Star Wars: Ιστορίες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Star Wars: Ιστορίες
Το λογότυπο των Ιστοριών των Τζεντάι
ΔημιουργοίΝτέιβ Φιλόνι
Βασίζεται σεStar Wars
από τον Τζορτζ Λούκας
ΠρωταγωνιστέςΆσλεϊ Εκστάιν
Κόρεϊ Μπάρτον
Τζανίνα Γκαβάνκαρ
Μάικλ Ρίτσαρντσον
Τέρενς Κάρσον
Ίαν ΜακΝτίαρμιντ
Λίαμ Νίσον
Μπράις Ντάλας Χάουαρν
Φιλ Λαμάρ
Κλάνσι Μπράουν
Ματ Λάντερ
Τζέιμς Άρνολντ Τέιλορ
Ντι Μπράντλεϊ Μπέικερ
Μουσική τίτλων6
Συνθέτης(ες)Κέβιν Κίνερ
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός επεισοδίων1
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΝτέιβ Φιλόνι
Αθηνά Υβέτ Πορτίλο
Κάρι Μπεκ
ΠαραγωγήΆλεξ Σπόρτσγουντ
Τζος Ράιμς
Διάρκεια13–17 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςLucasfilm
Lucasfilm Animation
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή26 Οκτωβρίου 2022–
σήμερα
Σχετίζεται με
Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων

Το Star Wars: Ιστορίες (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Star Wars: Tales) είναι Αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων ανθολογίας που δημιουργήθηκε από τον Ντέιβ Φιλόνι για το Disney+. Είναι μέρος του franchise Star Wars και αποτελείται από δύο δόσεις: τις Ιστορίες των Τζεντάι και τις Ιστορίες της Αυτοκρατορίας.

Ο Φιλόνι ξεκίνησε να γράφει την σειρά όσο δούλευε στην σειρά Star Wars The Mandalorian, και αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για αυτήν τον Μάιο του 2022.[1] Οι Ιστορίες των Τζεντάι αποτελούνται από έξι επεισόδια που χωρίζονται σε δύο "μονοπάτια", ένα που ακολουθεί την χαρακτήρα Ασόκα Τάνο και το άλλο τον Κόμη Ντούκου. Οι Ιστορίες της Αυτοκρατορίας επίσης αποτελούνται από έξι επεισόδια και ακολουθούν χαρακτήρες που σχετίζονται με την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία.

Πρωταγωνιστούν οι φωνές των Άσλεϊ Εκστάιν, Κόρεϊ Μπάρτον, Τζανίνα Γκαβάνκαρ, Μάικλ Ρίτσαρντσον, Τέρενς Κάρσον, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Λίαμ Νίσον, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Φιλ Λαμάρ, Κλάνσι Μπράουν, Ματ Λάντερ, Τζέιμς Άρνολντ Τέιλορ, και Ντι Μπράντλεϊ Μπέικερ.

Οι Ιστορίες των Τζεντάι κυκλοφόρησαν στο Disney+ στις 26 Οκτωβρίου του 2022.[2] Έλαβαν αναγνώριση από τους κριτικούς. Οι Ιστορίες της Αυτοκρατορίας είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν στις 4 Μαΐου του 2024.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Star Wars: Tales Of The Jedi animated anthology series announced». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 28 Μαΐου 2022. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 
  2. Andreeva, Nellie (10 Σεπτεμβρίου 2022). «'Star Wars: The Bad Batch' Season 2 Debut Pushed To January; 'Tales Of The Jedi' Gets Premiere Date & Trailer». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]