Peacemaker (1ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Peacemaker
(1ος κύκλος)
ΗθοποιοίΤζον Σίνα
Ντανιέλ Μπρουκς
Φρέντι Στόρμα
Τσουκούντι Ιγούτζι
Τζένιφερ Χόλαντ
Στιβ Έιτζι
Ρόμπερτ Πάτρικ
Αριθμός Επεισοδίων8
Μετάδοση
ΚανάλιHBO Max
Προβολή13 Ιανουαρίου– 17 Φεβρουαρίου 2022
Χρονολογική σειρά σεζόν
Έπεται →
2ος κύκλος

Ο πρώτος κύκλος της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς με υπερήρωες Peacemaker βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα των DC Comics. Είναι η μόνη τηλεοπτική σειρά του Εκτεταμένου Σύμπαντος της DC (DCEU) και spin-off της ταινίας του 2021 The Suicide Squad. Τοποθετούμενος μετά από τα γεγονότα της ταινίας, ο κύκλος ακολουθεί τον μισθοφόρο Κρίστοφερ Σμιθ / Peacemaker. Παράχθηκε από τις The Safran Company και Troll Court Entertainment σε συνεργασία με την Warner Bros. Television, ενώ ο Τζέιμς Γκαν ήταν ο υπεύθυνος της σειράς.

Πρωταγωνιστεί ο Τζον Σίνα ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του από το The Suicide Squad, πλαισιωμένος από τους Ντανιέλ Μπρουκς, Φρέντι Στόρμα, Τσουκούντι Ιγούτζι, Τζένιφερ Χόλαντ, Στιβ Έιτζι και Ρόμπερτ Πάτρικ. Ο Γκαν άρχισε να αναπτύσσει την σειρά αφότου οι υποκριτική του Σίνα σε δραματικές σκηνές στο The Suicide Squad τον εντυπωσίασε και έγραψε το σενάριο κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η σειρά πήρε το πράσινο φως και το κάστινγκ έλαβε μέρος τους επόμενους μήνες. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2021 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο στο Βανκούβερ, με τον Γκαν να σκηνοθετεί πέντε επεισόδια. Ο Γκαν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τραγούδια hair metal για το soundtrack του κύκλου, περιλαμβάνοντας το «Do Ya Wanna Taste It» των Wig Wam για τους τίτλους αρχής.

Ο κύκλος έκανε πρεμιέρα στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max στις 13 Ιανουαρίου του 2022, με τα τρία πρώτα επεισόδια. Τα επόμενα πέντε επεισόδια κυκλοφόρησαν εβδομαδιαία μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Κάθε επεισόδιο ξεπέρασε το προηγούμενο σε προβολές, και το φινάλε έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες προβολές πρωτότυπου επεισοδίου του HBO Max σε μία ημέρα. Ο κύκλος έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, με επαίνους για την ερμηνεία του Σίνα, την σκηνοθεσία και το σενάριο του Γκαν και τους τίτλους αρχής. Η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο τον Φεβρουάριο του 2022, ο οποίος θα είναι μέρος του νέου Σύμπαντος της DC (DCU) του Γκαν.[1][2]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. επεισοδίου
σειράς
Αρ. επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Σκηνοθεσία Σενάριο Α' Προβολή
11 "A Whole New Whirled" Τζέιμς ΓκανΤζέιμς Γκαν13 Ιανουαρίου 2022 (2022-01-13)
Πέντε μήνες μετά την αποστολή του με την Ομάδα Αυτοκτονίας στο Κόρτο Μαλτίζ, ο Κρίστοφερ Σμιθ/Peacemaker έχει αναρρώσει από τα τραύματα που υπέστη εκεί και παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επιστρέφοντας στο σπίτι του στο τρέιλερ, ο Σμιθ έρχεται αντιμέτωπος με μια ομάδα A.R.G.U.S. πράκτορες: Κλέμσον Μερν, Εμίλια Χάρκουρτ, Τζον Εκόνομος και η νεοφερμένη Λεότα Αντεμπάγιο. Ο Μερν του δίνει την επιλογή να επιστρέψει στη φυλακή Belle Reve ή να συμμετάσχει σε μια νέα αποστολή που ονομάζεται "Project Butterfly". Ο Σμιθ αποδέχεται απρόθυμα το δεύτερο. Ο Σμιθ επισκέπτεται τον πατέρα του, Όγκι, για να πάρει το κατοικίδιο ζώο του φαλακρό αετό, Eagly, και να αποκτήσει μια νέα στολή. Στη συνέχεια δειπνεί με την ομάδα και ο Μερν του δίνει έναν φάκελο με έναν στόχο δολοφονίας. Ο Σμιθ επιχειρεί αργότερα να φλερτάρει με την Χάρκουρτ σε ένα μπαρ, αλλά απορρίπτεται και αντ' αυτού πηγαίνει σπίτι με μια διαφορετική γυναίκα στο μπαρ, την Άνι Στράφαουσεν. Η Αντεμπάγιο συζητά ιδιωτικά τον ρόλο της στο Project Butterfly με τη μητέρα της, ηγέτη του A.R.G.U.S., Αμάντα Γουόλερ. Η Στάρφαουσεν επιτίθεται στον Σμιθ και αποκαλύπτει ότι έχει υπεράνθρωπη δύναμη. Στον αγώνα που ακολούθησε, ο Σμιθ ενεργοποιεί ένα ηχητικό όπλο στο κράνος του που την καταστρέφει. 
