Συζήτηση χρήστη:Xaris333

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Απουσιάζω από τη Βικιπαίδεια. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προτιμήστε την επικοινωνία μέσω email. Ίσως καταφέρω να το διαβάσω.
Σήμερα στην Κύπρο είναι Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017, 11:52 (EET)

Προτιμώ την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο σε αυτή τη διεύθυνση.

You can also send me an e-mail.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα προτιμήσω να σας απαντήσω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπόταν καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή αυτή. Διαφορετικά, μη θεωρήσετε ότι δεν είχα πρόθεση να σας απαντήσω.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει».
(Πάστορας Martin Niemöller)


Προτιμώ να μου στείλετε email, παρά να γράψετε σε αυτή τη σελίδα. Αν γράψετε σε αυτή τη σελίδα πιθανόν να αγνοήσω το μήνυμα σας.


Καλό θα ήταν...[επεξεργασία κώδικα]

να βρεθεί τρόπος να εξαφανιστούν από τα πρότυπα τα "Εθνική" και "(ποδόσφαιρο ανδρών)" και ίσως να βρεθεί και ένας τρόπος να εξαφανιστεί ο συνολικός τίτλος της προηγούμενης και επόμενης διοργάνωσης και να παραμείνει μόνο το ουσιώδες, δηλαδή η ημερομηνία... Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για την ίδια διοργάνωση και πάντοτε για εθνικές ομάδες... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:04, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το Εθνική δεν υπάρχει τρόπος και λόγος. Το "(ποδόσφαιρο ανδρών)" μπορεί να φύγει αν αφαιρείται από τη λεζάντα στα wikidata. Έτσι κι αλλιώς περιττό είναι εκεί. Για την προηγούμενη και επόμενη διοργάνωση δεν υπάρχει τρόπος που να γνωρίζω μέχρι στιγμής... Xaris333 (συζήτηση) 15:07, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Στα γήπεδα των ομάδων καλό θα ήταν να εμφανίζεται και η χώρα... Ίσως για την πλειοψηφία των ομάδων είναι σχετικά αχρείαστο, αν και υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις (Μονακό, Βαντούζ κ.ά.)... ΥΓ. Συν τις "αποικιακές" ομάδες οι οποίες διαλύθηκαν με την αποχώρηση της εκάστοτε αποικιακής δύναμης... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:08, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Επίσης, η ύπαρξη "βικιπαιδικών" κόκκινων συνδέσμων, αντί των παραπλανητικών μπλε προς τα wikidata για τα λήμματα για τα οποία δεν υπάρχει λήμμα δεν θα ήταν άσχημα... Επιπλέον κίνητρο για την "μπλεδοποίησή" τους από τους αναγνώστες είναι... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:14, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το έχω παρατηρήσει. Αυτό δεν μπορώ να το διορθώσω. Οι "γαλάζιοι" σύνδεσμοι προέρχεται από το γενικό πρότυπο των wikidata που έχουμε στην ελληνική ΒΠ. Νομίζω είχε γίνει συζήτηση σχετικά με αυτά στις πληροφορίες προσώπου. Αυτά που προέρχονται με lua εμφανίζονται με κόκκινο σύνδεσμο από ότι έχω καταλάβει. Θα το θέσω ως θέμα για να έχουμε ομοιομορφία. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Μόλις πρόσεξα πως χάνονται οι επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν, ενώ στο νυν πρωτάθλημα, δεν μπαίνει το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν... Άμα μπορούσε να περιοριστεί η ζημιά κάπως καλά θα ήταν... :p --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:37, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Την προηγούμενη σεζόν την είχα αφαιρέσει από το πρότυπο εδώ και καιρό. Ο λόγος ήταν επειδή κανείς δεν ενημέρωνε (ή σχεδόν κανείς) και είχαμε για κάποιες ομάδες επιδόσεις του 2008 για παράδειγμα ενώ μπορεί να άλλαξε και 3 κατηγορίες από τότε. Επίσης, κάποιοι έβαζαν το ίδιο πρωτάθλημα και στην παράμετρο πρωτάθλημα και στην παράμετρο προηγούμενο πρωτάθλημα. Μπορεί να εμφανίζεται με τα wikidata, αν και θα δυσκολέψει την κατάσταση και ίσως μένει ανενημέρωτο και εκεί. Προσωπικά τη θεωρώ περιττή πληροφορία για το κουτί πληροφοριών. Μπορεί να την αφήσουμε και χειροκίνητα (αλλά και πάλι πιστεύω ότι δεν θα ενημερώνεται). Υπόψην ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πάντα τα αγγλικά πρότυπα. Κάποιες άλλες ΒΠ δεν αναφέρονται σε προηγούμενη σεζόν. Π.χ. το fr:Arsenal Football Club δεν έχει πληροφορίες για την προηγούμενη σεζόν. Επιπρόσθετα, παρέχει σύνδεσμο προς εξειδικευμένο λήμμα για την τρέχουσα σεζόν της Άρσεναλ. fr:Saison 2016-2017 de l'Arsenal FC.

