση) 22:56, 18 Αυγούστου 2012 (UTC)

Έθεσα το θέμα στην αγορά, γατί υπάρχουν και άλλες κατηγορίες αυτού του τύπου. --Harkoz (συζήτηση) 23:35, 18 Αυγούστου 2012 (UTC)

Οι ορισμοί που ζητάς: (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος ή έχεις διαφορετική άποψη).: Έλληνες γερμανικής καταγωγής: Υπηκοότητα ελληνική (κάτοχοι ταυτότητας, διαβατηρίου ελληνικής δημοκρατίας), γερμανικής εθνικής καταγωγής, ασχέτως αν είναι από τον ένα γονέα ή από 2 γενιές πιο πριν)

Γερμανοί ελληνικής καταγωγής (Γερμανοί υπήκοοι , ελληνικής εθνικής καταγωγής). Αυτό προτείνω. Το Γερμανοέλληνας είναι λίγο ... δημοσιογραφικο!--Harkoz (συζήτηση) 23:44, 18 Αυγούστου 2012 (UTC)

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το αν ένα κράτος επιτρέπει ή όχι διπλή υπηκοότητα. Αν υποθέσεις ότι κάποιος, υπήκοος Γερμανίας και Αμερικής είναι ελληνικής εθνικής καταγωγής, τοποθετείς το λήμμα του και στις 2 κατηγορίες( κατ:Αμερικάνοι ελληνικής καταγωγής και κατ: Γερμανοί ελληνικής καταγωγής) Αν κάποιος, ας πούμε ελληνικής καταγωγής, έχει μία υπηκοότητα(είτε γιατί ο ίδιος το επέλεξε, είτε γιατί το κράτος του οποίου είναι υπήκοος, δεν επιτρέπει δεύτερη υπηκοότητα - πχ Ιαπωνική) πάει μόνο στην κατ:Ιάπωνες ελληνικής καταγωγής. Αυτό που λες (Κατηγορία:Γερμανοί ελληνικής καταγωγής ->Έλληνες απόδημοι της Γερμανίας και Κατηγορία:Έλληνες γερμανικής καταγωγής-> Γερμανοί πολίτες της Ελλάδας. ) το διορθώνω - συμπληρώνω( με βάση όσα έχω προαναφέρει) ως: Κατηγορία:Γερμανοί ελληνικής καταγωγής -> Γερμανοί υπήκοοι, ελληνικής καταγωγής Κατηγορία:Έλληνες γερμανικής καταγωγή-> Έλληνες υπήκοοι, γερμανικής καταγωγής.

Για παράδειγμα ο Μάικλ Δουκάκης θα πάει στην κατηγορία: Αμερικάνοι υπήκοοι ελληνικής καταγωγής

ενώ ο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν θα πάει στην κατηγορία: Ρώσοι ελληνικής καταγωγής

και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στην κατηγορία: Έλληνες σερβικής καταγωγής.--Harkoz (συζήτηση) 00:29, 19 Αυγούστου 2012 (UTC)

Πάντως οι όροι ελληνοαμερικάνοι (υπάρχει σχετ. κατηγορία), ελληνογερμανοί κτλ είναι κενοί περιεχομένου.--Harkoz (συζήτηση) 00:31, 19 Αυγούστου 2012 (UTC)

Διαγραφές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ορθότατη η πρόταση για άμεση διαγραφή των ανακατευθυνσεωνγια πρόσωπα . --Focal Point 07:41, 21 Αυγούστου 2012 (UTC)

Καλησπέρα!! Σ'ευχαριστώ!! Πολύ καλά έκανες!!--Nikoguardσυζήτηση 11:11, 21 Αυγούστου 2012 (UTC)

Δημιουργία κατηγοριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναι το κατάλαβα. Δώσε μου λίγο χρόνο και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Xaris333 (συζήτηση) 20:24, 23 Αυγούστου 2012 (UTC)

Για την σημαντική βοήθεια στο λήμμα -Σελίνα Γκόμεζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Skeudennaoueg.

Για την βοηθειά σου στο ξεκίνημα στην Βικιπαίδεια και στο λήμμα Σελίνα Γκόμεζ, σου απονέμω το μεγάλο βραβείο της Κεμπέκ.

Ευχαριστώ πολύ για όλα! Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 23:34, 23 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ναι, νομίζω κάνει λόγο για χρονικό διάστημα 15 ημερών (δεν θυμάμαι το ακριβές σημείο), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προβεί ο συντάκτης του λήμματος σε ορθότερη διατύπωσή του και να παραθέσει πηγές. Σίγουρα το λήμμα δεν είναι για ταχεία διαγραφή, αν όμως δεν προσθέσει πηγές τίθεται εν αμφιβόλω η εγκυκλοπαιδικότητά του. --Ttzavarasσυζήτηση 16:40, 24 Αυγούστου 2012 (UTC)

Σχόλιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Χάρη τον παρότρυνα κάθε μέρα από τότε που έγραψε πως φεύγει. Το ότι φτιάχνει εγκυκλοπαιδικά λήμματα που είναι το κακό; --Yiannis4f (συζήτηση) 17:55, 29 Αυγούστου 2012 (UTC)

Να συμπληρώσω ότι ξέρω γιατί κάνει αυτό που κάνει. Επιστρέφει στο θέμα της εγκυκλοπαιδικότητας, για το οποίο έφτασε εκεί που έφτασε η κατάσταση, αν έχετε παρακολουθήσει τι έχει γίνει στην Αγορά τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. Επίσης, θα μπορούσα κάλλιστα να του στείλω email μιας και μιλάμε, αλλά θεωρώ ότι αν αναφέρομαι στην Βικιπαίδεια πρέπει να το κάνω και στην Βικιπαίδεια και επέλεξα να γράψω αυτό το χαιρέκακο σχόλιο στην σελίδα συζήτησής του. --Yiannis4f (συζήτηση) 18:04, 29 Αυγούστου 2012 (UTC)

Το πόσο με εκτιμούν σαν χρήστη, ειδικά οι διαχειριστές και όσοι δεν ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά λήμματα, έχει πέσει εκπληκτικά. Αισθάνομαι έναν μικρό ρατσισμό, να το πω έτσι κι ας είναι και τελείως ατυχής ο χαρακτηρισμός. Κάπως έτσι έχει αισθανθεί και ο Χάρης. Εμείς οι δύο κυρίως κάνουμε τόσο ντόρο για την εγκυκλοπαιδικότητα και για την μη διαγραφή λημμάτων ποδοσφαιριστών. Αν εγώ δεν έχω πει ότι τα παρατάω ή άλλα διάφορα, το κάνω επειδή δεν μου το επιβάλει κανένας να γράφω εδώ και γράφω γιατί μου αρέσει. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε συζήτηση αλλαγής πολιτικής εγκυκλοπαιδικότητας, με όποιον τρόπο, σωστό ή λάθος, και έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί σε συνεργασία όλης της κοινότητας ξεχωριστή εγκυκλοπαιδικότητα για την Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν έγινε ως αποτέλεσμα, με την κατάληξη που έχει σήμερα. Δεν ξέρω πλέον με ποιον δεν έχω μιλήσει. Νομίζω έχω συζήτηση με όλους τους ενεργούς χρήστες της ελληνικής έκδοσης για το συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν ξεκινήσει κάτι από τους διαχειριστές, οι οποίοι είναι διαχειριστές γιατί στην ουσία είναι χρήστες που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κοινότητας, ποιός θα το ξεκινήσει; Εγώ το ξεκίνησα, τίποτα, ο Χάρης το ξεκίνησε τίποτα, χρήστης που ήθελε να περιοριστούν τα λήμματα ποδοσφαιριστών το ξεκίνησε, τίποτα. Ε λοιπόν, σας προτείνω εσάς και αν θέλετε μεταφέρετέ το και στους υπόλοιπους διαχειριστές -διότι εμένα, δεν με παίρνουν πλέον στα σοβαρά, κι ας φαίνεται άσχημο όταν το διαβάζει κάποιος- να πάρετε μια απόφαση, να συζητηθούν νέα κριτήρια, ή νέα εγκυκλοπαιδικότητα, διότι αυτό που λένε όλοι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι, γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, είναι πολύ λάθος. Πόσοι χρήστες είναι εκείνοι που θεωρούν μπέρδεμα την πολιτική περί αθλητισμού; Πολλοί, δεν θα ψάξω να τους αριθμήσω, αλλά σίγουρα δεν θα βρεθούν όλοι την ίδια στιγμή να πουν την γνώμη τους, γιατί αρκετοί έχουν βαρεθεί να κάθονται, και το ξέρω από συζητήσεις μου μαζί τους ή συζητήσεις του Χάρη μαζί τους. Εγώ δεν θα είμαι για πολύ καιρό, ακόμα εδώ. Σε δέκα μέρες τελειώνουν οι συνεισφορές μου, μπαίνω φαντάρος. Αν θέλετε κάντε μια προσπάθεια, σας ικετεύω. --Yiannis4f (συζήτηση) 18:22, 29 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για τις ευχές της θητείας! Όσον αφορά τις πηγές, έχω καταλάβει και γω, ότι το βασικότερο είναι το λήμμα να αναδεικνύεται από αυτές και να έχει πολλές. Όταν πρωτοξεκίνησα εδώ, δημιούργησα αρκετά λήμματα ποδοσφαιριστών που δεν υποστηρίζονται από την εγκυκλοπαιδικότητα, τοποθέτησα όμως πηγές, όχι όσες θα έπρεπε αλλά είχαν. Πλέον, σε ότι λήμμα βελτιώνω ή δημιουργώ, το γεμίζω με πηγές και παραπομπές, βάζω όσες περισσότερες μπορώ, που να έχουν σχέση βέβαια με τα γραφόμενα. Η βελτίωση λημμάτων είχε να κάνει και με μερικά που έχουν προταθεί για διαγραφή. Όμως παρ' όλη την βελτίωση δεν διατηρήθηκαν και οι συζητήσεις δεν έκλεισαν (π.χ. Ανδρέας Τάτος). Δεν ξέρω, αλλά τόσο έξω πέφτω; Προσπαθώ να βάζω παντού εξωτερικούς συνδέσμους και πάλι λάθος είναι;--Yiannis4f (συζήτηση) 23:23, 29 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ο Ανδρέας Τάτος νομίζω είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Εκτός του ότι έχω προσθέσει πηγές, παραπομπές και βραβεύσεις, έχει φθάσει σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος και έχει κληθεί στην εθνική Ανδρών Ελλάδος, δυστυχώς όμως δεν αγωνίστηκε ακόμα. Ένα τέτοιο λήμμα πρέπει να διαγραφεί; --Yiannis4f (συζήτηση) 11:04, 30 Αυγούστου 2012 (UTC)

TUSC token 404ae10d850c17c77257c625e108b329[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

I am now proud owner of a TUSC account!

