Συζήτηση χρήστη:Kostas Samartzis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!


Kostas Samartzis, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --Κωστής 09:57, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα και ευχαριστώ για την επιμέλεια στα λήμματα που προσέθεσα. Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά. Κώστας Σαμαρτζής 10:06, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Έκανα μια προσπάθεια να κάνω το άρθρο Εκδόσεις Βιβλιοθήκη του Σεφ λίγο πιο εγκυκλοπαιδικό αλλά εξακολουθούν να λείπουν πληροφορίες (πηγές) για το περιεχόμενο του άρθρου, τις οποίες εγώ δεν μπόρεσα να βρω, αλλά εσείς ενδεχομένως έχετε στη διάθεσή σας. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, έχω γράψει και στη Συζήτηση:Εκδόσεις Βιβλιοθήκη του Σεφ. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλή Χρονιά - Αχρήστης 17:06, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]
ΥΓ. Μπορεί να βγαίνει αυτόματα η υπογραφή σας στις σελίδες συζήτησης αν πληκτρολογείτε ~~~~

Καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλωσήλθατε και από εμένα. Δεσμεύομαι για απάντηση σε αναπάντητα ερωτήματα από την Συζήτηση χρήστη:Nikossinou--Focal Point 18:50, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Μια απάντηση - πρώτα τα εύκολα[επεξεργασία κώδικα]

Ρίξε μια ματιά σε επώνυμους χρήστες ("επώνυμος" δεν είναι όποιος υπογράφει με το επώνυμό του, αλλά όποιος επιλέγει να πει το όνομα που γράφει η ταυτότητά του). Ναι, μπορεί να γράψει κανείς βιογραφικά στοιχεία του, θεωρείται όμως bad taste να βάλει πλήρες βιογραφικό του. Θεωρείται ωραία επιλογή, για όσους το διαλέγουν, να πουν τι τους αρέσει, ίσως και να βάλουν ένα σύνδεσμο προς δικό του χώρο. Δες εδώ. Μια λακωνική επιλογή. Υπάρχουν και πολύ πιο αναλυτικές, αλλά αυτή τη στιγμή δε μου έρχεται κάτι. Ίσως κάποιος άλλος δει το κείμενό μου και σου πει κανένα παράδειγμα. Ίσως θα βρεις μόνος σου. Γράψε ότι θέλεις. Αν κάποιος το θεωρήσει διαφήμιση δε θα διστάσει. Θα στο πει :)--Focal Point 20:43, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Άλλη μια απαντησούλα[επεξεργασία κώδικα]

Είναι βαρετό το ξέρω, αλλά παρακαλώ περίμενε: Διάβασε τις πολιτικές που έχουν υποδείξει διάφοροι χρήστες που σας απευθύνθηκαν (σε εσένα και το συνεργάτη σου). Μετά διάβασε προηγούμενες αποφάσεις διαγραφής ώστε να χωνέψεις αυτά που διάβασες (σιγά-σιγά, σε διάρκεια μερικών ημερών, για να τα καταλάβεις, αν το κάνεις γρήγορα δεν είναι εύκολο κανείς να το απορροφήσει). Μετά βρες στοιχεία που να υποστηρίζουν τη σημαντικότητα του προσώπου για το οποίο θα γράψεις. Μετά έρχεται το στάδιο της δοκιμής και βλέπουμε.

Μπορείς να ψάξεις στην αγγλική βικιπαίδεια ή σε άλλες ξενόγλωσσες για να δεις τι θεωρείται σπουδαίο για τέτοιους επαγγελματίες σε εκείνες τις βικιπαίδειες. Προσοχή: Δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια. Η Βικιπαίδεια των 30.000 άρθρων δεν μπορεί να έχει τα ίδια κριτήρια με τη Wikipedia των 2 εκ. άρθρων.--Focal Point 21:51, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Και κάτι απλό[επεξεργασία κώδικα]

"Και μία χάρη" .... "Μην με παρεξηγείτε αν περιμένω από εσάς κάποια επιμέλεια"
Μα δεν είναι χάρη. Έτσι δουλεύει η Βικιπαίδεια. Για αυτό δε βάζουμε υπογραφή στα άρθρα. Γιατί από τη στιγμή που τα γράψει κανείς στη Βικιπαίδεια δεν είναι δικά "μου/σου/της/του", είναι δικά "μας". Άλλες απαντήσεις αγαπητέ (μέχρις εξαντλήσεως) μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο ελπίζω.--Focal Point 22:03, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Το πρόβλημα μου είναι: ότι δεν έχω ποτέ γράψει βιογραφικό μου, ούτε καν στο πρώτο μου βιβλίο.

