Ρομπ Βαν Νταμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρομπ Βαν Νταμ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18  Δεκεμβρίου 1970
Μπατλ Κρικ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πολωνία
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΠολωνικά
Αγγλικά
ΣπουδέςPennfield Senior High School[1]
Maartenscollege, Groningen
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[2]
ηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
κικμπόξερ[3]
ΕργοδότηςImpact Wrestling
Περίοδος ακμής1990 - 2023
Οικογένεια
ΣύζυγοςKatie Forbes (από 2021)
Ιστότοπος
www.robvandam.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ρόμπερτ Αλεξάντερ Ζατκόφσκι (Robert Alex "Rob" Szatkowski, 18 Δεκεμβρίου 1970), γνωστός ως Ρομπ Βαν Νταμ, είναι Αμερικανός παλαιστής και περιστασιακά, ηθοποιός. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία WWE.

Ο Βαν Νταμ έχει κερδίσει συνολικά 23 πρωταθλήματα ανάμεσα στα ECW, WWE, TNA και διάφορες άλλες επιχειρήσεις πάλης. Είναι ο μόνος παλαιστής που κατάφερε να έχει στη κατοχή του το Πρωτάθλημα WWE και το Πρωτάθλημα ECW την ίδια στιγμή. Επίσης, είναι ο μόνος που έχει κερδίσει τους Παγκόσμιους Τίτλους WWE, ECW και TNA.

Προσωπικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρομπ μεγάλωσε στο Battle Creek, Michigan και αποφοίτησε απο το Pennfield High School. Το 1987, έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στο WWE (τότε World Wrestling Federation), όταν πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό που οργάνωσε ο "Μίλιον Ντόλαρ Μαν" Τεντ Ντιμπιάσι.

Καριέρα στη πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πορεία στο ECW (1996-2001)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1996-1997[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 1996, ο Βαν Νταμ υπέγραψε συμβόλαιο με το Extreme Championship Wrestling. Του δόθηκε ο ρόλος του "καλού", λόγω του χαρακτήρα του και των ακροβατικών κινήσεων του μέσα στο ρινγκ. Σύντομα, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον Σαμπού, η οποία διήρκεσε για καιρό και οι δυο τους έδωσαν αρκετούς αγώνες. Εντωμεταξύ, ο Βαν Νταμ έγινε "κακός" και απέκτησε έναν νέο μάνατζερ, τον Μπιλ Αλφόνσο. Σε μια άλλη κόντρα που είχε, ο Βαν Νταμ ζήτησε τη βοήθεια του Σαμπού για να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του. Αφού συνεργάστηκαν με επιτυχία, οι δυο τους συνέχισαν να παλεύουν ως ομάδα και έφθασαν να διεκδικούν το ομαδικό πρωτάθλημα του ECW.

Το 1997, ο Βαν Νταμ είχε μια φιλονικία με τον ιδιοκτήτη του ECW, τον Πολ Χέιμαν και ο παλαιστής ισχυρίστηκε πως ήταν πολύ καλός για να βρίσκεται σε αυτό το σόου. Στο σενάριο υπήρξε μια εισβολή του ECW στο WWE Raw και όταν ο σχολιαστής του Raw, ο Τζέρι Λόουλερ, εμφανίστηκε στο ECW είχε τον Ρομπ Βαν Νταμ μαζί του. Αυτή η "προδοσία" οδήγησε στη κόντρα του Βαν Νταμ με τον Τόμι Ντρίμερ τον Ιούνιο. Οι δυο τους πάλευαν μεταξύ σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες μέχρι το τέλος του έτους, με τον Βαν Νταμ να κερδίζει στους περισσότερους.

