Εθνόσημο της Τανζανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Εθνόσημο της Τανζανίας αποτελείται από την ασπίδα αφρικανού πολεμιστή, πάνω στην οποία απεικονίζεται η Σημαία της Τανζανίας ανάμεσα σε ένα χρυσό και ένα κόκκινο τμήμα.

Συμβολισμοί και περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χρυσό τμήμα στην κορυφή της ασπίδας αντιπροσωπεύει τα ορυκτά στην Ενωμένη Δημοκρατία, ενώ το κόκκινο κάτω από τη σημαία συμβολίζει την πλούσια και εύφορη γη της Αφρικής. Οι κυματιστές μπλε και άσπρες λωρίδες αντιπροσωπεύουν τη γη, τη θάλασσα, τις λίμνες και τις ακτογραμμές της Ενωμένης Δημοκρατίας.

Στο χρυσό τμήμα της σημαίας βρίσκεται ένας φλεγόμενος πυρσός, ο οποίος συμβολίζει την ελευθερία (Ουχούρου), το διαφωτισμό και τη γνώση. Υπάρχει ακόμα ένα πολεμικό δόρυ που συμβολίζει την υπεράσπιση της ελευθερίας και σταυρωτό τσεκούρι και τσάπα, τα οποία είναι εργαλεία που χρησιμοποιεί ο λαός της αναπτυσσόμενης χώρας.

Η ασπίδα στέκεται πάνω στο Όρος Κιλιμάντζαρο. Υπάρχουν χαυλιόδοντες από ελέφαντες, που τους κρατούν ένας άνδρας και μία γυναίκα, με ένα κλαδί από γαρίφαλο στα πόδια του άνδρα και ένα φυτό βαμβακιάς στα πόδια της γυναίκας, υποδηλώνοντας το θέμα της συνεργασίας.

Το ρητό της Ενωμένης Δημοκρατίας – Uhuru na Umoja – είναι γραμμένο στα Σουαχίλι και σημαίνει ‘Ελευθερία και Ενότητα’.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]