Το πιο μεγάλο μου πρόβλημα: Ο «εξαναγκασμός» των συνεργατών μου να μού γράψουν μερικές γραμμές βιογραφικού.

Αυτές οι γραμμές, βρίσκονται στα 4 τελευταία μου βιβλία, γιατί έτσι λέει πρέπει να κάνει ένας συγγραφέας.

Επίσης: Τα βιβλία μου ΔΕΝ είναι βιβλία ευρείας κατανάλωσης και σπάνια τα βρίσκει κανείς στα βιβλιοπωλεία.
(Εκτός τεσσάρων στο κέντρο της Αθήνας).

Εγώ ο ίδιος το επέλεξα αυτό.

Με αυτή την τακτική: Εκτός από το 2ο βιβλίο που έκανε δυο εκδόσεις, συνολικά 5000 αντίτυπα, αντίθετα το λεξικό δεν έχει ξεπεράσει τις 2500 αντίτυπα, όπως και τα υπόλοιπα.
Ο τρόπος που πουλώ τα βιβλία μου δεν είναι αυτός που συνηθίζεται από το σύνολο των εκδοτικών οίκων, γιατί δεν με ενδιαφέρει το κέρδος.
Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζω ΠΟΙΟΣ πήρε το βιβλίο μου. Με λίγα λόγια έχω προσωπικό πελατολόγιο.
Για αυτό το λόγο δεν με αφορά η διαφήμιση, εκτός από δύο συγκεκριμένες φορές, αφού πείσθηκα από τους συνεργάτες μου.

Για το λεγόμενο «τεστάρισμα», ήδη έχω αναφερθεί, είναι μια πάγια τακτική μου σε παρόμοιες περιπτώσεις και μπράβο σας που ενεργήσατε άμεσα και καταλυτικά, (λες και είχα άλλο κείμενο από αυτό που έγινε το κοπυπάστωμα?).

Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι βρίσκομαι ακόμα μαζί σας και σας αντιμετωπίζω ως φίλους??? Παρόλο που διαγράψατε το βιογραφικό μου? (και μια που το λέμε: Με χαρά θα δω διαγραμμένο και το άρθρο των εκδόσεων, δεν έχω πρόβλημα, ίσα - ίσα.)

Όσο για το βιογραφικό? Όταν μου «έρθει» η έμπνευση θα γράψω για έναν λάτρη της μαγειρικής που έκλεισε την Πρώτη του Γενάρη τα 41, και είχε την τύχη (θέλω να πιστεύω) από τα 20 χρόνια του μαζί με έναν μεγάλο δάσκαλο μαγειρικής να έχει διαβάσει αμέτρητες σελίδες, να έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για βιβλία, για ταξίδια, για tasting menu σε «υποτιθέμενα» καλά εστιατόρια του εξωτερικού, κ.λ.π., κ.λ.π.

Προς το παρόν: Σκέφτομαι τι άρθρα να επιλέξω (περί μαγειρικής) για να τα ανεβάσω στην Βικιπαίδεια.

Επίσης: Με την πρώτη ευκαιρία, θα ανεβάσω τα ελλιπή στοιχεία των βιβλίων – πηγών, ορισμένων άρθρων μου.

Αξίζει επίσης να απευθύνω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χρήστες που επιμελήθηκαν με προσοχή τα άρθρα μου.

Η επιλογή των όσων αναφέρω γίνεται κατόπιν δικής μου εκτίμησης και μόνον. Δεν θέλω τα άρθρα να γίνονται κουραστικά ή ασαφή, για αυτό το λόγο τα κάνω πιο εμπεριστατωμένα.

Φωτογραφίες δεν ανεβάζω αλλά όπως είδα μπήκαν από εσάς οι σωστές. Ευχαριστώ.

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!Κώστας Σαμαρτζής 08:52, 7 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ένα ακόμη σχόλιο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου για ένα από τα θέματα που θίξατε στο πρόσφατο σχόλιο σας. Καταρχήν στη συγκεκριμένη συζήτηση με «φωτογραφίσατε», λέγοντας ότι σας ζήτησα με πλάγιο τρόπο να φύγετε. Αντιλήφθηκα βέβαια ότι το σχόλιο σας δεν ήταν καθόλου πικρόχολο, αν σας είχε πειράξει δε θα το θίγατε καν. Οπότε σε αυτή τη βάση θα παραδεχτώ κι εγώ ότι έτσι ήταν. Σας πρότεινα σαν μία λύση την φυγή, στην περίπτωση όμως που δεν αναταποκρινόταν πλήρως στις προσδοκίες σας το εγχείρημα και πάντα προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέρους που θα ήταν περισσότερο σύμφωνο με τις προδιαγραφές σας. Βέβαια ή πρόθεση μου αυτή ήταν πασιφανής στο προηγούμενο σχόλιο μου, άρα δεν προσπσθώ να τα «μπαλώσω», ωστόσο θεώρησα σκόπιμο να επαναλάβω το σχόλιο μου για την αποφυγή έστω και της μικρότερης παραξήγησης.

