Thank U, Next

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
thank u, next
Studio Album από Ariana Grande
Κυκλοφόρησε8 Φεβρουαρίου, 2019
ΗχογραφήθηκεΟκτώβριο - Δεκέμβριο 2018
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠαραγωγόςTommy Brown, Charles Anderson, Michael Foster, Max Martin, "Pop" Wansel, Happy Perez
ΔισκογραφικήRepublic
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Ariana Grande)
Sweetener (2018)Thank U, Νext (2019)K bye for now (2019)

Thank U, Next (γραμμένο χωρίς κεφαλαία) είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande, το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. Είναι το επόμενο άλμπουμ μετά το τέταρτο άλμπουμ της Γκράντε, Sweetener (2018). H Γκράντε άρχιζε να δουλεύει στο άλμπουμ, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με στιχουργούς και παραγωγούς όπως τους Tommy Brown, Max Martin, Ilya Salmanzadeh και Andrew "Pop" Wansel. Το άλμπουμ δημιουργήθηκε εν μέσω προσωπικών θεμάτων που αντιμετώπιζε η Γκράντε εκείνη την περίοδο, όπως τον θάνατο του πρώην της Mac Miller και το χωρισμό της με των πρώην αρραβωνιαστικό της Pete Davidson.

Το τραγούδι το οποίο έδωσε το όνομα του στο άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου, 2018, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Έφτασε την πρώτη θέση στο Αμερικανικό τσάρτ Billboard Hot 100, κάνοντας το, το πρώτο τραγούδι της Γκράντε που έφτασε στην πρώτη θέση. Το δεύτερο single ''7 Rings'' κυκλοφόρησε τις 18 Ιανουαρίου, 2019 και έφτασε σε υψηλές θέσεις σε όλες τα τσάρτ παγκοσμίως, φτάνοντας την πρώτη θέση σε 15 χώρες και κάνοντας την Γκράντε την τρίτη γυναίκα καλλιτέχνιδα που είχε τουλάχιστον δύο τραγούδια να κάνουν ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Το "Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored" κυκλοφόρησε ως το τρίτο single την ημέρα κυκλοφορίας του άλμπουμ. Για την προώθηση του προηγούμενού της άλμπουμ Sweetener και του Thank U, Next, η Γκράντε ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία, το ''Sweetener World Tour'', ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2019.


Background[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Σεπτέμβριο του 2018, το πρώην αγόρι της Γκράντε, ο ράπερ Mac Miller, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, τον ίδιο μήνα, η Γκράντε ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών της στα Social Media, ότι θα πάρει ένα διάλειμμα απ'την μουσική. Αργότερα όμως αποκάλυψε ότι ενώ ήταν στο διάλειμμα, η Γκράντε βρίσκονταν στο στούντιο για να ηχογραφήσει το καινούργιο της άλμπουμ. Επίσης ανακοίνωσε τον ίδιο μήνα ότι θα πάει σε παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του τέταρτου της άλμπουμ Sweetener και του πέμπτου της άλμπουμ. Χωρίς καθόλου προώθηση, η Γκράντε αποφάσισε να κυκλοφορήσει το κυρίως κομμάτι του άλμπουμ 'Thank U, Next' στις 3 Νοεμβρίου, 2018.

Ηχογράφηση και παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το στούντιο Jungle City στη Νέα Υόρκη όπου ήταν το κύριο μέρος ηχογράφησης του άλμπουμ.

Η Grande άρχισε να ηχογραφεί το άλμπουμ τον Οκτώβριο του 2018, λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ Sweetener. Καταγράφηκε κυρίως στο Jungle City Studios της Νέας Υόρκης, με επιπλέον χώρους ηχογράφηφης όπως τα Right Track Studios στην ίδια πόλη, το MXM και το Conway Recording Studios στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στο The Record Plant στο Hollywood της Καλιφόρνια στο Wolf Cousins Studios στη Στοκχόλμη , Σουηδία και το Entirety Studios στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Η Grande επέλεξε να συνεργαστεί με τους παραγωγούς και τους τραγουδοποιούς με τους οποίους ήταν ήδη φίλοι, αναφέροντας την απόφαση «κάτι που μου έσωσε τη ζωή. Ήταν ένα είδος σούπερ προκλητικού κεφαλαίου που το αναρροφά και έπειτα οι φίλοι μου το έκαναν καταπληκτικό και ξεχωριστό». Ο Tommy Brown παρήγαγε τα περισσότερα κομμάτια με πέντε και συνεργάστηκε στην παραγωγή με τους Charles Anderson και Michael Foster του Social House σε δύο από αυτούς. Εν τω μεταξύ, Max Martin και Ilya Salmanzadeh παρήγαγαν τέσσερα κομμάτια μαζί.

