Σχέσεις Ελλάδας-Μαλαισίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σχέσεις Ελλάδας-Μαλαισίας
Map indicating locations of Greece and Malaysia

Ελλάδα

Μαλαισία
Διπλωματική Αποστολή
Πρεσβεία Ελλάδας στην Τζακάρτα Πρεσβεία Μαλαισίας στο Βουκουρέστι
Απεσταλμένος
Πρέσβης: Γιώργος Δογορίτης Πρέσβης: Τατζούλ Αμάν Μοχάμαντ

Οι σχέσεις Ελλάδα-Μαλαισίας είναι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Μαλαισίας. Η ελληνική πρεσβεία στην Τζακάρτα της Ινδονησίας είναι επίσης διαπιστευμένη στη Μαλαισία, ενώ η πρεσβεία της Μαλαισίας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας είναι επίσης διαπιστευμένη στην Ελλάδα.[1] Υπάρχει Επίτιμο Ελληνικό Προξενείο στην Κουάλα Λουμπούρ.[2] Επίτιμος Πρόξενος της Μαλαισίας στην Ελλάδα είναι ο Δρ. Σάββας Τζανής.[3][4] Ο πρώην Γιάνγκ ντι-Περτουάν Αγκόνγκ (ο αρχηγός του κράτους της Μαλαισίας) και ο σημερινός Ράτζα του Πέρλις, ο Τουάνκου Σαΐντ Σιρατζουντίν επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2004 για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα.

Οικονομικές σχέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελλάδα εξάγει εξειδικευμένα μηχανήματα, μη σιδηρούχα μέταλλα, καπνό, μεταλλικά προϊόντα, ιατρικά προϊόντα, ορυκτά και φρούτα και εισάγει βιομηχανικό εξοπλισμό, πετρέλαιο, υποδήματα, χαρτί, καουτσούκ, οχήματα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη Μαλαισία[5].

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Greece-Malaysia Bilateral Relations». Υπουργείο Εξωτερικών (Ελλάδα). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017. 
  2. «Home». Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κουάλα Λουμπούρ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017. 
  3. «Official Website of Embassy of Malaysia, Bucharest». Υπουργείο Εξωτερικών (Μαλαισία). Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017. 
  4. «Επίτιμο Προξενείο Μαλαισίας». www.gtp.gr. 
  5. «Bilateral Relations Greece-Malaysia (Economic and Trade Relations)». Υπουργείο Εξωτερικών (Ελλάδα). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2011.