22 "Best Friends, For Never" Τζέιμς ΓκανΤζέιμς Γκαν13 Ιανουαρίου 2022 (2022-01-13)
Ο Σμιθ επικοινωνεί με την Χάρκουρτ και του εξηγεί την κατάστασή του καθώς η αστυνομία του Έβεργκριν φτάνει για να ερευνήσει την ηχητική έκρηξη. Μαζεύοντας τα πράγματά του, ο Σμιθ συναντά μια μυστηριώδη συσκευή στο διαμέρισμα της Στράφαουσεν. Ο Σμιθ παίρνει για λίγο όμηρο ένα ζευγάρι και μπορεί να δραπετεύσει από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους, ξεφεύγοντας με τον Eagly, την Χάτκουρτ και την Αντεμπάγιο. Οι αστυνομικοί ντετέκτιβ Σόφι Σονγκ και Λάρι Φίτζγκιμππον ερευνούν τον θάνατο της Στράφαουσεν. Συλλαμβάνουν τον Όγκι αφού ο Εκόνομος αλλάζει τα δακτυλικά του αποτυπώματα του Σμιθ στο αστυνομικό σύστημα και η Αντεμπάγιο δωροδοκεί το ζευγάρι για να αναγνωρίσει τον Όγκι ως τον άνδρα που τους πήρε όμηρους. Στη φυλακή, ο Όγκι χαιρετίζεται από μια ομάδα λευκών κρατουμένων ως ο «Λευκός Δράκος». Ο Σμιθ συνειδητοποιεί ότι η Στράφαουσεν προσπάθησε να του επιτεθεί μόνο αφού διάβασε τον φάκελο που είχε για τον στόχο της δολοφονίας του και το λέει στην ομάδα. Νιώθοντας ότι τους αποφεύγουν, ο Σμιθ επιστρέφει στο τρέιλερ του και τον υποδέχεται ο κάποτε συνεργάτης του για την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο Vigilante. Ο Vigilante προσκαλεί τον Σμιθ να στοχεύσει στην εξάσκηση για να του ανεβάσει τη διάθεση και μαζί του ανακαλύπτει ότι η συσκευή από το διαμέρισμα του Sturphausen είναι ένα διαστημόπλοιο μινιατούρα. 
33 "Better Goff Dead" Τζέιμς ΓκανΤζέιμς Γκαν13 Ιανουαρίου 2022 (2022-01-13)
Ο Μερν ενημερώνει τον Σμιθ για την πρώτη τους αποστολή: να δολοφονήσουν τον γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόιλαντ Γκοφ, έναν ύποπτο «Πεταλούδα». Ο Σμιθ εκφράζει δισταγμό να σκοτώσει τη σύζυγο και τα παιδιά του Γκοφ, που θεωρούνται επίσης πεταλούδες, παρόλο που είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν πρόθυμος να το κάνει για «ειρήνη». Ο Σμιθ και η Χάρκουρτ στοιχηματίζουν το νοικοκυριό του Γκοφ και σύντομα μαζί τους ο Vigilante. Όταν η οικογένεια Γκοφ φαίνεται να επιδεικνύει συμπεριφορά που μοιάζει με εξωγήινους, ο Μερν διατάζει τον Σμιθ να τους δολοφονήσει όλους, αλλά εκείνος διστάζει. Ο Vigilante αναλαμβάνει και σκοτώνει με επιτυχία τη σύζυγο και τα παιδιά του Γκοφ, αλλά, προτού προλάβει να σκοτώσει τον Γκοφ, ο σωματοφύλακας της οικογένειας Judomaster επεμβαίνει και ανατρέπει τον Σμιθ και τον Vigilante. Μέσα στο σπίτι, ο Γκοφ προσπαθεί να αναγκάσει τον Σμιθ να παραιτηθεί από πληροφορίες βασανίζοντας τον Vigilante και ξεσκεπάζοντάς τον ως Άντριαν Τσέις. Διακόπτονται από τον Μερν, την Χάρκουρτ και την Αντεμπάγιο, δίνοντας στον Σμιθ την ευκαιρία να ελευθερωθεί και να σκοτώσει τον Γκοφ, ενώ ο Εκόνομος αναστέλλει τον Judomaster. Ο Σμιθ και ο Vigilante γίνονται μάρτυρες ενός πλάσμα που μοιάζει με πεταλούδα να αναδύεται από το πτώμα του Γκοφ και ένας A.R.G.U.S. υπολογιστής δείχνει ότι αυτές οι πεταλούδες υποψιάζονται ότι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. 
