Ντολφ Ζίγκλερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ντολφ Ζίγκλερ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Nicholas Theodore Nemeth (Αγγλικά)
Γέννηση27  Ιουλίου 1980[1]
Κλίβελαντ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος95 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κεντ
Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (από 2004)
ηθοποιός ταινιών
Περίοδος ακμής2004
Οικογένεια
ΣύντροφοςAmy Schumer
Νίκη Μπέλλα
ΑδέλφιαRyan Nemeth
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Νίκολας Θιόντορ "Νικ" Νέμεθ (Nicholas Theodore "Nick" Nemeth, 27 Ιουλίου 1980) είναι Αμερικανός παλαιστής και έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE. Εκεί είναι γνωστός ως Ντολφ Ζίγκλερ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα Χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε ως ερασιτέχνης παλαιστής το 2000 και συνέχισε ως το 2003, όταν αποφάσισε να συνεχίσει επαγγελματικά. Το 2004 υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία WWE για να μεταφερθεί στη θυγατρική εταιρεία του Οχάιο ως τα τέλη του 2005.

Spirit Squad[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα τέλη του 2005, πρωτοεμφανίζεται στα επίσημα σόου του WWE, με την τότε ομάδα Spirit Squad που αποτελούταν από εκείνον και άλλους τέσσερις παλαιστές, τους Κένι Ντιξτρά, Τζόνι Τζίτερ, Νικ Μίτσελ και Μάικ Μόντο. Η ομάδα συμμετείχε σε πρώτο της τηλεοπτικό σενάριο, το 2006, όταν ο ιδιοκτήτης Βινς Μακμάν τους διέταζε να επιτεθούν στον Σον Μάικλς σε διάφορες περιπτώσεις. Έπειτα, ο Μάικλς συμμάχησε με τον Τριπλ Έιτς και μαζί νίκησαν και εξευτέλισαν τη Spirit Squad. Εντωμεταξύ, η ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα και το διατήρησε για έντεκα μήνες. Το γκρουπ αυτό διαλύθηκε ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2006.

Μοναχική πορεία (2008-2009)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μόνος του, συνέχισε στις θυγατρικές εταιρείες Ohio Valley Wrestling και Florida Championship Wrestling, όπου έμεινε για αρκετούς μήνες. Το Σεπτέμβριο του 2008, άρχισε να εμφανίζεται με το ψευδώνυμο "Ντολφ Ζίγκλερ" στη κορυφαία τηλεοπτική εκπομπή του WWE, το Raw. Χωρίς να καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο Raw, ο Ζίγκλερ μεταφέρθηκε στο SmackDown τον Απρίλιο. Εκεί νίκησε τον Πρωταθλητή Ηνωμένων Πολιτειών, Εμ Βι Πι και διεκδίκησε ανεπιτυχώς το πρωτάθλημα του. Σύντομα, άρχισε κόντρα με τον γιγαντόσωμο Γκρέιτ Καλί και τον νίκησε, χρησιμοποιώντας δόλιες μεθόδους. Ο Ζίγκλερ απέκτησε σχέση με τη Μαρία, η οποία τον συνόδευε στο ρινγκ και έβλεπε απο κοντά τους αγώνες του. Έπειτα, άρχισε να διεκδικεί το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα ενάντια στον πρωταθλητή Ρέι Μυστέριο, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Ζίγκλερ χώρισε με τη Μαρία, όταν εκείνη του κόστισε έναν αγώνα.

Τίτλος Βαρέων Βαρών και άλλα πρωταθλήματα (2010-2012)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010, νίκησε σε έναν τριπλό αγώνα και προκρίθηκε στον αγώνα Money in the Bank, που πραγματοποιήθηκε στη μεγαλύτερη διοργάνωση της εταιρίας, τη WrestleMania. Εκεί ο Ζίγκλερ δεν κατάφερε να νικήσει. Τον Ιούνιο ξεκίνησε ένα φλερτ με την Βίκι Γκερέρο, η οποία από τότε έγινε και μάνατζέρ του. Τον Αύγουστο, κέρδισε τον Κόφι Κίνγκστον και έγινε ο νέος Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Μετά απο πέντε μήνες, ο Κίνγκστον του πήρε το πρωτάθλημα.

Τον Ιανουάριο του 2011, ο Ζίγκλερ έγινε ο πρώτος διεκδικητής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, αφού νίκησε σε αγώνα τεσσάρων παλαιστών. Στο Royal Rumble, ο Ζίγκλερ έχασε απο τον πρωταθλητή Ετζ. Η Βίκι Γκερέρο απέκτησε διοικητικό πόστο στο SmackDown και απαγόρευσε μια κίνηση του Ετζ, λέγοντας πως αν ο Ετζ χρησιμοποιήσει τη κίνηση, τότε ο Ζίγκλερ θα γινόταν ο νέος πρωταθλητής. Τον Φεβρουάριο, ο Ετζ εκτέλεσε την απαγορευμένη κίνηση, με αποτέλεσμα η Γκερέρο να του αποσπάσει το πρωτάθλημα και να το απονείμει στον Ζίγκλερ. Στο κύριο αγώνα της βραδιάς, ο Ντολφ Ζίγκλερ έχασε το πρωτάθλημα του από τον Ετζ.