Η τραγουδοποιός Victoria Monét είπε ότι η Grande και η ομάδα της εργάστηκαν γρήγορα, γράφοντας και καταγράφοντας "εννέα τραγούδια περίπου" μετά από μία εβδομάδα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα άλμπουμ της, οι περισσότερες ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν μετά από μόλις δύο εβδομάδες. Η ομάδα της Grande είχε πάντα σαμπάνια στο στούντιο, κυρίως η Veuve Clicquot, όπως αναφέρθηκε αργότερα στη συνεργασία της με την Monét, "Monopoly". Η Monét έγραψε έξι από τα τραγούδια των άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του "Ghostin" που ήταν το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε για το άλμπουμ και πήρε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να γράψει. Η Grande το χαρακτήρισε ως το πιο δύσκολο τραγούδι για να γράψει για το άλμπουμ και ζήτησε αρχικά το τραγούδι να μην συμπεριληφθεί στην τελική λίστα.

Σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μουσική και Στίχοι

"Αισθάνομαι ότι υπάρχουν ορισμένα πρότυπα που οι ποπ γυναίκες κρατούνται σε ότι οι άνδρες δεν είναι. Πρέπει να κάνουμε το teaser πριν από το single, τότε κάνουμε το single και περιμένουμε να κάνουμε την προ-παραγγελία, και το ραδιόφωνο πρέπει να επηρεάσει πριν από το βίντεο, και πρέπει να κάνουμε την έκπτωση αυτή τη μέρα θέλω απλώς να μιλήσω στους οπαδούς μου και να τραγουδήσω και να γράφω μουσική και να το αποκόμω με τον τρόπο που κάνουν αυτά τα αγόρια. Γιατί μπορούν να κάνουν τέτοια δισκογραφήματα και δεν το κάνω; " Έτσι το κάνω και έκανα και είμαι, και θα συνεχίσω."

 — Η Grande για το single lead και το χρόνο παραγωγής του άλμπουμ.[1]

Το Thank U, Next αποτελείται από ποπ, R & B και trap μουσική με πολλές επιρροές του hip hop, στα beats και τις παραγωγές του. Διερευνά ποικίλα άλλα είδη μουσικής, όπως dancehall, soul, pop-rap και πολλές αστικές επιρροές. Ο Rob Sheffield από την Rolling Stone δήλωσε το άλμπουμ "Thank U, Next είναι απλώς μια γυναίκα και μια διάθεση, παίρνοντας αυτή τη διάθεση για μια βόλτα μέχρι να πετάξει στα μέταλλα ακριβώς έξω από έναν γκρεμό". Σε μια συνέντευξη με τον Ζαχ Σανγκ είπε: «Περπατούσα καθημερινά στο στούντιο και απλά έκανα μουσική και γύρισε τα πάντα στη ζωή μου, ακούγεται πολύ χοντροκομμένο, αλλά ήταν σαν το πιο όμορφο».

Τραγούδια και λυρικό περιεχόμενο

Η Shangela Wadley (που απεικονίζεται το 2018) έχει ένα αδιάγνωστο χαρακτηριστικό στο τρίτο κομμάτι "NASA".

Το άλμπουμ ξεκινάει με το τραγούδι "Imagine", μια μπαλάντα R & B με ρυθμό εμπνευσμένο από trap. Το τραγούδι διαθέτει πολλές σημειώσεις σφυρίγματος, και οι στίχοι του μιλούν για την άρνηση της Grande για αποτυχημένες σχέσεις. Ο Mathew Rodriguez από την Out ανέφερε ότι το τραγούδι "κάνει το διπλό καθήκον να είναι τόσο σπουδαίο τραγούδι όσο και μεγάλη εισαγωγή".Το επόμενο κομμάτι "Needy" είναι ένα mid-tempo μινιμαλιστικό τραγούδι με ένα μετρονόμο σαν σύνθετο στο προσκήνιο. Οι στίχοι του αφορούν τις ανασφάλειες της Grande στις σχέσεις.Το τραγούδι "NASA", με το όνομά της από το αμερικανικό διαστημικό πρακτορείο με τις ίδιες ονομασίες, είναι ένα "bouncy-R & B tune". Το κομμάτι περιλαμβάνει μια προφορική εισαγωγή από Shangela, μια αμερικανική βασίλισσα. Λέει, "Ένα μικρό βήμα για τη γυναίκα, ένα γιγαντιαίο άλμα για το γυναικείο φύλο", μια παραλλαγή στο απόσπασμα του Neil Armstrong, "Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα." Ο Carolyn Bernucca of Complex "Το κομμάτι standout," NASA ", χαρακτηρίζεται από το χτύπημα μπάσων και τύμπανα παγίδων που έχουν κάνει το δρόμο τους από την Ατλάντα σε όλη τη διαδρομή σε mainstream pop." Το τέταρτο κομμάτι είναι "Bloodline". Είναι ένα reggae-pop τραγούδι με επιρροές R & B που περιέχει μπρούντζινα κέρατα και ένα χτύπημα μπάσων. Έχει συγκριθεί με το μοναδικό "Side to Side" της Grande και το "Greedy" από το τρίτο στούντιο άλμπουμ της, Dangerous Woman. Το τραγούδι χαρακτηρίζεται από μια μπουκιά από την Marjorie Grande, τη γιαγιά της Grande, στην οποία μιλάει για ένα ακουστικό. Ο Guardian έγραψε ότι το τραγούδι "τοποθετεί την ιδέα ότι ίσως είναι καλύτερο να δούμε πώς τα πράγματα πάνε σχέσεις-σοφός και να πάρει προσληφθεί μετά από μερικούς μήνες δεν είναι απαραίτητο", πιστεύοντας ότι αυτό το τραγούδι είναι για τον Pete Davidson.

