Η καταδίωξη (Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Η καταδίωξη"
Επεισόδιο Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 2
Επεισόδιο 8
ΣκηνοθεσίαΤζιανκάρλο Βολπ
ΣενάριοΤζόσουα Χάμιλτον
Πρώτη προβολή26 Μαΐου 2006
Διάρκεια22 λεπτά
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"Ο Ζούκο μόνος"
Επόμενο →
"Σκληρή δουλειά"

«Η καταδίωξη» (πρωτότυπος τίτλος: «The Chase») ονομάζεται το όγδοο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής και το 28ο συνολικά. Σε σενάριο από τον Τζόσουα Χάμιλτον και σκηνοθεσία από τον Τζιανκάρλο Βολπ, το επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στο Nickelodeon στις 26 Μαΐου 2006.

Το επεισόδιο ακολουθεί τον Άανγκ και τους φίλους του προσπαθώντας να αποφύγουν από ένα μυστηριώδες επικίνδυνο μηχάνημα που ελέγχεται από την Πριγκίπισσα Αζούλα, ενώ ο αδελφός της Πρίγκιπας Ζούκο την ακολουθεί για να πιάσει ο ίδιος τον Άανγκ. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς (Άανγκ, Ταμάρα, Σόκκα, Τοφ Μπέιφονγκ, Ζούκο και Αζούλα) εμφανίζονται στο ίδιο επεισόδιο.

Το επεισόδιο έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς.[1][2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Άανγκ, Ταμάρα, Σόκκα και Τοφ πηγαίνουν σε μια περιοχή κάμπινγκ για να κοιμηθούν, αλλά οι Ταμάρα και Τοφ μαλώνουν μεταξύ τους επειδή η Τοφ αρνείται να βοηθήσει την ομάδα να εγκατασταθεί. Αργότερα, η Τοφ αισθάνεται ένα επικίνδυνο μηχάνημα να τους πλησιάζει. Η ομάδα ανεβαίνει στον Άππα και φεύγει μακριά. Όταν βρίσκουν ένα άλλο μέρος για να ξεκουραστούν, η Ταμάρα συνεχίζει να μαλώνει με την Τοφ. Όταν κοιμούνται, η Ταμάρα προσβάλει την Τοφ με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ο Σόκκα, και η ομάδα πρέπει να φύγει πάλι όταν η Τοφ αισθάνεται πάλι το μηχάνημα.

Όταν επιτέλους ξεφεύγουν από την μηχανή, η ομάδα προσπαθεί να ξεκουραστεί πάλι, με την Ταμάρα να εικάζει πως ο Ζούκο ελέγχει το μηχάνημα. Όταν το μηχάνημα τους ξαναβρίσκει, αποφασίζουν να τους αντιμετωπίσουν. Αποκαλύπτεται πως η Αζούλα βρίσκεται πίσω από το μηχάνημα, μαζί με τις φίλες της, Μέι και Τάι Λι, οι οποίες καβαλούν γιγαντιαίες σαύρες. Όταν η Αζούλα αποκαλύπτει πως μπορεί να δαμάσει τον ηλεκτρισμό, η ομάδα φεύγει πάλι. Βρίσκουν άλλο ένα ακόμα μέρος για να ξεκουραστούν, και αφού οι Ταμάρα και Τοφ μαλώνουν πάλι, η Τοφ συνειδητοποιεί πως ο λόγος που τους βρίσκουν συνέχεια είναι ο Άππα, ο οποίος μαδά. Ο Άανγκ θυμωμένα λέει στην Τοφ πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα ο Άππα όταν αυτή δεν ήταν μαζί τους, θυμώνοντας την Τοφ, η οποία φεύγει. Αργότερα, ο Άανγκ και η Ταμάρα μετανιώνουν τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκαν στην Τοφ.

Ο Άανγκ βρίσκει ένα σχέδιο για το πως να καθαρίσει τον Άππα και συλλέγει την γούνα του για να δημιουργήσει ένα ψεύτικο μονοπάτι για να ακολουθήσει η Αζούλα, όσο η Ταμάρα και ο Σόκκα είναι μακριά με τον Άππα. Η Αζούλα συνειδητοποιεί πως είναι παγίδα και στέλνει την Μέι και την Τάι Λι στον Άππα, όσο αυτή ακολουθεί το ψεύτικο μονοπάτι. Η Τοφ συναντά τον Άιρο, ο οποίος ακολουθεί τον Ζούκο από τότε που χωρίστηκαν.[α] Οι δυό τους πίνουν τσάι και ο Άιρο βρίσκει κάποια κοινά μεταξύ του ανιψιού του και της Τοφ, και συμβουλεύει την Τοφ να δέχεται την βοήθεια που της προσφέρουν αυτοί που τη νοιάζονται. Η Τοφ ακούει τον Άιρο και του λέει πως θα έπρεπε να πει στον ανιψιό του πόσο νοιάζεται για αυτόν. Η Τοφ τον αποχαιρετά και πηγαίνει με τους φίλους της.

Οι Σόκκα και Ταμάρα πολεμούν τις Μέι και Τάι Λι. Όταν είναι έτοιμοι να χάσουν, ο Άππα τους σώζει, πετώντας τις Μέι και Τάι Λι σε ένα ποτάμι. Τα ψεύτικα ίχνη οδηγούν την Αζούλα σε μια εγκαταλειμμένη πόλη, όπου την περιμένει ο Άανγκ. Αποκαλύπτει πως είναι η αδελφή του Ζούκο και τον προειδοποιεί πως δεν μπορεί να της ξεφύγει. Ο Ζούκο, έχοντας ακολουθήσει την Αζούλα, επίσης φτάνει στην πόλη. Οι τρεις τους πολεμούν ο ένας τον άλλον, με την Αζούλα να καταφέρνει να στριμώξει τον Άανγκ. Οι Ταμάρα και Σόκκα σώζουν τον Άανγκ, όταν φτάνουν ο Άιρο και η Τοφ. Οι Άανγκ, Ταμάρα, Σόκκα, Τοφ, Ζούκο και Άιρο συμμαχούν για να στριμώξουν την Αζούλα. Η Αζούλα τραυματίζει τον Άιρο με ηλεκτροδάμασμα, αλλά της επιτίθονται οι Σόκκα, Άανγκ, Ταμάρα, Τοφ και Σόκκα. Στο τέλος, η Αζούλα εξαφανίζεται και ο Ζούκο διώχνει τους πάντες θυμωμένα, απορρίπτοντας την βοήθεια της Ταμάρα.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Όπως απεικονίζεται στο επεισόδιο «Η ημέρα του Άβαταρ»

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Mell, Tory Ireland (27 Αυγούστου 2008). «Avatar: The Last Airbender Flashback: "The Chase" Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2024. 
  2. «Avatar: The Last Airbender: "Zuko Alone"/"The Chase"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 6 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 16 Απριλίου 2024.