Για το νυν πρωτάθλημα: απλά προσθέτω στα wikidata τη νυν σεζόν. Καλύτερα να παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην Πρέμιερ Λιγκ 2016-17 παρά στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά, αν προτιμήσουμε να εμφανίζεται το γενικό πρωτάθλημα, απλά θα διαφοροποιήσω την καταχώρηση στα wikidata. Εύκολο είναι. Xaris333 (συζήτηση) 02:55, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC) Διορθώθηκε. Xaris333 (συζήτηση) 19:09, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Φόντο εμβλήματος ΑΕ Ευόσμου[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, χρόνια πολλα για τις ημέρες. Ειδα τη συζητηση στη σελίδα το IM-yb . θεωρητικά θα ναι εύκολο να αφαιρεθει το φόντο γύρω από το εμβλημα με το GIMP. Θα το προσπαθήσω. Drspiros (συζήτηση) 09:50, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


Ανέβασα το αποτέλεσμα στο tinypic Drspiros (συζήτηση) 10:17, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

@Drspiros: ευχαριστώ πολύ. Το ανέβασα στη ΒΠ. Μπορείς να μου πεις πως γίνεται για να το εφαρμόζω σε άλλες περιπτώσεις; Xaris333 (συζήτηση) 15:49, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Με το «πως γίνεται» εννοείς τη διαδικασία στο GIMP (ή photoshop ή αλλο προγραμμα επεξεργασιας εικόνων)? Για το συγκεκριμένο 1)εκανα ενα "μονοπάτι" (path) που αντιστοιχει στα ορια του εμβλήματος 2) μετατροπή μονοπατιου σε επιλογή 3) Αντιστροφη επιλογης (δε θελω να σβησω το εμβλημα αλλλα ολα οσα το περιβαλλουν) 4) διαγραφη-del. Αν το φοντο ηταν πιο μονοχρωμο θα μπορουσα να φτασω στο 3) με χρηση ενος εργαλειου επιλογης (magic wand νομιζω λεγεται που επιλεγει συνεχομενε περιοχες μιας εικονας με το ιδιο χρωμα) Drspiros (συζήτηση) 16:23, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Λογότυπα ομάδων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Βλέπω ότι ανεβάζεις πολλά λογότυπα ομάδων που έχουν διπλή κατάληξη .svg.png Επειδή είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ήδη στα Commons σαν .svg, δες αν θες αν ισχύει αυτό για να μην ανεβαίνουν συνέχεια σε διαφορετικά αντίγραφα. Μπορεις να το κάνεις σβήνοντας την κατάληξη .png οπότε συνήθως θα δεις αν σου εμφανίσει τη σελίδα και το αρχείο στα Commons.

