Μπρους Γουέιν (Εκτεταμένο Σύμπαν της DC)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπρους Γουέιν
Batman
Χαρακτήρας από το Εκτεταμένο Σύμπαν της DC
Ο Μπεν Άφλεκ ως Μπρους Γουέιν/Batman στο Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (2016)
Πρώτη εμφάνισηBatman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (2016)
Τελευταία εμφάνισηThe Flash (2023)
Βασίζεται σεBatman από τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ
Ενσαρκώθηκε απόΜπεν Άφλεκ
Μπράντον Σπινκ (νεαρός)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Ψευδώνυμο(α)Batman
ΤίτλοςCEO των Wayne Εnterprises
Συμμετοχή σε ομάδεςWayne Εnterprises
Λεγεώνα της Δικαιοσύνης
Insurgency (Πραγματικότητα Knightmare)
ΙκανότητεςΙδιοφυΐα
Εξπέρ ντετέκτιβ
Ειδικός σε μάχη σώμα με σώμα
Οικογένεια
ΓονείςΤόμας Γουέιν (πατέρας)
Μάρθα Γουέιν (μητέρα)
ΠαιδιάΝτικ Γκρέισον (θετός γιος)

Ο Μπρους Γουέιν, γνωστός και με το υπερηρωϊκό ψευδώνυμό του Batman, είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στο Εκτεταμένο Σύμπαν της DC (DCEU), βασισμένο στον ομώνυμο χαρακτήρα των DC Comics. Τον υποδύεται ο Μπεν Άφλεκ, και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (2016), και εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Ομάδα Αυτοκτονίας (2016), Justice League (2017) (και την αρχική έκδοση του 2021) και The Flash (2023). Σε αυτό το σύμπαν, ο Μπρους είναι Batman για 20 χρόνια πριν αντιμετωπίσει τον Superman, και παρόλο που δεν τα πήγαιναν καλά στην αρχή, τα βρίσκουν, και ο Batman ξεκινάει την Λεγεώνα της Δικαιοσύνης προς τιμήν του, αφού θυσιάστηκε για να νικήσει τον Doomsday. Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης υπό αρχηγεία του Μπρους, πολεμάει για να σταματήσει τον Steppenwolf από το να συλλέξει και τα τρία Μητρικά Κουτιά και να καταστρέψει την Γη μαζί με τον αρχηγό του, Ντάρκσαϊντ, αναστήνοντας τον Superman για να τους βοηθήσει.

Αυτή η εκδοχή του Batman είναι η πέμπτη εκδοχή του χαρακτήρα που εμφανίζεται στον κινηματογράφο, αλλά η πρώτη που αλληλοεπιδράει με τους υπόλοιπους υπερήρωες της DC. Παρά την αρχικά αρνητική ανταπόκριση του Batman v Superman, η ερμηνεία του Άφλεκ έλαβε θετικά σχόλια από τους θαυμαστές και τους κριτικούς. Αργότερα ο Άφλεκ προσλήφθηκε για να γράψει, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην δικιά του ταινία Batman, με τίτλο The Batman, πριν αφήσει την σκηνοθεσία και το σενάριο. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ματ Ριβς, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον να αντικαταστεί τον Άφλεκ στον ρόλο.[1][2][3][4] Ο Άφλεκ όμως επέστρεψε για τα Zack Snyder's Justice League και The Flash.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kroll, Justin (9 Ιουλίου 2015). «'Batman': Ben Affleck in Talks to Star in, Co-Write, Possibly Direct Standalone Movie». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023. 
  2. Kroll, Justin (31 Ιανουαρίου 2017). «Ben Affleck Will Not Direct 'The Batman' (EXCLUSIVE)». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023. 
  3. Jr, Mike Fleming (23 Φεβρουαρίου 2017). «As You Read Here, Matt Reeves Is New 'Batman' Director». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023. 
  4. Liu, Narayan (22 Αυγούστου 2020). «Pattinson's Batman Confirmed to Exist on a Separate Earth from the Established DCEU». CBR (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023. 
  5. Sobon, Nicole (17 Ιανουαρίου 2018). «REPORT: Ben Affleck Passed On Directing Flashpoint». CBR (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]