Η Victoria Monét (που απεικονίζεται το 2017) συν-έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια στο άλμπουμ.

Το πέμπτο κομμάτι του άλμπουμ είναι το "Fake Smile", ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την ψυχή του hip hop με μια αυλάκωση trap μουσικής. Διαθέτει ένα δείγμα Wendy Rene (όπως παρουσιάστηκε στις διαδρομές των Metro Boomin και Wu-Tang Clan). Με βάση τους στίχους , το τραγούδι αφορά την επίθεση στη συναυλία της στο Μάντσεστερ και το θάνατο του πρώην φίλου Mac Miller και τα συναισθηματικά διόδια που έπληξαν αυτά τα γεγονότα. Η Chloe Crookshanks από το Medium δήλωσε ότι το τραγούδι είναι "Που βγαίνει με κάποιο φανταχτερό σβησμένο μπάσο, δηλώνει με ειλικρίνεια την κατανοητή περιφρόνησή της για να βάλει σε μια επίδειξη (" fuck a fake smile ")" Το Bad Idea "είναι ένα EDM και trap κομμάτι αρχίζει με ένα μπαλαντέρ της δεκαετίας του '80 που συγκλήθηκε με το μοναδικό Titanium του David Guetta με το Sia, με μια ορχήστρα σε όλη τη γέφυρα και το outro, οι στίχοι της είναι για την επιθυμία του Grande να εξομαλύνει τον πόνο της.Το "Make Up" είναι το πιο σεξουαλικό τραγούδι της Grande στο άλμπουμ, με πολλά διπλά entenders, είναι ένα trap κομμάτι με επιρροές από pop και bubblegum και περιέχει μια "γέφυρα με επηρεασμένη rap". Το "Ghostin ", το όγδοο κομμάτι, είναι μια συναισθηματική μπαλάντα synth-and-strings.Με βάση τους στίχους, συζητά τις τελευταίες δύο σχέσεις του Grande, δηλώνοντας ότι" θα πρέπει να στειχιώσει τον τύπος που συνεχίζει να την κάνει να κλαίει και θέλει να σταματήσει να βλάπτει το πρόσωπο με το οποίο είναι τώρα ενώ είναι υπομονετικός μαζί της, "είναι ο Miller και ο Davidson."Ο Savan Kotecha, ο οποίος συνέγραψε το τραγούδι με την Grande, είπε στον Rolling Stone ότι εργάστηκε στο κομμάτι: «Όταν γράψαμε το « Ghostin », ήμασταν στη Νέα Υόρκη ... Το τραγούδι μιλάει για τον εαυτό του όσον αφορά το τι είναι . Ήμασταν μαζί της για μια εβδομάδα στη Νέα Υόρκη μαρτυρίζοντας τα συναισθήματά της γι 'αυτό ». Το NME δήλωσε ότι ήταν "Ένα από τα πιο συνηθισμένα κομμάτια του δίσκου" και επίσης "μία από τις πιο καταστροφικές στιγμές του άλμπουμ". Σύμφωνα με την Grande, «παρακαλούσε» τον διευθυντή της, τον Scooter Braun, να αφαιρέσει το κομμάτι από το άλμπουμ, αλλά την έπεισε να το κρατήσει.