To ίδιο ισχύει και για τα αρχεία με τίτλο που αρχίζει από 120-px ή κάποιο παρόμοιο αριθμό γιατί είναι απλά η σμίκρυνση ενός κανονικού αρχείου, οπότε και πάλι δεν χρειάζεται να ανεβαίνει διπλό. --cubic[*]star 18:31, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@CubicStar: Το ξέρω ότι κάποια (λίγα είναι) υπάρχουν στα commons. Αναφέρει ότι είναι αντίγραφα κτλ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο κάποτε και υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθούν. Οπόταν τα ανεβάζω στη ΒΠ σας αρχεία εύλογης χρήσης με πηγή την ιστοσελίδα της ομάδας. Αν σβηστούν επειδή μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει μετά να τα ανεβάζουμε. (Θα με ευκόλυνε πολύ να τα χρησιμοποιούσα απευθείας από τα commons αλλά είναι λίγο ρίσκο.) Xaris333 (συζήτηση) 18:37, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Αχαϊκή Αθλητική Ένωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε μου,

Γιατί αφαίρεσες τα χρώματα της ομάδας από το infobox;
--Αρκάς (συζήτηση) 22:48, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@Αρκάς: Γεια. Δεν τα αφαίρεσα. Αναγράφονται στο πρότυπο. Τα τραβάει από τα wikidata. Αν αναφέρεσαι στις μικρές εικόνες με το χρώμα, δεν συμπληρώνουμε έτσι το πρότυπο. Αρκεί να αναγράφονται τα χρώματα ως λέξεις. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 5 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ποδοσφαιρικά λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Εχώ ψάξει και έχω επιβεβαιώσει ότι ο Μαραθώνας Τσακκιλερού στην ουσία ήταν η ποδοσφαιρική του Μαραθώνα Βαρωσίων, ο οποίος εδρεύει στο Τσακκιλερό μετά την Τουρκική εισβολή (εξού και η διπλή ονομασία, επίσημα όμως είναι Μαραθώνας Κάτω Βαρωσίων). Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα γενικό λήμμα για τον Μαραθώνα Βαρωσίων, να τοποθετηθούν τα διάφορα τμήματα και στη συνέχεια να γίνουν οι διορθώσεις στο ποδόσφαιρο όπου χρειάζεται. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Γεια. Καλή χρονιά. Ωραία!! Έκανα μια αναζήτηση με συνδυασμό των δύο και από ότι φαίνεται έχεις δίκαιο. [1] [2]

Υπάρχει ήδη λήμμα Μαραθώνας Κάτω Βαρωσίων. Απλά πρέπει να μπει μια παράγραφος για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Xaris333 (συζήτηση) 17:48, 6 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Γειά. Σχετικά με το λήμμα Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών πως γίνεται να ιδρύθηκε το 1984 και να είναι μέλος της ΚΟΠ από το 1979? Έχω βρεί και άλλες πηγές που αναφέρουν το 1984 και η μόνη λογική εξήγηση είναι να έχει γίνει κάποιου είδους μετονομασία στο σωματείο. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Δίκαιο έχεις. Θα το ψάξω περισσότερο. Xaris333 (συζήτηση) 12:55, 11 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@FOURPOS: Νομίζω βρήκα μια απάντηση. Πρόκειται για 2 διαφορετικά σωματεία. [3] Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Λεμεσού (1977-1983) και Κέντρο Νεότητας Κάτω Πολεμιδιών (ίδρυση 1984). Αλλά αν έκλεισε το πρώτο το 1984 (και το δεύτερο δεν είναι συνέχεια του) δεν ταιριάζουν οι ημερομηνίες με τις συμμετοχές στην ΚΟΠ; Ίσως μετακινήθηκε στα Κάτω Πολεμίδια και επανιδρύθηκε-μετονομάστηκε; Xaris333 (συζήτηση) 13:58, 11 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Βασικά πρέπει να είναι η ίδια περίπτωση με την ΑΕΜ Μεσόγης, που στην συνέχεια μετονομάστηκε σε ΑΕΜ Μεσόγης/Γιόλου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Λεμεσού μετονόμαστηκε σε Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών Κάτω Πολεμιδιών. Ευχαριστώ πολύ, καλό θα ήταν να διευκρινιστεί και στο λήμμα. FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Βρήκα κάποια στοιχεία που νομίζω ξεκαθαρίζουν το πρόβλημα. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών ιδρύθηκε το 1977. Το 1983 μετακινήθηκε στη Λευκωσία και άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Ρεπορτάζ αναφέρεται σε ουσιαστικά νέα ομάδα (εκτός από τη μετακίνηση άλλαξαν και όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός από έναν). Η ομάδα αυτή συνέχισε μέχρι το 1993 στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωντικών Κάτω Πολεμιδιών (έτος ίδρυσης 1984) δεν αγωνίστηκε ποτέ στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Δεν ξέρω αν είχαν καν ποδοσφαιρική ομάδα. Ίσως αυτό των Κάτω Πολεμιδιών να δημιουργήθηκε ως αντίδραση στη μετακίνηση του ΚΝΜ στη Λευκωσία. Πάντως η ομάδα που εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1979 συνέχισε έως το 1993 αλλάζοντας πόλη το 1983. Xaris333 (συζήτηση) 16:00, 12 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ, έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, όμως υπάρχει ακόμη μια απορία. Το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών στη Δ'Κατηγορία αγωνίστηκε στον ομίλο Λεμεσού/Πάφου. Σύμπτωση ή μήπως μετακινήθηκε ξανά πίσω στη Λεμεσό κάποια στιγμή? FOURPOS (συζήτηση)

