Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Αγγελική Τζούμα (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου Geraki, σε ευχαριστώ πολύ για την θερμή υποδοχή!

Μεταφράζω κατά καιρούς κάποιες αγαπημένες μου ταινίες τρόμου από την αγγλική Wikipedia στην ελληνική και έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Πήρα την πρωτοβουλία να ανεβάσω στο πρότυπο αυτού του λήμματος την αφίσα της ταινίας και μου την έσβησε λόγω δικαιωμάτων. Πήρα την αφίσα μεταφρασμένη στα ελληνικά και πάλι μου την αφαίρεσε λόγω δικαιωμάτων. Το ερώτημα μου είναι: Πώς αυτοί οι χρήστες ανέβασαν σε αυτά τα δύο λήμματα φωτογραφίες; Στην αρχή έβαλα κι εγώ εικόνα αγγλικής αφίσας παίρνοντας θάρρος από αυτό το λήμμα και μετά σκέφτηκα με αφορμή αυτό το λήμμα ότι ίσως πρέπει να ανεβάσω αφίσα που έχει ελληνικούς χαρακτήρες από ελληνικό σάιτ, αλλά συνέβη αυτό που σου προείπα. Και οι ερωτήσεις μου είναι: Πώς αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν τα δικαιώματα της εικόνας; Και πώς αποκτάς τα δικαιώματα μίας εικόνας;

Ξέρω πως είναι μάλλον κάπως χαζή ερώτηση, αλλά δεδομένου ότι είμαι νέος χρήστης και είναι αρκετά δύσκολο για εμένα να βρω μία σαφή απάντηση στα λήμματα της Βικιπαίδεια, σκέφτηκα να απευθυνθώ σε εσένα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου! Διαγράφτηκαν επειδή τις ανέβασες, μέσω της οπτικής επεξεργασίας, στο Wikimedia Commons όπου επιτρέπονται μόνο αρχεία με ελεύθερη άδεια χρήσης.

Θα πρέπει να τις ανεβάσεις απευθείας στην ελληνική Βικιπαίδεια όπου επιτρέπεται υπό όρους μη ελεύθερο περιεχόμενο. Για να τις ανεβάσεις εδώ πρέπει να πας από στη φόρμα Ειδικό:Ανέβασμα και στην Άδεια χρήσης θα επιλέξεις «μη ελεύθερη αφίσα ταινίας...». Και συμπλήρωσε και τα υπόλοιπα στοιχεία. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όνομα αρχείων κανονικά (και μόνο στην ελληνική Βικιπαίδεια).

Σημ. στην κορυφή των σελίδων δίπλα στο όνομα χρήστη σου έχει κάποια εικονίδια ειδοποιήσεων. Λογικά θα έχεις εκεί ειδοποιήσεις από μηνύματα που σου έστειλαν διαχειριστές των Commons με ειδοποιήσεις να σταματήσεις να ανεβάζεις τέτοιες εικόνες (ουσιαστικά με τον τρόπο που τις ανέβαζες) με τελική την ειδοποίηση ότι σε έχουν μπλοκάρει για μια εβδομάδα.

Η Βικιπαίδεια γενικά είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους περισσότερους να κάνουν σχεδόν οποιαδήποτε ενέργεια υπό την εμπιστοσύνη της σωστής επιλογής και διαβεβαίωσης και για να λειτουργήσει υπάρχουν πολλές οδηγίες, σχεδόν παντού. Στην φόρμα από όπου ανέβαζες τα αρχεία, κάτω από την επιλογή «Αυτό είναι το δικό μου έργο» που αναμένουμε να μην την επιλέξει κάποιος αν δεν ισχύει, έχει οδηγίες για τους εναλλακτικούς δρόμους για την περίπτωση που δεν ισχύει (η τελευταία οδηγία θα σε έβγαζε στη φόρμα που σου δίνω παραπάνω).

Αγγελική Τζούμα (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά με βοήθησες πολύ! Ελπίζω εδώ να το έκανα σωστά. Και πάλι ευχαριστώ!

Απαντήστε στο "Δικαιώματα εικόνας"