Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 (1993)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φόρμουλα 1
Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1993
1992 1994
Κατηγορία:Όλα τα Παγκόσμια πρωταθλήματα

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 του 1993 ήταν το 44ο το οποίο διοργάνωσε η FIA. Ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου στη Νότια Αφρική και ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου στην Αυστραλία. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Αλέν Προστ ο οποίος μετά το τέλος του συγκεκριμένου πρωταθλήματος αποσύρθηκε οριστικά απ' την αγωνιστική οδήγηση επειδή ήθελε να ιδρύσει μια δική του ομάδα, πράγμα το οποίο κι έκανε.

Ο καβγάς του Βραζιλιάνου Άιρτον Σένα με τον Ιρλανδό Έντι Ιρβάιν μετά τη λήξη του Γκραν Πρι Ιαπωνίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Γκραν Πρι Ιαπωνίας το οποίο διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου εκείνου του έτους επισκιάστηκε απ' τον καβγά του Άιρτον Σένα με τον Έντι Ιρβάιν. Γύρω στη μέση του αγώνα, ο Σένα προσπέρασε τον Ιρβάιν όμως ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα, ο 2ος προσπέρασε και πάλι τον Σένα, πράγμα το οποίο τον έκανε έξω φρενών. Μόλις τέλειωσε λοιπόν ο αγώνας, ο Σένα πήγε στο μότορ χομ της ομάδας του Ιρβάιν, όρμησε επάνω του και χειροδίκησε εναντίον του. Στο τέλος ένας απ' τους μηχανικούς μπήκε ανάμεσά τους και τους χώρισε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]