44 "The Choad Less Traveled" Τζόντι ΧιλΤζέιμς Γκαν20 Ιανουαρίου 2022 (2022-01-20)
Η ομάδα παίρνει τον Judomaster πίσω στην έδρα τους, όπου ο Σμιθ ισχυρίζεται ότι σκότωσε την Πεταλούδα. Ο Τσέις οδηγεί τον Σμιθ στο σπίτι του Όγκι για να ανακτήσει νέο εξοπλισμό, όπου ο Σμιθ μαθαίνει ότι ο Όγκι έχει πλαισιωθεί και συλληφθεί. Ενάντια στις επιθυμίες του Μερν και παρά τον Αντεμπάγιο που προσπαθεί να τον πειράξει, ο Σμιθ επισκέπτεται τον Όγκι στη φυλακή. Ο Όγκι απειλεί να εκθέσει το Project Butterfly στην αστυνομία. Η Αντεμπάγιο λέει στον Τσέις ότι ο Σμιθ θα ήταν καλύτερα χωρίς τον πατέρα του και ο Τσέις συλλαμβάνεται για να σκοτώσει τον Όγκι. Ο Σμιθ και η Αντεμπάγιο επιστρέφουν στα κεντρικά τους γραφεία όπου ο δραπέτης Judomaster επιτίθεται στον Σμιθ. Η Αντεμπάγιο πυροβολεί τον Judomaster πριν προλάβει να αποκαλύψει ένα μυστικό για τις Πεταλούδες. Ο Σμιθ επιστρέφει στο τρέιλερ του, όπου κρατά ζωντανό το πλάσμα της πεταλούδας σε ένα βάζο. Σκέφτεται ότι πρέπει να σκοτώσει τον Ρικ Φλαγκ, που εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του να είναι βίαιος και τον θάνατο του αδελφού του. Στη φυλακή, ο Τσέις προκαλεί τους συντρόφους του Όκι σε τσακωμό, αλλά δεν καταφέρνει να εμπλέξει υον Όγκι. Αργότερα διασώθηκε από την Χάρκουρτ. Η Αντεμπάγιο βρίσκει ένα προβάδισμα στις Πεταλούδες και ενημερώνει τον Μερν, ο οποίος είναι κρυφά Πεταλούδα. 