Τυφλοπόντικας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απάντησα στη σελίδα μου --GeilamirFroja armes 08:31, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Για την άδεια της Βικιπαίδειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή στα είπα από μνήμης (και άρα όχι με τόση ακρίβεια) εδώ en:Wikipedia#Content licensing θα δείς μια περίληψη του θέματος. Ελπίζω να γίνει έτσι πιο κατανοητό. Αργότερα ίσως το μεταφέρω και στο ελληνικό άρθρο. Καλή συνέχεια. --GeilamirFroja armes 08:40, 4 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Αλσατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ συνβικιπαιδιστή, μήπως γωνρίζεις τί ισχύει στην ελληνική ΒΠ ή τί θα ήταν καλύτερο με την προφορά των γεωγραφικών τοπονυμίων της περιοχής της Αλσατίας??? Γαλλική ή γερμανική...

ΥΓ. Ως ρίζα πάντως τα περισσότερα έχουν την γερμανική...

Ευχαριστώ...

--ze french connection (συζήτηση) 14:29, 5 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Καλημέρα, μήπως ξέρεις να μου πεις από ορθογραφικής πλευράς πως θα μπορούσα να αποδώσω στα ελληνικά την φράση "Diètes impériales"??? Αυτοκρατορικές Δίαιτες ή Δίετες... Ευχαριστώ...

ΥΓ. Το ελληνικό google είναι σχεδόν άθλιο... Του βάζω δίαιτα και μου βγάζει "πώς να χάσετε γρήγορα κιλά"... Όσο για το αυτοκρατορική δίαιτα μου βγάζει για έναν βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που κάνει... δίαιτα και ετοιμάζεται να... ξαναγίνει αυτοκράτορας... Τελικά βγάζει πολύ γέλιο ο αγαπητός γούγλης... --ze french connection (συζήτηση) 16:44, 6 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Βασικά εγώ δεν μίλαγα για τον μεταφραστή, αλλά για τα αποτελέσματα της αναζήτησης του γούγλη όταν εβαζα στο πλαίσιο την φράση "αυτοκρατορική δίαιτα"... όσο για το δεύτερο εννοούσα το δεύτερο από τα δύο.... Την δίαιτα (ή συμβούλιο) της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας...--ze french connection (συζήτηση) 17:09, 6 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Μια άλλη απορία (αν και το ξέρω πως σε ταλαιπωρώ...): το γαλλικό commende (εκκλησιαστική ορολογία, καμία σχέση με το commande) πώς θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά, γιατί με τα γαλλικά λεξικά που ΄χω ψάξει έχω συγχυστεί... Περισσότερο με ανάπτυξη φιλοσοφικού ερωτήματος μοιάζει το κείμενό τους παρά με απλή εξήγηση της σημασίας της λέξης... Ευχαριστώ για τον κόπο σου... --ze french connection (συζήτηση) 17:24, 6 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Merci beaucoup cher ami... --ze french connection (συζήτηση) 17:39, 6 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Χαίρετε! Είσαι βέβαιος ότι γαλλικά (στην Αλσατία) το "Erstein" προφέρεται "Έρστάιν"; Γιατί όλες οι αλσατικές πόλεις με παρόμοια κατάληξη προφέρονται στην Αλσατία με ανάλογη κατάληξη - Ερστέν... είναι όντως περίεργη η προφορά των γερμανικών τοπωνυμίων σε αυτή τη γαλλογερμανική περιοχή, αρκεί να δεις πώς προφέρεται το Hagenau... --Ttzavarasσυζήτηση 21:06, 7 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Όχι, τώρα όλα ΟΚ. Πριν εμφανιζόταν κόκκινη, πιθανόν δεν την είχες ακόμα δημιουργήσει... είδα πως την άλλαζες με edit κι όχι με το HotCat και υπέθεσα πως δεν γνώριζες τη διαδικασία! --Ttzavarasσυζήτηση 21:14, 10 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Παπανδρέου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μιας και έχεις ασχοληθεί με το συγκεκριμένο λήμμα, θα σε παρακαλούσα, αν μπορείς & θέλεις, να συμμετάσχεις εκφράζοντας την άποψή σου για να καταλήξουμε κάπου στο θέμα αυτό. Ευχαριστώ --Diu (συζήτηση) 18:03, 14 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Προσωπικές ερωτήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τις προσωπικές ερωτήσεις που έκανες [3] σχετικά με την ανωνυμία που χρησιμοποίησα. Έχεις δει στην προσωπική μου σελίδα προσωπικές επιθέσεις, μέχρι και απειλές κλπ. Μέχρι και λίβελοι στην Αγορά ανεβήκανε για μένα όπως είδες Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο_2012/Ιούλιος_16-31.

Αν θεωρείς ότι έχω παραβιάσει κάποια πολιτική (είτε επώνυμα - δηλαδή συνδεδεμένος - είτε ανώνυμα - από IP) να πας να το σχολιάσεις στο Σημειωματάριο των Διαχειριστών. Θα το εκτιμούσα πολύ είτε έγραφες κάτι που υποστήριζε ή αποθάρρυνε την φραγή μου (γιατί για αυτό το λόγο με έχουν καταγγείλει στο σημειωματάριο). Αν δεν θέλεις να τοποθετηθείς, μπορείς να το κάνεις επίσης. Ggia (συζήτηση) 14:21, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Γρηγόριος Ζησώφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν το γνωρίζω καθόλου το θέμα. Θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτα... Πάντως τα γεγονότα του Α΄ και Β΄ Βαλκανικού πολέμου είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις στην Ελληνική βιββλιογραφία. Πιο δύσκολο κι από αυτά του Μακεδονικού Αγώνα ίσως. Αλλά οι Βούλγαροι ιστορικοί γράφουν από ...μυρωδιές. Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 22:38, 21 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Xρόνια Πολλά(λίγο καθυστερημένα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Xρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και χαρά....

Happy Birthday, Señor!
Happy Birthday!

Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 18:29, 28 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ για το αστεράκι. Προσπαθώ και εγώ όπως όλοι να κάνω ότι καλύτερο για να εμπλουτίσω τη βικιπαίδεια. Καλή συνέχεια και σε εσένα!--Stellath 11:58, 1 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Υποψήφιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είχες κάνει κάποιες παρατηρήσεις στο λήμμα Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (ποδόσφαιρο ανδρών), το οποίο είναι υποψήφιο αξιόλογο. Έγινα οι διορθώσεις που πρότεινες, αλλά τελικά δεν ψήφισες ούτε υπέρ ούτε κατά. Δεν έχω καταλάβει αν προτείνεις και κάποιες άλλες αλλαγές ώστε να τις εφαρμόσω. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 05:30, 2 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Τις προτάσεις διαγραφών δεν τις κάνω στην τύχη... Αντίθετα προσπαθώ να κάνω μια επιχείρηση σκούπα στα λήμματα της επιχείρησης ποδόσφαιρο, καθώς έχουν συγκεντρωθεί σε αυτήν πολλά λήμματα άσημων ομάδων και ποδοσφαιριστών που απλώς πέρασαν μια βόλτα από την Ελλάδα και μετά συνέχισαν αλλού, χωρίς πάντως να πετύχουν κάτι το αξιοσημείωτο..--ze french connection (συζήτηση) 10:35, 4 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Κατηγορία ποδοσφαίρου Ηνωμένου Βασιλείου και σχετικές υποκατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα περί εμπειρίας δε θα τα σχολιάσω. Το σκέφτηκαν πριν αναιρέσω την ομαδοποίηση. Διάβασε Κατηγορία:Ποδόσφαιρο ανά χώρα. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 08:11, 5 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Στα όριο της προσωπικής επίθεσης είναι τα δικά σου λεγόμενα. Τα περί απειρίας με προσβάλλουν. Να είσαι πιο προσεχτικός, ευγενικός και να ακολουθείς τις σωστές διαδικασίες. Θα σε παρακαλέσω να μην με ξαναενοχλήσεις, με τάσεις προσβολής, ώστε να ολοκληρώσω απερίσπαστος τη διαμόρφωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 09:05, 5 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Αυτό λέω και γω. Προσπάθησε να είσαι ευγενικός και διαλαχτικός, να ρωτάς τη γνώμη του άλλου και θα τα πας μια χαρά στη ΒΠ. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 09:38, 5 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Κισσός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θα φταίω εγώ τώρα αν ζητήσω από τους διαχειριστές να ελέγξουν τις συνεισφορές σου, όπως έκανες εσύ για μένα;; Μετακίνησες λάθος τη σελίδα. Προσπάθησες σωστά να κάνεις διόρθωση αλλά δεν διάβασες το λήμμα και έτσι αντί να διορθώσεις το όνομα το έκανες πάλι λάθος. Δεν είναι Κισσός Κισσόβεργας αλλά Κισσός Κισσόνεργας. Προσεχτικά. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 12:51, 10 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Φίλε, σου έκανα υπόδειξη για λανθασμένη μετακίνηση σε ένα λήμμα που εγώ δημιούργησα και είμαι γνώστης. Αν αυτό είναι επιθετική συμπεριφορά, ευχαρίστως να με καταγγείλεις. Από τα λεγόμενα σου έχω πάρει το μήνυμα ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας δεν είναι ευπρόσδεχτες. Οκ, σεβαστό. Καλή συνέχεια και να είσαι πιο προσεχτικός. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 13:34, 10 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Φίλε, το όνομα της ομάδας δεν είναι Φρέναρος 2000 αλλά Φρέναρος FC 2000. Φαίνεται από το έμβλημα της ομάδας. Γιατί συνεχίζεις να κάνεις λανθασμένες μετακινήσεις; Γιατί δεν ρωτάς τουλάχιστον κάποιο γνώστη του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν θα την αναιρέσω. Το αφήνω σε σένα για να μην με κατηγορήσεις για επίθεση πάλι. Σου παραθέτω και την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας [4]. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 13:45, 10 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Φίλε, αυτό είναι το επίσημο όνομα της ομάδας. Με αυτό το όνομα δημιουργήθηκε. Δεν είναι "αγγλικανισμός". Αν λέγαμε ΑΠΟΕΛ FC είναι λάθος. Και μένα δεν μου πολύαρέσουν τα FC σε ελληνικές ομάδες. Δες και σχετική συζήτηση. Αλλά της ομάδας αυτής, αυτό είναι το επίσημο όνομα της, τι να κάνουμε; Και προσπάσθησε να μη γίνεσαι επιθετικός. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 14:19, 10 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ένα μικρό ευχαριστώ για την επιμέλεια στο λήμμα Δημοκρατία της Κορυτσάς--ze french connection (συζήτηση) 13:51, 10 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ας το τελειώσουμε...[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε, έχω κουραστεί με τις αλληλοκατηγορίες και τις συνεχείς συζητήσεις. Σπαταλούμε πολύτιμο χρόνο. Αν πιστεύεις ότι σε κάποιο σημείο σε πρόσβαλα (αν και δεν έχω εντωπίσει τέτοιο σημείο), απολογούμαι. Ελπίζω να κάνεις το ίδιο γιατί και γω πιστεύω ότι με πρόσβαλες. Λοιπόν, αρχικά επιθυμείς την παραμονή της κατηγορίας Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν με ενοχλεί η παραμονή της κατηγορίας αλλά θεωρώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αν επιθυμεί η κοινότητα να παραμείνει, ας παραμείνει. Αλλά σε καμμία περίπτωση δε γίνεται η Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Αγγλία να μη βρίσκεται μαζί με κατηγορίες όπως Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στη Γερμανία και Κατηγορία:Ποδόσφαιρο στην Ισπανία, αλλά σε μια υποκατηγορία της κατηγορίας Κατηγορία:Ποδόσφαιρο ανά χώρα. Δεύτερο, δεν έχουμε το δικαίωμα να αλλάζουμε τα ονόματα των ομάδων. Πάντα αναγράφεται το επίσημο, έστω και αν οι αθλητικές εφημερίδες χρησιμοποιούν απλουστευμένο. Τα ονόματα των ομάδων είναι Κισσός FC και Φρέναρος FC 2000. Όπως και το γήπεδο της ΑΕΛ είναι AEL FC Arena. Αφού έχουν λατινικούς χαρακτήρες στο όνομα τους, εμείς απλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Για τον ΑΠΟΕΛ οι εφημερίδες συνήθως γράφουν το ΑΠΟΕΛ και όχι ο ΑΠΟΕΛ (από αρσενικό το κάνουν ουδέτερο), για την ΑΕΠ γράδουν Πάφος, για την Ομόνοια Αραδίππου γράφουν Αραδίππου κτλ. Αλλά το επίσημο είναι επίσημο. Και υπάρχει η απόλυτη επίσημη πηγή στην Κύπρο, η σελίδα της ομοσπονδίας. Πρέπει και συ να καταλάωεις ότι για θέματα που δεν γνωρίζεις πρέπει να ρωτάς. Έχει τόσα μέλη η Επιχείρηση Ποδόσφαιρο, κάποιος θα ξέρει να σου απαντήσει. Π.χ. εγώ που είμαι γνώστης του ποδοσφαίρου, επειδή δεν ήξερα για την ομάδα Γ.Σ. Μαρκό ρώτησα άλλα μέλη στη σελίδα Βικιπαίδεια συζήτηση:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο#Μαρκόπουλος. Με αυτό τον τρόπο λειτουργά η ΒΠ. Ελπίζω να υπάρχει ανάλλογη ανταπόκριση από σένα και να λήξει το θέμα. Την τελική απόφαση ας την πάρουν οι διαχειριστές (δες εδώ), χωρίς να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 09:25, 12 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου. Νομίζω το πρότυπο που θες είναι το {{χωρίς παραπομπές}}. Το {{Παραπομπές}} χρησιμεύει στο να εμφανίζονται οι σημειώσεις στο κάτω μέρος του άρθρου. - Badseed απάντηση 23:33, 14 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Δε πειράζει. Είναι ακόμα μια υπενθύμιση ότι σε κάθε πρότυπο χρειάζεται μια τεκμηρίωση των δυο-τριων γραμμών που να λέει τουλάχιστον που χρησιμοποιείται... Καλό βράδυ - Badseed απάντηση 23:51, 14 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Περί POV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό κατά πόσο POV θεωρείται ??? Κατά την γνώμη μου πολύ.... Έως υπερβολικά... Μέχρι και λιβελογράφημα μπορείς να το χαρακτηρίσεις... Είναι γεγονός πως μόνο η ελληνική ΒΠ τον περιγράφει με αυτό τον (επαίσχυντο κατά την γνώμη μου) τρόπο... Όπως και να'χει περιμένω απάντησή σου για να βάλω μπροστά την μετάφραση του αντίστοιχου γαλλικού...--ze french connection (συζήτηση) 20:20, 15 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Βανδαλισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αφαίρεση τεκμηριωμένων αναφορών μπορεί να είναι βανδαλισμός, μπορεί και όχι. Καλά έκανες βέβαια την αναίρεση, απλά εγώ αναφέρω για το θεωρητικό ζήτημα. --Focal Point 07:43, 20 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Κατηγορίες ποδοσφαίρου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν αλλάζεις μια κατηγορία από Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Νησιών Φερόε σε Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές των Νήσων Φερόε παρακαλώ να αλλάζεις και το σύνδεσμο [[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Νησιών Φερόε]] σε [[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές των Νήσων Φερόε]] (τουλάχιστον) στην αγγλική ΒΠ γιατί δημιουργούνται προβλήματα (δες ιστορικό κατηγοριών με MerlIwBot). Σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες πρόσθεσα το σύνδεσμο για την αντίστοιχη κατηγορία στην αγγλική ΒΠ και το αντίθετο. Παρακαλώ όπως παραμείνει έτσι. Xaris333 (συζήτηση) 08:45, 20 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Αφαίρεση σχολίων από την Αγορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απέκρυψα τα σχόλια από την Αγορά γιατί είναι άσχετα με τη συζήτηση για Συνάντηση των Βικιπαιδιστών. Αν θεωρείς ότι κάνω κάτι αντικανονικό μπορείς να κάνεις αναστροφή. --Γλαύκος ρίχτο 05:42, 24 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Οι κατηγορία Φιλελεύθερα κόμματα ευσταθεί ως ένα βαθμό για το ΚΟΔΗΣΟ, την ΕΚ-ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων μεν, αλλά νομίζω ότι πρέπει να προστεθεί και η κατηγορία Σοσιαλδημοκρατικά. Όσο κι αν ακούγεται αταίριαστο, κατάφεραν να τα χωρέσουν και τα δύο στην ιδεολογία τους. Ειδικά το ΚΟΔΗΣΟ.
Παράξενο για αλλού, όχι όμως για την Ελλάδα. Εδώ το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ αυτοπροσδιορίζεται Σοσιαλιστικό, τι συζητάμε τώρα. Το ΚΟΔΗΣΟ από τότε που έφυγε ο Πεσμαζόγλου και τα άλλα στελέχη για τη Νέα Δημοκρατία, μόνο... κομμουνιστικό που δεν έγινε. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε από τα κόμματα που δημιούργησαν το 1989 τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Ο δε Λεβέντης για το κόμμα του, δεν νομίζω να πολυασπάζεται τον φιλελευθερισμό. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 04:16, 28 Οκτωβρίου 2012 (UTC)
Ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην προστεθεί καμία κατηγορία - ταμπέλα. Άλλωστε μιλάμε για κόμματα που δεν υφίστανται πλέον (τα δύο πρώτα) εδώ και χρόνια και αναφορές για το ιδεολογικό τους πλαίσιο είναι δύσκολο να βρεθούν. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 04:27, 28 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ερώτηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Για αυτό, το έψαξες, ή βασίστηκες μόνο στα λήμματα ως έχουν; --Focal Point 07:24, 28 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Για να μην απασχολούμε τη συζήτηση διαγραφής: Νομίζω ότι ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι σημαντικός και ως πολιτικός (αφού έφτιαξε κόμμα, ακόμη και αν δεν έχει βγει ακόμη στις εκλογές) και ως συγγραφέας. Αλλά όπως λες, θέλει τεκμηρίωση. Για αυτά που θέλεις να φτιάξεις, μην κολώνεις. Φτιάξε κάπου ένα πρόχειρο και άρχισε συστηματική έρευνα. Κάπου θα βρεις κάτι που να το θεωρήσεις αρκετό. --Focal Point 15:51, 28 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Πρότυπο:Σε χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, το πρότυπο αυτό έχει μοναδικό σκοπό την αποφυγή σύγκρουσης επεξεργασίας όπως εξηγείται στη σελίδα περιγραφής του όπου δίνονται και με χιουμοριστικό τρόπο παραδείγματα του πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Συνεπώς η χρήση του για πάνω από λίγες ώρες είναι πρακτικά αδύνατη. Αν θέλεις να δουλέψεις ανενόχλητος ένα καινούργιο άρθρο είναι προτιμότερο να το κάνεις άνετα σε υποσελίδα σου. Το αφαίρεσα λοιπόν από το λήμμα Ζαν Σαρέ. Φιλικά. --→Geilamir (συζήτηση) 10:11, 31 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Ναι μια χαρά την έκανες και σε λίγο θα ανακατευθύνετε από μόνο του --Sportswriter (συζήτηση) 02:54, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ... --Montjoie-Saint-Denis !!!! (συζήτηση) 21:03, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Μια συμβουλή, si c'est possible... Φτιάχνοντας λήμμα για Βρετανό ευγενή (από την Βρετάνη) παρατήρησα πως ο όρος Κορνουάλη ανακατευθύνει στην αγγλική περιοχή, ενώ υπάρχει τέτοια και στην Γαλλία... Μήπως θα έπρεπε, αφού πρώτα φτιάξω το λήμμα της γαλλικής, να μετακινήσω και τις δύο περιοχές σε ονομασίες που θα τις προσδιορίζουν, κιόλας, γεωγραφικά??? --Montjoie-Saint-Denis !!!! (συζήτηση) 21:11, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Merci...--Montjoie-Saint-Denis !!!! (συζήτηση) 21:15, 3 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, είδα τη δουλειά που έκανες στις κατηγορίες των υπουργείων και των υπουργών. Μπράβο για τον κόπο σου. Παρακάτω θα σου αφήσω σχόλια, με τη σειρά που βρίσκω διάφορα ψιλοθεματάκια για τα οποία καλό είναι να έχεις υπόψη σου και μια διαφορετική άποψη και ακόμη καλύτερο να συμφωνήσουμε σε όσα είναι δυνατό. --Focal Point 10:26, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ο λόγος για τον οποίο στα γράφω είναι γιατί ελπίζω ότι θα συνεχίσεις στον τομέα αυτό. Αν ήταν απλά να πήγαινες σε άλλα θέματα, δε θα αφιέρωνα χρόνο. Νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο να έχω αναφέρει θέματα που με απασχολούν για τις μελλοντικές σου συνεισφορές.

