The Mandalorian (1ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Mandalorian (1ος κύκλος)
Προωθητική αφίσα
Όνομα ΣειράςThe Mandalorian
ΗθοποιοίΠέδρο Πασκάλ
Αριθμός σεζόνΠρώτη
Αριθμός Επεισοδίων8
Χώρα ΗΠΑ
Μετάδοση
Προβολή12 Νοεμβρίου– 27 Δεκεμβρίου 2019
Χρονολογική σειρά σεζόν
Έπεται →
2ος κύκλος

Στον πρώτο κύκλο της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς The Mandalorian πρωταγωνιστεί ο Πέδρο Πασκάλ ως ένας Mandalorian που προσλαμβάνεται για να ανακτήσει "Το Παιδί". Είναι μέρος του franchise Star Wars, τοποθετημένος πέντε χρόνια μετά από την ταινία Η Επιστροφή των Τζεντάι (1983). Ο κύκλος παράχθηκε από τις Lucasfilm, Fairview Entertainment, και Golem Creations, με τον Τζον Φαβρό να είναι ο υπεύθυνός του.

Η ανάπτυξη μιας τηλεοπτικής σειράς Star Wars ζωντανής δράσης ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2017. Ο Φαβρό έγραψε συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2018, με τον Πασκάλ να επιλέγεται έναν μήνα αργότερα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2018 στα Manhattan Beach Studios στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία οπτικών εφέ Light & Magic δημιούργησε την τεχνολογία StageCraft για την σειρά.

Ο κύκλος οχτώ επεισοδίων έκανε πρεμιέρα στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ στις 12 Νοεμβρίου του 2019, και ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου.[1] Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, με επαίνους για τα οπτικά εφέ, τις σκηνές δράσης, τους χαρακτήρες, τις ερμηνείες (κυρίως του Πασκάλ), την χημεία του ομότιτλου χαρακτήρα με το Παιδί, την κινηματογράφηση, και την μουσική. Ο δεύτερος κύκλος, που επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2019, κυκλοφόρησε το 2020.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Mandalorian Will Be Available on Disney+ From Day One [Updated]». Gizmodo (στα Αγγλικά). 11 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2023. 
  2. Chitwood, Adam (12 Ιουλίου 2019). «The Mandalorian Season 2: Jon Favreau Says He's Writing, Pre-Shooting». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]