55 "Monkey Dory" Ρόουζμερι ΡοντρίγκεζΤζέιμς Γκαν27 Ιανουαρίου 2022 (2022-01-27)
Μετά από παρότρυνση του Όγκι, η Σονγκ και ο Φίτζγκιμπον συνειδητοποιούν ότι ο Σμιθ σκότωσε την Στράφαουσεν αφού έλεγξε ξανά τα δακτυλικά αποτυπώματα του Όγκι και ανέκρινε ξανά το ζευγάρι που ο Σμιθ κρατούσε όμηρο. Η ομάδα ενημερώνεται για το πώς οι Πεταλούδες εισέρχονται στους ανθρώπινους ξενιστές και τρέφονται μόνο με ένα άγνωστο κεχριμπαρένιο υγρό. Η ιδέα της Αντεμπάγιο τους οδηγεί σε ένα κοντινό εργοστάσιο εμφιάλωσης όπου το υγρό επεξεργάζεται και εμφιαλώνεται, ενώ ο Μερν επιστρατεύει έναν συνεργάτη, τον Κάσπαρ Λοκ, να παρουσιαστεί ως ο νέος αρχηγός της αστυνομίας και να υπονομεύσει την έρευνα της Σονγκ. Η Σονγκ καταφεύγει στο να ζητήσει βοήθεια από τον θείο της, έναν δικαστή. Ο Σμιθ χρησιμοποιεί ένα κράνος με όραση ακτίνων Χ για να μάθει ότι όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου είναι πεταλούδες, καθώς και ένας γορίλας που δραπέτευσε με το όνομα Τσάρλι. Σκοτώνουν τους υπαλλήλους και ο Ικόνομος κερδίζει τον σεβασμό του Σμιθ σκοτώνοντας τον Τσάρλι με ένα αλυσοπρίονο. Η ομάδα δένεται στο δρόμο της επιστροφής από το εργοστάσιο και ο Σμιθ προσκαλεί την Αντεμπάγιο να πιει στο σπίτι του, όπου τον συμβουλεύει να είναι πιο ευγενικός με τους άλλους. Επίσης, φυτεύει κρυφά ένα ημερολόγιο στο σπίτι του, όπως είχε παραγγείλει η Γουόλερ. Επιστρέφοντας στο γραφείο, η Αντεμπάγιο ανακαλύπτει με το κράνος ακτίνων Χ του Σμιθ ότι ο Μερν είναι μια πεταλούδα και της επιτίθεται. 
66 "Murn After Reading" Τζέιμς ΓκανΤζέιμς Γκαν3 Φεβρουαρίου 2022 (2022-02-03)
Ο Μερν αποκαλύπτει στην Αντεμπάγκιο ότι οι Πεταλούδες προέρχονταν από έναν πλανήτη που πεθαίνει και η πεταλούδα Γκοφ οδήγησε τους άλλους σε ένα σχέδιο να κυριαρχήσουν στη Γη, με τον Μερν να είναι ο μόνος διαφωνητής. Προς απογοήτευση του Λοκ, η Σονγκ απελευθερώνει τον Όγκι από τη φυλακή και αποκτά ένταλμα σύλληψης για τον Σμιθ. Στο τρέιλερ του Σμιθ, η Πεταλούδα Γκοφ προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Σμιθ και τον Τσέις, αλλά η αστυνομία της Έβεργκριν φτάνει για να συλλάβει τον Σμιθ. Ο Τσέις σπάει κατά λάθος το βάζο της Πεταλούδες, επιτρέποντάς του να καταλάβει την Σονγκ. Ο Σμιθ, ο Τσέις και ο Eagly δραπετεύουν με τη βοήθεια του Λοκ, ενώ ο τελευταίος αποκτά το ψεύτικο ημερολόγιο. Ο Ικόνομος εντοπίζει τις δραστηριότητες των πεταλούδων στο Coverdale Ranch, όπου πιστεύουν ότι οι πεταλούδες χρησιμοποιούν μια «αγελάδα» για να παράγουν μαζικά το κεχριμπαρένιο υγρό. Η Αντεμπάγιο νιώθει ένοχη που έκρυψε μυστικά από τον Σμιθ και τη μητέρα της. Η Πεταλούδα Σονγκ καλεί έναν στρατό των πεταλούδων και αναλαμβάνει την αστυνομία της Έβεργκριν, τους κρατούμενους και τον Λοκ. Ο Όγκι προετοιμάζει τους ακόλουθούς του και φοράει την πανοπλία White Dragon, σκοπεύοντας να σκοτώσει τον γιο του. Η Πεταλούδα Λοκ χρησιμοποιεί το ψεύτικο ημερολόγιο για να ενοχοποιήσει δημόσια τον Smith και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης. 