Το ένατο κομμάτι "In My Head" ξεκινά με ένα απόσπασμα ενός φωνητικού μηνύματος από τον στενό φίλο της Grande Doug Middlebrook. Πρόκειται για ένα pop-trap υβριδικό με πολλά R & B επιρροές. Το Medium είπε ότι "η Grande αντιμετωπίζει την αποτυχία της να δει τους ανθρώπους για το ποιοι είναι πραγματικά". Το "7 Rings", το δέκατο κομμάτι, είναι ένα pop-trap και R & B τραγούδι. Διαθέτει ένα βαρύ μπάσο και βλέπουμε την Grande να συζητά "πώς η παγκόσμια επιτυχία της επέτρεψε να απολαύσει τα καλύτερα πράγματα". Το περιοδικό Billboard σημείωσε ότι είναι "το πιο τραγουδισμένο τραγούδι της Grande που κυκλοφόρησε στην εποχή μετά το Sweetener, με την Grande να ραπάρει σχεδόν τους στίχους του τραγουδιού".Το κύριο κομμάτι του άλμπουμ, το "Thank U, Next" είναι το ενδέκατο κομμάτι στο άλμπουμ. Ένα τραγούδι ποπ και R & B με στοιχεία synth-pop, οι στίχοι του συζητούν πολλές από τις προηγούμενες σχέσεις της Grande. Η Grande εξήγησε σε συνέντευξή της ότι το "Thank U, Next ..." είναι μια φράση που χρησιμοποιεί και η συντροφική τραγουδίστρια / τραγουδοποιός Victoria Monét. Ο Markos Papadatos από την Digital Journal δήλωσε ότι το τραγούδι είναι ένα «όντα προς ευγνωμοσύνη, ένας ύμνος για ένα νέο ξεκίνημα και νέες αρχές, όπου δεν φοβάται να είναι ωμά και ευάλωτα» Το ευεργέτημα της Grande είναι η ανταμοιβή του ακροατή ». Ο ίδιος είπε επίσης ότι το τραγούδι είναι "πολυτάραχο, καθαρό και εκφραστικό" και παρουσίασε τα φωνητικά της Grande ως "παρθένα και ουράνια και είναι προφανές ότι ο ποπ θρόνος εξακολουθεί να είναι δικός της".Το τελικό κομμάτι "Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored" είναι ένα τραγούδι-pop και R & B τραγούδι. Λέγεται ότι είναι το πιο εντυπωσιακό τραγούδι της Grande από το άλμπουμ. Το κομμάτι αντικατέστησε το "Remember", ένα τραγούδι που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο άλμπουμ, αλλά ήταν πολύ προσωπικό για την Grande για να το κυκλοφορίσει. Λέει "Με κάνει άρρωστη" από την NSYNC στη γέφυρα.

Κυκλοφόριση και προώθηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Thank U, Next" κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 8 Φεβρουαρίου του 2019 από την Republic Records. Η κάλυψη του άλμπουμ, που πυροβολήθηκε από τον Alfredo Flores, δείχνει την Grande ξαπλωμένη στο πάτωμα ανάποδα με τον τίτλο άλμπουμ ζωγραφισμένο στο λαιμό της. Η κάλυψη της ψηφιακής έκδοσης διαθέτει ροζ περίγραμμα, ενώ η φυσική έκδοση διαθέτει ένα μαύρο περίγραμμα. Ο τίτλος του άλμπουμ πήρε το όνομά του από τη φράση της Grande και τη φίλη της Victoria Monét που χρησιμοποίησαν επανειλημμένα.

Περιοδεία

Κύριο άρθρο:Sweetener World Tour

Στις 25 Οκτωβρίου 2018, η Grande ανακοίνωσε επίσημα την περιοδεία Sweetener World Tour, στην προώθηση και του Thank U, Next και του Sweetener (2018). Η περιοδεία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2019, με το πρώτο σκέλος να αποτελείται από 53 παραστάσεις στη Βόρεια Αμερική. Το δεύτερο σκέλος πρόκειται να ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου 2019 και αποτελείται από 28 παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι Normani και Social House ανακοινώθηκαν ως οι ανοιχτές ενέργειες για τις βορειοαμερικανικές ημερομηνίες της περιοδείας.

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Thank U, Next" Επόμενη έλαβε ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς της μουσικής, με πολλούς να επαινέσουν τη συνεκτικότητα και την παραγωγή του άλμπουμ. Στο Metacritic, το οποίο αποδίδει μια κανονικοποιημένη βαθμολογία από τα 100 σε κριτικές από τους επικριτές κριτικούς, ευχαριστώ το U, Next έχει κατά μέσο όρο 86 αποτελέσματα με βάση 24 κριτικές, γεγονός που υποδηλώνει "καθολική αναγνώριση". [93]

