Συζήτηση χρήστη:Xaris333

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Απουσιάζω από τη Βικιπαίδεια. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προτιμήστε την επικοινωνία μέσω email. Ίσως καταφέρω να το διαβάσω.
Σήμερα στην Κύπρο είναι Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, 2017, 05:01 (EET)

Προτιμώ την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο σε αυτή τη διεύθυνση.

You can also send me an e-mail.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα προτιμήσω να σας απαντήσω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπόταν καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή αυτή. Διαφορετικά, μη θεωρήσετε ότι δεν είχα πρόθεση να σας απαντήσω.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει».
(Πάστορας Martin Niemöller)


Προτιμώ να μου στείλετε email, παρά να γράψετε σε αυτή τη σελίδα. Αν γράψετε σε αυτή τη σελίδα πιθανόν να αγνοήσω το μήνυμα σας.


Καλό θα ήταν...[επεξεργασία κώδικα]

να βρεθεί τρόπος να εξαφανιστούν από τα πρότυπα τα "Εθνική" και "(ποδόσφαιρο ανδρών)" και ίσως να βρεθεί και ένας τρόπος να εξαφανιστεί ο συνολικός τίτλος της προηγούμενης και επόμενης διοργάνωσης και να παραμείνει μόνο το ουσιώδες, δηλαδή η ημερομηνία... Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για την ίδια διοργάνωση και πάντοτε για εθνικές ομάδες... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:04, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το Εθνική δεν υπάρχει τρόπος και λόγος. Το "(ποδόσφαιρο ανδρών)" μπορεί να φύγει αν αφαιρείται από τη λεζάντα στα wikidata. Έτσι κι αλλιώς περιττό είναι εκεί. Για την προηγούμενη και επόμενη διοργάνωση δεν υπάρχει τρόπος που να γνωρίζω μέχρι στιγμής... Xaris333 (συζήτηση) 15:07, 21 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Στα γήπεδα των ομάδων καλό θα ήταν να εμφανίζεται και η χώρα... Ίσως για την πλειοψηφία των ομάδων είναι σχετικά αχρείαστο, αν και υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις (Μονακό, Βαντούζ κ.ά.)... ΥΓ. Συν τις "αποικιακές" ομάδες οι οποίες διαλύθηκαν με την αποχώρηση της εκάστοτε αποικιακής δύναμης... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:08, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Επίσης, η ύπαρξη "βικιπαιδικών" κόκκινων συνδέσμων, αντί των παραπλανητικών μπλε προς τα wikidata για τα λήμματα για τα οποία δεν υπάρχει λήμμα δεν θα ήταν άσχημα... Επιπλέον κίνητρο για την "μπλεδοποίησή" τους από τους αναγνώστες είναι... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:14, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Το έχω παρατηρήσει. Αυτό δεν μπορώ να το διορθώσω. Οι "γαλάζιοι" σύνδεσμοι προέρχεται από το γενικό πρότυπο των wikidata που έχουμε στην ελληνική ΒΠ. Νομίζω είχε γίνει συζήτηση σχετικά με αυτά στις πληροφορίες προσώπου. Αυτά που προέρχονται με lua εμφανίζονται με κόκκινο σύνδεσμο από ότι έχω καταλάβει. Θα το θέσω ως θέμα για να έχουμε ομοιομορφία. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Μόλις πρόσεξα πως χάνονται οι επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν, ενώ στο νυν πρωτάθλημα, δεν μπαίνει το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν... Άμα μπορούσε να περιοριστεί η ζημιά κάπως καλά θα ήταν... :p --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:37, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Την προηγούμενη σεζόν την είχα αφαιρέσει από το πρότυπο εδώ και καιρό. Ο λόγος ήταν επειδή κανείς δεν ενημέρωνε (ή σχεδόν κανείς) και είχαμε για κάποιες ομάδες επιδόσεις του 2008 για παράδειγμα ενώ μπορεί να άλλαξε και 3 κατηγορίες από τότε. Επίσης, κάποιοι έβαζαν το ίδιο πρωτάθλημα και στην παράμετρο πρωτάθλημα και στην παράμετρο προηγούμενο πρωτάθλημα. Μπορεί να εμφανίζεται με τα wikidata, αν και θα δυσκολέψει την κατάσταση και ίσως μένει ανενημέρωτο και εκεί. Προσωπικά τη θεωρώ περιττή πληροφορία για το κουτί πληροφοριών. Μπορεί να την αφήσουμε και χειροκίνητα (αλλά και πάλι πιστεύω ότι δεν θα ενημερώνεται). Υπόψην ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πάντα τα αγγλικά πρότυπα. Κάποιες άλλες ΒΠ δεν αναφέρονται σε προηγούμενη σεζόν. Π.χ. το fr:Arsenal Football Club δεν έχει πληροφορίες για την προηγούμενη σεζόν. Επιπρόσθετα, παρέχει σύνδεσμο προς εξειδικευμένο λήμμα για την τρέχουσα σεζόν της Άρσεναλ. fr:Saison 2016-2017 de l'Arsenal FC.