  • κείμενο στις κατηγορίες: Υπήρχε και πριν και καλά έκανες και το βελτίωσες, αλλά ή θα έχουμε κείμενο στο λήμμα ή στις κατηγορίες. Για το λόγο αυτό το έσβησα από την κατηγορία. Ελπίζω να συμφωνήσεις. --Focal Point 10:26, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
  • Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης μπορεί να είναι υπουργοί, αλλά νομίζω ότι δεν έχει καμιά θέση η κατηγορία Αντιπροέδρων ανάμεσα στην Κατηγορία:Ελληνικά Υπουργεία. --Focal Point 12:01, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Συγγνώμη, σε έπρηξα με τόσα που έγραψα. Καλό βράδυ. --Focal Point 15:46, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Όχι δεν επιμένω, άλλωστε για το ίδιο θέμα είχα ρωτήσει παλαιότερα την Αγορά πριν προχωρήσω σε αλλαγές. --Focal Point 20:01, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Άγιο Φως[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θα αφαιρέσω τους χαρακτηρισμούς, αλλά παρακαλώ να γίνει κάτι γι' αυτά τα αίσχη που γράφονται σε εκείνη την σελίδα. Δεν είναι δυνατόν να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις του Πατριαρχείου. Ποια η αντικειμενικότητα; Επίσης αναφέρεται ότι οι Ορθόδοξοι πιστεύουν όλοι στο Α. Φως, αλλά δεν είναι πολλοί στον κόσμο, είναι υποκειμενικό να λέμε για θαύμα. Δηλ. δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία;;; Ή υπάρχει για κάθε τι άλλο εκτός από την Ορθοδοξία;ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη GreekOrthodox8 (συζήτησησυνεισφορά) 12:07, 5 Νοεμβρίου 2012‎.

Στο άρθρο υπάρχει POV, αλλά ότι είναι υπέρ της Ορθοδοξίας!!! Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό;ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη GreekOrthodox8 (συζήτησησυνεισφορά) 12:17, 5 Νοεμβρίου 2012‎.

Ορθογραφία και γραμματική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία λάθη σε μια πρόταση; Και μετά μιλάς για τη γλώσσα;--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 01:58, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Φίλε άσε το θέατρο. Υποστηρίζεις ανοικτά τους φίλους σου στην ψηφοφορία που μόλις έθεσα. Στοιχηματίζω πως δεν διάβασες καν το κείμενο. Για την ορθογραφία και τη γραμματική, σε καταλαβαίνω και σε δικαιολογώ. Αυτό που δεν δικαιολογώ είναι να κάνεις υποδείξεις σε κάποιον που φαίνεται πως γνωρίζει περισσότερα από εσένα στο θέμα της γλώσσης. Για παράδειγμα, το ήττα προφέρεται διαφορετικά από το γιώτα. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει απλοποίηση. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα το καταλάβαινες, διότι θα είχα την ευχέρια να σου εξηγήσω τη φωνητική αξία των φθόγγων, κάτι που δεν έμαθα στο σχολείο, ούτε εσύ, αλλά με προσωπική μελέτη και κόπο. Πάντως Βαγκράντ από εδώ και πέρα θα σταματήσουν οι καλοσύνες και το ήρεμό μου πρόσωπο, διότι μου κλείνουν το στόμα κι εσύ τους υποστηρίζεις, αντί να μείνεις στους κανόνες της ουδετερότητος. --ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:04, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Από μεταφορά:Η βικιπαίδεια είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα, στο οποίο διαμορφώθηκε μια πολιτική (κανονισμό), ήσουν δεν ήσουν παρών. Αυτήν την πολιτική πρέπει να την σεβόμαστε και αν διαφωνούμε πάνω σε αυτήν θα πρέπει να το επισημάνουμε με επιχειρήματα την κατάλληλη στιγμή. Κάθε οργανισμός στην κοινωνία έξω και κάθε ιστοσελίδα/ιστολόγιο/φόρουμ που θα επισκέπτεσαι στο ίντερνετ έχει κανόνες, και αυτούς πρέπει να τους σεβαστείς. Θα πρέπει να μην είσαι εριστικός και να προσπαθείς να απαντάς με επιχειρήματα και όχι προσβολές ότι είσαι άσχετος με την ορθογραφία ή ότι συνωμοτείς με άλλους χρήστες, κάτι για το οποίο δεν έχεις αποδείξεις, προσβάλλοντας τον κάθε χρήστη. Αποτελεί επιθετική συμπεριφορά.--Vagrand (Συζήτηση) 02:13, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Όταν δεν εφαρμόζονται οι κανόνες τους οποίους επικαλείσαι και πατάς επάνω τους για να επιχειρηματολογήσεις ενώ πριν παρακολουθούσες τη μη τήρηση των κανόνων και έκανες τον θιασώτη, τότε θα λέω την αλήθεια. Καλό δε θα ήταν να σέβεσαι όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω σε εκείνο που εσύ υστερείς. Κι εγώ το ίδιο θα κάνω με εσένα.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:19, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κόμυο Ρέικι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον σεβασμό πρέπει να τον κερδίζει κάποιος, όχι να περιμένει από άλλους να τον σεβαστούν. Και εσείς αντί να επιχειρηματολογήσετε με βάσει ανεξάρτητες πηγές και την πολιτική, αναφέρεται στο Κόμυο Ρέικι αυτοαναφορικές πηγές ή εφημερίδες χωρίς να τις αναφέρετε βιβλιογραφικά (έτος, ημ/νια, σελίδα). Πως μπορώ να πάρω σοβαρά έναν επιστήμονα και έναν μελετητή όταν δεν χρησιμοποιεί επαληθεύσιμες ανεξάρτητες πηγές, μόνο οπαδισμό βλέπω από εσάς.--Vagrand (Συζήτηση) 02:25, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Με βάση και όχι με βάσει, ή βάσει (δοτική)/ Αντί του "όχι να περιμένει", δεν περιμένει./Μην αρχίζετε προτάσεις με το Και./επιχειρηματολογείτε, όχι επιχειρηματολήσετε /αναφέρετε, όχι αναφέρεται /Πώς με τόνο. Υπάρχουν πολλές πηγές. Πάρα πολλές. Είστε εμπαθής κύριε. Εφημερίδες, περιοδικά, εκκλησιαστικές σελίδες, βιβλία... Ανθρώπων που δεν έχουν συμφέρον άρα τρίτες πηγές. Βέβαια, το θέμα της ερμηνείας σας έχει τεθεί υπό συζήτηση. Άλλος είναι οπαδός, εκείνος που ντρέπεται για τα λάθη της ομάδας του, τόσο που να τα παραβλέπει. --ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:32, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Καληνύχτα ρε φίλε και ξανασκέψου τη στάση σου.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:45, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Τελικά δε σέβεσαι και δρας εκδικητικά. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΟΣ--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 14:57, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Παιδεραστία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι καλά έκανες, αν και βιβλιογραφικά επικρατεί ο όρος παιδοφιλία. Και η παιδεραστία το ίδιο πράγμα περιγράφει σήμερα στην Ελλάδα, μάλλον λανθασμένα, καθώς η παιδεραστία με την αρχαιοελληνική της έννοια ήταν κάτι διαφορετικό. Διεθνώς μάλιστα, κυρίως σε γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης, pederast είναι ο ομοφυλόφιλος. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 03:34, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Πάντως η αγγλική (και καμιά εικοσιπενταριά ακόμα) wiki, έχει ξεχωριστό λήμμα Pederasty, προειδοποιεί Not to be confused with Pedophilia και την ορίζει ως ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ νέου άνδρα και έφηβου. Έχει και ξεχωριστό λήμμα Athenian pederasty για την αρχαιότητα που λέγαμε. Τρολλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! (συζήτηση) 03:46, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κόμυο Ρέικι 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρότεινες το λήμμα για ταχεία διαγραφή; Απουσιάζεις κιόλας ενώ απαντάς;--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 14:43, 8 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