Ο Rob Sheffield της Rolling Stone δήλωσε ότι το "Thank U", Next είναι "ένα από τα καλύτερα ποπ άλμπουμ του έτους μέχρι τώρα, ακόμη και σε ένα 2019 που έχει ήδη γίνει εξαιρετικό για νέα μουσική." Ευχαριστώ το U, Next σας υποπτεύεται ότι το καλύτερο Ariana δεν έχει ακόμη έρθει ». [25] Ο Ross Horton από το The Line of Best Fit εξήρε τόσο τη σύνθεση των τραγουδιών όσο και την παραγωγή του άλμπουμ, δηλώνοντας ότι είναι ένα" αεροπλάνο, πυκνό ρεκόρ ποπ με μια δυσάρεστη παραγωγή "και σχολιάζοντας ότι" τα πιο ευαίσθητα, αισθησιακά πράγματα εδώ είναι σφιχτά συμπιεσμένα και απομακρύνονται από οτιδήποτε μοιάζει με ακουστική ». [100] Ο Stephen Thomas Erlewine του AllMusic έδωσε επίσης στο άλμπουμ μια θετική ανασκόπηση, σχολιάζοντας ότι« ο Grande ξεχειλίζει με [...] εμπιστοσύνη »και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το άλμπουμ "ενσωματώνει όλες τις πτυχές του Ariana Grande, του μεγάλου ποπ σταρ" [20]. Ο Mikael Wood του Los Angeles Times δήλωσε: "Ευχαριστώ το U, το επόμενο flauntts της συναισθηματικής θεραπείας του Grande, είναι γεμάτος με τη χαρά να ανακαλύψει ότι αυτό που δεν η θανάτωσή της πραγματικά την έκανε ισχυρότερη ». [101]

Ο Michael Cragg του The Guardian σχολίασε ότι το ευχαριστώ U, Next φαίνεται να είναι "αποτέλεσμα μιας έκρηξης δημιουργικότητας και μιας επικρατούσας διάθεσης", όμως επέκρινε τα "7 Rings" ως ένα "βραχνιαστικό, παγωμένο χαμηλό σημείο" του άλμπουμ. Ολοκληρώθηκε θετικά, δηλώνοντας ότι ο Grande είναι ένα "ποπ αστέρι [...] που τελικά επεξεργάζεται ποιοι είναι και τι θέλουν να πουν" και συγκρίνουν το άλμπουμ με το Rihanna's Anti [42]. Η Ελένη Μπράουν από το The Independent δήλωσε ότι η Grande "αγκαλιάζει το εσωτερικό της κοριτσάκι (στο σέξι" Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored ") [και] που κατέχει τα ελαττώματα και τις αντιφάσεις της" σε κομμάτια όπως "Needy" "NASA", αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λεύκωμα δεν έχει αρκετό "φωνητικό". [97] Ο Sal Cinquemani από το περιοδικό Slant Magazine απένειμε το άλμπουμ τριών και ενάμισι αστέρι από τα πέντε, πιστεύοντας ότι το άλμπουμ "είναι η πιο συντονισμένη προσπάθεια του Grande μέχρι σήμερα". Επέκρινε ότι "μερικά από τα [...] κομμάτια τείνουν να θολώνουν μαζί", αλλά τελικά συμπέρανε λέγοντας ότι η «άρνηση του Grande να πλαστογραφήσει ένα χαμόγελο που αποδεικνύει ότι είναι αυτό που την κάνει τόσο χαζή». [102] Σε μια κάψουλα Robert Christgau έδωσε στο άλμπουμ μια τιμητική αναφορά τριών αστέρων ((3-αστέρι αξίωτη μνεία) (3-star Honorable Mention) (3-ασήμαντη τιμή) και συνόψισε το ως Grande "ωρίμανση από multitracked στοργή στούντιο σε ευθεία αγάπη τραγούδια-τραγούδια αγάπης ένα παλιό grouch μπορεί να διαμαρτύρονται είναι όλα υπερβολικά ειδικά σούπερ σταρ "? το κύριο κομμάτι και το "Ghostin" αναφέρθηκαν ως κυριώτερα σημεία.

 Επαγγελματική βαθμολόγηση
Συνολικά αποτελέσματα
Πηγή Βαθμολόγηση
Metacritic 86/100[2]
Επανεξετασμένα αποτελέσματα
Πηγή Βαθμολόγηση
AllMusic 4.5/5 stars[3]
The A.V. Club A−[4]
The Daily Telegraph 4/5 stars[5]
Entertainment Weekly B+[6]
The Guardian 4/5 stars[7]
The Independent 4/5 stars[8]
The Irish Times 5/5 stars[9]
NME 4/5 stars[10]
Pitchfork 7.9/10[11]
Rolling Stone 4/5 stars[12]