@FOURPOS: Είχα την ίδια απορία αλλά δεν βρήκα απάντηση. Ίσως να επέστρεψε Λεμεσό. Ίσως πάλι να συμμετείχε στον όμιλο αυτό από δική του επιλογή. Συνήθως 2-3 ομάδες από Λευκωσία έπαιζαν σε άλλο όμιλο επειδή ήταν περισσότερες οι ομάδες που προέρχονταν από την επαρχία Λευκωσίας. Αυτές οι ομάδες επιλέγονταν με κλήρωση όμως. Ίσως βρούμε κάποιο στοιχείο στο σχηματισμό των ομίλων των 2 αυτών πρωταθλημάτων. Xaris333 (συζήτηση) 08:54, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Τελικό ν[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό δεν το είδες καλέ μου άνθρωπε : "H Γραμματική νέας ελληνικής γλώσσας του Γυμνασίου (2008) αναφέρει: «Το τελικό ν της αιτιατικής ενικού του θηλυκού γένους του οριστικού άρθρου (τη[ν]/στη[ν]) και της προσωπικής αντωνυμίας (αυτή[ν], τη[ν]), καθώς και το τελικό ν των αρνητικών μορίων δε(ν) και μη(ν) διατηρείται στον γραπτό λόγο, μόνο όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από ένα από τα παρακάτω: κ, π, τ, γκ, μπ, ντ, τσ, τζ, ξ, ψ, π.χ" Μου αρέσει ότι έβαλες και διαγραφή. Σε παρακαλώ πολύ ξαναφτιάξτα όπως ήταν από την αρχή! Sotkil (συζήτηση) 00:25, 10 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σύλλογοι και WikiData[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

είδα οτι έχεις προσθέσει πάρα πολλές πληροφορίες για τους Κυπριακούς συλλόγους (και πρωταθλήματα) στα Wikidata. Αναρωτιέμαι αν τα κάνεις «με το χέρι» ή χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο για μαζικά edits Drspiros (συζήτηση) 08:25, 31 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@Drspiros: Τα περισσότερα για τους συλλόγους με το χέρι (εκτός από 1-2 ιδιότητες νομίζω που χρησιμοποίησα το pywikibot). Για τα πρωταθλήματα χρησιμοποιώ αυτό το εργαλείο [4] μόνο για να προσθέσω τα βαθμολογικά δεδομένα και τον αριθμό έκδοσης. Τα υπόλοιπα με το χέρι. (Χρήσιμο είναι και το εργαλείο [5] αν είναι σωστά συμπληρωμένα τα πρότυπα των λημμάτων. Δεν το χρησιμοποιώ για κυπριακές ομάδες και πρωταθλήματα αλλά κυρίως για άλλα λήμματα, είτε μέσω της ελληνικής ΒΠ είτε μέσω ξενόγλωσσων).

