Supernatural

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Supernatural
ΕίδοςΥπερφυσικού τρόμου, δράσης
ΔημιουργοίΈρικ Κρίπκε
ΠρωταγωνιστέςΤζάρεντ Πανταλέκι
Τζένσεν Ακλς
Μουσική τίτλωνΤζέι Γκρούσκα
Κρίστοφερ Λένερτζ
Χώρα ΗΠΑ
Καναδάς Καναδάς
Αριθμός κύκλων15
Αριθμός επεισοδίων327
Παραγωγή
ΠαραγωγήKripke Enterprises
Wonderland Sound and Vision (2005–13)
Warner Bros. Television
Διάρκεια38–45 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςThe WB (2005 - 2006)
The CW (2006 - 2020)
(Ελλάδα Ελλάδα: STAR TV)
Αναλογία πλευρών1080i (HDTV)
Προβολή13 Σεπτεμβρίου 2005–
σήμερα
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαcwtv.com/shows/supernatural

Το Supernatural είναι αμερικάνικη υπερφυσική τηλεοπτική σειρά φαντασίας τρόμου με κωμικά και δραματικά στοιχεία, που δημιουργήθηκε από τον Έρικ Κρίπκε. Έκανε το ντεμπούτο της στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 στο κανάλι The WB.[1] Βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Τζένσεν Ακλς ως Ντιν Γουίντσεστερ και ο Τζάρεντ Πανταλέκι ως Σαμ Γουίντσεστερ, δύο αδέρφια που κυνηγούν φαντάσματα, δαίμονες και άλλα υπερφυσικά όντα. Η σειρά είναι παραγωγή της Warner Bros. Television σε συνεργασία με την Wonderland Sound & Vision. Οι τρέχοντες εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Ερικ Κρίπκε, McG και Ρόμπερτ Σίνγκερ.[2]

Η σειρά, η οποία γυρίζεται στο Βανκούβερ του Καναδά, βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης για σχεδόν δέκα χρόνια, αφού ο δημιουργός της προσπαθούσε ανεπιτυχώς να την πουλήσει. Το πιλοτικό επεισόδιο παρακολούθησαν κατά προσέγγιση 5,69 εκατομμύρια τηλεθεατές και η θεαματικότητα των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων ώθησε το κανάλι The WB να ζητήσει μια πλήρη σεζόν από τον δημιουργό της.

Ο αρχικός προγραμματισμός της σειράς ήταν αρχικά για τρεις κύκλους και ακόλουθα για πέντε.[3] Ο πέμπτος κύκλος βγήκε στον αέρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και ολοκλήρωσε την κύρια πλοκή της σειράς,[4] ωστόσο, το κανάλι The CW λόγω των υψηλών τηλεθεάσεων αλλά και της επιρροής που είχε η σειρά, την ανανέωσε επίσημα, αρχικά για έκτη (στις 16 Φεβρουαρίου του 2010),[5] έπειτα για έβδομη (στις 26 Απριλίου 2011), στη συνέχεια για όγδοη περίοδο (στις 3 Μαΐου 2012),[6] ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ανανεώθηκε για 9η σεζόν. Στις 13 Φεβρουαρίου 2014, ανακοινώθηκε εκ νέου επέκταση σε 10ο κύκλο, ενώ στις 11 Ιανουαρίου 2015, έγινε γνωστό πως θα συνεχιστεί για 11ο. Η επέκταση συνεχίστηκε με τον 12ο κύκλο τον Οκτώβριο του 2016 και, τελικώς, διατηρήθηκε ως και τον 15ο κύκλο, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 19 Νοεμβρίου 2020.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς, Τζένσεν Ακλς (αριστερά) και Τζάρεντ Πανταλέκι (δεξιά).

Ο Σαμ και ο Ντιν Γουίντσεστερ μεγαλώνουν από μικροί με τον πατέρα τους Τζον, περιφερόμενοι από πόλη σε πόλη, μένοντας σε ξενοδοχεία, ενώ την παιδική τους ηλικία την πέρασαν, αλλάζοντας συνεχώς σχολεία και μένοντας αρκετές φορές μόνοι τους ή σε φίλους του πατέρα τους. Μαθαίνουν να κλέβουν για να επιβιώσουν, να κάνουν απάτες με πιστωτικές κάρτες, ο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος να έχουν χρήματα, αλλά και να κερδίζουν μετρητά σε τυχερά παιχνίδια. Συνήθως τρώνε έτοιμο φαγητό και συχνάζουν σε μπαρ και στριπτιζάδικα.

Ανάλογα την υπόθεση που έχουν αναλάβει να λύσουν, μεταμφιέζονται σε πράκτορες του FBI, αστυνόμους, γιατρούς και όποιες άλλες ειδικότητες που τους εξυπηρετούν, ενώ είναι πολλές φορές στην λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών, είτε για δολοφονίες, είτε για παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας, είτε για βεβήλωση τάφων και διάφορα άλλα. Όπως ο πατέρας τους, έτσι κι αυτοί έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα όπλων για διάφορα πλάσματα που συναντούν.

Μετά τον πολύ παράξενο και υπερφυσικό τρόπο που πέθανε η Μαίρη Γουίντσεστερ, ο άντρας της, Τζον, αποφασίζει να βρει τι ήταν εκείνο που τη σκότωσε και γίνεται κυνηγός υπερφυσικών πλασμάτων, κάνοντας τους δύο γιους του να ζουν σαν στρατιώτες. Ο Ντιν, ως μεγαλύτερος, έχει ως σκοπό της ζωής του να προστατεύει τον μικρότερο αδερφό του, αφού αυτό του επιβάλλει πολλές φορές και ο πατέρας του. Καθώς μεγαλώνουν, όμως, ο Σαμ, μη θέλοντας να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του πατέρα και του αδερφού του, καταφέρνει και σπουδάζει νομική στο καλύτερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.

Βασικοί χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυνηγοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυνηγοί ονομάζονται οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν υπερφυσικά όντα και αφιερώνουν τη ζωή τους σ' αυτόν το σκοπό.

Ντιν Γουίντσεστερ

Ο Τζένσεν Ακλς ως Ντιν Γουίντσεστερ.

Ένας από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές. Γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1979 στο Λόρενς του Κάνσας, με γονείς τον Τζον και τη Μαίρη Γουίντσεστερ, έχει το όνομα της γιαγιάς του Ντιάνα Κάμπελ. Είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον αδερφό του Σαμ. Μένει ορφανός από μητέρα στις 2 Νοεμβρίου του 1983. Ο ίδιος θα σώσει τον αδερφό του από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, την οποία προκάλεσε ο δαίμονας Αζέιζελ, που σκότωσε και τη μητέρα του. Από εκείνη την ημέρα, θα νιώθει προστάτης του Σαμ, ενώ ο πατέρας του με τις εντολές του να τον προσέχει, κάνει τη ζωή του Ντιν να είναι αφιερωμένη στην προστασία του μικρού του αδερφού. Τα δύο αδέρφια από μικρή ηλικία γνωρίζουν τα υπερφυσικά όντα που υπάρχουν, από τον πατέρα τους, ο οποίος τους εκπαιδεύει κατάλληλα, σαν στρατιώτες. Ο Ντιν είναι εκείνος που εξοντώνει τον δαίμονα Αζέιζελ, ενώ πουλάει την ψυχή του για να επιστρέψει στη ζωή ο αδερφός του, Σαμ. Πεθαίνει στο τέλος της τρίτης σεζόν και πηγαίνει στην Κόλαση, ενώ επιστρέφει στην πρεμιέρα του τέταρτου, έχοντας σωθεί από τους αγγέλους. Στο τέλος του έβδομου κύκλου, σκοτώνει τον αρχηγό των Λεβιάθαν, ο οποίος οδηγείται στο Καθαρτήριο, όμως ο θάνατος του, προκαλεί μια έκρηξη που φυλακίζει τον Ντιν και τον Καστιέλ στο Καθαρτήριο.

Σαμ Γουίντσεστερ

Ο Τζάρεντ Πανταλέκι ως Σαμ Γουίντσεστερ.