Εμπορική απόδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ευχαριστώ το U, Next έκανε το ντεμπούτο του στον νούμερο ένα στον αμερικανικό Billboard 200 με 360.000 μονάδες ισοδύναμου άλμπουμ, εκ των οποίων οι 116.000 ήταν πωλήσεις καθαρού άλμπουμ. Το άλμπουμ έγινε το τέταρτο νούμερο ένα του Grande στη χώρα και έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη εβδομάδα ροής για ένα ποπ άλμπουμ. [104] Στο διάγραμμα Billboard Hot 100, που κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και τα δώδεκα τραγούδια από το Thank U, Next. Έντεκα από αυτά τα τραγούδια εμφανίστηκαν στην κορυφή των 40, σπάζοντας το ρεκόρ για τα πιο ταυτόχρονα 40 κορυφαία τραγούδια από μια γυναίκα καλλιτέχνη [105]. Ευχαριστώ το U, Next θα περάσουν μια δεύτερη εβδομάδα στο νούμερο ένα που θα πουλήσει 151.000 μονάδες. Είναι το πρώτο άλμπουμ της Grande να περάσει δύο εβδομάδες στο νούμερο ένα στον Billboard 200. [106] Το άλμπουμ έχει επίσης περάσει τέσσερις μήνες στους πρώτους δέκα του διαγράμματος Billboard 200. [107] [108]

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευχαριστώ το U, Next έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο UK Album Album Chart με 65.000 μονάδες ισοδύναμου άλμπουμ. Το άλμπουμ έγινε το τρίτο νούμερο ένα του Grande στο διάγραμμα και σημάδεψε τη μεγαλύτερη εβδομάδα ανοίγματος άλμπουμ μέχρι σήμερα. Κερδίζοντας 59 εκατομμύρια ρεύματα, ευχαριστώ τον U, Next έβαλε ένα νέο ρεκόρ για τα περισσότερα ρολόγια άλμπουμ από μια γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μια εβδομάδα στη χώρα, χτυπώντας το προηγούμενο άλμπουμ της, Sweetener (2018). Μετά την κυκλοφορία του, το "Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored" έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart, αντικαθιστώντας το "7 Rings", με τον τελευταίο να επιστρέφει στο νούμερο ένα την επόμενη εβδομάδα, κάνοντας τη Grande την πρώτη σόλο καλλιτέχνη από τη Madonna το 1985 για να κρατήσει ταυτόχρονα τα νούμερα ένα και δύο σημεία στο UK Singles Chart και η πρώτη μουσική καλλιτέχνης να αντικαταστήσει τον εαυτό της δύο φορές διαδοχικά στο νούμερο ένα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, ο "Needy" έφτασε στο νούμερο οκτώ στο διάγραμμα. Στην Ιρλανδία, το άλμπουμ έγινε επίσης το τρίτο νούμερο του Grande στον Ιρλανδικό Χάρτη για τα άλμπουμ, υπερβαίνοντας τα υπόλοιπα πέντε κορυφαία σε συνδυασμό με περίπου 5.389 μονάδες (σύμφωνα με την Official Charts Company) . Με την απελευθέρωσή της, ευχαριστώ το U, Next έγινε το μοναδικό γυναικείο άλμπουμ αυτή τη δεκαετία με τρεις ιρλανδικές singles. Μετά την επιτυχία του άλμπουμ, η Sweetener (2018) έφτασε τρία σημεία στο νούμερο 8 και η Dangerous Woman (2016) επανήλθε στην κορυφή πενήντα με τον αριθμό 43 . Τον Ιούνιο, το άλμπουμ είναι το 3ο μεγαλύτερο μεγαλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (1ος για τα ροκ άλμπουμ και 46ο για τα άλμπουμ βινύλιο) με περισσότερες από 5.889 συνδυασμένες πωλήσεις

Στην Αυστραλία, το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στον νούμερο ένα στο Αυστραλιανό Διάγραμμα των Albums, και έγινε το τέταρτο νούμερο του Grande στο έδαφος. Και τα δώδεκα κομμάτια άλμπουμ εμφανίστηκαν επίσης στο ARIA Singles Chart, συμπεριλαμβανομένων των εννέα ντεμπούτων.



Single[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γκράντε κυκλοφόρησε το τραγούδι Thank U, Next' ως το κυρίως κομμάτι του άλμπουμ στις 3 Νοεμβρίου, 2018. Το τραγούδησε μαζί με το τραγούδι 'Breathin' απ'το τέταρτο της άλμπουμ, Sweetener, στο The Ellen DeGeneres Show στις 7 Νοεμβρίου. Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι στο YouTube έχει σπάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες προβολές μέσα σε 24 ώρες.


Το δεύτερο single '7 Rings' κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου, μαζί με το βίντεο κλιπ.


Το τρίτο single ''Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored'' κυκλοφόρησε την ημέρα κυκλοφορίας το άλμπουμ, στις 8 Φεβρουαρίου 2019 μαζί με το βίντεο κλιπ.

Singles Προώθησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο Single προώθησης 'Imagine', κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου, 2018. η Γκράντε τραγούδησε το τραγούδι στο The Tonight Show Starring Jimmy Falllon στις 18 Δεκεμβρίου, 2018.