Σχετικά τώρα με το βιογραφικό σας στη σελίδα χρήστη, πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να το βάλετε τουλάχιστον για αρχή. Με αυτόν τον τρόπο θα «πείσετε» τόσο τους καλοπροαίρετους όσο και τους κακοπροαίρετους, εντάξτε με σε όποια κατηγορία θέλετε, δεν παρεξηγούμαι, ότι δεν αποσκοπείτε σε προσωπική προβολή, αλλά σε πραγματική συνεισφορά. Έτσι η συνεργασία σας με τους υπόλοιπους χρήστες θα είναι περισσότερο αρμονική. Ύστερα από λίγο καιρό, που θα εγκλιματιστείτε λίγο καλύτερα μπορείτε να το ξανασκεφτείτε υπό νέες συνθήκες. Μιλαώ βέβαια εκ του ασφαλούς, καθώς το δικό μου βιογραφικό μόνο υποψήφιους εργοδότες΄μπορεί να ενδιαφέρει, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν κάποτε ο βίος και τα πεπραγμένα μου ήταν τόσο αξιόλογα, ώστε να είχαν θέση σε μία εγκυκλοπαίδεια, δε θα ήθελα να ήμουν αυτός που θα τα καταχωρούσε σε αυτή.

Πιστεύω ότι θα το βρίσκετε ενδιαφέρον να ακούτε μία διαφορετική ή τουλάχιστον μία ποικιλία απόψεων, γι αυτό και τα παραθέτω.

Και κάτι ακόμη, μιας και έχετε αρχίσει να συνεισφέρετε πλέον μη χρησιμοποιείτε πια το εσείς. Είστε πια ενάς από εμάς.Ένας τρίτος παρατηρητής θα νόμιζε ότι είσαστε ένας απέναντί σε μία κλίκα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:01, 7 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Είναι αχρείαστο το βιογραφικό[επεξεργασία κώδικα]

Από εδώ και στο εξής, μιας και ξέρετε με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε και φυσικά έμαθα και εγώ με τι ανθρώπους έχω να κάνω, ύστερα από τις σχετικές επιστολές σας.
Ναι θέλω να αισθάνομαι ότι είμαι μαζί σας, στην παρέα σας.

Ευχαριστώ πολύ. Και όχι φυσικά, δεν με πείραξε η προτροπή σου, ούτε κάτι τέτοιο θα με έκανε πικρόχολο. Είμαι αρκετά μεγάλος αλλά ταυτόχρονα πολύ νέος για να πικροχολιάζω και πικροχολιάζομαι.

Το βιογραφικό μου ήδη το ανέφερα στην παραπάνω επιστολή, και είμαι περήφανος που με εγκρίνετε ως μέλος της κοινότητας σας.

Δεν θα σας απογοητεύσω. Όποτε έχω χρόνο, θα ανεβάζω τα άρθρα που νομίζω ότι είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και χρήσιμα για τη μαγειρική.

Επίσης: Διαγράψτε το λήμμα των εκδόσεων, (μεταξύ μας, δεν μου αρέσει να το βλέπω κουτσουρεμένο).

Και αρκετά έμεινε νομίζω. Όταν μπουν και άλλες εκδόσεις, μόνο ένας εκδοτικός οίκος βλέπω να το έχει πράξει, τότε το ξανασυζητάμε….

Επίσης: Την ανώνυμη, στην ουσία, επαφή με ορισμένους ανθρώπους (καλή ώρα με σένα), δεν έχω μάθει ακόμα να τη διαχειρίζομαι μέσω του διαδικτύου. Ίσως χρειάζομαι ακόμα εξάσκηση…..

Τα ξαναλέμε…Κώστας Σαμαρτζής 18:53, 7 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα κύριε Σαμαρτζή.

Πιστεύω ότι είσαστε ο εκδότης της βιβλιοθήκης του Σέφ. Γενικά δεν ξέρω πολλά από μαγειρική, αλλά όπως λέει και η παροιμία: Το καλό το μυρμηγκάκι πριν πεινάσει μαγειρεύει.