Ένας από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές. Έχει γεννηθεί στις 2 Μαΐου του 1983, με γονείς τον Τζον και τη Μαίρη Γουίντσεστερ στο Λόρενς του Κάνσας και έχει το όνομα του παππού του, Σάμιουελ Κάμπελ. Ο μικρότερος αδερφός, κατά τέσσερα χρόνια από τον Ντιν, μένει ορφανός ακριβώς έξι μηνών (2/11/1983). Τη συγκεκριμένη βραδιά, ο δαίμονας Αζέιζελ τον τρέφει με το αίμα του για να του δώσει δυνάμεις, ενώ σκοτώνει τη μητέρα του, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Μεγαλώνει με τον αδερφό και τον πατέρα του σαν στρατιώτης, κυνηγώντας υπερφυσικά όντα και μαθαίνοντας την αλήθεια από τα 8 του χρόνια. Καθώς μεγαλώνει, αποφασίζει πως θέλει μια κανονική ζωή και σπουδάζει νομική. Όμως, συναντιέται με τον αδερφό του και, κατόπιν, με τον πατέρα του, μετά από δύο χρόνια, για να καταδιώξει τον δαίμονα που σκότωσε και την κοπέλα του Τζέσικα (και τη μητέρα του). Πεθαίνει στο τέλος του δεύτερου κύκλου, για να επιστρέψει στη ζωή αμέσως, αφού ο αδερφός του κάνει συμφωνία με ένα δαίμονα. Στο τέλος του πέμπτου κύκλου, φυλακίζεται στην Κόλαση, μαζί με τον Εωσφόρο και τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Επιστρέφει χωρίς την ψυχή του στον έκτο κύκλο, ενώ την ανακτά στο μέσον του και τρελαίνεται στον έβδομο κύκλο από τις μνήμες της Κόλασης, για να τον σώσει ο αγγελος Καστιέλ.

Μπόμπι Σίνγκερ

Είναι σαν δεύτερος πατέρας για τα δύο αδέρφια, καθώς βοήθησε πολύ στην ανατροφή τους, όταν ο πατέρας τους έλειπε για ημέρες. Ο ίδιος μπήκε στον κόσμο του υπερφυσικού όταν αναγκάστηκε να σκοτώσει τη γυναίκα του, η οποία είχε κυριευθεί από ένα δαίμονα. Πρώτη του εμφάνιση γίνεται στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου κι έκτοτε εμφανίζεται σε πάρα πολλά επεισόδια και είναι σαν τρίτος πρωταγωνιστής της σειράς. Έχει πολλές γνώσεις, καθώς είναι πολύ καλά διαβασμένος και δίνει λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις που βρίσκονται αντιμέτωποι ο Σαμ και ο Ντιν. Πεθαίνει στον έβδομο κύκλο, όπου μετατρέπεται σε ένα εκδικητικό πνεύμα, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλου, ζητάει από τα αδέρφια να τον εξοντώσουν, οριστικά.

Τζον Γουίντσεστερ

Ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν ως πατέρας των δύο αδερφών.

Ο πατέρας των αδερφών Γουίντσεστερ, έχει αφιερώσει τη ζωή του μετά τον αφύσικο θάνατο της γυναίκας του, Μαίρης, στο να κυνηγά δαίμονες, πνεύματα και διάφορα άλλα υπερφυσικά πλάσματα. Μεγαλώνει τα παιδιά του σαν στρατιώτες, κατά του «υπερφυσικού κόσμου», και έχει ως τελικό στόχο του, να σκοτώσει τον δαίμονα, στον οποίο οφείλεται, ο χαμός της γυναίκας του. Εμφανίζεται από το μέσον του πρώτου κύκλου και ύστερα και αποτελεί, ουσιαστικά, τον τρίτο πρωταγωνιστή στα τελευταία επεισόδια του κύκλου. Πεθαίνει στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου, ενώ επιστρέφει ως πνεύμα για να βοηθήσει στο τέλος αυτού.

Έλεν Χάρβελ

Ο σύζυγός της, Γουίλιαμ Χάρβελ, πέθανε σε «κυνήγι», ενώ ήταν μαζί με τον Τζον Γουίντσεστερ, τον οποίο από τότε κατηγορεί ως υπεύθυνο για τον χαμό του. Εμφανίζεται στον δεύτερο κύκλο, ούσα ιδιοκτήτρια ενός σαλούν-μπαρ, που επισκέπτονται κυρίως «κυνηγοί». Στόχος της είναι να προστατέψει από το «κυνήγι» την κόρη της, Τζο, αλλά αργότερα πείθεται να την αφήσει να κάνει τις επιλογές της. Πεθαίνει κατά τη διάρκεια του πέμπτου κύκλου στο πλευρό της κόρης της, στην προσπάθεια της να φτάσει με τα αδέρφια Γουίντσεστερ στον Εωσφόρο.

'Τζο' Χάρβελ

Η Αλόνα Ταλ ως Τζο Χαρβέλ.

Κόρη της Έλεν και του Γουίλιαμ Χάρβελ, ο οποίος έχει πεθάνει εξαιτίας του πατέρα των αδερφών Γουίντσεστερ. Εμφανίζεται μαζί με τη μητέρα της στον δεύτερο κύκλο μαζί με την οποία πεθαίνουν στον πέμπτο. Προσπαθεί να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της ως «κυνηγού» με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί, επανειλημμένα, με τη μητέρα της, Έλεν. Είναι ερωτευμένη με τον Ντιν, αλλά ποτέ δεν θα προχωρήσει η σχέση τους.

Μαίρη Γουίντσεστερ

Η Μαίρη μεγαλώνει από μικρή σε μια οικογένεια «κυνηγών» και έχει ως γονείς τους Σάμιουελ και Ντιάνα Κάμπελ. Προσπαθεί να κάνει μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα της, Τζον, όμως μια συμφωνία που είχε κάνει με έναν «κιτρινομάτη» δαίμονα, ώστε να μη σκοτώσει εκείνος τον άντρα της, θα της κοστίσει, τελικά, τη ζωή της και θα αφήσει ορφανά, τα δύο παιδιά της, Ντιν και Σαμ. Εμφανίζεται σε ορισμένα επεισόδια ως πνεύμα, αλλά και σε άλλα, σε αναδρομικές σκηνές των αδερφών στο παρελθόν.

Ας

Είναι ένας εξαιρετικός γνώστης της τεχνολογίας και μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς τους άλλους κυνηγούς, όπως τα δύο αδέρφια. Εμφανίζεται μόνο στον δεύτερο κύκλο, πριν το τέλος του οποίου, πεθαίνει. Εμφανίζεται ακόμα μια φορά ερχόμενος από τον Παράδεισο, στον πέμπτο κύκλο.

Γκόρντον Γουόκερ

Κυνηγός Βρικολάκων, ως επί τω πλείστον, αλλά και των υπολοίπων υπερφυσικών πλασμάτων, ο Γκόρντον έχει ψύχωση με τη δουλειά του και είναι κακός μπελάς. Στον δεύτερο και τρίτο κύκλο, προκαλεί προβλήματα στα αδέρφια Γουίντσεστερ, ώσπου τον σκοτώνει, τελικά, ο Σαμ.

Σάμιουελ Κάμπελ

Παππούς των αδερφών Γουίντσεστερ και πατέρας της μητέρας τους, Μαίρης, παντρεμένος με τη Ντιάνα Κάμπελ. Είναι «κυνηγός» από μικρός και εμφανίζεται, κυρίως, στον έκτο κύκλο που επιστρέφει από τους νεκρούς, ενώ εμφανίζεται και σε επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, όπου τα αδέρφια επιστρέφουν στο παρελθόν.

Ρούφους Τέρνερ

Ο Ρούφους είναι φίλος του Μπόμπι τον οποίον ωθεί στον κόσμο του υπερφυσικού όταν η γυναίκα του τελευταίου κυριεύεται από δαίμονα και τον βοηθά να τη σκοτώσει. Εμφανίζεται ως πρώην «κυνηγός» που έχει σταματήσει να δραστηριοποιείται. Πρώτη του εμφάνιση είναι στον τρίτο κύκλο, ενώ πεθαίνει στον έκτο, για να επιστρέψει ως πνεύμα στον έβδομο για ένα, μόνον, επεισόδιο.

Γκαρθ Φίτσγκεραλντ

Ο Γκαρθ είναι ένας κυνηγός που δουλεύει μόνος του αλλά έχει συνεργαστεί με τα αδέρφια Γουίντσεστερ σε μερικές περιπτώσεις. Όντας δεμένος με τον Μπόμπι (Σίνγκερ), μετά τον θάνατο του τελευταίου, αναλαμβάνει τον ρόλο του, να ενημερώνει, δηλαδή, άλλους κυνηγούς για σχετικές με το αντικείμενο υποθέσεις, να τους βοηθά και να τους κρατά όλους ενήμερους για όλα τα θέματα. Προβάλλεται ως ένας γκαφατζής και, αφού είναι μικροκαμωμένος, δείχνει να μην ταιριάζει στη «δουλειά των κυνηγών». Στον 9ο κύκλο, μετά από αρκετό διάστημα που υπήρξε εξαφανισμένος, αποκαλύπτεται, πλέον, ως Λυκάνθρωπος αλλά με ειρηνικές διαθέσεις, μαζί με την οικογένειά του.

Άγγελοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μίσα Κόλλινς ως Άγγελος Καστιέλ.