Listeria SPARQL και ORDER BY[επεξεργασία κώδικα]

διάβασα τη συζήτηση στη σελίδα του geraki , νομίζω θα βοηθούσε στην ταξινόμηση αν προσθεσεις το SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "el" }

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλα , δίνει "υπόσταση" στις ιδιότητες που είναι κείμενα και οχι άλλα αντικείμενα

SELECT ?item ?itemLabel ?formalname ?formalnameLabel

WHERE

{

{ ?item wdt:P31 wd:Q476028 }

{ ?item wdt:P17 wd:Q229 }

OPTIONAL { ?item wdt:P1448 ?formalname }

SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "el" }

}

ORDER BY ?formalnameLabel

--DrSpiros συζήτηση 12:20, 10 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Location maps επαρχιών Κύπρου[επεξεργασία κώδικα]

Τα τελείωσα.

Έχω μία απορία λίγο άσχετη με αυτά. Έχεις ιδέα γιατί η Κερύνεια στα αγγλικά αποδώθηκε Kyrenia και όχι Kerynia; Μου κάνει εντύπωση! —Ah3kal (συζήτηση) 12:12, 22 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Αυτόματο πρότυπο + Χάρτης που μάλλον σε ενδιαφέρει[επεξεργασία κώδικα]

Για το αυτόματο πρότυπο πόλης κτλ, καταρχήν δες το αντίστοιχο της καταλωνικής Βικιπαίδειας: ca:Plantilla:Infotaula geografia política για ιδέες, καθώς και τη συζήτηση με το Geraki στο Topic:To18w5hr2v0ofppk. Το "βρίσκεται στη διοικητική μονάδα" δεν είναι ωραίο, μέχρι να βρεθεί μια λύση θα πρέπει όπως στο Πρότυπο:Πόλη να έχεις χειροκίνητη διαφυγή που να μπορεί να δωθεί όλη η αναγκαία διοικητική ιεραρχία. Π.χ. Χώρα: Τάδε, Επαρχία: Τάδε, Δήμος: Τάδε κτλ, με δυνατότηα για συνδέσμους και στην ετικέτα (π.χ. [[Δήμοι της Κύπρου|Δήμος]]: [[Δήμος Λεμεσού]]) Το καταλανικό πρότυπο το κάνει αυτόματα από τα wikidata χωρίς όμως συνδέσμους στις ετικέτες.

Κάπου είχα δει (αν θυμάμαι καλά) ότι αναζητούσες ένα τρόπο να παρουσιάσεις σε χάρτη της ομάδες της Κύπρου που συμμετέχουν σε μία περίοδο πρωταθλήματος. Λοιπόν, υπάρχει εξαιρετική λύση που θα σε ενθουσιάσει! (απλά δεν εφαρμόζεται ακόμα στην ελληνική Βικιπαίδεια, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε να εφαρμοστεί) Δες το Topic:Tnp46u18z4gebqoa στη συζήτηση του Geraki, και για πιο άμεσα mw:Help:Extension:Kartographer. Εκεί δες το παράδειγμα GeoShapes via Wikidata Query. Νομίζω ότι με το κατάλληλο query θα μπορείς να κάνεις εξαιρετική παρουσίαση αυτού που θες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τα περιγράμματα (των δήμων της Κύπρου) στο OpenStreetMap, αλλά και αυτό φτιάχνετε.

Τέλος, αν στην ανάρτηση της αγοράς που μίλησες για αποθάρρυνση, εννοούσες και δική μου παρέμβαση σε παλαιότερο θέμα, μην το βλέπεις ως αποθάρρυνση, και συγγνώμη αν το είδες έτσι. Όταν ασχολείσαι εσύ με πρότυπα, θεωρώ ότι είναι πάντα καλό για την Ελληνική Βικιπαίδεια, αρκεί να κρατάς πάντα τα υψηλά στάνταρ που έχεις με τον καιρό αποδείξει ότι έχεις. Οι προχειροδουλειές πρέπει να αποθαρρύνονται, αλλά με αυτές εσύ δεν είχεις καμία σχέση, παραείσαι τελειομανής για να κάνεις κάτι άσχημο.—Ah3kal (συζήτηση) 05:36, 24 Απριλίου 2017 (UTC)