1998-2001[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δημοτικότητα του Βαν Νταμ ανέβηκε, καθώς τον Απρίλιο του 1998 κατέκτησε το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα ECW. Σύντομα, έγινε ομάδα με τον Σαμπού και οι δυο τους κέρδισαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα ECW τον Ιούνιο. Μετά απο τρεις μήνες έχασαν το πρωτάθλημα απο την ομάδα των Ντάντλεϊ Μπόιζ. Ο Βαν Νταμ συνέχισε να υπερασπίζεται το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα που είχε στη κατοχή του και με τον Σαμπού ανέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο. Με την είσοδο του 1999, ο Βαν Νταμ διατήρησε το Τηλεοπτικό Τίτλο κόντρα σε διάφορους παλαιστές, όπως Λανς Στορμ, Μπολς Μαχόνεϊ και Σπάικ Ντάντλεϊ. Τον Απρίλιο ο Σαμπού τέθηκε σε διαθεσιμότητα και έτσι η ομάδα απώλεσε το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Τους επόμενους μήνες του 1999, ο Βαν Νταμ διατήρησε το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα. Το 2000, άρχισε μια κόντρα με τον Ράινο, διατηρώντας τον τίτλο του, όπως κατάφερε να κάνει και ενάντια στον Σαμπού. Λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να αφήσει το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα, το οποίο είχε στη κατοχή του για 700 ημέρες.

Όταν επέστρεψε, είχε κόντρες με τους Ράινο και Τζέρι Λιν, ενώ διεκδίκησε ανεπιτυχώς το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα. Επειδή η εταιρεία του όφειλε μεγάλα ποσά, ο Βαν Νταμ δεν εμφανιζόταν για αρκετό καιρό στις διοργανώσεις της. Λίγο πριν το ECW χρεοκοπήσει, ο Βαν Νταμ εμφανίστηκε για μια τελευταία φορά, νικώντας τον Τζέρι Λιν.

Πορεία στο WWE (2001-2007)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2001-2003[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά απο το κλείσιμο του ECW, ο Ρομπ Βαν Νταμ υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE. Τον Ιούλιο του 2001, ο Βαν Νταμ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της εταιρίας, με το ρόλο του κακού. Μαζί με τον Τόμι Ντρίμερ, έκαναν επιθέσεις σε άλλους παλαιστές. Παρόλο που είχε το ρόλο του αντιπαθή, ο Βαν Νταμ ήταν αγαπητός στο κοινό λόγω της πορείας του στο ECW και σύντομα κέρδισε το Σκληροπυρηνικό τίτλο από τον Τζεφ Χάρντι. Στη συνέχεια συμμετείχε στη "Συμμαχία", που ήταν μια ένωση του WCW με το ECW, η οποία είχε εισβάλλει (σεναριακά) στο WWE. Ο Βαν Νταμ ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Συμμαχίας και όσο ήταν εκεί, διεκδίκησε το Πρωτάθλημα WWE και κατέκτησε για δεύτερη φορά το Σκληροπυρηνικό τίτλο.

Ο Βαν Νταμ ως Διηπειρωτικός Πρωταθλητής

Ο Βαν Νταμ απέκτησε το ρόλο του καλού και κέρδισε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα απο τον Γουίλιαμ Ρίγκαλ στη WrestleMania 18. Στη συνέχεια, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον Έντι Γκερέρο, ο οποίος του πήρε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα στο Backlash του 2002. Μετά απο αρκετές εβδομάδες επανέκτησε το πρωτάθλημα. Αργότερα, ο Βαν Νταμ άρχισε κόντρα με τον μεγαλόσωμο Μπροκ Λέσναρ και τον Ιούλιο κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συγχωνεύοντας το με το Διηπειρωτικό. Σύντομα, έχασε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα, όμως το ξανακέρδισε. Ο Βαν Νταμ επιπλέον κέρδισε το Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα και το συγχώνευσε με το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Έπειτα, ο Βαν Νταμ άρχισε μια κόντρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Τριπλ Έιτς. Ο Βαν Νταμ αντιμετώπισε τον Κρις Τζέρικο, σε έναν αγώνα που έχασε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα, μετά απο ανάμειξη του Τριπλ Έιτς. Τον Οκτώβριο, διεκδίκησε το παγκόσμιο τίτλο του Τριπλ Έιτς, όμως ο Ρικ Φλερ του στέρησε τη νίκη. Ένα μήνα μετά, ο Βαν Νταμ νίκησε τον Φλερ. Στη συνέχεια, ο Βαν Νταμ διεκδίκησε το παγκόσμιο τίτλο, ενάντια στον πρωταθλητή Σον Μάικλς. Ο Τριπλ Έιτς τον εμπόδισε να φτάσει στη νίκη και τον Δεκέμβριο νίκησε τον Βαν Νταμ, τελειώνοντας τη κόντρα τους.