Οι άγγελοι εμφανίζονται ως υπηρέτες του Θεού και του Παραδείσου και δεν τους επιτρέπεται να έχουν δικιά τους γνώμη. Όμως, σύντομα, καθένας διαλέγει «στρατόπεδο», αφού ο δημιουργός τους δεν είναι πουθενά και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Καστιέλ

Ο πρώτος άγγελος που εμφανίζεται στη σειρά, κατά την έναρξη του τέταρτου κύκλου, είναι εκείνος που έσωσε από την Κόλαση τον Ντιν. Σε αυτόν τον κύκλο, αρχικά, υπακούει εντολές από τον παράδεισο, όμως στο τέλος επαναστατεί και γίνεται έκπτωτος, χωρίς επαφή με τους υπόλοιπους. Στον έκτο κύκλο, λαμβάνει μέρος σε πόλεμο στον παράδεισο, όπου εν τέλει, γίνεται ο ισχυρότερος άγγελος, για μικρό διάστημα. Κατά τη διάρκεια του έβδομου, χάνει κάθε επαφή με τον Παράδεισο και ζει στη γη. Στον όγδοο, αρχικά, ελέγχεται από την ανώτερή του Ναόμι, χωρίς να το θέλει. Αγωνίζεται για τον παράδεισο, όμως, τον προδίδει ο Μέτατρον, που τον στέλνει, ως θνητό πλέον, στη γη.

Λούσιφερ (Εωσφόρος ή Διάβολος ή Σατανάς)

Πρόκειται για αρχάγγελο, ο οποίος έχει επαναστατήσει εναντίον του παραδείσου. Απελευθερώνεται από το κλουβί της Κόλασης, στη διάρκεια του πέμπτου κύκλου, έχοντας ανάγκη το σώμα του Σαμ, για να είναι ισχυρός, και μέχρι να το αποκτήσει, στο τελευταίο επεισόδιο, κυκλοφορεί με το σώμα ενός αστυνόμου που έχει χάσει την οικογένειά του. Προσπαθεί να φέρει το τέλος του κόσμου, όμως, δεν τα καταφέρνει και φυλακίζεται ξανά στην κόλαση. Επιστρέφει στον έβδομο κύκλο, ως ανάμνηση του Σαμ, που τον τρελαίνει. Στον ενδέκατο κύκλο επιστρέφει για να βοηθήσει τους Γουίντσεστερ να αντιμετωπίσουν το Σκότος, την αδερφή του Θεού, καταλαμβάνοντας το σώμα του αγγέλου Καστιέλ. Στο δωδέκατο κύκλο καταλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, όπως τον Αμερικάνο Πρόεδρο, όπου υπό τη μεταμφίεση του αυτή αφήνει έγκυο την ερωμένη του Προέδρου, Κέλι Κλάιν. Ο γιος του Τζακ παρά τις προσπάθειες των Γουίντσεστερ και των αγγέλων γεννήθηκε το Μάιο του 2017.

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Η Τζούλι ΜακΝίβεν ως Άγγελος Άννα Μίλτον.

Ο ισχυρότερος από τους αγγέλους - για την ακρίβεια, ο υπ' αριθμόν ένα αρχάγγελος - είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον Διάβολο, αλλά χρειάζεται το σώμα του Ντιν. Εμφανίζεται, αρχικά, σε αναδρομικό του παρελθόντος επεισόδιο του πέμπτου κύκλου, όπου μπαίνει στο σώμα του Τζον Γουίντσεστερ. Μετά από την άρνηση του Ντιν να τον αφήσει να πάρει τον έλεγχο του σώματός του, παίρνει την άδεια του τρίτου αδερφού, Άνταμ. Στο τέλος του κύκλου, φυλακίζεται μαζί με τον Εωσφόρο στην κόλαση. Αργότερα μαθαίνουμε από τον Εωσφόρο ότι ο Μιχαήλ όλα αυτά τα χρόνια στο κλουβί στην κόλαση έχει τρελαθεί.

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Εμφανίζεται σε επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα και με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και στον τρίτο. Πρόκειται για τον τρίτο αρχάγγελο που βλέπουμε. Στον πέμπτο κύκλο, αποκαλύπτεται ποιος είναι και βοηθά τους αδερφούς Γουίντσεστερ στην αποστολή τους με τον Εωσφόρο, πριν πεθάνει. Στον ένατο κύκλο, εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο αφήνοντας ερωτηματικά για το αν ήταν δημιούργημα της φαντασίας του Καστιέλ ή είναι ακόμα εν ζωή.

Ζαχαρίας

Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους αγγέλους, δίνοντας εντολές και υποστηρίζοντας, κρυφά, τη διάλυση του κόσμου, ενώ αντιπαθεί την ανθρωπότητα. Έχει ως στόχο, όταν πρωτοεμφανίζεται στον τέταρτο κύκλο, να ελευθερωθεί ο Εωσφόρος. Στον πέμπτο, με βίαιο τρόπο προσπαθεί, κυρίως, να πείσει τον Ντιν Γουίντσεστερ να πει το «ναι» στον Μιχαήλ Άγγελο.

Άννα Μίλτον

Είναι έκπτωτη άγγελος, η οποία εμφανίζεται εμφανίζεται στον τέταρτο κύκλο, δίχως να γνωρίζει τις δυνάμεις της και ποια πραγματικά είναι η φύση της. Ζει μια φυσιολογική ζωή ώσπου ξαφνικά ακούει τους αγγέλους να μιλάνε για την Αποκάλυψη. Τελικά, μαθαίνει ποια είναι, επιστρέφει στον παράδεισο, όπου αναγκάζεται να συνετιστεί και να υπακούει στις εντολές των ανωτέρων της.

Ουριήλ

Η Αμάντα Τάππινγκ ως Άγγελος Ναόμι.

Πρόκειται για τον δεύτερο άγγελο που συναντάμε μαζί με τον Καστιέλ. Είναι επιθετικός και βγάζει μια κακία. Σύντομα, θα αποκαλυφθεί ως οπαδός του αδερφού του Εωσφόρου, για τον οποίο προσπαθεί, ύπουλα, να χαλάει τα σχέδια του παραδείσου. Εξοντώνεται από τον Καστιέλ όταν αποκαλύπτει τους πραγματικούς του σκοπούς.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

Είναι ο τέταρτος και τελευταίος αρχάγγελος του Κυρίου. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον τέταρτο κύκλο, προστατεύοντας τον προφήτη Τσακ. Μετά το τέλος της Αποκάλυψης και τη φυλάκιση των Λούσιφερ και Μιχαήλ στην κόλαση, προσπαθεί να πάρει την κυριαρχία του παραδείσου, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς αγγέλους, που αντιμετωπίζουν την συμμαχία του Καστιέλ.

Μπαλτάζαρ

Ο Σεμπάστιαν Ροτσέ ως Άγγελος Μπαλτάζαρ.

Ο Μπαλτάζαρ ανήκει στη συνομοταξία του Καστιέλ και εμφανίζεται κατά τον έκτο κύκλο, με τον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στον παράδεισο. Θεωρείται νεκρός, είναι, όμως, εκείνος που έχει κλέψει τα όπλα του παραδείσου και έχει εξαφανιστεί. Έχοντας προδώσει τα σχέδια του Καστιέλ στους αδερφούς Γουίντσεστερ, αυτός τον εξοντώνει.

Ναόμι

Η Ναόμι είναι η άγγελος που σώζει τον Καστιέλ από το Καθαρτήριο, έχοντας την δική της στρατιά αγγέλων, από την οποία πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάσωση του Καστιέλ, ο οποίος, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αγνοεί την ύπαρξή της. Από τη διάσωσή του και μετά, ο Καστιέλ είναι υποχρεωμένος να αναφέρεται τακτικά, στη Ναόμι, για τις κινήσεις των αδερφών Γουίντσεστερ. Επίσης, συγχωρεί τον Καστιέλ για τα λάθη που έχει κάνει κατά το παρελθόν και δείχνει να είναι συγκαταβατική και φιλεύσπλαχνη. Τα σχέδιά της είναι ενάντια στα δύο αδέρφια και τον Καστιέλ, όμως, φαίνεται πως γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, λίγο πριν την εξοντώσει ο Μέτατρον προς όφελός του.

Μέτατρον

Είναι ο γραφέας των Λόγων του Θεού. Παρουσιάζεται στον όγδοο κύκλο, ως απλός, χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις, άνθρωπος αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος που έχει δει τον Θεό. Για χιλιάδες χρόνια είναι εξαφανισμένος για να μην τον ενοχλεί καθένας για το συμφέρον του. Τελικά, παραπλανά τον Καστιέλ έχοντας ως σκοπό να πάρει τον έλεγχο του παραδείσου. Εξοντώνει τους επικεφαλής αγγέλους και τους υπόλοιπους, τους στέλνει στη γη, να ζήσουν ως θνητοί, στο τέλος του κύκλου. Στον ένατο κύκλο, αποτελεί τον κυρίως «κακό» της ιστορίας, αντλώντας δύναμη από τους Λόγους του Θεού, γίνεται πανίσχυρος και έχει στόχο να κυριεύσει αγγέλους και ανθρώπους. Όταν φαίνεται πως νικάει τον Καστιέλ και να παίρνει με το μέρος του όλους τους αγγέλους - δολοφονώντας ταυτόχρονα τον Ντιν Γουίντσεστερ - μιλάει, εν αγνοία του για τα ύπουλα σχέδιά του, σε όλους. Έτσι, φυλακίζεται στις «Φυλακές του Παραδείσου», ενώ, ταυτόχρονα, χάνει τις πανίσχυρες δυνάμεις του.

