Thunderbolts*

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Thunderbolts (ταινία))
Thunderbolts*
Επίσημο λογότυπο
ΣκηνοθεσίαJake Schreier
ΠαραγωγήΚέβιν Φάιγκι
ΣενάριοEric Pearson
Βασισμένο σεThunderbolts
ΠρωταγωνιστέςΤζούλια Λουί Ντράιφους, Όλγα Κουριλένκο, Γουάιατ Ράσελ, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Χάνα Τζον-Κάμεν, Σεμπάστιαν Σταν, Φλόρενς Πιου και Λιούις Πούλμαν
Εταιρεία παραγωγήςMarvel Studios
ΔιανομήWalt Disney Studios Motion Pictures
Πρώτη προβολή2  Μαΐου 2025 (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Thunderbolts* είναι επερχόμενη αμερικανική υπερηρωική ταινία βασισμένη στην ομώνυμη ομάδα των Marvel Comics. Η παραγωγή θα γίνει από την Marvel Studios και η διανομή από την Walt Disney Studios Motion Pictures. Είναι προορισμένη να είναι η 36η ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU). Η σκηνοθεσία της ταινίας θα γίνει από τον Τζέικ Σράιερ από σενάριο των Έρικ Πίρσον & Λι Σουνγκ Τζιν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σεμπάστιαν Σταν, Χάνα Τζον-Κάμεν, Γουάιατ Ράσελ, Τζούλια Λουί-Ντράιφους, Φλόρενς Πιου, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Όλγα Κουριλένκο, Χάρισον Φορντ και Λιούις Πούλμαν.[1] Στη ταινία, μια ομάδα αντιηρώων πραγματοποιεί τις αποστολές που της αναθέτει η κυβέρνηση.

Η Marvel Studios άρχισε να σχεδιάζει την ομάδα Thunderbolts ως μέρος του MCU το 2021. Το γεγονός ότι η ταινία βρισκόταν σε εξέλιξη έγινε γνωστό τον Ιούνιο του 2022, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσλήφθηκε ο σκηνοθέτης Σράιερ και ο σεναριογράφος Πίρσον. Το καστ της ταινίας ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς και τον Μάρτιο του 2023, ο Σουνγκ Τζιν προσλήφθηκε για να ξαναγράψει το σενάριο. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2024 στα Trilith Studios και Atlanta Metro Studios στην Ατλάντα, αλλά και στην Γιούτα και τη Νέα Υόρκη, και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Το Thunderbolts* είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 2 Μαΐου του 2025. Η ταινία θα είναι μέρος της Φάσης Πέντε του MCU.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια ομάδα αντιηρώων πραγματοποιεί τις αποστολές που της αναθέτει η κυβέρνηση.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Panaligan, E. J. (10 Σεπτεμβρίου 2022). «Marvel's 'Thunderbolts' Recruits Florence Pugh, Sebastian Stan, David Harbour, Julia Louis-Dreyfus and More». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 
  2. Kroll, Justin (9 Ιουνίου 2022). «Marvel's 'Thunderbolts' Movie Taps Jake Schreier As Director». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]