Στις αρχές του 2003, ο Βαν Νταμ συμμάχησε με τον μασκοφόρο Κέιν. Στο Royal Rumble, ο Κέιν ξεγέλασε και απέκλεισε τον Βαν Νταμ απο τον αγώνα. Τον Μάρτιο οι δυο τους έγιναν ομαδικοί πρωταθλητές και αφού υπερασπίστηκαν τους τίτλους σε διαφορετικές περιπτώσεις, τους έχασαν τον Ιούλιο. Στη συνέχεια, ο Κέιν έχασε απο τον Τριπλ Έιτς και αναγκάστηκε να βγάλει τη μάσκα του. Όταν φανέρωσε το πρόσωπο του, έχασε τη ψυχραιμία του και εξουδετέρωσε τον Βαν Νταμ, ο οποίος είχε μπει στο ρινγκ για τον ηρεμήσει. Έπειτα, οι δύο παλαιστές άρχισαν μια κόντρα. Τον Αύγουστο, ο Βαν Νταμ διεκδίκησε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα του Κρίστιαν, όμως ο Κέιν εισέβαλε στο ρινγκ και τον χτύπησε με μια μεταλλική καρέκλα. Οι δύο τους, ήρθαν αντιμέτωποι σε έναν αγώνα με ακραίους κανόνες και σε έναν αγώνα σε κλουβί, με τον Κέιν να νικά και στα δυο.

Στη συνέχεια, ο Βαν Νταμ άρχισε κόντρα με τον Κρις Τζέρικο και τον Διηπειρωτικό Πρωταθλητή, Κρίστιαν. Ο Κρίστιαν τους νίκησε σε έναν τριπλό αγώνα, όμως τον Σεπτέμβριο ο Βαν Νταμ του πήρε το πρωτάθλημα. Καθώς περνούσε το έτος, ο Βαν Νταμ είχε κόντρα με τον Κρις Τζέρικο και κατέκτησε για πέμπτη φορά το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Σύντομα, ο έχασε το τίτλο, απο τον -τότε- ανερχόμενο Ράντυ Όρτον, ο οποίος βοηθήθηκε απο τον Ρικ Φλερ.

2004-2007[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Φεβρουάριο του 2004, μαζί με τον Μπούκερ Τι έγιναν οι παγκόσμιοι ομαδικοί πρωταθλητές, αφού νίκησαν τους Ρικ Φλερ και Μπατίστα. Τον Μάρτιο στη WrestleMania 20, διατήρησαν τα πρωταθλήματα κόντρα σε άλλες τρεις ομάδες, ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα τα πρωταθλήματα επέστρεψαν στους προκατόχους τους. Αφού απέτυχε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, ο Βαν Νταμ έγινε ομάδα με τον Ρέι Μιστέριο και μαζί έγιναν οι Ομαδικοί Πρωταθλητές WWE. Τον Ιανουάριο του 2005, ο Βαν Νταμ τραυματίστηκε στο γόνατο και έχασαν τα πρωταθλήματα.