Το επόμενο πρωτάθλημα που κατέκτησε, ήταν το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο κέρδισε τον Ιούνιο ενάντια στον Κόφι Κίνγκστον. Έπειτα, ο Ζίγκλερ άρχισε μια κόντρα με τον Ζακ Ράιντερ, ο οποίος του πήρε τον τίτλο τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, άρχισε να συνεργάζεται με τον Τζακ Σουάγκερ μέχρι τον Μάιο του 2012, όπου και ήρθαν σε ρήξη.

Money in the Bank και αντιπαλότητες (2012-2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούλιο του 2012 στο Money in the Bank, ο Ζίγκλερ νίκησε άλλους επτά παλαιστές και κατέκτησε τη βαλίτσα Money in the Bank. Η βαλίτσα περιέχει συμβόλαιο μελλοντικού αγώνα για το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποια στιγμή θέλει ο κάτοχος του μέσα σε ένα χρόνο. Σύντομα, ξεκίνησε κόντρα με τον βετεράνο Κρις Τζέρικο, με τον Ζίγκλερ να του επιτίθεται τις επόμενες εβδομάδες. Η αντιπαλότητα τους κατέληξε σε αγώνα στο SummerSlam τον Αύγουστο, όπου ο Τζέρικο νίκησε. Την επόμενη μέρα, ο Ζίγκλερ έθεσε σε διεκδίκηση τη βαλίτσα Money in the Bank και ο Τζέρικο την καριέρα του. Ο Ζίγκλερ κατάφερε με τίμιο τρόπο να νικήσει και να διατηρήσει τη βαλίτσα του, ενώ ο Τζέρικο αποχώρησε απο το WWE.

Στα τέλη του Αυγούστου, άρχισε μια κόντρα με τον Ράντυ Όρτον. Στον πρώτο αγώνα τους, νίκησε ο Όρτον, ενώ στον δεύτερο νίκησε ο Ζίγκλερ με δόλιο τρόπο. Στο Night of Champions, η κόντρα τους έφτασε στο τέλος της όταν ο Ζίγκλερ ηττήθηκε απο τον Όρτον. Στο Survivor Series, σε έναν ομαδικό αγώνα εξάλειψης, ο Ζίγκλερ ηγήθηκε μια ομάδας πέντε παλαιστών και κατάφερε να νικήσει την αντίπαλη ομάδα, μένοντας ο μόνος επιζών. Σύντομα, ο Ζίγκλερ άρχισε κόντρα με τον μεγάλο αστέρα του σόου, τον Τζον Σίνα. Στο TLC, σε αγώνα με σκάλες όπου ο νικητής θα έπαιρνε τη βαλίτσα Money in the Bank, ο Ζίγκλερ νίκησε τον Σίνα χάρη σε εξωτερική παρέμβαση. Έπειτα σύναψε σχέση με την Έι Τζέι Λι και συμμάχησε με τον σωματοφύλακα της, Μπιγκ Ι Λάνγκστον.

Το 2013, ο Ζίγκλερ άρχισε κόντρα με τους ομαδικούς πρωταθλητές Κέιν και Ντάνιελ Μπράιαν. Μαζί με τον Μπιγκ Ι Λάνγκστον τους αντιμετώπισαν ανεπιτυχώς στη WrestleMania 29 με έπαθλο το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE.

Τίτλος Βαρέων Βαρών και κόντρες (2013-2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχοντας ακόμη την βαλίτσα Money in The Bank, ο Ζίγκλερ "εξαργύρωσε" το συμβόλαιο στο Raw μετά τη WrestleMania. Αφού νίκησε τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, o Ζίγκλερ έγινε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών για δεύτερη φορά στη καριέρα του. Μετά απο αυτό, άρχισε μία τριπλή κόντρα μεταξύ του Ζίγκλερ, του Ντελ Ρίο και του Τζακ Σουάγκερ. Ενώ προγραμματίστηκε τριπλός αγώνες με σκάλες στο Extreme Rules, ο Ζίγκλερ έπαθε εγκεφαλική διάσειση και ο αγώνας ακυρώθηκε. Ο Ζίγκλερ επέστρεψε μετά απο ένα μήνα και αντιμετώπισε τον Ντελ Ρίο για τον τίτλο στο Payback. Εκεί έχασε, αφού ο Ντελ Ρίο του έδωσε αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι. Με την προσπάθεια του να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα, ο Ζίγκλερ έγινε συμπαθής στο κοινό. Η κόντρα του με τον Ντελ Ρίο συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα στο Raw, όταν ο Ζίγκλερ του επιτέθηκε. Στο Money in the Bank αντιμετώπισε ως face πλέον τον Ντελ Ρίο, αλλά έχασε λόγω παρέμβασης της Έι Τζέι Λι. Την επόμενη μέρα στο Raw χώρισε με την Έι Τζέι.

