Ντακότα Κάι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντακότα Κάι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Μαΐου 1988[1]
Όκλαντ
Χώρα πολιτογράφησηςΝέα Ζηλανδία
Δημοκρατία της Ιρλανδίας
Ύψος1,68 m Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (2007–2022)[2]
γραφίστρια[3]
Περίοδος ακμήςΔεκέμβριος 2007 - 2022
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σερί Τζορτζίνα Κρόουλι (Cheree Georgina Crowley) γνωστή ως Ντακότα Κάι (γεννημένη στις 6 Μαΐου 1988) είναι επαγγελματίας παλαιστής της Νέας Ζηλανδίας, της Σαμοανής και Ιρλανδικής καταγωγής. Ήταν υπογεγραμμένη στο WWE και εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Dakota Kai. Η Κρόουλι αγωνίστηκε για τους Impact Pro Wrestling, Shimmer Women Athletes, Shine Wrestling και Pro Wrestling Women's Alliance.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κρόουλι εμφανίστηκε στο επεισόδιο του NXT στις 14 Οκτωβρίου 2015 με το δαχτυλίδι Evie και έχασε το ντεμπούτο της από τη Nia Jax. Στις 15 Δεκεμβρίου 2016, η Κρόουλι υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE,και λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε ως συμμετέχουσα στο επερχόμενο Mae Young Classic με το ψευδώνυμο Dakota Kai. Η Κάι μπήκε στο τουρνουά στις 13 Ιουλίου, νικώντας την Καβίτα Ντεβί στον πρώτο γύρο και τη Ρία Ρίπλεϋ στον δεύτερο γύρο, προτού απομακρυνθεί στους προημιτελικούς από την Κάιρι Σαν.

NXT (2017 – σήμερα)

Η Κάι κατά τη διάρκεια του αγώνα της με τη Νίκι Κρος στο τουρνουά WrestleMania Axxess που κέρδισε στις αρχές του 2018

Στο επεισόδιο της NXT της 25ης Οκτωβρίου 2017, η Κάι έκανε την τηλεοπτική της επιστροφή να ανταγωνίζεται σε γυναικεία μάχη βασιλική, όπου απομακρύνθηκε από τη Σέιτζ Μπέκετ. Στο επεισόδιο της 10ης Ιανουαρίου του NXT,η Κάι έχασε στο ντεμπούτο της από την Shayna Baszler με τη διακοπή του διαιτητή, αφού η Baszler έσπασε το χέρι της. Μετά τον αγώνα, η Baszler της επιτέθηκε με το Kirifuda Clutch έως ότου η πρωταθλητής των γυναικών NXT Ember Moon τη σώσει. Στο επεισόδιο του NXT της 14ης Μαρτίου 2018, η Κάι σημείωσε την πρώτη της τηλεοπτική νίκη όταν νίκησε τη Λέισι Έβανς. Ένα μήνα αργότερα, η Κάι έκανε το ντεμπούτο της στο WrestleMania στο WrestleMania 34, ανταγωνιζόμενη μαζί με αρκετές άλλες γυναίκες NXT στο WrestleMania Women's Battle Royal, έγινε η πρώτη γυναίκα της Νέας Ζηλανδίας που αγωνίστηκε στο WrestleMania.Η Κάι συμμετείχε επίσης σε ένα τουρνουά WrestleMania Axxess στο οποίο θα πήγαινε να κερδίσει, κερδίζοντας έναν αγώνα για το Πρωτάθλημα Γυναικών NXT, αλλά τελικά ηττήθηκε από τη πρωταθλήτρια Shayna Baszler. Τον Μάιο, η Κάι κέρδισε μια ακόμη ευκαιρία στο πρωτάθλημα, αλλά για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να το καταλάβει. Καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, η Κάι θα συνέχιζε να αγωνίζεται σε διαγωνισμούς, κερδίζοντας διάφορες νίκες και απώλειες εναντίον ανταγωνιστών όπως η Σαντάνα Γκέρετ, Bianca Belair, Lacey Evans και Αλίγια.