KOMYO REIKI, ήταν πιο εύκολο να το βρει κάποιος, διότι όλοι το πληκτρολογούν στα αγγλικά. --ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 01:40, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Σου ζητάω συγγνώμη. Έκανα λάθος, δεν το είχα παρατηρήσει. Και πάλι συγγνώμη.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 01:51, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Μια και βλέπω πόσο ένθερμα υποστηρίζεις το Τζαβάρα, τον Καλογερόπουλο και τη φίμωσή μου, όπως και την παραγκώνιση της ουδετερότητος, που αποτελεί δόγμα -αλλά δε βαριέσαι- για λύσε μου μιαν απορία: Τι έχεις σπουδάσει; Αν θες απαντάς.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:06, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
Είσαι γάτος στα γαλλικά. Εμένα δεν μου άρεσαν, μετά το delf1 τα παράτησα και ησύχασα! Με την ευκαιρία πρέπει να σου πως πως με έφραξε μόλις έκανα τη 2η επαναφορά του λήμματος βουδδισμός, αφού ο Καλογερόπουλος είχε 2 φορές επαναφέρει το λήμμα σε παλαιότερες εκδόσεις που πραγματικά δεν άξιζε καν να μπει κάποιος στον κόπο να το διαβάσει. --ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 02:32, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν ανέφερα πως το έκανε ο Καλογερόπουλος. Διαβάζεις αυτά που γράφω; Πώς πήγες και ψήφισες κατά της άρνησης των δικαιωμάτων του διαχειριστή, ενώ δεν είχες καν διαβάσει το τι έγραφα! Τελικά δεν ήταν συνωμοσιολογία, αλλά η θλιβερά πραγματικότης.--ConstantinosNterziotis (συζήτηση) 17:01, 9 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Θέσεις ποδοσφαίρου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το είδα εντελώς τυχαία, αλλά είναι σίγουρα λάθος: Μιλάω για την ανακατεύθυνση Κεντρικός αμυντικός στο Αμυντικός μέσος. Ο κεντρικός αμυντικός (στόπερ ή λίμπερο) παίζει στο κέντρο της άμυνας ανάμεσα από τα δύο ακραία μπακ και πίσω από τον αμυντικό μέσο, ο οποίος είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα στην άμυνα και τα επιτελικά χαφ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dimitrissss (συζήτησησυνεισφορά) 04:24, 9 Νοεμβρίου 2012.

Εξώφυλλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Το ξέρω ότι είναι η ίδια. Εύλογη χρήση δε δικαιολογείται. Αν το λήμμα αφορούσε το βιβλίο ή το δημιουργό του εξώφυλλο θα ήταν εντάξει. Πέραν των άλλων κριτηρίων που δεν πληροί η εικόνα, μόνο και μόνο το ότι η συγγραφέας είναι εν ζωή δε δικαιολογείται εύλογη χρήση της εικόνας στο συγκεκριμένο λήμμα. Το ίδιο και για τον Θεοδόσης Τάσιο. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:10, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Τα έργα καλλιτεχνών αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς τους και υποτίθεται ότι η ύπαρξη τους συνδράμει στην καλύτερη κατανόηση του λήμματος από τον αναγνώστη. Για τις εικόνες των ηθοποιών ισχύει κάτι ανάλογο αν και οι συγκεκριμένες εικόνες θέλουν αρκετό συμμάζεμα. Για μία/έναν συγγραφέα εύλογη χρήση θα ήταν για παράδειγμα να μπει στο λήμμα ένα απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό του έργο (δείγμα της δουλειάς του). Το πώς εικονογράφησε ο εικονογράφος το εξώφυλλο του βιβλίου του ή το πώς έμοιαζε ή μοιάζει δε βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα γιατί ο εν λόγω συγγραφέας είναι εγκυκλοπαιδικός.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:22, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δε σου είπα ότι η εικόνα της Βουγιουκλάκη δικαιολογεί εύλογη χρήση. Κακώς υπάρχει στο συγκεκριμένο λήμμα όπως και πολλές άλλες. Εγώ απλά σου λέω τι αναφέρει η πολιτική και η νομοθεσία. Αν δε συμφωνείς μαζί μου σημαίνει λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι διαφωνείς με την πολιτική. Διάβασε λοιπόν την πολιτική και επισήμανε μου σημεία της που παραβίασα. Το να επιχειρηματολογώ εγώ με βάση την πολιτική κι εσύ με βάση την προσωπική σου άποψη δε μας οδηγεί πουθενά.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 08:34, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Τις εικόνες που υποδεικνύεις δεν τις διαγράφω άμεσα γιατί στη συγκεκριμένη κατηγορία επικρατεί μπάχαλο. Περιμένω λοιπόν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να το θέσω στην κοινότητα και να υπάρξει μία οργανωμένη προσπάθεια συμμαζέματος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τα περί ακαταλληλότητάς μου δεν τα σχολιάζω καν. Καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε και σε ποιον το γράφουμε. Εγώ δε νομίζω να σε προσέβαλα, ούτε και να έθιξα τη συνεισφορά σου.

Στο Λουκά Σαμαρά δικαιολογείται εύλογη χρήση καθώς αποτελεί δική του δημιουργία. Καθώς βλέπω ότι αμφιβάλλεις για τα όσα σου λέω θέσε σε παρακαλώ το θέμα στην Αγορά. Εκεί θα σιγουρευτείς και από τις απόψεις άλλων έμπειρων χρηστών ότι όσα σου ανέφερα συμβαδίζουν με την πολιτική.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:33, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Είναι αυτοπροσωπογραφία, το σχεδίασε ο ίδιος, αποτελεί δείγμα της δουλειάς του. Και στο κάτω κάτω το ότι μία εικόνα υπάρχει σαν εύλογης χρήσης στην αγγλόγλωσση Βικιπαίδεια ή σε οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα δεν αποτελεί επιχείρημα για τη δικαιολόγηση της εύλογης χρήσης οποιασδήποτε άλλης εικόνας εδώ. Η συνέχεια παρακαλώ στην Αγορά προκειμένου να δοθεί μία λύση.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:42, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Όχι δεν ανήκουν. Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος διάλογος μεταξύ μας δεν οδηγεί πουθενά και καταλήγει σε αδιέξοδο. Αν θέλεις να τον συνεχίσουμε στην Αγορά για να συμμετάσχει ολόκληρη η κοινότητα. Εδώ δε συνεχίζω άλλο. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:03, 16 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Γιατί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιατί επιμένεις να γίνει χρήση των δικαιωμάτων οριστικής διαγραφής σελίδας; Αν το σβήσουμε, πως θα δει την απάντησή σου ο χρήστης (ότι δεν είναι φόρουμ); Γιατί δεν απαντάς απλά στο χρήστη από κάτω; Είναι ανάξιος απαντήσεως; Μην ξεχνάς ότι είναι ένας από τους πολλούς που διάβασαν, αλλά από τους λίγους που έγραψαν. Αν είναι να φύγει, ας τον διώξουμε, αλλά πρέπει να διαγραφεί από προσώπου γης η απορία του;--Focal Point 10:21, 18 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Τίτλοι άρθρων αποσαφήνισης για επώνυμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

- Χαιρετώ και συγχαρητήρια για τη συνεισφορά σου. Επειδή βλέπω ότι γράφεις και λήμματα για επώνυμα, πράγμα στο οποίο αρέσκομαι κι εγώ (και πιστεύω είναι και πολύ χρήσιμο), θα ήθελα να συζητήσουμε ένα θέμα το οποίο, αν και μη ουσιώδες, εν τούτοις είναι σημαντικό επειδή αφορά τον τίτλο του κάθε λήμματος. Αυτά τα άρθρα (χωρίς το βαφτιστικό) σχεδόν πάντα θα είναι «αποσαφήνισης». Βλέπω ότι προτιμάς να τους δίνεις τον τίτλο «..... (αποσαφήνιση)». Προσωπικά προτιμώ το απλό επώνυμο ως τίτλο. Αυτό φυσικά όταν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που να είναι το κατά πολύ γνωστότερο και σημαντικότερο από όλα τα άλλα που έχουν το ίδιο επώνυμο. Σε μια τέτοια περίπτωση το λήμμα «Επώνυμο σκέτο» πρέπει να είναι σελίδα ανακατεύθυνσης προς το λήμμα του γνωστού προσώπου και να υπάρχει το λήμμα όπως το τιτλοφορείς εσύ για το γενικό επώνυμο. Το έχω κάνει κι εγώ ο ίδιος αυτό στο παρελθόν. Αλλά όταν δεν υπάρχει κάποιος που πραγματικά ξεχωρίζει, πιστεύω ότι, σε συμφωνία με τον κανόνα που ακολουθεί η αγγλόγλωσση Wikipedia (βλέπε π.χ. en:Samuelson), πρέπει να προτιμάται ο τίτλος που περιέχει μόνο το επώνυμο ως απλούστερος. Παραδείγματα της μιας και της άλλης περιπτώσεως είναι τα Καζαντζίδης και Καζαντζής, αντιστοίχως. Φαίνεται έτσι κι αλλιώς ότι είναι σελίδα αποσαφήνισης από την «ταινία» στο κάτω μέρος. Φιλικά, V-astro (συζήτηση) 11:52, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κατηγορία και ονοματοδοσία σελίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Να αλλάζαμε το Κατηγορία:Άγνωστο έτος γεννήσεως στο νεοελληνικό Κατηγορία:Άγνωστο έτος γέννησης ;" Δεν έχω αντίρρηση. Και τα δύο τα θεωρώ σωστά.

