Μπάρμπαρα Γκόρντον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάρμπαρα Γκόρντον
Η Batgirl και η Oracle — οι ποιο γνωστές εκδοχές της χαρακτήρα — στο Who's Who In The DC Universe (vol. 1) #7 (Φεβρουάριος 1991). Σχέδιο από τους Κέβιν Μαγκουάιρ και Καρλ Κέσελ.
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηDetective Comics #359 (Ιανουάριος 1967)
Δημιουργήθηκε απόΓουίλιαμ Ντόζιερ
Τζούλιους Σουόρτζ
Γκάρντνερ Φοξ
Καρμίν Ινφαντίνο
Πληροφορίες χαρακτήρα
Ψευδώνυμο(α)Batgirl
Oracle

Η Μπάρμπαρα Γκόρντον είναι υπερηρωίδα που εμφανίζεται σε Αμερικανικά κόμικς που εκδίδονται από την DC Comics. Δημιουργήθηκε από τους Γουίλιαμ Ντόζιερ, Τζούλιους Σουόρτζ, Γκάρντνερ Φοξ και Καρμίν Ινφαντίνο, και έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως Batgirl στο Detective Comics #359 (Ιανουάριος 1967). Πέρα από το ψευδώνυμο Batgirl, η Μπάρμπαρα είναι γνωστή και ως Oracle.[1]

Η χαρακτήρας έχει εμφανιστεί σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές προσαρμογές των κόμικς. Οι ηθοποιοί που την έχουν υποδυθεί είναι οι Ιβόν Κρεγκ, Ντίνα Μάγερ, Αλίσια Σιλβερστόουν, Ζετέ Λόρενς, και Σαβάνα Γουέλς. Μια ταινία βασισμένη στην χαρακτήρα τοποθετημένη στο Εκτεταμένο Σύμπαν της DC στην οποία θα πρωταγωνιστούσε η Λέσλι Γκρέις ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στο HBO Max αλλά ακυρώθηκε.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Rodriguez, Frenk (4 Αυγούστου 2021). «Ποια είναι η Batgirl; Πώς η Barbara Gordon έγινε η καρδιά της οικογένειας Batman». Παιχνίδια, ταινίες, τηλεόραση που αγαπάς. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]