Οι βετεράνοι του ECW

Τον Ιούνιο το WWE διοργάνωσε ένα σόου επανένωσης του ECW, με τον Βαν Νταμ να εμφανίζεται και να μιλά στο κοινό. Τον Ιανουάριο του 2006 επέστρεψε στα ρινγκ, παλεύοντας στο Royal Rumble. Στη WrestleMania 22, ο Βαν Νταμ νίκησε στον αγώνα Money in the Bank και κέρδισε το ομώνυμο συμβόλαιο. Επίσης για τρεις μήνες κατείχε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Τον Ιούνιο χρησιμοποίησε το συμβόλαιο που είχε και πήρε αγώνα τίτλου με τον Τζον Σίνα. Ο Βαν Νταμ τον νίκησε και έγινε ο νέος Πρωταθλητής WWE. Αργότερα μεταφέρθηκε στο νέο εβδομαδιαίο σόου του WWE, το ECW. Εκεί ο Πολ Χέιμαν του απένειμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW και ο Βαν Νταμ κατείχε και τα δύο πρωταθλήματα την ίδια στιγμή. Ο Βαν Νταμ διατήρησε το Πρωτάθλημα WWE κόντρα στον Ετζ, όμως τον Ιούλιο το έχασε απο αυτόν. Μετά, έχασε και το Πρωτάθλημα του ECW, απο τον ογκώδη Μπιγκ Σόου. Εντωμεταξύ, ο Βαν Νταμ βρέθηκε να έχει στη κατοχή του ναρκωτικές ουσίες και το WWE τον απέκλεισε για τριάντα μέρες απο τα τηλεοπτικά του προγράμματα. Όταν επέστρεψε, προσπάθησε να κερδίσει το Πρωτάθλημα ECW, όμως δεν τα κατάφερε.

Στις αρχές του 2007, ο Βαν Νταμ συμμάχησε με άλλους τρεις βετεράνους που βρίσκονταν και στο αυθεντικό ECW. Όλοι άρχισαν μια κόντρα με ανερχόμενους παλαιστές του σόου. Στη WrestleMania 23, οι βετεράνοι νίκησαν τους ανερχόμενους παλαιστές. Μετά, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Βινς Μακμάν κέρδισε τον τίτλο του ECW, προκαλώντας την αντίδραση των βετεράνων, οι οποίοι μίλησαν για θάνατο του ECW. Το Φθινόπωρο, ο Ρομπ Βαν Νταμ τραυματίστηκε (σεναριακά) απο τον Ράντυ Όρτον και αποχώρησε απο το WWE. Πριν απο αυτό, διαγνώστηκε καρκίνος στη γυναίκα του και γι'αυτό εκείνος θέλησε να αποχωρήσει. Το 2009, επέστρεψε για μια νύχτα, συμμετέχοντας στο Royal Rumble.

Πορεία στο TNA Wrestling (2010-2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και EV 2.0[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βαν Νταμ ως παγκόσμιος πρωταθλητής

Στις 8 Μαρτίου του 2010 πρωτοεμφανίστηκε στο TNA Wrestling νικώντας τον βετεράνο Στινγκ. Στις 19 Απριλίου, νίκησε τον Τζεφ Χάρντι για να γίνει πρώτος διεκδικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος TNA και στο κύριο γεγονός της βραδιάς νίκησε τον Έι Τζέι Στάιλς, για να γίνει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής TNA. Ο Βαν Νταμ υπερασπίστηκε τον τίτλο του εναντίον του Ντέσμοντ Γουλφ και εναντίον του Έι Τζέι Στάιλς στο Sacrifice. Στο Slammiversary, ο Βαν Νταμ νίκησε τον Στινγκ και στο Victory Road εξουδετέρωσε τους Αμπύς, Μίστερ Άντερσον και Τζεφ Χάρντι.

Ο Βαν Νταμ συμμετείχε σε ένα σενάριο που αφορούσε την επιστροφή των βετεράνων του παλαιού ECW, με τους Τόμι Ντρίμερ, Ρέιβεν, Ράινο, Σαμπού, Μικ Φόλεϊ, Πατ Κένεϊ, Ντίβον, Αλ Σνόου και Στίβι Ρίκαρντς, να εγκαθίστανται στο σόου. Όλοι αυτοί έγιναν γνωστοί ως "EV 2.0". Η ιδιοκτήτρια του TNA, Ντίξι Κάρτερ, αποφάσισε πως το συνδρομητικό σόου Hardcore Justice θα περιέχει μόνο αγώνες των παλαιών παλαιστών του ECW, ώστε να αποδοθεί τιμή στη θρυλική εταιρεία του κατς. Η ομάδα EV 2.0 ήρθε σε ρήξη με την ομάδα "Ιμόρταλ", με την τελευταία να επικρατεί αρχικά. Τον Αύγουστο, ένα μέλος της Ιμόρταλ, ο Αμπύς, τραυμάτισε τον Βαν Νταμ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραδώσει τον τίτλο του. Στη συνέχεια, η EV 2.0 νίκησε την αντίπαλη ομάδα στη κορυφαία διοργάνωση του TNA, το Bound for Glory. Την ίδια βραδιά, ο Βαν Νταμ επέστρεψε αγωνιστικά, νικώντας τον Αμπύς σε έναν αγώνα με ακραίους κανόνες.