Λίστα τραγουδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Standard edition[13]
Αρ. TίτλοςProducer(s) Διάρκεια
1. "Imagine"  
3:32
2. "Needy"  Brown 2:51
3. "NASA"  
  • Brown
  • Anderson
3:02
4. "Bloodline"  
  • Martin
  • Ilya
3:36
5. "Fake Smile"  
  • Pop Wansel
  • Happy Perez
3:28
6. "Bad Idea"  
  • Martin
  • Ilya
4:27
7. "Make Up"  
  • Brown
  • Baptiste
2:20
8. "Ghostin"  
  • Martin
  • Ilya
4:31
9. "In My Head"  
  • Pop Wansel
  • Happy Perez
  • NOVA Wav[a]
3:42
10. "7 Rings"  
  • Brown
  • Anderson
  • Foster
2:58
11. "Thank U, Next"  
  • Brown
  • Foster
  • Anderson
3:27
12. "Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored"  
  • Martin
  • Ilya
3:10
Συν. διάρκεια:
41:11


  • Όλα τα τραγούδια γράφονται με μικρά γράμματα εκτός απ'το NASA

Διαγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Ιστορικό κυκλοφορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Region Date Version Format(s) Label Ref.
Various 8 Φεβρουαρίου 2019 (2019-02-08) Standard Republic [51][52]
10 Μαΐου 2019 (2019-05-10) LP [53]
Japan 26 Ιουνίου 2019 (2019-06-26) Deluxe
  • CD
  • digital download
  • DVD
Universal [54]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Billboard Woman of the Year Ariana Grande: 'There's Not Much I'm Afraid of Anymore'». Billboard. 5 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
  2. «thank u, next by Ariana Grande Reviews and Tracks». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  3. Erlewine, Stephen Thomas. «thank u, next – Ariana Grande». AllMusic. Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  4. Zaleski, Annie (11 Φεβρουαρίου 2019). «Ariana Grande has no fucks to spare on the thrilling Thank U, Next». The A.V. Club. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  5. White, Adam (February 8, 2019). «Ariana Grande, Thank U, Next review: presenting the pop queen at her most unashamedly honest». The Daily Telegraph. https://www.telegraph.co.uk/music/what-to-listen-to/ariana-grande-thank-u-next-review-presenting-pop-queen-unashamedly/. Ανακτήθηκε στις February 11, 2019. 
  6. Johnston, Maura (11 Φεβρουαρίου 2019). «Ariana Grande reminds listeners who's in charge on intimate thank u, next: EW review». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  7. Cragg, Michael (February 8, 2019). «Ariana Grande: Thank U, Next review – a break-up album of wit and wonder». The Guardian. https://www.theguardian.com/music/2019/feb/08/ariana-grande-thank-u-next-review. Ανακτήθηκε στις February 8, 2019. 
  8. Brown, Helen (February 8, 2019). «Ariana Grande, thank u next review: Pop star owns her contradictions and embraces her inner mean girl». The Independent. https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/reviews/ariana-grande-thank-u-next-review-new-album-stream-pete-davidson-mac-miller-grammys-a8769931.html. Ανακτήθηκε στις February 8, 2019. 
  9. Power, Ed (February 8, 2019). «Ariana Grande: Thank U, Next review – Pop superstar at her defiant, brilliant best». The Irish Times. https://www.irishtimes.com/culture/music/ariana-grande-thank-u-next-review-pop-superstar-at-her-defiant-brilliant-best-1.3786894. Ανακτήθηκε στις March 24, 2019. 
  10. Daly, Rhian (12 Φεβρουαρίου 2019). «Ariana Grande – 'Thank U, Next' review». NME. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  11. Kameir, Rawiya (11 Φεβρουαρίου 2019). «Ariana Grande: thank u, next». Pitchfork. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019. 
  12. Sheffield, Rob (12 Φεβρουαρίου 2019). «Review: Ariana Grande Moves on in Spectacular Style With 'Thank U, Next'». Rolling Stone. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019. 
  13. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα iTunes.
  14. «Los discos más vendidos de la semana». Diario de Cultura (στα Ισπανικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2019. 
  15. "Australiancharts.com – Ariana Grande – Thank U, Next". Hung Medien. Retrieved February 16, 2019.
  16. "Austriancharts.at – Ariana Grande – Thank U, Next" (in German). Hung Medien. Retrieved February 21, 2019.
  17. "Ultratop.be – Ariana Grande – Thank U, Next" (in Dutch). Hung Medien. Retrieved February 16, 2019.
  18. "Ultratop.be – Ariana Grande – Thank U, Next" (in French). Hung Medien. Retrieved February 16, 2019.
  19. "Ariana Grande Chart History (Canadian Albums)". Billboard. Retrieved February 19, 2019.
  20. "Czech Albums – Top 100". ČNS IFPI. Note: On the chart page, select 201907 on the field besides the word "Zobrazit", and then click over the word to retrieve the correct chart data. Retrieved February 19, 2019.