Για το νυν πρωτάθλημα: απλά προσθέτω στα wikidata τη νυν σεζόν. Καλύτερα να παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην Πρέμιερ Λιγκ 2016-17 παρά στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά, αν προτιμήσουμε να εμφανίζεται το γενικό πρωτάθλημα, απλά θα διαφοροποιήσω την καταχώρηση στα wikidata. Εύκολο είναι. Xaris333 (συζήτηση) 02:55, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC) Διορθώθηκε. Xaris333 (συζήτηση) 19:09, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Φόντο εμβλήματος ΑΕ Ευόσμου[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, χρόνια πολλα για τις ημέρες. Ειδα τη συζητηση στη σελίδα το IM-yb . θεωρητικά θα ναι εύκολο να αφαιρεθει το φόντο γύρω από το εμβλημα με το GIMP. Θα το προσπαθήσω. Drspiros (συζήτηση) 09:50, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


Ανέβασα το αποτέλεσμα στο tinypic Drspiros (συζήτηση) 10:17, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

@Drspiros: ευχαριστώ πολύ. Το ανέβασα στη ΒΠ. Μπορείς να μου πεις πως γίνεται για να το εφαρμόζω σε άλλες περιπτώσεις; Xaris333 (συζήτηση) 15:49, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Με το «πως γίνεται» εννοείς τη διαδικασία στο GIMP (ή photoshop ή αλλο προγραμμα επεξεργασιας εικόνων)? Για το συγκεκριμένο 1)εκανα ενα "μονοπάτι" (path) που αντιστοιχει στα ορια του εμβλήματος 2) μετατροπή μονοπατιου σε επιλογή 3) Αντιστροφη επιλογης (δε θελω να σβησω το εμβλημα αλλλα ολα οσα το περιβαλλουν) 4) διαγραφη-del. Αν το φοντο ηταν πιο μονοχρωμο θα μπορουσα να φτασω στο 3) με χρηση ενος εργαλειου επιλογης (magic wand νομιζω λεγεται που επιλεγει συνεχομενε περιοχες μιας εικονας με το ιδιο χρωμα) Drspiros (συζήτηση) 16:23, 27 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Λογότυπα ομάδων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Βλέπω ότι ανεβάζεις πολλά λογότυπα ομάδων που έχουν διπλή κατάληξη .svg.png Επειδή είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ήδη στα Commons σαν .svg, δες αν θες αν ισχύει αυτό για να μην ανεβαίνουν συνέχεια σε διαφορετικά αντίγραφα. Μπορεις να το κάνεις σβήνοντας την κατάληξη .png οπότε συνήθως θα δεις αν σου εμφανίσει τη σελίδα και το αρχείο στα Commons.

To ίδιο ισχύει και για τα αρχεία με τίτλο που αρχίζει από 120-px ή κάποιο παρόμοιο αριθμό γιατί είναι απλά η σμίκρυνση ενός κανονικού αρχείου, οπότε και πάλι δεν χρειάζεται να ανεβαίνει διπλό. --cubic[*]star 18:31, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@CubicStar: Το ξέρω ότι κάποια (λίγα είναι) υπάρχουν στα commons. Αναφέρει ότι είναι αντίγραφα κτλ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο κάποτε και υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθούν. Οπόταν τα ανεβάζω στη ΒΠ σας αρχεία εύλογης χρήσης με πηγή την ιστοσελίδα της ομάδας. Αν σβηστούν επειδή μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει μετά να τα ανεβάζουμε. (Θα με ευκόλυνε πολύ να τα χρησιμοποιούσα απευθείας από τα commons αλλά είναι λίγο ρίσκο.) Xaris333 (συζήτηση) 18:37, 2 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Αχαϊκή Αθλητική Ένωση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φίλε μου,

Γιατί αφαίρεσες τα χρώματα της ομάδας από το infobox;
--Αρκάς (συζήτηση) 22:48, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

@Αρκάς: Γεια. Δεν τα αφαίρεσα. Αναγράφονται στο πρότυπο. Τα τραβάει από τα wikidata. Αν αναφέρεσαι στις μικρές εικόνες με το χρώμα, δεν συμπληρώνουμε έτσι το πρότυπο. Αρκεί να αναγράφονται τα χρώματα ως λέξεις. Xaris333 (συζήτηση) 00:17, 5 Ιανουαρίου 2017 (UTC)