Αργότερα, ο Έρικ Μπίσοφ ισχυρίστηκε πως υπήρχε ένας προδότης μέσα στην EV 2.0 και ο Βαν Νταμ άρχισε να τον αναζητά. Οι Βαν Νταμ και Σαμπού έχασαν σε έναν αγώνα απο τους Beer Money, χάρη σε μη εσκεμμένη επίθεση του Σαμπού στον Βαν Νταμ. Ο Βαν Νταμ χτύπησε τον Σαμπού, λόγω της ήττας και τον Ρέιβεν επειδή πίστευε πως είναι ο προδότης της ομάδας. Σύντομα, ο Βαν Νταμ εκδιώχθηκε απο την ομάδα. Στο Turning Point, ο Βαν Νταμ νίκησε το μέλος της EV 2.0, Τόμι Ντρίμερ, αφού ο τελευταίος τον είχε προκαλέσει σε αγώνα. Στη συνέχεια, αποδείχθηκε πως ο προδότης ήταν ο Ράινο, αφού ο τελευταίος επιτέθηκε στον Βαν Νταμ. Τον Δεκέμβριο στο Final Resolution, ο Βαν Νταμ νίκησε τον Ράινο, σε αγώνα Αγώνα αίματος. Η EV 2.0 ήρθε στο τέλος της και στις αρχές του 2011, ο Βαν Νταμ έχασε απο τον Ματ Χάρντι στο Genesis. Τον Φεβρουάριο στο Against All Odds, νίκησε τον Χάρντι. Παράλληλα, ο Βαν Νταμ συνέχισε να μην έχει φιλικές σχέσεις με την ομάδα Ιμόρταλ και πάλευε με διάφορα μέλη της.

Κόντρες και Τίτλος Κατηγορίας Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Ιουλίου του 2011 στο Destination X, ο Βαν Νταμ νίκησε τον άσπονδο εχθρό του, τον Τζέρι Λιν. Τον Αύγουστο στο Hardcore Justice, ο Βαν Νταμ έχασε απο τον Κρίμσον χάρη στην παρέμβαση του Τζέρι Λιν. Εκτός απο αυτό, επενέβη και σε άλλους αγώνες. Στο Bound for Glory, ο Βαν Νταμ κατάφερε να νικήσει τον Τζέρι Λιν σε έναν αγώνα με ακραίους κανόνες. Στις 10 Νοεμβρίου σε επεισόδιο του Impact Wrestling, ο Βαν Νταμ δεν άφησε τον Κρίστοφερ Ντάνιελς να χρησιμοποιήσει μια παράνομη κίνηση στον Έι Τζέι Στάιλς. Μετά απο τρεις μέρες στο Turning Point, ο Βαν Νταμ νίκησε τον Κρίστοφερ Ντάνιελς σε αγώνα χωρίς κανόνες. Στη 1η Δεκεμβρίου, ο Βαν Νταμ διεκδίκησε το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα απο τον Ρόμπι Ι., όμως ο Ντάνιελς του κόστισε τον αγώνα. Στο Final Resolution, νίκησε ξανά τον Κρίστοφερ Ντάνιελς.