Εζεκιήλ / Γκαντριήλ

Στην έναρξη του ένατου κύκλου, εμφανίζεται πρόθυμος να βοηθήσει τον Ντιν Γουίντσεστερ, ώστε να γίνει καλά ο αδερφός του, Σαμ, όμως, ο ίδιος πρέπει να καταλάβει το σώμα του, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αποκτά, λοιπόν, τον έλεγχο του σώματος του Σαμ, για να βοηθήσει τα αδέρφια, ενώ ανασταίνει τον Καστιέλ, ο οποίος μαχαιρώνεται από έναν θεριστή. Όμως, λέει στον Ντιν πως ο Καστιέλ πρέπει να μείνει μακριά του, ειδάλλως, ο ίδιος πρέπει να φύγει, εγκαταλείποντας τον Σαμ να πεθάνει. Μετά από μερικά επεισόδια, αποκαλύπτεται πως παριστάνει τον Εζεκιήλ και είναι ο Γκαντρίηλ, παλιός φρουρός του «κήπου της Εδέμ» στον παράδεισο, ο οποίος, όμως, άφησε τον Εωσφόρο να εισέλθει, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αιώνια φυλάκιση στον παράδεισο. Παίρνει το μέρος του Μέτατρον, σκοτώνει, για λογαριασμό του, τον Προφήτη Κέβιν Τραν μεταξύ άλλων, όμως, αντιλαμβάνεται πως ο νέος του αφέντης είναι μοχθηρός και ύπουλος, χωρίς πρόθεση να κάνει το καλό. Τον προδίδει στον Καστιέλ και προσπαθεί να πράξει ότι καλύτερο μπορεί για τους αγγέλους και τον παράδεισο. Όταν τον φυλακίζουν ξανά, προτιμά να αυτοκτονήσει, βοηθώντας έτσι τον Καστιέλ να αποδράσει - ο οποίος ήταν, επίσης, φυλακισμένος - και στην συνέχεια να φυλακίσει τον Μέτατρον.

Βαρθολομαίος

Εμφανίζεται στον ένατο κύκλο, ως ο ισχυρότερος από τους αγγέλους που έχουν απομείνει με σκοπό να συγκεντρώσει γύρω του μια φατριά με στόχο την εκδίκηση από τον Καστιέλ, τον οποίο θέλει πάση θυσία να πιάσει ζωντανό.

Δαίμονες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κέιρι Κάσιντι ήταν μια εκ των δύο βασικών ηθοποιών, που υποδύθηκαν την Δαίμονα Ρούμπι.

Δημιούργημα του αγγέλου Εωσφόρου, δημιουργούνται από ανθρώπινες ψυχές που έχουν διαφθαρεί στην Κόλαση. Υπακούν στις εντολές του Διαβόλου και των δυνατότερων δαιμόνων.

Αζέιζελ (κιτρινομάτης)

Υπήρξε ο κύριος στόχος των αδερφών Γουίντσεστερ, στους δύο πρώτους κύκλους. Έχει σκοτώσει την μητέρα τους, σκοτώνει τον πατέρα τους, στον δεύτερο κύκλο, και είναι υπεύθυνος για τις υπερφυσικές δυνάμεις που έχει ο Σαμ. Είναι υπηρέτης του Διαβόλου και προσπαθεί να τον ελευθερώσει από την Κόλαση, δημιουργώντας ένα παιδί-θαύμα, το οποίο θα πρέπει να είναι το «άτομο-κλειδί». Ο Αζέιζελ αναφέρεται στο Λευϊτικό (βιβλίο).

Ρούμπι

Πρόκειται για δαίμονα που θα εμφανιστεί στον τρίτο και τέταρτο κύκλο. Δείχνει να έχει καλές προθέσεις και να μην μοιάζει με τους υπόλοιπους, βοηθώντας τους αδερφούς Γουίντσεστερ, ενώ, όταν πεθαίνει ο Ντιν, δένεται με τον Σαμ και καταλήγει ερωμένη του. Τελικά, αποδεικνύεται πως είναι μια καλά κρυμμένη υποτακτικός του Διαβόλου και εξοντώνεται στο τέλος του τέταρτου κύκλου.

Λίλιθ (ασπρομάτα)

Είναι η διάδοχος του Αζέιζελ στην ιεραρχία των δαιμόνων και προσπαθεί να σπάσει τις 66 ιερές σφραγίδες για να απελευθερώσει από τη φυλακή της Κόλασης τον Εωσφόρο. Ωστόσο, πρέπει να εξοντωθεί, αφού η τελευταία από τις σφραγίδες πρόκειται, ουσιαστικά, για τον «θάνατό» της. Εμφανίζεται στον τρίτο και τέταρτο κύκλο.

Ο Μαρκ Σέπαρντ ως Άρχοντας της Κόλασης, Κράουλι.

Μέγκ

Είναι υποτακτικός του Αζέιζελ και κόρη του, όπως λέγεται. Προσπαθεί στους πρώτους δύο κύκλους, να βοηθήσει τον πατέρα της στο να σταματήσει τους αδερφούς Γουίντσεστερ. Επιστρέφει στον πέμπτο κύκλο με την Αποκάλυψη, ενώ στον έβδομο, αλλάζει στρατόπεδο, όντας κυνηγημένη από την Κόλαση και τους υπόλοιπους δαίμονες, βοηθώντας τους αδερφούς.

Άλαιστερ

Ο Κρίστοφερ Χέγερνταλ ως Δαίμονας Άλαιστερ.

Πρόκειται για ισχυρό δαίμονα, που βασάνιζε τον Ντιν, όσο εκείνος βρισκόταν στην Κόλαση. Εμφανίζεται στον τέταρτο κύκλο, στον οποίο και εξοντώνεται. Κατέχει σωρεία γνώσεων και προσπαθεί να σπάσει ορισμένες σφραγίδες, ώστε να βοηθήσει τη Λίλιθ να απελευθερώσει τον Εωσφόρο.

Δαίμονας του Σταυροδρομίου (κοκκινομάτης)

Είναι δαίμονας που κάνει συμφωνίες με ανθρώπους, ώστε να του ανήκει η ψυχή τους όταν τελειώσει ο χρόνος τους. Μαζί του κάνει συμφωνία ο Ντιν για να επιστρέψει στη ζωή ο αδερφός του, Σαμ, και εξαιτίας αυτής, πεθαίνει.

Κρόουλι

Είναι εμπνευσμένος από τον μάγο του 19ου αιώνα, Άλιστερ Κρόουλι. Πρόκειται για τον βασιλιά της Κόλασης, μετά από την Αποκάλυψη, είναι ο διάδοχος της Λίλιθ, δηλαδή. Ενεργεί εναντίον του Εωσφόρου, αφού φοβάται πως είναι ο επόμενος στόχος για εκείνον. Έχει τα δικά του σχέδια, εν τούτοις βοηθά αρκετές φορές τους αδερφούς Γουίντσεστερ, στον πέμπτο και στον έβδομο, κυρίως, κύκλο, αφού στον έκτο έχει διαφορετικούς στόχους. Κατά τη διάρκεια του έβδομου, δεν καταφέρνει να συνάψει συμφωνία με τους Λεβιάθαν και, έτσι, αποκτά τον ρόλο του ουδέτερου, στον πόλεμό τους με τα αδέρφια. Στον όγδοο κύκλο, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των δύο αδερφών. Στόχος του είναι να ανοίξει όλες τις πύλες τις Κολάσεως προς τη γη, ενώ οι Γουίντσεστερ θέλουν να τις κλείσουν. Στο τελευταίο επεισόδιο, βρίσκει την ανθρώπινη πλευρά του, με το μέλλον του να καθίσταται αβέβαιο στον επόμενο κύκλο.

Αβαδδών

Είναι η αρχαιότερος δαίμονας, ισχυρότερη από κάθε άλλον και δεν εξοντώνεται όπως όλοι οι υπόλοιποι. Στο τέλος του όγδοου κύκλου, φαίνεται πως παίρνει τον έλεγχο της Κόλασης από τον Κράουλι. Στον ένατο, με τον βασιλιά της Κόλασης ανίσχυρο για αρκετό διάστημα, ασκεί έλεγχο, φτιάχνει στρατό από δαίμονες και τον αναζητά για να τον εξοντώσει. Τελικά, δεν τα καταφέρνει και την εξοντώνει ο Ντιν, με την Πρώτη Λεπίδα.