"Θα συμφωνούσες στην ονοματοδοσία των κυπριακών χωριών που δεν είναι κωμοπόλεις ανάλογα με τις 5 επαρχίες που ανήκουν, όπως γίνεται για τα χωριά της Ελλάδας ανά νομό ;

Να ξέρεις ότι μπορεί να μην εχω πάει ποτέ στην Κύπρο αλλά τυχαινει να δούλεψα πάνω στη σχεδίαση κυπριακών χαρτών και ξέρω αρκετά καλά την περιοχή".

1. Οχι. Στην Κύπρο τα χωριά δεν ονομάζονται όπως τα ελλαδίτικα. Δηλαδή, δε θα πούμε Διερώνα Λεμεσού ή Πάχνα Λεμεσού όπως λέτε εσείς Αστροχώρι Άρτας. Δεν ονομάζονται ούτε γράφονται έτσι. Μόνο στις σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει κοινό όνομα δύο χωριών από διαφορετικές επαρχίες.

2. Οφείλεις να επισκεφθείς την Κύπρο για πάρα πολλούς λόγους. Xaris333 (συζήτηση) 15:51, 23 Νοεμβρίου 2012 (UTC)


Μη δημιουργείτε Κατηγορίες Γεννήσεων και Θανάτων πριν το 1801. Η χρονολογία αυτή έχει προκύψει σαν όριο από παλιαότερες συζητήσεις της κοινότητας. Αν αποφασιστεί η δημιουργία τους μπορεί να γίνει αυτόματα. Αρκεί να βάζουμε στα λήμματα το Πρότυπο:Στοιχεία προσώπου.

Η δουλειά που πρέπει να γίνει για τις ημερομηνίες γεννήσεων - θανάτων είναι:

  • προσθήκη στα λήμματα του προτύπου Στοιχεία προσώπου και
  • προσθήκη των προσώπων στις υποενότητες γεννήσεων - θανάτων των λημμάτων για έτη και ημερομηνίες.

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:33, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Προσωπικά διαφωνώ με την ύπαρξη των συγκεκριμένων κατηγοριών. Αν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της κοινότητας όμως δε θα είχα προφανώς καμία αντίρρηση. Σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται η χειροκίνητη δημιουργία τους και η προσθήκη τους σε λήμματα. Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει με 1 επεξεργασία από χρήστη και μερικές ακόμη από bot. Η δύσκολη δουλειά είναι να διαμορφωθούν τα λήμματα για τα έτη και τις ημερομηνίες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:59, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Αν αποφασιστεί επέκταση του ορίου μπορούν να δημιουργηθούν οι κατηγορίες αυτόματα με μποτ. Αυτό εννοώ, ότι δε χρειάζεται να γίνει χειροκίνητα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:11, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κεμπέκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ.Αν θέλεις, μπορείς να μου αναφέρεις όλα τα λήμματα για τον γαλλόφωνο Καναδά που έχεις δημιουργήσει για να τα επμεληθώ και αυτά όσο μπορώ.--Ιων (συζήτηση) 19:26, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Εύα Χριστοδούλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο "Μητέρα" που είναι στο Μαρούσι. Στο Αιγάλεω είναι το πατρικό της, τη γνωρίζω προσωπικά, μην παίζουμε άσκοπα τώρα...--ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 18:17, 26 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Φίλε Vagrand» (αν θες δες τα προηγούμενα στην σελίδα του Glorious 93 & την δική μου τι έχουμε πει ως τώρα για το λήμμα Γεράσιμος Σκλαβούνος και δες και το παρακάτω και αν θες, ως πρώτος τη τάξει, συνέδραμε κατά το δοκούν: «Επίσης, δεν μου μοιάζει για αντιφρονούντα, μάλλον από το οικείο περιβάλλον του Ελληνο-Καναδού πολιτικού, φαίνεται να είναι (πιθανόν και γι αυτό δεν έχει πολύ χρόνο, αν τρέχει… κι αλλού, ο Jbwolfe85, όχι ο πολιτικός……), γιατί από ότι κατάλαβα εγώ, μάλλον διαμαρτύρεται (ή/και που υπονοεί μάλλον;) ότι δεν έγινε σεβαστή η διόρθωση που είχε κάνει αρχικά, μάλλον ο ίδιος ο πολιτικός (που ναι, ναι μάντεψε είναι κι αυτός 3γλωσσος… και τα «μιλάει» δεν τα μιλά) και μάλλον εννοεί την παρέμβαση που είχε γίνει με την IP ‎ 132.204.175.172, στην αρχή του λήμματος (23:07, 13 Οκτωβρίου 2012‎ 132.204.175.172(Συζήτηση)‎). Αυτό το ισχυροποιεί πιθανόν και το ότι δεν «βανδαλίζει» το λήμμα στα πολιτικά του σημεία (κάτι αλλάζει κι εκεί, αλλά δεν μου δείχνουν κακόβουλα), αλλά στα στοιχεία κυρίως του επωνύμου της μητέρας (το θέλει με δύο σσ), βάζει τα αγγλικά ονόματα των σχολών (πιθανόν ή προφανώς γιατί δεν καταλαβαίνει ότι τα ελληνοποιούμε, διορθώνει τον τόπο καταγωγής της συζύγου… (αν έχεις σύζυγο-σχέση καταλαβαίνεις: δεν χρειάζεται να υπονοήσουμε τα περαιτέρω, πέφτει παντόφλα………)) και αν έχει τυπωθεί λάθος στην πηγή, άντε βρες άκρη… Δεν κάνεις ένα καλό «ρεπορτάζ» στον Γούγλη, που τα πας καλύτερα στα Γαλλικά από μένα, μήπως είχαν δοθεί λάθη στο αρχικό βιογραφικό τόπος καταγωγής συζύγου στην [5] ή σε άλλη πηγή και από εκεί ξεκινά το πρόβλημα (καλού –κακού λέω), δεν είναι δα και αλάνθαστα τα ΜΜΕ…». Χαιρετισμούς… --79.131.54.114 22:48, 26 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Αξιόλογα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μάλλον δεν το έχεις δει αλλά δεν εισακούστηκε το αίτημα σου για παράταση στο λήμμα Στέφανος ο Βυζάντιος. Έκλεισε η συζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 00:30, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Κατηγορίες ποδοσφαιριστών και προπονητών Βενεζουέλας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως θα δεις και εδώ Κατηγορία:Προπονητές ποδοσφαίρου ανά εθνικότητα προτιμάται (άτυπα) να τοποθετείται πρώτα η εθνικότητα. Αυτό ισχύει και στους ποδοσφαιριστές Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές ανά εθνικότητα. Αν όμως η εθνικότητα δεν μπορεί να γραφτεί ως επίθετο γράφεται με το δεύτερο τρόπο π.χ. Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές από Άγιο Χριστόφορο και Νέβι. Αν υπάρχει η λέξη Βενεζουαλένοι στα ελληνικά (δεν την ήξερα) αυτή θα χρησιμοποιηθεί. Θα πρέπει να αλλάξει και στους ποδοσφαιριστές. (Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες αυτές, ίσως να χρειάζεται και κάποια άλλη αλλαγή). Xaris333 (συζήτηση) 01:41, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Είχα ζητήσει αρκετές μετακινήσεις κατηγοριών από τα μποτ αλλά κάποιες δεν τις έκαναν ποτέ, κάποιες μετά από ένα μήνα. Αν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές θα το κάνω μόνος. Xaris333 (συζήτηση) 01:46, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ζέτα Θεοδωρακοπούλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν προσέχω, λέει ! Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τί σημαίνει εγκυκλοπαιδικότητα. Ειλικρινά όμως, βλέποντας ποια λήμματα έχεις συνεισφέρει κατά καιρούς, πιστεύω ότι αδικείς τον εαυτό σου ασχολούμενος και με τέτοια μηδαμινού ενδιαφέροντος θέματα.---Pagaeos (συζήτηση) 16:42, 5 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αστέρι του Κατηγοριοποιού της Βικιπαίδειας για τον ακούραστο Vagrand

Αγαπητέ Vagrand, σου απονέμω το αστέρι του Κατηγοριοποιού της Βικιπαίδειας. Με τις τελευταίες συνεισφορές σου είσαι ένας από την ομάδα που με πάθος συντήρησαν και συντηρούν κατηγορίες. --Focal Point 08:43, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

συγχαρητήρια και από εμένα για την αξιόλογη εργασία σου. Η κατηγοριοποίηση είναι μια επίπονη εργασία που σπανίζει. Κάτι άλλο όμως: σε παρακαλώ, μην προσθέτεις κενές ενότητες «παραπομπές» όταν δεν υπάρχουν παραπομπές στο λήμμα. Οι κενές ενότητες δεν συνιθίζονται. Καλή συνέχεια. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 09:33, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

μπορεί, αλλά εδώ δεν προκύπτει αυτό του λες. Και γενικά, πιο δύσκολο είναι να μπει μια σωστή ρεφ-παραπομπή, παρά το πρότυπο. Σκέψου να βάζαμε σε κάθε λήμμα που δεν έχει πηγές μια κενή ενότητα «πηγές» και σε όσα λήμματα που δεν έχουν παραπομπές μια κενή ενότητα «παραπομπές». Δεν θα ήταν σωστό. Καλή συνέχεια --Ογκόλιθος (συζήτηση) 09:56, 8 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Bot Interwiki[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Τα interwiki αφορούσαν την αντίστοιχη κατηγορία, όχι το πρότυπο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:52, 15 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Σε πρόλαβα. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:55, 15 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Patrolling[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάνεις πολύ καλή δουλειά με το patrolling, αλλά καμιά φορά θέλει ψάξιμο:

. :) --Focal Point 19:25, 15 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Βάρβαρε αρθροφάγε... :) --Focal Point 19:48, 15 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Πρόγραμμα εγκατάστασης του Windows Live article needed to rename to Windows Essentials[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

I'm sorry for english language, hope You understand it.