  21. «Hitlisten.NU – Album Top-40 Uge 6, 2019». Hitlisten. http://hitlisten.nu/default.asp?w=6&y=2019&list=a40. Ανακτήθηκε στις February 20, 2019. 
  22. "Dutchcharts.nl – Ariana Grande – Thank U, Next" (in Dutch). Hung Medien. Retrieved February 16, 2019.
  23. "Ariana Grande: Thank U, Next" (in Finnish). Musiikkituottajat – IFPI Finland. Retrieved February 17, 2019.
  24. «Le Top de la semaine : Top Albums Fusionnes – SNEP (Week 7, 2019)» (στα French). Syndicat National de l'Édition Phonographique. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link) [νεκρός σύνδεσμος]
  25. "Offiziellecharts.de – Ariana Grande – Thank U, Next" (in German). GfK Entertainment Charts. Retrieved February 15, 2019.
  26. «IFPI Chart». International Federation of the Phonographic Industry Greece. https://web.archive.org/web/20190516060946/https://www.ifpi.gr/charts_el.html. Ανακτήθηκε στις May 17, 2019. 
  27. "Top 40 album DVD és válogatáslemez-lista – 2019. 7. hét" (in Hungarian). MAHASZ. Retrieved February 22, 2019.
  28. «TÓNLISTINN – PLÖTUR | Plötutíðindi». 
  29. «Irish Albums Chart: 15 February 2019». Irish Recorded Music Association. http://www.irma.ie/index.cfm?page=irish-charts&chart=Albums. Ανακτήθηκε στις February 16, 2019. 
  30. «Album – Classifica settimanale WK 7 (dal 08.02.2019 al 14.02.2019)» (στα Italian). Federazione Industria Musicale Italiana. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  31. "Oricon Top 50 Albums: 2019-02-18" (in Japanese). Oricon. Retrieved February 13, 2019.
  32. «Oricon Japan Albums: 2019/02/18 付け». Oricon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2019. CS1 maint: Unfit url (link)
  33. «Billboard Japan Hot Albums: 2019/02/18 付け». Billboard Japan. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019. 
  34. «#thankunext sigue en la cima en México #1» (στα Spanish). Asociación Mexicana de Productores de Fonogramas y Videogramas. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  35. «NZ Top 40 Albums Chart». Recorded Music NZ. 18 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019. 
  36. «VG-lista – Topp 40 Album uke 7, 2019». VG-lista. http://www.vglista.no/topplister/topp-40-album-2019-07/. Ανακτήθηκε στις February 16, 2019. 
  37. "Oficjalna lista sprzedaży :: OLiS - Official Retail Sales Chart". OLiS. Polish Society of the Phonographic Industry. Retrieved February 21, 2019.
  38. "Portuguesecharts.com – Ariana Grande – Thank U, Next". Hung Medien. Retrieved February 26, 2019.
  39. "Official Scottish Albums Chart Top 100". Official Charts Company. Retrieved February 16, 2019.
  40. «SK – ALBUMS – TOP 100: ARIANA GRANDE – thank u, next». ČNS IFPI. Ανακτήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2019. 
  41. «Gaon Album Chart – Week 8, 2019» (στα Κορεατικά). Gaon. Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2019. 
  42. «Top 100 Albumes – Semana 7: del 8.2.2019 al 14.2.2019» (στα Spanish). Productores de Música de España. Ανακτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  43. «Sverigetopplistan – Sveriges Officiella Topplista». Sverigetopplistan. Ανακτήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2019.  Click on "Veckans albumlista".
  44. "Swisscharts.com – Ariana Grande – Thank U, Next". Hung Medien. Retrieved February 20, 2019.
  45. «Taiwan 9/2019» (στα Chinese). Five-Music. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  46. "Official Albums Chart Top 100". Official Charts Company. Retrieved February 16, 2019.
  47. "Ariana Grande Chart History (Billboard 200)". Billboard. Retrieved March 1, 2019.
  48. 48,0 48,1 «SK – ALBUMS – TOP 100: Měsíc201902». ČNS IFPI. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2019. 
  49. «Japanese International Albums - February 2019». Oricon (στα Japanese). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2019. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  50. «South Korean Albums - March 2019». Gaon. Ανακτήθηκε στις 29 Απριλίου 2019. 
  51. «thank u, next cd + digital album». Ariana Grande. 25 Ιανουαρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2019. 
  52. «thank u, next cassette + digital album». Ariana Grande. 25 Ιανουαρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2019. 
  53. «thank u, next vinyl + digital album». Ariana Grande. 25 Ιανουαρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2019. 
  54. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα universal japan.