77 "Stop Dragon My Heart Around" Μπραντ ΆντερσονΤζέιμς Γκαν10 Φεβρουαρίου 2022 (2022-02-10)
Νιώθοντας προδομένος από την Αντεμπάγιο και τελειώνει ο χρόνος, ο Σμιθ ξεκινά να βρει την αγελάδα με τον Τσέις, τον Eagly και έναν απρόθυμο Ικόνομος. Αναχαιτίζονται από τον Όγκι και τους ακόλουθούς του. Η Χάρκουρτ αντιμετωπίζει την Αντεμπάγιο για τη μυστική της αποστολή και την προδοσία, μαθαίνοντας στη διαδικασία τη σχέση της με την Γουόλερ. Ο Μερν προσπαθεί να φύγει μαζί τους, αλλά η αστυνομία που κατείχε την πεταλούδα φτάνει και τον σκοτώνει. Στη συνέχεια ο Judomaster επιτίθεται στην Χάρκουρτ και την Αντεμπάγιο, οι οποίοι τελικά τον νικούν. Ο Σμιθ πιάνεται από τους οπαδούς του Όγκι και ο Eagly τραυματίζεται από τον Όγκι. Ο Τσάις χτυπά ένα αδύναμο σημείο στην πανοπλία του Όγκι, απενεργοποιώντας τα όπλα του, ενώ ο Ικόνομος σκοτώνει τους οπαδούς του Όγκι. Ο Σμιθ αντιμετωπίζει τον Όγκι για τα γεγονότα που οδήγησαν στον Σμιθ να σκοτώσει κατά λάθος τον αδελφό του Κιθ όταν ήταν παιδιά, και στη συνέχεια σκοτώνει τον Όγκι. Η ομάδα επανενώνεται σε μια κτηνιατρική κλινική όπου ο Eagly αναρρώνει. Χωρίς τον Μερν, διορίζουν τον Χάρκουρτ νέο αρχηγό τους. Ετοιμάζονται να σκοτώσουν την αγελάδα πριν προλάβουν οι Πεταλούδες να την τηλεμεταφέρουν σε άλλο θύλακα. Η Αντεμπάγιο προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη από τον Σμιθ, αλλά εκείνος της λέει ότι η φιλία τους τελείωσε. 
88 "It's Cow or Never" Τζέιμς ΓκανΤζέιμς Γκαν17 Φεβρουαρίου 2022 (2022-02-17)
Η Αντεμπάγιο επικοινωνεί με την Γουόλερ και ζητά να σταλεί η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης ή άλλο αντίγραφο ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Ο Ικόνομος φυτεύει το κράνος του Σμιθ στη βάση των Πεταλούδων, αλλά δεν καταφέρνει να σκοτώσει την αγελάδα. Ο Σμιθ, η Χάρκουρτ και ο Τσέις ξεκινούν μια επίθεση, σκοτώνοντας πολλές Πεταλούδες, αλλά η Χάρκουρτ και ο Τσέις τραυματίζονται σοβαρά και η Αντεμπάγιο αναγκάζεται να πολεμήσει για να σώσει την Χάρκουρτ. Η Πεταλούδα Σονγκ λυπάται τον Σμιθ και εξηγεί ότι οι Πεταλούδες προστατεύουν τον πλανήτη από τους ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της επιβίωσής τους. Ζητά τη βοήθειά του, αλλά ο Σμιθ αποφασίζει να σκοτώσει την αγελάδα εκτοξεύοντας την Αντεμπάγιο μέσα σε αυτήν χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο κράνος τορπίλης του. Ο Σμιθ πυροβολεί το σώμα της Σονγκ, γλιτώνοντας την Πεταλούδα Γκοφ. Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης φτάνει πολύ αργά για να βοηθήσει. Η Χάρκουρτ, ο Ικόνομος και ο Τσέις υποβάλλονται σε ιατρική περίθαλψη, ενώ ο Σμιθ και η Αντεμπάγιο επανορθώνονται. Στη συνέχεια, ο Αντεμπάγιο εκθέτει το Project Butterfly, το Task Force X και τον ρόλο της Γουόλερ και στα δύο, καθαρίζοντας το όνομα του Σμιθ. Ο Σμιθ επιστρέφει σπίτι με τον Eagly και την Πεταλούδα Γκοφ, τους οποίους ταΐζει το τελευταίο από το κεχριμπαρένιο υγρό. Τον στοιχειώνουν οι παραισθήσεις του Όγκι. 

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριοι χαρακτήρες

Συμπληρωματικοί χαρακτήρες

  • Άνι Τσανγκ ως Σόφι Σονγκ
  • Λόκλιν Μούρνο ως Λάρι Φιτζγκίμπον
  • Ελίζαμπεθ Λούντλοου ως Κίγα Αντεμπάιο
  • Ρίζγουαν Μάντζι ως Τζαμίλ
  • Νουτ Λε ως Judomaster
  • Κρίστοφερ Χεγερντάλ ως Κάσπαρ Λοκ

Καλεσμένοι ρόλοι

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. D'Alessandro, Anthony (16 Φεβρουαρίου 2022). «'Peacemaker' Renewed For Season 2 By HBO Max». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 14 Απριλίου 2024. 
  2. Ezekwe, Nnamdi (3 Οκτωβρίου 2023). «Peacemaker Season 2 Will Address James Gunn's DCU Continuity». CBR (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 14 Απριλίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]