So. This article needed to be renaming to Windows Essentials Also, this article needs in improvement (somebody need to put in article an appropriate template).

Thats not-discussing/unambiguous reasons to rename this one:

1. Look this diff at english language wikipedia
2. Look new official website of this project I was added in article.

Thank You! --TheGovernor1 (συζήτηση) 20:09, 15 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

  • Καλά κάνεις φίλε Χρήστο, Vagrand & Καστοράκο…. και μου υποδεικνύεις, ότι έχει ακόμα δουλειά το λήμμα Βασίλειος Τσούπρας, αν και περιμένω να ασχοληθεί ο γιος του, που πάει για καθηγητής ιστορίας στη Θεολογική Σχολή... Εγώ, ένα λίγο αξιοπρεπές που μπορούσα… (κατά τη γνώμη μου πάντα…) το έκανα…
  • Να ρωτήσω με τη σειρά μου πότε σκέφτεσαι να ασχοληθείς με τα λήμματα… που έχεις από 2011-αρχές 2012 «Υπό κατασκευή»; Μπορώ π.χ. να συνδράμω στο Βοσνιακή γλώσσα(Υπό κατασκευή), χωρίς να μου «θυμώσεις»;… ….…. Καλά, άσε θα ασχοληθώ με λήμματα για 3γλωσσους Ελληνο-(Γαλλο-Αγγλο)Καναδούς…. Τι δουλειά έχω εγώ με τους Βαλκάνιους (Volcano….)… Αν και καλύτερα θα είναι μάλλον να προσπαθώ να ακολουθώ το ρητό σου: «Η Βικιπαίδεια μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη εξάρτηση, μην την ξεκινάτε»… και να ξεχουραστώ λίγο, χε,χε,χε, Φιλιά...--2.86.12.184 12:19, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


  • α. Εννοείται ότι τα παραπάνω είναι «πλάκα».. και εννοείται ότι ξέρω;;; («γηράσκω αεί διδασκόμενος») τους κανόνες της ΒΠ (π.χ. ότι όλοι μπορούμε «να αλλάζουμε τα φώτα» στα λήμματα - κοινοκτημοσύνη τά’χουμε- δεν είναι κτήμα κανενός… είναι όλων)..
  • β. Για το λήμμα «σχολής μάνατζεμεντ», συμφωνώ ότι ο/η χρήστης/στρια δεν φαίνεται να ξέρει ελληνικά (τουλάχιστον όχι καλά… αλλά όλο και κάποιος Έλληνας φοιτητής θα κόβει βόλτες και εκεί… - θα δούμε αν απαντήσουν, είναι νωρίς ακόμη, μέχρι να γυρίσουν όλες τις ΒΠ του κόσμου θέλουν χρόνο…), αν είχε πάει από την αρχή για ταχεία διαγραφή (όπως στην αγγλόγλωσση ΒΠ)… ποιος θα μίλαγε γι’αυτό;
  • γ. Όπως έχω πει και στον συνβικιπαιδιστή ΤΤζαβάρας (σε αντίστοιχο ερώτημά του: «Μήπως, λοιπόν, θα ήταν καλύτερο να επανέλθεις όχι ως ΙΡ αλλά έστω ως περσόνα;», είμαι «ελεύθερο πουλί» εκ πεποιθήσεως.., τι να τις κάνω τις σταθερές IP αναφορές… ή περσόνες.. (για να δείτε πόσα λήμματα έχω ως τώρα και να μου βάλεετε «σημάνσεις»;… να γεμίσει ενδείξεις η ΒΠ;; αμ δε….», οπότε θα σας βρίσκω εγώ (μην άγχεσαι όλο να μην γράφω λέω κι όλο παρασύρομαι..). Πληροφοριακά: τώρα έχω πιάσει project-«πόρτα για το χειμώνα» τις Αλεξάνδρειες (παλαιές & νέες), αλλά δεν βιάζομαι -γίνονται και ανασκαφές..- ώστε να μην γεμίσει η ΒΠ με «ίσως, εάν και εφόσον»… (επιστημονικές εικασίες για τοποθεσίες..κλπ άσχετα) και άλλες πόλεις...
  • δ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επίσης και εγώ προτιμώ αν δεν βρίσκω πηγές, να μην προσθέτω κείμενο. Στην περίπτωση όμως του λήμματος Βασίλειος Τσούπρας, αν στις 15 ανεξάρτητες πηγές, ας πούμε η πιο σημαντική ανεξάρτητη που υπάρχει, είναι από τρίτο αντικειμενικό-αξιόπιστο φορέα: σε ράστερ δίπλα στη συνέντευξη [[6]] και βιογραφικό του… και αν βάλουμε, λέω και μια με παρόμοιο βιογραφικό μεν, όπως έχει επίσης και το «Φλώροι Εικαστικοί» – Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας (πολιτιστικός φορέας είναι ζωγράφων, δεν είναι δα και “σκυλάδικο”..) [[7]], το οποίο είναι βέβαια σε μορφή μπλογκ (όπως και οι μισοί φορείς πολιτισμού στην Ελλάδα και τα μισά και βάλε ΜΜΕ) και γι αυτό το αναφέρω μόνο ως πηγή ήσσονος –δευτερεύουσας σημασίας (όπως σε μια εκδήλωση εκεί), ώστε ο αναγνώστης ξεφυλλίζοντας το να δει και φωτογραφίες του βιογραφούμενου στο [[8]] ,που εγώ δεν πρέπει να ανεβάσω, αφού όταν δοθούν, θα δοθούν με ελεύθερο copyright από τον ίδιο το βιογραφούμενο ή τους οικείους του.. που είναι το κακό; Δεν υπήρξε δα και καμιά κατάχρηση πηγών –υποβοηθητικό χαρακτήρα είχε.. (Γιατί αλλιώς για να βάλουμε φωτογραφίες στους βιογραφούμενους θα χρειαστούμε, πόσο κανά 70άρι χρόνια;;). Αυτά τελοσπά..
  • ε. Καλέ,, μόνο στα google books ψάχνεις; Έχει τόσες υπέροχες βιβλιοθήκες στον Καναδά, πλάκα μου κάνεις ε,ε,;

Γράψε-γράψε, στη γέμισα κι αυτήν τη σελίδα, «κλείστην» να πάει κι αυτή στο αρχείο… Και επίσης καλό σου απόγευμα φίλε καστοράκο… (έχω και εγώ εκεί κοντά κάτι συγγένειες…)…--2.86.12.184 13:37, 19 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)


  • Τελικά η χρήστης «Mokrogorska» για το λήμμα Σχολή Μάνατζμεντ Μόκρα Γόρα δείχνει να ξέρει καλά ελληνικά: Ελληνική φιλολογία και λογοτεχνία στη Φιλολογική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και έχει διάθεση να συνδράμει (δες στα περί διαγραφής του λήμματος).
  • Τι λες… θα αναλάβεις την καθοδήγησή της… στα «μυστικά της ΒΠ».. ως βαλκάνιος κάστορας (αγγλικά: Beaver [[9]]);
  • Καλά, τι πάθαμε…. ούτε το ελληνικό λήμμα για το αγαπημένο ζωάκι της αγαπημένης σου πόλης δεν έχουμε φτιάξει… άϊνταααα………, κοντεύουμε τα 100.000 λήμματα με ποδοσφαιριστές και παίκτες πόκερ και εμείς ασχολούμαστε ακόμα με διαγραφές λημμάτων;--2.86.12.184 14:47, 20 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

δίκιο έχεις, απλώς χρησιμοποίησα για μοντέλο πρότυπο τέτοιας (λανθασμένης) μορφής, ξεχνώντας να το αλλάξω... βέβαια μπορούμε να το μετακινήσουμε κι από μόνοι μας χωρίς παρέμβαση διαχειριστή... δεν το έχω, ακόμα, χρησιμοποιήσει κάπου...--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 16:20, 20 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Διαμεσολάβηση για το λήμμα Κομοτηνή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα,

