Καλώς ήρθατε στη Δημοκρατική Πόλη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Καλώς ήρθατε στη Δημοκρατική Πόλη"
Επεισόδιο Ο Θρύλος της Κόρρα
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 1
Επεισόδιο 1
ΣκηνοθεσίαΧοακίμ Ντος Σάντος
Κι Χιούν Ριγιού
ΣενάριοΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Μπράιαν Κονιέτζκο
Πρώτη προβολή14 Απριλίου 2012
Διάρκεια23 λεπτά
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
Επόμενο →
"Ένα φύλλο στον άνεμο"

«Καλώς ήρθατε στη Δημοκρατική Πόλη» (πρωτότυπος τίτλος: «Welcome to Republic City») ονομάζεται το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Ο Θρύλος της Κόρρα, η οποία είναι συνέχεια της σειράς Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής. Σε σενάριο από τους δημιουργούς και των δύο σειρών Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και Μπράιαν Κονιέτζκο και σκηνοθεσία από τους Χοακίμ Ντος Σάντος και Κι Χιούν Ριγιού, το επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στο Nickelodeon στις 14 Απριλίου του 2012. Το επεισόδιο έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς.[1][2]

Η τοποθεσία της δεύτερης σειράς άλλαξε σε μεγάλο βαθμό από αυτή της πρώτης. Τα περισσότερα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Δημοκρατική Πόλη, το πέμπτο έθνος.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλά χρόνια αργότερα, η εποχή του Άανγκ φθάνει στο τέλος της και η μετενσάρκωση του νέου Άβαταρ βρίσκεται στη νεαρή Κόρρα από τη Νότια Φυλή του Νερού. Αν και κατέχει σε πολύ καλό επίπεδο το νεροδάμασμα, το γεωδάμασμα και το φωτοδάμασμα, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δαμάσει τον αέρα. Όταν ο Τένζιν, γιος του Άανγκ, έρθει στον Νότιο Πόλο για να επισκεφθεί τη μητέρα του, Ταμάρα, η Κόρρα θεωρεί ότι θα μείνει για να τη διδάξει, ωστόσο λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη Δημοκρατική Πόλη ως ένας από τους Ηγέτες της, εκείνος αναγκάζεται να αναβάλλει τη διδασκαλία της νεαρής Άβαταρ. Αν και η ίδια προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη και να έρθει η ίδια στη Δημοκρατική Πόλη, ο ίδιος αλλά και το Τάγμα του Λευκού Λωτού επιμένουν ότι θα πρέπει να μείνει στην πατρίδα της, όπου είναι ασφαλής. Η Κόρρα παρακούει τις συστάσεις τους και το ίδιο βράδυ επιβιβάζεται παράνομα σε ένα εμπορικό πλοίο με προορισμό τη Δημοκρατική Πόλη. Βλέποντας τον τρόπο ζωής των κατοίκων, συνειδητοποιεί ότι η ζωή εκεί δεν ήταν τόσο εύκολη όσο την περίμενε, ενώ δεν αργεί να μπλέξει σε μπελάδες με τη διαβόητη συμμορία της Πόλης, την Τριπλή Απειλή. Όταν τελικά τους εξουδετερώνει, η αστυνομία συλλαμβάνει και την Κόρρα. Τελικά όμως παρεμβαίνει ο Τένζιν και ζητά από την Αρχηγό Λιν Μπέιφονγκ, κόρη της Τοφ Μπέιφονγκ, να την αφήσει ελεύθερη, υπό τον όρο να επιστρέψει στον Νότιο Πόλο και να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα των ζημιών. Αργά το βράδυ, η Κόρρα ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το σπίτι της, ωστόσο ο Τένζιν αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να τη διδάξει. Ο Αμόν, αρχηγός μιας οργάνωσης κατά των δαμαστών ονόματι «Ίσοι», βάζει το σχέδιό του σε εφαρμογή.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Nicholson, Max (23 Μαρτίου 2012). «The Legend of Korra: "Welcome to Republic City" Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2024. 
  2. «The Legend Of Korra: "Welcome To Republic City"/"A Leaf In The Wind"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 13 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 9 Απριλίου 2024.