Στο SummerSlam συμμάχησε με την Κέιτλυν, νικώντας την Έι Τζέι και τον Μπιγκ Ι Λάνγκστον. Μετά ξεκίνησε κόντρα με την ομάδα Σιλντ και έχασε σε αγώνα τριών εναντίον ενός. Τον Σεπτέμβριο στο Night of Champions έχασε από τον Ντιν Αμπρόουζ σε αγώνα για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Νοέμβριο σε επεισόδιο του Raw, ο Ζίγκλερ διεκδίκησε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα και κόντρες (2014-)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούλιο του 2014, στο Battleground, διεκδίκησε πάλι το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα σε έναν αγώνα Battle Royal 20 παλαιστών όμως εξαλείφθηκε τελευταία στιγμή από τον Μιζ. Έναν μήνα αργότερα στο SummerSlam κατάφερε να νικήσει τον Μιζ και έγινε ο νέος Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Τον Σεπτέμβριο έχασε τον τίτλο απο τον Μιζ, όμως τον επανέκτησε την επόμενη μέρα. Έπειτα, ο Ζίγκλερ διατήρησε τον τίτλο κόντρα στον Σεζάρο τον Οκτώβριο. Μετά απο ένα μήνα έχασε τον τίτλο απο τον Λουκ Χάρπερ με τον οποίο και άρχισε κόντρα. Τον Δεκέμβριο στο TLC, σε έναν αγώνα με σκάλες ο Ζίγκλερ κατάφερε για τέταρτη φορά να γίνει Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Ύστερα έχασε τον τίτλο του από τον Bad News Barret , στην Wrestlemania 31 απέτυχε στο να κατακτήσει το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα σε έναν αγώνα με σκάλες ανάμεσα στους Ντάνιελ Μπράιαν, Ντιν Αμπρόουζ, Στάρνταστ, Αρ τρουθ, Γουέιντ Μπάρετ και Λουκ Χάρπερ. Στο Elimination Chamber του 2015 αγωνίστηκε στο Elimination Chamber match για το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να το κατακτήσει καθώς νικητής βγήκε ο Ράιμπακ, μετά αγωνίστηκε στο Money in the bank ladder match ανάμεσα στους Κέιν, Σέιμους, Νέβιλ, Κόφι Κίνγκστον, Ρόμαν Ρέινς και Ράντι Όρτον με νικητή τον Σέιμους. Μετά άνοιξε μία κόντρα με τον Ρούσεβ που τον νίκησε στο μεγαλύτερο PPV του καλοκαιριού Summerslam και στο Night Of Champions. Σε ένα επεισόδιο του Raw αγωνίστηκε ξανά για τον Διηπειρωτικό τίτλο με νικητή τον Κέβιν Όουενς, τότε άνοιξε μία κόντρα μαζί του και στο FastLane του 2016 αγωνίστηκαν αντίπαλοι για τον Διηπειρωτικό τίτλο με τον Ziggler να μην καταφέρει να το ξανά κερδίσει. Αγωνίστηκε για δεύτερη φορά σε ladder match της Wrestlemania για τον Διηπειρωτικό τίτλο όπου νικητής προς έκπληξη των θεατών ήταν ο Ζακ Ράιντερ. Στο raw μετά την Wrestlemania 32 αγωνίστηκε εναντίον του νικητή του Andre the Giant memorial battle royal Μπάρον Κόρμπιν, ο αγώνας του έληξε ισοπαλία με count out και ο αντίπαλος του, του εκτέλεσε την τελειωτική του The End Of Days εκτός ring και ξεκίνησε μία αντιπαλότητα μεταξύ τους και αγωνίστηκαν αντίπαλοι στο Payback, στο Extreme Rules και στο Money In The Bank με τον Ziggler να έχει καταφέρει να νικήσει στον έναν από τους τρεις αγώνες τους

  • Blonde Ambition (Leaping reverse STO) – FCW
  • Sleeper hold – 2010–2012 το χρησιμοποιεί σαν απλή κίνηση
  • Superkick – 2012 το χρησιμοποιεί σαν απλή κίνηση
  • Zig Zag (Jumping reverse bulldog)

Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Dropkick, μερικές φορές από το τρίτο σχοινί
  • Famouser (Leg drop bulldog)
  • Jumping elbow drop, μερικές φορές με πολλά elbow drops
  • Jumping DDT
  • Scoop powerslam
  • Shoulder jawbreaker
  • Sitout facebuster, μερικές φορές από το τρίτο σχοινί
  • Stinger splash, μερικές φορές ακολουθείται από γροθιές στον αντίπαλο που είναι σε γωνία

Σημαντικότερες διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ζίγκλερ το 2008

Πρωταθλήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πιο βελτιωμένος παλαιστής (2011) - Wrestling Observer Newsletter
  • Πιο αδικημένος παλαιστής (2011) - Wrestling Observer Newsletter
  • 17ος ανάμεσα σε 500 παλαιστές (2011) - Pro Wrestling Illustrated
  • 16ος ανάμεσα σε 500 παλαιστές (2012) - Pro Wrestling Illustrated

Παρατσούκλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]