Κάιν

Πρόκειται για τον πρωτότοκο υιό των πρωτόπλαστων, Αδάμ & Εύας, και ο πρώτος αδελφοκτόνος του ανθρώπινου είδους, δολοφονώντας τον Άβελ. Δεν είναι σίγουρα αν στη σειρά πρέπει να λογίζεται ως δαίμονας, όμως βάση του σεναρίου, προέκυψε όταν αυτοκτόνησε, έχοντας στο σώμα του το σημάδι του Εωσφόρου, το οποίο δεν τον άφησε να πεθάνει. Το σημάδι αυτό είναι το μόνο που κάνει χρήσιμη, την Πρώτη Λεπίδα, ένα αρχέγονο όπλο που μόνο έτσι μπορεί να αφανίσει κάθε πλάσμα, αγγελικό ή δαιμονικό. Ο Κάιν έκανε την πρώτη εμφάνισή του, μεταφέροντας το Σημάδι του, στον Ντιν, με σκοπό εκείνος να χρησιμοποιήσει την Λεπίδα εναντίον της Αβαδδών και όπου αλλού χρειαστεί.

Λεβιάθανς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Λεβιάθανς είναι μυθολογικά τέρατα με τεράστια δύναμη, που έχουν φυλακιστεί από τον Θεό στο Καθαρτήριο, όπου υπάρχουν κάθε λογής τέρατα. Καταφέρνουν να αποδράσουν κατά την διάρκεια του έβδομου κύκλου και υπακούν στις εντολές του αρχηγού τους.

Ντικ Ρόμαν

Είναι ο αρχηγός των Λεβιάθανς. Δημιουργεί το περιβάλλον για τα τέρατα του, που έχουν ως στόχο να γίνουν οι άνθρωποι εύκολοι στόχοι στη διατροφή τους, και προσπαθεί να κυριαρχήσει σε όλες τις επιχειρήσεις. Τελικά, αφανίζεται στο τέλος του έβδομου κύκλου.

Έντγκαρ

Είναι το «δεξί χέρι» του Ντικ, κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές του και δεν τον απογοητεύει ποτέ. Τελικά,εξοντώνεται από τον Σαμ και τον Ντιν, όταν προσπαθεί να επιτεθεί στον Άλφα Βρικόλακα, ο οποίος θα βοηθήσει τα δύο αδέρφια.

Δόκτωρ Γκάινς

Κάνει όλα τα πειράματα για τους ανωτέρους του και, κυρίως, για τον Ντικ Ρόμαν, τον οποίο και τρέμει. Είναι ο ιατρός των Λεβιάθανς και παρασκευάζει όλα τα τρόφιμα που μολύνουν τους ανθρώπους, κάνοντάς τους απαθείς.

Τσετ

Πρόκειται για τον πρώτο Λεβιάθαν που θα καταδιώξει τους αδερφούς Γουίντσεστερ. Τελικά, θα φυλακιστεί από τον Μπόμπι και τα αδέρφια και θα γίνει το πειραματόζωο, ώστε να βρεθεί ο τρόπος εξόντωσης των Λεβιάθανς.

Βαλέντ

Έχει καταλάβει το σώμα ενός πράκτορα του FBI και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, όσο μπορεί, την ψεύτικη ιδιότητά του για τα συμφέροντα του αρχηγού του, Ντικ.

Λοιποί χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βίκτορ Χένριξεν - Πράκτορας FBI

Η Λαουρέν Κοχάν ως Μπέλα Τάλμποτ.

Καταδιώκει τους αδερφούς Γουίντσεστερ και του γίνεται εμμονή να τους πιάσει αφού ξεφεύγουν, διαρκώς. Όταν, τελικά, τους πιάνει, δαίμονες προσπαθούν να τους επιτεθούν και τότε αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει. Τελικά, σκοτώνεται από τη Λίλιθ, σε επεισόδιο του τρίτου κύκλου, και επιστρέφει ως πνεύμα στον τέταρτο, για ένα επεισόδιο.

Μεγκ Μάστερς (κοπέλα κυριευμένη από τον δαίμονα Μεγκ)

Πρόκειται για την κοπέλα που έχει κυριεύσει ο δαίμονας με το ίδιο όνομα. Πεθαίνει στο τέλος του πρώτου κύκλου, αφού την εγκαταλείπει ο δαίμονας. Επιστρέφει, ως πνεύμα στον τέταρτο, για ένα επεισόδιο.

Μπέλα Τάλμποτ

Εμφανίζεται καθ'όλη τη διάρκεια του τρίτου κύκλου. Πρόκειται για κλέφτρα που έχει ως στόχο σπάνια και ακριβά αντικείμενα, ώστε να τα πωλήσει. Προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στα αδέρφια, σε πολλά επεισόδια, ενώ κλέβει και το όπλο Κολτ. Πεθαίνει από τα διαβολόσκυλα, αφού παραβεί συμφωνία του είχε συνάψει με δαίμονες.

Πάμελα Μπαρνς

Πρόκειται για ένα μέντιουμ, το οποίο τυφλώνεται προσπαθώντας να δει τον άγγελο Καστιέλ κατά την έναρξη του τρίτου κύκλου. Επιστρέφει για ένα επεισόδιο, στέλνοντας τα αδέρφια στον κόσμο των πνευμάτων, και πεθαίνει. Τελευταία παρουσία της γίνεται σε επεισόδιο που τη δείχνει να βρίσκεται ευτυχισμένη στον Παράδεισο.

Προφήτης Τσακ Σέρλεϊ

Είναι προφήτης που γνωρίζει τα πάντα για τη ζωή των αδερφών Γουίντσεστερ, την οποία έχει εκδώσει σε βιβλία. Προστατεύεται από τον αρχάγγελο Ραφαήλ. Βοηθά, όπως μπορεί, τους δύο αδερφούς ώστε να νικήσουν την Αποκάλυψη. Στην ολοκλήρωση του πέμπτου κύκλου και ενώ τα αδέρφια έχουν αποτρέψει το τέλος του κόσμου, τον δείχνει να εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το πλάνο, αφήνοντας ερωτηματικά για το ποιος, πραγματικά, είναι ή τι, πραγματικά, του συνέβη. Εμφανίζεται στο τέλος ενός επεισοδίου στο δέκατο κύκλο και οι φήμες τον θέλουν να είναι ο Θεός που τόσο καιρό δεν είχε εμφανιστεί. Αυτό τελικά επιβεβαιώνεται στον ενδέκατο κύκλο όπου επιστρέφει για να αντιμετωπίσει την αδερφή του Αμάρα, το σκοτάδι. Τελικά, αφού έχουν λύσει τις διαφορές τους, φεύγουν μαζί.

Τζέσικα Λι Μουρ

Πρόκειται για την κοπέλα του Σαμ, στο ξεκίνημα της σειράς, η οποία δολοφονείται από τον κιτρινομάτη δαίμονα, κατά το πρώτο επεισόδιο. Έτσι, γίνεται η αφορμή ώστε ο μικρός αδερφός να ξεκινήσει την περιπλάνηση με τον Ντιν.

Άνταμ Μίλιγκαν

Είναι υιός του Τζον Γουίντσεστερ και αδερφός, από την μεριά του πατέρα τους, των Σαμ και Ντιν. Πεθαίνει κατά το πρώτο επεισόδιο της εμφάνισής του, στον τέταρτο κύκλο, όμως, οι άγγελοι τον επαναφέρουν στην ζωή, προκειμένου να το κυριεύσει ο άγγελος Μιχαήλ που χρειάζεται το σώμα ενός Γουίντσεστερ.

Λίζα Μπράεντεν

Η Κιμ Ρόουντς ως σερίφης Τζόντι Μιλς.

Πρόκειται για έναν παλιό έρωτα του Ντιν και με την οποία θα συζήσει όταν πεθάνει ο Σαμ, στο τέλος του πέμπτου κύκλου. Εμφανίζεται σε αρκετά επεισόδια, μαζί με τον υιό της, Μπεν.

Μπεν Μπράεντεν

Είναι ο υιός της Λίζα, μοιάζει, απίστευτα, στον χαρακτήρα του Ντιν και τον συμπαθεί πολύ. Εμφανίζεται, σχεδόν, σε όλα τα επεισόδια που εμφανίζεται η μητέρα του.

Η σερίφης Τζόντι Μίλς

Η Φελίσια Ντέι ως Τσάρλι Μπράντμπουρι.

Εμφανίζεται στον πέμπτο κύκλο. Κατοικεί στην ίδια μικρή πόλη μαζί με τον Μπόμπι, τον οποίο, αρχικά, δεν συμπαθεί. Όμως, όταν μαθαίνει για τον υπερφυσικό κόσμο, βοηθά σε αρκετές περιπτώσεις. Εμφανίζεται σε διάφορα επεισόδια, αποσπασματικά και σε διάφορους κύκλους.

Μπέκι Ρόουζεν

Πρόκειται για μια θαυμάστρια των βιβλίων του προφήτη Τσακ και των δύο αδερφών. Όταν τους γνωρίζει από κοντά, ενθουσιάζεται. Με ένα δαιμονικό φίλτρο, στον έβδομο κύκλο, «δένει» τον Σαμ, κάνοντάς τον να την ερωτευτεί και να την παντρευτεί, όμως σύντομα τα μάγια «λύνονται» και αυτοί χωρίζουν.

