Trikala Basket

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Trikala Basket
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαTrikala Basket
ΊδρυσηΜάιος 2022, πριν 22 μήνες (2022-05)
ΧρώματαΚόκκινο & Μαύρο          
ΠεριφέρειαΘεσσαλία
ΈδραΔημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων
(χωρητικότητα: 2.500)
ΠεριοχήΤρίκαλα, Τρίκαλα, Ελλάδα
Πρόσωπα
Πρόεδρος Κώστας Σκρέτας
Υπεύθυνος Παναγιώτης Μπραχάλας
Προπονητής Χάρης Φόρος
Συνεργάτης Σούλης Φόρος
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςNational League 1
ΕΣΚΑΘ-
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Τα Trikala Basket είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται με έδρα την πόλη των Τρικάλων. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τη συνένωση τεσσάρων προγενέστερων ομάδων της περιοχής με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού φορέα. Το έμβλημά του απεικονίζει το Κάστρο των Τρικάλων με φόντο μία μπάλα καλαθοσφαίρισης. Ο σύλλογος καλλιεργεί τμήματα τόσο ενηλίκων όσο και νεαρότερων ηλικιακά αθλητών. Νομικά διαθέτει τη μορφή σωματείου ερασιτεχνικής άθλησης. Επίσημη έδρα του ανδρικού τμήματος είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων, χωρητικότητας 2.500 καθήμενων θεατών,[1] ενώ οι ακαδημίες χρησιμοποιούν συμπληρωματικά το Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Μπάρας.

Προκάτοχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Αύγουστο του 2021 ανακοινώθηκε η σύμπραξη των σωματείων Α.Ο. Αίολος Τρικάλων (ίδρυση 1993) και Γ.Σ. Γόμφων (ίδρυση 1988) με στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας που θα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.[2] Η πράξη φάνηκε να ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση με δεδομένο ότι η ομάδα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη 2η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης στον Όμιλό της. Ωστόσο παρέμεινε στην Κατηγορία καθώς βάσει προκήρυξης η απευθείας άνοδος ήταν προνόμιο μόνο των πρωτοπόρων. Στο τέλος Μαΐου του 2022 ανακοινώθηκε πως στο σχήμα θα προσχωρούσε με το ίδιο σκεπτικό η έτερη ομάδα της πόλης που αγωνιζόταν στην ίδια Κατηγορία, οι Ίκαροι Τρικάλων, οι οποίοι είχαν τερματίσει στην 5η θέση.[3][4] Επιπλέον τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Α.Ε. Τρικάλων θα ετίθετο υπό την σκέπη νέας τρικαλινής ομάδας με σκοπό να λειτουργήσει ως αναπτυξιακή ομάδα, ως προθάλαμος ταλαντούχων αθλητών ώστε να πάρουν τις πρώτες τους εμπειρίες.[5] Κατόπιν ψηφοφορίας μέσω Διαδικτύου επιλέχθηκε το σήμα του νεοσύστατου σωματείου, καθώς και η ονομασία Trikala Basket.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων» Αρχειοθετήθηκε 2021-10-19 στο Wayback Machine., πληροφορίες στον ιστότοπο Gipeda.gr.
  2. «Ενώθηκαν Αίολος -Γόμφοι για μια ομάδα στην Β' Εθνική μπάσκετ», άρθρο στον ιστότοπο TrikalaSportiva.gr, 11 Αυγούστου 2021.
  3. «Ενώνουν δυνάμεις Αίολος-Γόμφοι και Ίκαροι Τρικάλων», άρθρο στον ιστότοπο MagnesiaNews.gr, 31 Μαΐου 2022.
  4. «Η ισχύς εν τη ενώσει για το μπάσκετ των Τρικάλων…», άρθρο στον ιστότοπο InfoBasket.gr, 31 Μαΐου 2022.
  5. «Μεγαλώνει η… παρέα της σύμπραξης του Trikala Basket!», άρθρο στον ιστότοπο InfoBasket.gr, 3 Αυγούστου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]