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που είσαστε στην παρέα μας, και ελπίζω να καθίσετε. Εκτός αυτού, που θα βρείτε και χειρότερα; Τέλος πάντων, μην με παρεξηγήσετε.

Θα ήθελα την συμβολή σας μια και είσαστε ο εκδότης. Θα μπορούσατε να βελτιώσετε την παρουσία του άρθρου με λίγες φωτογραφίες κατά τον εξής τρόπο:

  1. αν έχετε ένα έμβλημα του εκδοτικού οίκου
  2. αν έχετε μια φωτογραφία του εξώφυλλου των βιβλίων σας
  3. αν έχετε ιστορικές φωτογραφίες των άμεσα σχετικών προσώπων και τοποθεσιών, π.χ.
    1. του Βασίλη Μάρκου,
    2. του Κώστα Σαμαρτζής (εσας δηλαδή),
    3. του Κωνσταντίνου Μάρκου (πολύ βασικό)
    4. της κουζίνας των ανακτόρων (αν έχετε θα χαρώ πάρα πολύ)
    5. του εκδοτικού οίκου (π.χ. πρόσοψη του κτιρίου)

οι φωτογραφίες επιτρέπεται να είναι ομαδικά πορτραίτα, ασπρόμαυρες ή κάτι παρόμοιο.

Αν έχετε απορίες, πως γίνεται, αν και νομίζω ότι θα τα καταφέρετε, πάντως μπορείτε να με ρωτήσετε. Φιλικά και συνεχίστε όσο μπορείτε περισσότερο. --Μυρμηγκάκι 17:05, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Δεν του είπες όμως ότι πρέπει να μην υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα άλλων (εξήγησε και λίγο).--Focal Point 19:48, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Μια ακόμη απάντηση[επεξεργασία κώδικα]

Έγραψες: "Αν δεν βγαίνεις στην τηλεόραση να μαγειρεύεις δεν πρόκειται να αναφερθείς ποτέ στη βικιπαίδεια."

Διορθώνω: "Αν δεν βγαίνεις στην τηλεόραση να μαγειρεύεις, ή δεν έχουν αναφέρει συστηματικά για σένα περιοδικά (διαχρονικά όχι για π.χ. εγκαίνια), ή δεν έχει αναφερθεί το έργο σου από βιβλία, ναι πράγματι, δεν πρόκειται να αναφερθείς ποτέ στη βικιπαίδεια σήμερα." Γιατί η Βικιπαίδεια ως εγκυκλοπαίδεια σήμερα αναφέρει αυτά που είναι "αρκετά γνωστά" (αν είναι δυνατόν να συνοψίσω σε δυο λέξεις ολόκληρα κείμενα περί ορισμού σημαντικότητας κατά τη Βικιπαίδεια - που δεν είναι βέβαια δυνατόν).--Focal Point 20:09, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


== Και μια τελευταία κουβέντα από τον Κώστα Σαμαρτζή ==

Ευχαριστώ θερμά τους αγαπητούς χρήστες για την συζήτηση και επιπλέον:

1)Μυρμηγκάκι: Για τα καλά λόγια σου και το ενδιαφέρον σου.

2)Focal: Συμφωνώ και επαυξάνω. Ό,τι λες είναι αλήθεια.

3)Τους συντάκτες που διέγραψαν το άρθρο των εκδόσεων όπως τους ζήτησα να πράξουν.

Φαντάζομαι σύντομα: Πολλά αξιόλογα μαγειρικά άρθρα θα ανέβουν στη Βικιπαίδεια από την εθνική μας μαγείρισσα, εφόσον είναι πολύ πιο ειδική από εμένα στα γαστρονομικά θέματα, έχει αναφερθεί το έργο της από πολλά βιβλία, είναι αρκετά γνωστή λόγω τιβί, αναφέρεται συστηματικά στα περιοδικά και τα έντυπα, στις κοσμικές στήλες, έχει πάρει πολλά βραβεία και γενικώς έχει ανεβάσει το επίπεδο της Ελληνικής κουζίνας και την έχει κάνει γνωστή στον κόσμο ολόκληρο.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον χρήστη Μάρκελλο που με προέτρεψε να στρίψω με ελαφρά πηδηματάκια γιατί μάλλον λάθος πόρτα χτύπησα.

Μάρκελε: Είχες δίκιο τελικά!!!!

Καλή Χρονιά και ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και τα καλά σας λόγια.

Δεν πειράζει, ίσως μια άλλη φορά .....

Κώστας Σαμαρτζής 21:23, 11 Ιανουαρίου 2008 (UTC)