Φρανκ Ντέβεροχ

Είναι παλιός γνωστός του Μπόμπι και παίρνει τη θέση του ως αναλυτής του υπερφυσικού για τους δύο αδερφούς, όταν ο πρώτος πεθαίνει. Σύντομα, θα τον βρουν οι Λεβιάθανς και θα τον σκοτώσουν.

Προφήτης Κέβιν Τραν

Ο Κέβιν εμφανίζεται στο τέλος του έβδομου κύκλου, ως νέος προφήτης του Θεού. Είναι εκείνος που βοηθά τα αδέρφια να στείλουν πίσω στο Καθαρτήριο τους Λεβιάθανς, μεταφράζοντας τον Λόγο του Θεού. Στον όγδοο, εμφανίζεται πιο έτοιμος για προφήτης και ως το κλειδί για την καταστροφή ή την ανύψωση των δαιμόνων από ή στη Γη, αντίστοιχα. Τον αιχμαλωτίζει αρκετές φορές ο άρχοντας της κόλασης, Κράουλι, ώστε να του αποκαλύψει τα μυστικά των υπόλοιπων Λόγων του Θεού.

Τσάρλι Μπράντμπουρι

Πρωτοεμφανίζεται στον έβδομο κύκλο, βοηθώντας τους αδερφούς Γουίντσεστερ εναντίον των Λεβιάθανς, μέσω των εξαιρετικών ικανοτήτων της, ως χάκερ. Στον όγδοο, εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο, προσπαθώντας να αφήσει πίσω της το παρελθόν της και να ξεπεράσει το σοκ του υπερφυσικού κόσμου, για τον οποίο δεν ήξερε τίποτα. Σε ένα δεύτερο επεισόδιο του ίδιου κύκλου, φαίνεται πως έχει μελετήσει τα πάντα σχετικά με τον υπερφυσικό κόσμο, τον οποίο μέχρι τότε φοβόταν, προσπαθώντας να βοηθήσει τα δύο αδέρφια.

Κύκλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, προβλήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2005 και το φινάλε του πρώτου κύκλου, στις 4 Μαΐου του 2006.

Ο Ντιν ενοχλεί μετά από δύο χρόνια τον Σαμ και αφού έχει εξαφανιστεί ο πατέρας τους για εβδομάδες. Μετά τον θάνατο της κοπέλας του Τζέσικα (ίδιος με της μητέρας του), την οποία σκόπευε να παντρευτεί, ο Σαμ παίρνει την απόφαση να ακολουθήσει τον αδερφό του στην αναζήτηση του πατέρα τους. Στην πορεία προς τα χνάρια του Τζον Γουίντσεστερ, οι δυο τους λειτουργούν σαν ομάδα, σώζοντας ανθρώπους από υπερφυσικά πλάσματα. Ο Σαμ ξεκινά να βλέπει παράξενους εφιάλτες αλλά και οράματα, γεγονός που τον προβληματίζει. Μετά από αρκετό καιρό βρίσκουν τον πατέρα τους, ο οποίος τους ανακοινώνει πως κυνηγάει κάποιον «κιτρινομάτη» δαίμονα, ονόματι Αζέιζελ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της μητέρας τους.

Πλέον ο μοναδικός στόχος για τους τρεις άνδρες είναι να θανατωθεί ο συγκεκριμένος δαίμονας, με όπλο τους ένα Κολτ, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Σάμιουελ Κολτ, το οποίο είναι μοναδικό, καθώς μπορεί να σκοτώσει οποιοδήποτε πλάσμα.

Μια δαίμονας, που υπακούει στις εντολές του Αζέιζελ, η Μεγκ, θα προσπαθήσει να τους σταματήσει. Στο τέλος του κύκλου, καθώς οδηγούν το αμάξι τους προς το νοσοκομείο, έπειτα από μάχη με τον «κιτρινομάτη» δαίμονα, μια νταλίκα, την οποία οδηγεί ένας άλλος δαίμονας, πέφτει πάνω τους.

Δεύτερος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2006 και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου του 2007.

Ο Τζιμ Μπίβερ, συμπρωταγωνίστησε ως Μπόμπι.

Ο Ντιν είναι σοβαρά τραυματισμένος και ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα. Όμως, ο πατέρας του πουλάει την ψυχή του και το Κολτ, στον «κιτρινομάτη» δαίμονα, με αντάλλαγμα να γίνει καλά ο γιος του. Τα δυο αδέρφια βρίσκουν νέο κίνητρο για τον στόχο που είχαν, να σκοτώσουν τον δαίμονα αυτόν.

Στην πορεία τους, βρίσκουν νέους συμμάχους, τον Μπόμπι, την Έλεν, την κόρη της, Τζο, και τον Ας. Ο Σαμ όσο περνάει ο καιρός έχει περισσότερα οράματα, ενώ στη διαδρομή τους συναντούν κι άλλα ψυχοδυναμικά άτομα που έχουν παρόμοια ιστορία με τη δική του. Στο τέλος της σεζόν, ο Σαμ, βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτά και σκοτώνεται τελευταίος από τον Τζέικ, ο οποίος ακολουθεί τις εντολές του «κιτρινομάτη» δαίμονα. Ο Ντιν, μην μπορώντας να το αντέξει, κάνει συμφωνία με τον «κοκκινομάτη δαίμονα του σταυροδρομιού» να ζήσει μόνο έναν χρόνο, ώστε να μείνει ζωντανός ο Σαμ.

Τα δύο αδέρφια με τη βοήθεια της Έλεν και του Μπόμπι, αποτυγχάνουν να αποτρέψουν το άνοιγμα της Κόλασης προς τη γη κι έτσι, χιλιάδες ψυχές και δαίμονες βγαίνουν έξω. Με τη βοήθεια του πνεύματος του Τζον Γούιντσεστερ, ο γιος του Ντιν, σκοτώνει με το Κολτ τον Αζέιζελ, τον «κιτρινομάτη» δαίμονα. Πλέον, στόχος τους είναι να σπάσουν τη συμφωνία για τον θάνατο του Ντιν και να εξοντώσουν όσο περισσότερους δαίμονες μπορέσουν.

Τρίτος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έναρξη του επόμενου κύκλου έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 2007, με τη διάρκειά του να είναι μικρότερη, λόγω απεργίας των σεναριογράφων της Αμερικής, με μόλις 16 επεισόδια και με το τελευταίο να προβάλλεται στις 15 Μαΐου του 2008.

Με κύριο στόχο να αποτραπεί ο θάνατος του Ντιν, ο Σαμ, κυρίως, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

Μια δαίμονας, η Ρούμπι, που δεν είναι όπως οι υπόλοιποι, βοηθάει τα αδέρφια και φτιάχνει μαζί με τον Μπόμπι ένα νέο Κολτ. Επίσης, της ανήκει ένα μαχαίρι, το οποίο εξοντώνει δαίμονες. Εκτός από τη Ρούμπι, τα αδέρφια γνωρίζουν την Μπέλα Τάλμποτ, μια απατεώνισσα που κλέβει αντικείμενα αξίας για να τα πουλήσει. Η τελευταία έχει κάνει ίδια συμφωνία με τον Ντιν και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποτρέψει. Αφού δεν έχει άλλη λύση, λέει στον Σαμ και στον Ντιν πως η Λίλιθ, η πιο ισχυρή δαίμονας, κρατάει τα συμβόλαιά τους. Η Μπέλα δεν τα καταφέρνει και πεθαίνει. Ο Μπόμπι βοηθάει τα αδέρφια να παγιδέψουν τη Λίλιθ. Η Ρούμπι, ο Ντιν κι ο Σαμ την ψάχνουν, ενώ ετούτη έχει κυριεύσει το σώμα της ίδιας της Ρούμπι. Η Λίλιθ επιτίθεται στα αδέρφια, σκοτώνει με τη βοήθεια των διαβολόσκυλων τον Ντιν, του οποίου ο χρόνος έχει εν τω μεταξύ τελειώσει, και προσπαθεί να σκοτώσει και τον Σαμ, που όμως είναι άτρωτος, για κάποιο λόγο, και η δαίμονας φοβάται και φεύγει. Ο Ντιν βρίσκεται στην Κόλαση κι ο Σαμ θα πρέπει, πλέον, να συνεχίσει χωρίς τον αδερφό του.

Τέταρτος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τέταρτος κύκλος προβλήθηκε από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2008 μέχρι τις 14 Μαΐου του 2009.

Ο Μίσα Κόλινς, πρωτοεμφανίστηκε στην 4η σεζόν, ως Άγγελος Καστιέλ. Παρέμεινε ως Σπέσιαλ Γκεστ Σταρ έως την 8η και από την 9η είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής.