Τον Ιανουάριο του 2012 στο Genesis, ο Βαν Νταμ έχασε απο τον Γκάνερ και αποχώρησε με φορείο απο την αρένα. Τον Απρίλιο επέστρεψε και συμμετείχε με επιτυχία στην ομάδα του Γκάρετ Μπίσοφ στο Lockdown. Στο επόμενο επεισόδιο του Impact Wrestling, ο Βαν Νταμ νίκησε τον Μίστερ Άντερσον και τον Τζεφ Χάρντι σε έναν τριπλό αγώνα, για να γίνει ο πρώτος διεκδικητής του Πρωταθλήματος TNA. Τον Μάιο στο Sacrifice, ο Βαν Νταμ διεκδίκησε το Πρωτάθλημα TNA, κόντρα στον πρωταθλητή Μπόμπι Ρουντ, χωρίς επιτυχία. Τον επόμενο μήνα στο Slammiversary, ο Βαν Νταμ έχασε απο τον Μίστερ Άντερσον, σε έναν αγώνα που συμμετείχε και ο Τζεφ Χάρντι. Σύντομα, ο Βαν Νταμ συμμετείχε στο ετήσιο τουρνουά για την ανάδειξη του πρώτου διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου, στο Bound for Glory. Ο Βαν Νταμ, κατάφερε να σημειώσει αρκετές νίκες, ώστε να βρίσκεται σε υψηλή θέση. Στην ημιτελική φάση, αποκλείστηκε απο το τουρνουά. Στη συνέχεια, ο Βαν Νταμ ανακοίνωσε πως του δόθηκε η ευκαιρία να διαλέξει τον αντίπαλο του για το Bound for Glory. Η επιλογή του ήταν να παλέψει με τον Πρωταθλητή Κατηγορίας Χ, Ζίμα Άιον. Στο Bound for Glory, ο Βαν Νταμ νίκησε τον αντίπαλο του και έγινε ο νέος Πρωταθλητής Κατηγορίας Χ. Ο Βαν Νταμ κράτησε τον τίτλο για τέσσερις μήνες, χάνοντας το τον Φεβρουάριο του 2013. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας του στο TNA Wrestling, αφού το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε.

Επιστροφή στο WWE (2013-2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρομπ Βαν Νταμ συμφώνησε με το WWE και υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο τον δεσμεύει για ορισμένες εμφανίσεις. Στις 16 Ιουνίου του 2013, το WWE ανακοίνωσε την επιστροφή του. Στο Money in the Bank σε ομώνυμο αγώνα ο Βαν Νταμ επέστρεψε στο WWE, μέσα σε επευφημίες του κοινού, αποτυγχάνοντας ωστόσο να κερδίσει. Τον Αύγουστο στο SummerSlam, διεκδίκησε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών κόντρα στον πρωταθλητή Ντιν Αμπρόουζ, όμως νίκησε αντικανονικά και δεν πήρε το πρωτάθλημα. Στο Night of Champions Βαν Νταμ πήρε άλλη μια παρόμοια νίκη απέναντι στον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο και δεν κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Τον Οκτώβριο στο WWE Battleground σε επαναληπτικό αγώνα, ο Ντελ Ρίο τον νίκησε. Μετά απο μια αποχή μηνών, ο Βαν Νταμ επέστρεψε τον Απρίλιο του 2014 στο Raw. Στη συνέχεια προσπάθησε να γίνει Διηπειρωτικός Πρωταθλητής χωρίς επιτυχία.

Στην πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βαν Νταμ εκτελεί το Rolling Thunder.

Τελειωτική κίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Five-Star Frog Splash
  • Rolling Thunder

Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Monkey flip
  • Roundhouse kick
  • Step-over spinning wheel kick
  • Split-legged moonsault
  • Standing moonsault
  • Flying thrust kick
  • Guillotine leg drop
  • Van Daminator
  • Van Terminator

Ψευδώνυμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "RVD"
  • "Mr. Monday/Tuesday/Thursday/Friday Night"
  • "Mr. Money in the Bank"
  • "The Whole Dam Show"
  • "The Whole F'n Show"
  • "Mr. Pay-Per-View" (Στο ECW)

Τίτλοι και Κατορθώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Extreme Championship Wrestling[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ομαδικό Πρωτάθλημα ECW - με τον Σαμπού (2 φορές)
  • Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα ECW (1 φορά)

Στο World Wrestling Entertainment[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Total Nostop Action Wrestling[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. 866.
  3. Ανακτήθηκε στις 24  Ιουνίου 2019.