Παράλληλα με τα ενεργά της στο NXT, η Kai εμφανίστηκε επίσης στη νεοσύστατη μάρκα NXT UK.Τον Οκτώβριο, η Κάι έλαβε μέρος στην πρώτη πληρωμή ανά προβολή όλων των γυναικών, το Evolution, όπου προκάλεσε με επιτυχία την Rhea Ripley (σε έναν σκοτεινό αγώνα) για το NXT UK Women's Championship.Πριν από τον αγώνα τίτλου, η Κάι έλαβε μέρος σε ένα τουρνουά (που μαγνητοσκοπήθηκε το καλοκαίρι αλλά προβλήθηκε τον Νοέμβριο) για το πρωτάθλημα, όπου νίκησε τη Νίνα Σάμουελς στον πρώτο γύρο, αλλά αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τη τελικό νικητή Ripley.Αφού πέρασε μερικούς μήνες μακριά, η Κάι επέστρεψε στο NXT TakeOver: WarGames στις 17 Νοεμβρίου, όπου εκείνη και η Ίο Σιράι βοήθησαν την Κάιρι Σέιν κατά τη διάρκεια του αγώνα της με τη Σέινα Μπέιζλερ επιτιθέμενες στις συμμάχους της Μπέιζλερ Τζέσαμιν Ντούκ και Μαρίνα Σαφίρ. Λίγο μετά το γεγονός, το τρίο θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τις Μπάζλερ, Ντιουκ και Σάφιρ τις επόμενες εβδομάδες. Στις 17 Ιανουαρίου 2019, η Κάι ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Twitter ότι υπέστη ένα σχισμένο ACL, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκδήλωσης NXT τον Δεκέμβριο, η οποία θα την απέκλειε από τον διαγωνισμό εντός της σκηνής για τους επόμενους μήνες.

Μετά από περισσότερους από εννέα μήνες αδράνειας και δύο σύντομα χρονογραφήματα, η Κάι νίκησε την Ταϋναρά Κοντί στο επεισόδιο της 25ης Σεπτεμβρίου του NXT στον αγώνα επιστροφής της στο ρινγκ. Λίγο αργότερα, ο μακροχρόνια συνεργάτιδα της Kai, Tegan Nox, επέστρεψε επίσης στο NXT και οι δύο επανένωσαν γρήγορα την ομάδα τους με την ονομασία "Team Kick".Στο επεισόδιο του NXT στις 30 Οκτωβρίου, το Team Kick προκάλεσε ανεπιτυχώς τις The Kabuki Warriors (Asuka και Kairi Sane) για το WWE Women's Tag Team Championship.Τον Νοέμβριο, η Κάι έκανε το ντεμπούτο της στο ρόστερ ως μέρος του ταλέντου του NXT που τοποθετήθηκε σε γωνία εισβολής με του Raw και του SmackDown ως μέρος του pay-per-view της σειράς Survivor. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Kai επιλέχθηκε από τη Mia Yim ως μέρος της ομάδας της Rhea Ripley για τον πρώτο αγώνα WarGames γυναικών κατά της ομάδας της Shayna Baszler. Στις 23 Νοεμβρίου στο NXT TakeOver: WarGames, λίγο πριν από τον αγώνα, η Kai αντικατέστησε την Yim, η οποία δέχθηκε επίθεση στα παρασκήνια. Ωστόσο, προτού μπουν  στο δαχτυλίδι, η Κάι επιτέθηκε στην συνεργάτιδα της,Tegan Nox.Με την επιστροφή της τον Δεκέμβριο, η Mia Yim αποκάλυψε ότι η Kai επιτέθηκε στην Yim στα παρασκήνια και αυτό οδήγησε σε αγώνα μνησικακίας μεταξύ των δύο, το οποίο κέρδισε η Kai.Στο Royal Rumble στις 26 Ιανουαρίου, η Kai μπήκε στον πρώτο της αγώνα στο Royal Rumble, μπαίνοντας στο νούμερο 15, αλλά ήταν ανεπιτυχώς αφού αποκλείστηκε από την Chelsea Green. Στο επεισόδιο της 29ης Ιανουαρίου του NXT, η Κάι έχασε από τη Νοξ μετά τη χρήση του στηρίγματος στο γόνατο μετά από παρέμβαση από την Candice LeRae. Στις 16 Φεβρουαρίου στο NXT Takeover: Portland,η Kai νίκησε την Νοξ σε έναν αγώνα δρόμου μετά από παρέμβαση από το ντεμπούτο της Raquel González, που ήταν παλαιότερα γνωστό ως Reina González. Στο επεισόδιο της 4ης Μαρτίου του NXT, η Κάι νίκησε την Νοξ σε έναν αγώνα , αφού ο Ρακέλ Γκονζάλ παγίδευσε την Νοξ σε μια πόρτα κλουβιού και επέτρεψε στην Κάι να ξεφύγει από το κλουβί. Στις 7 Ιουνίου στο NXT TakeOver: In Your House, η Kai συνεργάστηκε με τις González και Candice LeRae και έχασε από τις Tegan Nox, Mia Yim και Shotzi Blackheart σε έναν αγώνα ομάδας με 6 γυναίκες.

Έχει κερδίσει δύο φορές τους γυναικείους τίτλους του NXT μαζί με τη Ρακέλ Ροντρίγκεζ.

Τον Απρίλιο του 2022 απολύθηκε από το WWE.

Άλλα Μέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Kai έκανε το ντεμπούτο της στο WWE 2K19.Έκτοτε έχει συμμετάσχει στο WWE 2K20 και στο WWE 2K22


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://prowrestling.fandom.com/wiki/Dakota_Kai

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001. 331890.
  2. 13680.
  3. Ανακτήθηκε στις 24  Ιουνίου 2019.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Cheree Crowley στο Wikimedia Commons