Ο Ντιν μετά από τέσσερις μήνες στην Κόλαση, επιστρέφει στην Γη, αφού τον έσωσε ένας Άγγελος με το όνομα Καστιέλ. Αφού συναντά τον Μπόμπι και μετά τον αδερφό του Σαμ, ο οποίος έχει παραπλανηθεί στο πλευρό της δαίμονα Ρούμπι, μαθαίνει το σχέδιο των υπόλοιπων δαιμόνων και της αρχηγού τους, Λίλιθ. Αυτό, είναι να σπάσουν 66 άγιες σφραγίδες, οι οποίες σηματοδοτούν την αποφυλάκιση από την κόλαση του Άγγελου Εωσφόρου, γνωστού και ως Διάβολος.

Μαθαίνοντας πως έσπασε την πρώτη σφραγίδα όταν ήταν στην Κόλαση, ο Ντιν θλίβεται, ενώ συν τοις άλλοις, βλέπει τον αδερφό του, Σαμ, αλλαγμένο να τρέφεται με αίμα δαιμόνων, αφού τους εξοντώσει εύκολα με τη σκέψη του. Οι άγγελοι λένε στον Ντιν πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να σταματήσει την Αποκάλυψη που θα έρθει εφόσον σπάσουν οι σφραγίδες. Στην προσπάθειά του να σώσει τον αδερφό του, έρχεται σε ολική ρήξη μαζί του και οι δρόμοι τους χωρίζουν, ενώ άγγελοι και δαίμονες δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν όπως θέλουν, με απώτερο στόχο να γίνει η Αποκάλυψη. Ο άγγελος Καστιέλ και η άγγελος Άννα, φαίνεται να είναι οι μοναδικοί που θέλουν το καλό και ο Θεός τους προστατεύει. Ένας προφήτης, ο Τσακ, θα δείξει στον Καστιέλ και στον Ντιν, πως η Ρούμπι έχει οδηγήσει τον Σαμ, για να σκοτώσει τη Λίλιθ. Η τελευταία σφραγίδα είναι να εξοντωθεί η Λίλιθ και ο Σαμ χωρίς να το ξέρει, το πράττει.

Ο Ντιν, με τη βοήθεια του αδερφού του, εξοντώνει την υποκρίτρια, όπως αποδεικνύεται, Ρούμπι, ενώ στον Παράδεισο, ο Θεός έχει εξαφανιστεί και οι άγγελοι περιμένουν με αγωνία τη μάχη τους με τον αδερφό τους, Εωσφόρο, ο οποίος έχει ήδη ελευθερωθεί.

Πέμπτος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πέμπτος κύκλος, άρχισε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 και ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου του 2010.

Στόχος πλέον για τους αδερφούς είναι να σταματήσουν τον Εωσφόρο, ο οποίος ανακοινώνει στον Σαμ πως όλα όσα έγιναν σε εκείνον και στη ζωή του, συνέβησαν εξαιτίας του, διότι ο Διάβολος θα χρειαστεί το σώμα του για να είναι ισχυρός. Ταυτόχρονα, οι άγγελοι με βίαιο τρόπο προσπαθούν να πείσουν τον Ντιν να δώσει το σώμα του στον αρχάγγελο Μιχαήλ, που είναι ο μοναδικός ικανός να νικήσει τον Εωσφόρο.

Τα δύο αδέρφια αποφεύγουν με κάθε τρόπο τους αγγέλους και τους πολεμούν. Έρχονται αντιμέτωποι με τους οιωνούς της Αποκάλυψης, όπως τους Τέσσερις Καβαλάρηδες, την Έγερσις των Πνευμάτων και άλλους. Όλοι οι πρωταγωνιστές, ο Σαμ, ο Ντιν, ο Κάστιελ και ο Μπόμπι - που μένει ανάπηρος για αρκετά επεισόδια - έχουν ψυχολογικά προβλήματα και φόβους. Ο φίλος του Μπόμπι, ο Ρούφους, η Έλεν αλλά και η Τζο, θα τους βοηθήσουν μέχρι το τέλος τους.

Δίχως να έχουν πολλές λύσεις στο να σταματήσουν τον Διάβολο, συγκεντρώνουν τα δαχτυλίδια των Καβαλάρηδων, τα οποία ανοίγουν τη φυλακή της Κόλασης. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, αφού ο Ντιν δεν του επιτρέπει να πάρει το σώμα του, καταλήγει στον τρίτο αδερφό Γούιντσεστερ, τον Άνταμ, που τα δύο αδέρφια γνώρισαν στον τέταρτο κύκλο. Ο Σαμ μην έχοντας άλλη επιλογή δέχεται την απαίτηση του Σατανά και όλα δείχνουν να έχουν ένα άσχημο τέλος.

Ο Μπόμπι πεθαίνει, ο Καστιέλ το ίδιο, ενώ ο Ντιν λίγο πριν πεθάνει και αυτός από αιμορραγία από τον Εωσφόρο, βλέπει τον αδερφό του, Σαμ, να ανακτά το σώμα του, με τον Διάβολο μέσα του, και να ρίχνει τον εαυτό του και τον αρχάγγελο Μιχαήλ στην τρύπα της Κόλασης. Ο Ντιν βλέπει τον Καστιέλ να ζωντανεύει και να φέρνει στη ζωή τον Μπόμπι.

Ο Ντιν, έχοντας δώσει υπόσχεση στον Σαμ πως θα ζήσει μια κανονική ζωή, πηγαίνει να μείνει με τη Λίζα, μια γυναίκα την οποία είχε ερωτευτεί στο παρελθόν, και τον γιο της Μπεν.

Έκτος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο έκτος κύκλος, ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2011.

Ο Σαμ έχει βγει από την Κόλαση χωρίς την ψυχή του, ενώ ζωντανός είναι και ο παππούς του Σάμιουελ Κάμπελ, που είχε πεθάνει το 1973. Ενώ ο Ντιν ζει μια φυσιολογική ζωή, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα πάντα ώστε να βοηθήσει τον αδερφό του να βρει τη χαμένη ψυχή του, κάτι που ο Σαμ δε θέλει, καθώς χωρίς αυτήν είναι άψογος επαγγελματίας, ψυχρός εκτελεστής και άκαρδος άνθρωπος, ενώ με αυτή θα γινόταν ίο αντίθετο.

Ο Κράουλι, ο νέος βασιλιάς της Κόλασης, είναι εκείνος που έχει επαναφέρει στη ζωή τον Σαμ. Ο αδερφός του και ο παππούς τους του παραδίδουν τη νέα απειλή, τα τέρατα Άλφα, τα οποία ήρθαν στη ζωή, αφού εκλάπησαν αρκετά όπλα από τον Παράδεισο. Οι Άλφα όμως είναι οιωνός για να ανοίξει το Καθαρτήριο, που περιέχει πολλές κακές ψυχές και χειρότερα πλάσματα. Κάπου εκεί, ο Ντιν βρίσκει τρόπο να επιστρέψει την ψυχή στο σώμα του Σαμ, χωρίς τις μνήμες της. Ταυτόχρονα, η Μητέρα Όλων των Πλασμάτων, με το όνομα Εύα, επιστρέφει στη Γη και προσπαθεί να φτιάξει το τέλειο τέρας Άλφα για να σκοτώσει όσους την απειλούν. Ο Μπόμπι, ο Ντιν και ο Σαμ ζητούν τη βοήθεια του Καστιέλ, όμως, εκείνος είναι απασχολημένος με έναν μεγάλο εμφύλιο πόλεμο στον Παράδεισο.

Τελικά, τα αδέρφια καταφέρνουν να σκοτώσουν την Εύα, αφού εκείνη τους προειδοποιεί πως ο Κράουλι ετοιμάζει κάτι άσχημο στο Καθαρτήριο. Όταν θα είναι πλέον πολύ αργά, ο Σαμ, ο Ντιν και ο Μπόμπι θα ανακαλύψουν πως συνεργάτης του Κράουλι είναι ο άγγελος Καστιέλ. Ο Σαμ, μάλιστα, θα έχει μνήμες από την Κόλαση που θα τον κάνουν να υποφέρει. Ο Καστιέλ, τέλος, προδίδει τον Κράουλι, ανοίγει το Καθαρτήριο και παίρνει στο σώμα του όλες τις ψυχές, οι οποίες του δίνουν τρομερή δύναμη και τον κάνουν ισχυρό σαν θεό.

Έβδομος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο έβδομος κύκλος, ήταν εκείνος με τα περισσότερα επεισόδια, 23 στον αριθμό. Προβλήθηκε μεταξύ τις 23ης Σεπτεμβρίου 2011 και τις 18ηε Μαΐου 2012.

Η δύναμη στο σώμα του Καστιέλ είναι τεράστια, αλλά χάνει τον έλεγχο από τους Λεβιάθαν, μυθικά πλάσματα που δεν πεθαίνουν με κανένα γνωστό όπλο. Το σώμα του αγγέλου ανατινάσσεται μέσα στη Θάλασσα και οι Λεβιάθαν ξεκινάνε να καταστρώνουν σχέδια. Αυτά τα πλάσματα παίρνουν όποια ανθρώπινη μορφή επιθυμούν και αρέσκονται να τρέφονται με ανθρώπους. Σύντομα, θα ξεκινήσουν προσπάθεια να αποβλακώσουν τους ανθρώπους μέσω της τροφής τους, ώστε εκείνοι να τους τρώνε εύκολα και να είναι πιο νόστιμοι.

