Poison Ivy

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Poison Ivy
Η Poison Ivy στο εξώφυλλο του Batman vol. 3 #26 (Σεπτέμβριος 2017), σχέδιο από τον Τζόσουα Μίντλτον
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηBatman #181 (Ιούνιος,1966)
Δημιουργήθηκε απόRobert Kanigher, συγγραφέας
Sheldon Moldoff, καλλιτέχνης
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΜέληBirds of Prey
Injustice Gang
Injustice League
Secret Society of Super Villains
S.T.A.R. Labs
Ομάδα Αυτοκτονίας
Gotham City Sirens
Alter egoPamela Lillian Isley
Lillian Rose
Penelope Ivy
ΕίδοςΥπεράνθρωπος
ΦύλοΘηλυκό
ΣυνεργάτεςΧάρλεϊ Κουίν
Ικανότητες
  • Εκπαιδευμένη βοτανολόγος
  • Έκκριση φυτικών τοξίνων και φερεμόνων που ελέγχουν το μυαλό
  • Ανοσία στις τοξίνες και στους παθογόνους οργανισμούς
  • Η ικανότητά της να ελέγχει νοητικά την ανάπτυξη των φυτών, μέσω της σύνδεσής της με το Πράσινο

Η Poison Ivy είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας σε ρόλο του υπερκακού, που εμφανίζεται σε κόμικς τα οποία δημοσιεύθηκαν από την DC Comics, σε ιστορίες του Batman. H Poison Ivy δημιουργήθηκε από τους Robert Kanigher και Sheldon Moldoff και έκανε τη πρώτη της εμφάνιση στο Batman # 181 (τον Ιούνιο του 1966). [1]

Η Poison Ivy έχει απεικονιστεί ως το ερωτικό ενδιαφέρον του Batman. [2] Έχει συνεργαστεί με άλλους κακούς όπως την Catwoman και την Harley Quinn, με την Harley να είναι η στενή της φίλη, επαναλαμβανόμενη σύμμαχος της και μερικές φορές το ρομαντικό ενδιαφέρον της. Η Poison Ivy είναι ένας μισάνθρωπος, βοτανολόγος και βιοχημικός της Gotham City, που έχει εμμονή με τα φυτά, και την οικολογία. Η εξωτερική εμφάνιση του συγκεκριμένου χαρακτήρα θεωρείται εικονική. Αποτυπώνεται συνήθως ξυπόλυτη φορώντας ένα κοστούμι διακοσμημένο με φύλλα και κληματσίδες, με περιστασιακές παραλλαγές στον τόνο του δέρματος. [3] [4]Για τις εγκληματικές δραστηριότητές της, οι οποίες αποσκοπούν συνήθως στην προστασία των απειλούμενων ειδών και του φυσικού περιβάλλοντος, η Poison Ivy χρησιμοποιεί φυτικές τοξίνες και φερεμόνες που ελέγχουν το μυαλό, εμποδίζοντας έτσι οποιονδήποτε που θα της σταθεί εμπόδιο. Αρχικά χαρακτηρίστηκε ως υπερκακός, αλλά από το The New 52 και DC Rebirth έχει περιγραφεί περιοδικά ως αντιηρωίδα, κάνοντας δηλαδή συχνά λάθος πράγματα για τους σωστούς λόγους.

Η Poison Ivy είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς εχθρούς του Batman, καθώς ανήκει στη συλλογική ομάδα των αντιπάλων του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. McAvennie, Michael (2010). «1960s». Στο: Dolan, Hannah. DC Comics Year By Year A Visual Chronicle. London, England: Dorling Kindersley. σελ. 118. ISBN 978-0-7566-6742-9. Poison Ivy first cropped up to plague Gotham City in issue #181 of Batman. Scripter Robert Kanigher and artist Sheldon Moldoff came up with a villain who would blossom into one of Batman's greatest foes. 
  2. «Batman's Top 10 Love Interests». MTV News. New York City: Viacom. 22 Μαρτίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2016. 
  3. «Poison Ivy: Cycle of Life and Death». DC Comics. DCUniverse.com. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2020. 
  4. «Zendaya Makes Everyone Green With Envy in Poison Ivy-Inspired Gown at 2019 Emmys». E!. EOnline.com. 22 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2020.