Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Πρότυπο:Πληθυσμός απογραφών Κύπρου και οι σχετικοί πίνακες

2
Xaris333 (συζήτησησυνεισφορές)

Έχεις χαλάσει ότι έφτιαξα με τόσο κόπο. Γιατί η εμφάνιση που είχε το πρότυπο δεν σου άρεσε; Που ήταν το πρόβλημα; Οι επεξεργασίες σου δημιούργησαν προβληματικούς πίνακες. Γιατί πήρες μόνο σου την απόφαση αλλαγής; Δεν μπήκες καν στον κόπο να το συζητήσεις μαζί μου. Καθόλου σεβασμός. Και ας ξόδεψα τα τελευταία χρόνια για αυτούς τους πίνακες και για αυτά τα λήμματα.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Βελτίωσα, δεν χάλασα.

Από έξω προς τα μέσα:

Η χρήση των <center> και πινάκων για λόγους μορφοποίησης είναι εντελώς ξεπερασμένες και ουσιαστικά απαγορευμένες μέθοδοι - αισθητικά αλλά και πρακτικά.

Ο πίνακας μέσα στον οποίο εμφωλευόταν δίπλα δίπλα ο πραγματικός πίνακας με το διάγραμμα, σε προβολή κινητού αλλά και σε οποιαδήποτε οθόνη περιορισμένου πλάτους εξανάγκαζε σε σκρόλινγκ, εφόσον βέβαια ο αναγνώστης καταλάβαινε ότι βρίσκεται διάγραμμα δεξιά του πίνακα (παράδειγμα). Δεν υπάρχει λόγος να είναι δίπλα το ένα από το άλλο. Μπορεί να είναι από κάτω, και χωρίς εμφώλευση.

Ο πίνακας που δημιουργεί το Πρότυπο:Πληθυσμός απογραφών Κύπρου δεν υπήρχε λόγος να έχει διαφορετικά χρώματα, αισθητική, και να μην έχει γραμμές. Επεξεργαζόμενός τον, κατάλαβα ότι οι γραμμές «κρύφτηκαν» για να μην φαίνεται άδεια στήλη όταν δεν υπάρχουν σχόλια. Το πρόβλημα λύθηκε με μερικά #if.

Από εκεί και πέρα, τίτλος σε ένα πίνακα δεν μπαίνει βάζοντάς τον σε κελί ενός άλλου πίνακα, με τον τίτλο στο από πάνω κελί... Αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί μια μηχανή ή ένας αναγνώστης κειμένου. Δεν συσχετίζονται μεταξύ τους. Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που έφτιαξα στο πρότυπο με την καθιερωμένο τίτλο πίνακα: |+ (στο πρότυπο πίνακα φυσικά, όχι στο λήμμα).

Η σημείωση «Πληροφορίες για τον πληθυσμό και το διάγραμμα από τα δεδομένα» βασικά είναι out of context από τη στιγμή που περιλαμβάνονται παραπομπές για κάθε απογραφή. Πολύ περισσότερο το «δεδομένα» είναι ακατανόητο ίσως ακόμη σε Βικιπαιδιστή: ποιά δεδομένα; Εννοούντα τα Wikidata, άρα μπορεί να γράφει Wikidata. Και πάλι είναι out of context. Θα μπορούσε να αφαιρεθεί εντελώς από τα λήμματα αφού εμφανίζονται οι ουσιαστικές παραπομπές, αλλά το μετέτρεψα σε υποσημείωση.

Τέλος, η ύπαρξη τόσο πανομοιότυπου κώδικα - έστω και λανθασμένου - σε δεκάδες λήμματα απαιτούσε να γινόταν επίσης από πρότυπο, ώστε να μην χρειάζονται μαζικές επεξεργασίες για τέτοιες διορθώσεις. Αν επεξεργασίες σε πρότυπα απαιτούν και επεξεργασίες στα λήμματα, ή το αντίθετο, είναι απόδειξη ότι υπήρχαν σφάλματα και στα δύο.


Απαντήστε στο "Πρότυπο:Πληθυσμός απογραφών Κύπρου και οι σχετικοί πίνακες"