μετά από συμφωνία μεταξύ του γράφοντα, του χρήστη Pyraechmes και του χρήστη Ggia ανέκυψε το όνομά σου ως πιθανού διαμεσολαβητή στη μεταξύ μας διαφωνία για το περιεχόμενο του λήμματος του τίτλου. Πρόκειται για άτυπη διαδικασία, στην οποία ωστόσο οι κανόνες ρυθμίζονται από το διαμεσολαβητή σε μεγάλο βαθμό (π.χ. η σελίδα που θα γίνει, ο τρόπος αντιπαράθεσης, αν τα μέλη θα δεσμευθούν να αναζητήσουν άλλη λύση σε περίπτωση που αποτύχει κ.ο.κ.). Δεδομένου ότι το λήμμα συμπυκνώνει και αναδεικνύει διαφορές που εμφανίζονται σε όλα εκείνα που άπτονται της Βορείου Ελλάδας, η εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης θα βοηθούσε στην ανάπτυξη όλων αυτών των λημμάτων. Προς το παρόν χρησιμοποιώ τη σελίδα συζήτησής μου όπου μπορείς να μας ενημερώσεις σχετικά με το αν μπορείς να αναλάβεις αυτό το ρόλο. Φιλικά --Ptoliethron (συζήτηση) 22:00, 21 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Γουατεμαλέζοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δε θέλω καθόλου να σε αποθαρρύνω από το σημαντικό έργο σου στις κατηγορίες, αλλά νομίζω ότι σε επηρεάζει πολύ η ανάγκη που νοιώθεις για ομοιομορφία. Ζητάς να διαγράψουμε το Κατηγορία:Πολιτικοί της Γουατεμάλας για το Κατηγορία:Γουατεμαλέζοι πολιτικοί (και άλλα τέτοια). Προτιμώ την ανομοιομορφία, από αυτή την παραφωνία, ή την άλλη επιλογή: Πολιτικοί της ... αν είναι τόσο αναγκαίο να έχουμε ομοιομορφία. Αν δε σε πειράζει, να ρωτήσουμε και κανέναν άλλο, μπας και συμφωνούν και άλλοι μαζί μου. Αν δε συμφωνούν, δεν πειράζει, εννοείται. --Focal Point 08:28, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Αν υποστήριζα την τακτική του ωχαδελφισμού και της τεμπελίτιδας, θα σε άφηνα στην ησυχία σου. Αλλά ενδιαφέρομαι για το περιεχόμενο και όταν βλέπω κάτι που δε μου αρέσει θεωρώ ότι πρέπει να το πω. Επειδή κάποιος δουλεύει, δεν πάει να πει ότι θα είναι ανεξέλεγκτος. Κοίτα το φίλο μας DGolitsis, ο διάλογος Χάρωνος και Μενίππου όπως ήταν αρχικά θα πήγαινε μόνο στη Βικιθήκη, ενώ μετά από συζήτηση, ίσως γίνει λήμμα. Αναγνωρίζω ότι θα ενοχληθεί αν το διαγράψουμε, αλλά δε είναι δυνατό ούτε να παρακάμπτουμε την πολιτική, ούτε είναι σωστό να μη λέμε τη γνώμη μας για να μη δυσαρεστηθεί κανένας. Λυπάμαι που νοιώθεις αποθάρρυνση και φυσικά οι επεξεργασίες που κάνεις είναι θετικές. Είσαι όμως σε συνεργατικό εγχείρημα. Συνεργατικό σημαίνει ότι κάποιος που συμφωνεί θα σε βοηθήσει και ότι κάποιος που διαφωνεί είτε θα σε εμποδίσει, είτε τουλάχιστο θα στο αναφέρει. Αν αυτοί που φεύγουν, φεύγουν γιατί δεν αντέχουν αυτή τη συνεργασία, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Εγώ μπορώ να βοηθήσω όσους αποδέχονται τη συνεργασία με το να την κάνω ήρεμη και εύκολη, αν και όταν αυτό είναι εφικτό. --Focal Point 12:38, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Χωρίς άδεια εικόνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[10] Το αρχείο είχε άδεια, πιθανότατα (μη πω με σιγουριά) λάθος. Γιατί έσβησες την (λάθος) άδεια για να βάλεις τη σήμανση χωρίς άδεια; --C Messier 08:52, 23 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Εικόνα flickr[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Vagrand. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτή την εικόνα [11] επείδη σίγουρα θα γνωρίζεις καλύτερα. Μπορώ να την ανεβάσω στα κοινά διότι βλέπω ότι έχει άδεια CC BY-SA 2.0 [12] ? Εάν ναί, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι πρέπει να κάνω ώστε να εμφανιστεί αυτή η σήμανση που είδα και σε άλλα παρόμοια αρχεία από το flickr, ότι δηλαδή το αρχείο είχε πρωτοανέβει στο flickr κτλ. Ευχαριστώ πολύ.--Thiodor2012 (συζήτηση) 04:17, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι, στα κοινά δεν έχω ανεβάσει ποτέ φωτογραφία. Οι ελάχιστες φωτογραφίες που είχα στη διαθεσή μου, τις ανέβασα στην ελληνική ΒΠ πέρυσι και από τότε δεν έχω ξανανεβάσει κάποιο αρχείο. --Thiodor2012 (συζήτηση) 04:46, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Απ ότι βλέπω εδώ [13]..όχι, δεν έχω καθολικό λογαριασμό.--Thiodor2012 (συζήτηση) 04:52, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
ΟΚ, θα περιμένω. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι πρέπει να κάνω όταν έχεις χρόνο. Δε θέλω κάθε φορά να ζητάω από κάποιον να μου ανεβάζει φωτογραφίες (πρέπει να μάθω και εγώ κάποια στιγμή..ντροπή είναι..είμαι σχεδόν ένα χρόνο χρήστης ). --Thiodor2012 (συζήτηση) 05:02, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Απόδειξη του πόση άγνοια έχω ακόμη. Πήγα στις προτιμήσεις και γράφει:Κατάσταση του καθολικού λογαριασμού:Όλα εντάξει!Ο λογαριασμός σας είναι ενεργός σε 85 ιστοχώρους από τα εγχειρήματα. Ναί, είμαι εδώ και περιμένω .--Thiodor2012 (συζήτηση) 05:14, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ναί, θα με βοηθούσε πολύ εαν το πάμε μαζί διότι είμαι σίγουρος ότι θα κάνω λάθος...και τελικά έχω καθολικό λογαριασμό [14].--Thiodor2012 (συζήτηση) 05:23, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Σε λίγο θα με ρωτήσεις να γίνεται γράψω λήμματα για αυτά τα ψάρια --C Messier 11:23, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ευκαιρία να φτιαχτεί. Το έβαλα εκεί το λήμμα επειδή δεν θυμόμουν πώς υποδιαίρεται. --C Messier 18:37, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

--[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχω πρόβλημα. Ξεκίνησα να τα κάνω όπως στην Αγγλική Wikipedia. Οι παλιότεροι ξέρετε καλύτερα, οπότε ότι πιστεύεις :) D3moN!ck (συζήτηση) 21:32, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

όχι. συμφωνώ. καλά χριστούγεννα κ σε σένα D3moN!ck (συζήτηση) 21:39, 24 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Κενή Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορία:Οροσειρές της Σερβίας
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτή η κατηγορία δεν περιέχει λήμματα ή αρχεία.

Γι αυτό εγώ δημιουργώ κατηγορίες όταν θα μπουν τουλάχιστον 2 λήμματα :Ρ. Καλά Χριστούγεννα. --C Messier 11:17, 25 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Wikispecies[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τι παίζει μ' αυτό λινκ; δεν το βάζουμε; Στις άλλες βίκι τα έχουνε πάντως--Γιαγκούλας (συζήτηση) 03:29, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Μα σε ρώτησα επειδή το αφαίρεσες--Γιαγκούλας (συζήτηση) 03:33, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Εννοώ αυτό:

που το αφαίρεσες εδώ--Γιαγκούλας (συζήτηση) 03:40, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

(για καποιο λόγο δεν εμφανίζεται σωστά στην σελίδα συζήτησής σου, αλλά στα λήμματα βγαίνει κανονικά)--Γιαγκούλας (συζήτηση) 03:43, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
Λάθος μου εκ παραδρομής για να βάλω το {{DEFAULTSORT:}} --Vagrand (Συζήτηση) 03:44, 28 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Καλησπέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αγαπητέ χρήστη, θα ήθελα τη βοήθειά σου. Στο λήμμα ρομά, έχει γίνει η καταχώρηση μιας πρωτογενούς πηγής, άσχετης με ακαδημαϊκό περιεχόμενο. Για πρώτη φορά (δεν αναφέρεται αλλού) αναφέρει τους αθιγγάνους ως λαό των Σιγύνων, ενός περήφανου θρακικού λαού. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση λοιπόν αυτού του λαού με την ομάδα της Μ.Ανατολής (που είναι γνωστό από που προέρχεται) περίπου στην περιοχή της Ινδίας. Επίσης χρονικά δεν συμπίπτει. Αν εξαιρέσουμε πως οι πρωτογενείς πηγές πρέπει να επαληθεύονται από σύγχρονες ακαδημαϊκές, η φράση Σύμφωνα με άλλη παλαιότερη θεώρηση η πρώτη αναφορά για τους Ρομά γίνεται από τον Ηρόδοτο όταν αναφέρει τον λαό των "Σιγύνων", πρέπει να αφαιρεθεί γιατί είναι εκτός της πολιτικής της ΒΠ -Δεν το λέει κανείς αυτό το πράγμα- Η δεύτερη προέρχεται από την πρωτογενή του ίδιου άρθρου ως αντιγραφή. Το άρθρο είναι κλειδωμένο. Αν μπορούσες να βοηθήσεις θα ήμουν εὐγνώμων! --83.170.97.105 18:49, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Πηγή αρχείου. Όταν γράφεις σε ένα χρήστη που ξέχασε να βάλει πηγή τι γράψει στη πηγή, καλύτερα πες του να γράψει «Δικό μου έργο» παρά προσωπικό αρχείο. Ένας έγραψε ότι η πηγή της φωτογραφίας ήταν το PC του. --C Messier 23:59, 30 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Εικόνα ΥΠΕΚΑ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

όταν λέμε "μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτους και για εμπορικούς σκοπούς" ... είναι το wikipedia εμπορικός σκοπός ? (προσωπικά είχα την εντύπωση κάτι σχετικό με "μη κερδοσκοπικό οργανισμό") ... που κάνω λάθος ? και τι είναι το "2009 © ΥΠΕΚΑ ?" ... θέλουν να πουν ότι είναι δικό τους το περιεχόμενο ? (δηλαδή χωρίς την άδεια για αναπαραγωγή ?) ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Amitrosili (συζήτησησυνεισφορά) 22:45, 31 Δεκεμβρίου 2012‎.

Απάντησα στην σελίδα συζήτησής σου.--Vagrand (Συζήτηση) 20:54, 31 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)