Σχέσεις Ελλάδας-Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι σχέσεις Ελλάδας-Αγίου Χριστόφορου και Νέβις αναφέρονται στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδίας του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελληνική Δημοκρατία και η Ομοσπονδία του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις έχουν πλήρως ανεπτυγμένες διπλωματικές σχέσεις. Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι άριστες και οι δύο χώρες έχουν θαυμάσια συνεργασία. Σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις υποστηρίζει συχνά ελληνικές προτάσεις και αντίστροφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις δεν υπάρχει ελληνική κοινότητα και κανένας Έλληνας δεν ζει σε αυτή τη χώρα. Προηγουμένως η Ελλάδα είχε προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα που χτύπησε το κρατίδιο.

Οι πολίτες του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα δεν χρειάζονται θεώρηση για να το κάνουν. [1] Οι πολίτες της Ελλάδας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις μπορούν να παραμείνουν στη χώρα χωρίς θεώρηση μέχρι 90 ημέρες [2].

Διπλωματικές αποστολές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται άμεσα στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Καράκας της Βενεζουέλας εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Βενεζουέλα, τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις και άλλες χώρες.
  • Ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Countries requiring or not requiring a Visa, באתר משרד החוץ היווני
  2. Visas for Greeks travelling abroad, באתר משרד החוץ היווני