Στην προσπάθεια του Σαμ και του Ντιν, ο Μπόμπι πέφτει νεκρός από σφαίρα του ισχυρού αρχηγού, των Λεβιάθαν, Ντικ Ρόμαν. Τα αδέρφια βρίσκουν νέους συμμάχους, στο πρόσωπο του Φρανκ -ένας κυνηγός που θα δώσει σημαντικές πληροφορίες πριν πεθάνει, του Κράουλι - που δε συμπαθεί τους Λεβιάθαν και της δαίμονα Μεγκ. Παράλληλα με τους Λεβιάθαν, οι μνήμες του Σαμ από την Κόλαση και τα μαρτύρια από τον Εωσφόρο επιστρέφουν επιθετικά, με τον μικρό αδερφό να οδεύει προς τον θάνατο, από την παράνοια.

Ο Ντιν ανακαλύπτει πως ο Καστιέλ είναι ζωντανός μα δίχως τη μνήμη του. Τελικά, ο έκπτωτος άγγελος θα πάρει τις μνήμες του Σαμ και θα χάσει τα λογικά του, όμως θα βοηθήσει ως το τέλος. Ο Μπόμπι θα επιστρέψει ως ισχυρό, εκδικητικό φάντασμα, κάτι που θα προβληματίσει τα δύο αδέρφια για το τι θα απογίνει «ο δεύτερος πατέρας τους». Όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τους Λεβιάθαν και με την αποκρυπτογράφηση του Λόγου του Θεού από τον νέο προφήτη, τον Κέβιν. Έχοντας φτάσει στο απροχώρητο ο Μπόμπι ζητάει από τα αδέρφια να τον σκοτώσουν. Ταυτόχρονα, φτιάχνουν το όπλο για να σκοτώσουν τον Ντικ Ρόμαν, κάτι που καταφέρνουν ο Ντιν με τον Καστιέλ. Οι τρεις τους μετά από έκρηξη πηγαίνουν στο Καθαρτήριο, στο οποίο είναι φυλακισμένα πολλά μυθολογικά πλάσματα. Την ίδια ώρα, ο Κράουλι παίρνει αιχμάλωτο τον προφήτη Κέβιν στην Κόλαση. Ο Σαμ μένει μόνος του στη γη, ενώ στον Παράδεισο επικρατεί η απόλυτη σιγή.

Όγδοος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο όγδοος κύκλος ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου του 2013.

Έναν χρόνο μετά από όσα συνέβησαν με τους Λεβιάθαν, ο Σαμ έχει παρατήσει την ενασχόληση του "κυνηγού" και έπειτα από μια ερωτική περιπέτεια με μια γυναίκα, την Αμέλια, ζει μόνος του. Η ιστορία συνεχίζεται με τον Ντιν να επιστρέφει στην γη, δίνοντας ζωή σε έναν βρικόλακα με το όνομα Μπένι, ο οποίος φαίνεται πως τον βοήθησε στο Καθαρτήριο. Ο Μπένι κατά τη διάρκεια του κύκλου, θυσιάζεται για τα δύο αδέρφια, επιστρέφοντας στο Καθαρτήριο, αφού έχει κλείσει όλες τις ανοιχτές υποθέσεις που τον αφορούσαν στην γη και νιώθει πως δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τα δύο αδέρφια ξανασμίγουν, αλλά η σχέση τους δεν είναι καλή, αφού όπως εξομολογείται ο Σαμ, δεν έψαξε τρόπο να βοηθήσει τον Ντιν και αποφάσισε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Με το πέρασμα των μηνών, τα μεταξύ τους προβλήματα θα λυθούν εντελώς.

Προβάλλοντας πολλές αναδρομές από τη ζωή των δύο αδερφών κατά την προηγούμενη περίοδο, επιστρέφει από το Καθαρτήριο και ο Καστιέλ, με τη βοήθεια των αγγέλων. Ο νέος μεγάλος εχθρός των Γουίντσεστερ, είναι, πλέον, ο βασιλιάς της Κόλασης, Κράουλι, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει μια για πάντα τις Πύλες της Κολάσεως, έχοντας ως αιχμάλωτο τον Προφήτη Κέβιν, ο οποίος αναγκάζεται να μεταφράζει τους Λόγους του Θεού προς το συμφέρον του ισχυρού δαίμονα.

Εκτός του Κράουλι όμως, μια νέα παράταξη αγγέλων, με αρχηγό τη Ναόμι, κάνει την εμφάνισή της, δείχνοντας να έχει συμφέροντα διαφορετικά από τα δύο αδέρφια. Η Ναόμι ελέγχει το μυαλό του Καστιέλ για αρκετό διάστημα. Εκείνος θα καταφέρει να απαγκιστρωθεί και να ξεκινήσει τη δική του μάχη για τον Παράδεισο, έχοντας κρυμμένο και τον Λόγο του Θεού για τους αγγέλους. Και ενώ τα δύο αδέρφια προσπαθούν να κλείσουν τις Πύλες της Κόλασης οριστικά με τρεις απαραίτητες δοκιμασίες (τις περνάει ο Σαμ υποφέροντας σωματικά), - στη μια εξ αυτών, εμφανίζεται και ο Μπόμπι Σίνγκερ ως πνεύμα που μεταφέρεται από την Κόλαση στον Παράδεισο - ο Κράουλι προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει για τους υπόλοιπους Λόγους του Θεού καταστρώνοντας τα σχέδιά του για την ισχυροποίηση της Κόλασης.

Κι ενώ η τελευταία δοκιμασία είναι η διάσωση ενός δαίμονα, του Κράουλι, στον Παράδεισο, ο νέος χαρακτήρας της σειράς, ο Γραφέας του Θεού, Μέτατρον, παραπλανά τον Καστιέλ και τον μετατρέπει σε θνητό. Σκοτώνει όλους τους αγγέλους και στέλνει όσους απομένουν να ζήσουν στην γη ως θνητοί. Την ίδια στιγμή, ο Ντιν σταματά τον Σαμ από την ολοκλήρωση της τρίτης δοκιμασίας, αφού αυτό θα του κόστιζε την ίδια τη ζωή του.

Έτσι, η Πύλες της Κολάσεως παρέμειναν ανοιχτές και εκεί φαίνεται πως υπάρχει νέα αρχηγός δαιμόνων, η πανίσχυρη αρχαία Αβαδδών, ενώ ο άλλοτε "Βασιλιάς" Κράουλι, γίνεται πιο ανθρώπινος από ποτέ, αφήνοντας ερωτηματικά για το τι θα απογίνει ο ίδιος μα και τι θα γίνει, εν τέλει, στην Κόλαση.

Ένατος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ένατος κύκλος ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2014.[7]

Ο Σαμ είναι ετοιμοθάνατος και ο Ντιν σε μια απέλπιδα προσπάθεια, εμπιστεύεται έναν άγγελο με το όνομα Εζεκιήλ, προκειμένου να καταλάβει, μυστικά, το σώμα του αδερφού του και να τον επαναφέρει στη ζωή, σταδιακά. Ταυτόχρονα, ο Καστιέλ, δίχως πλέον αγγελικές δυνάμεις (χωρίς τη Χάρη του, όπως αναφέρεται στη σειρά), προσπαθεί να προσαρμοστεί στις βιολογικές ανάγκες ενός ανθρώπου και αποφεύγει διάφορους αγγέλους που τον καταδιώκουν. Ο βασιλιάς της Κόλασης, Κράουλι, βρίσκεται φυλακισμένος από τους Γουίντσεστερ, ενώ προσπαθεί να του πάρει τα ηνία η Ιππότης της Κολάσεως, Αβαδδών.

Με την πάροδο των επεισοδίων, αποκαλύπτεται πως ο Εζεκιήλ έχει πεθάνει και αυτός που τον παριστάνει είναι στην πραγματικότητα ο Γκαντριήλ, φύλακας του Κήπου της Εδέμ, που άφησε τον Εωσφόρο να εισέλθει και έτσι φυλακίστηκε στον Παράδεισο. Τελικά, ο Μέτατρον - που θέλει να γίνει θεός - παίρνει με το μέρος του τον Γκαντριήλ, εκείνος σκοτώνει τον Προφήτη Κέβιν Τραν και εν τέλει τον καταδιώκουν οι Ντιν, Καστιέλ και Κράουλι, μέχρι να τον εκδιώξει ο ίδιος ο Σαμ από το σώμα του, όταν πια μαθαίνει τι του έχει συμβεί. Οι σχέσεις των δύο αδερφών σε εκείνο το σημείο, γίνονται ψυχρές και απόλυτα επαγγελματικές.

Εν τω μεταξύ, ο Καστιέλ έχει κλέψει τη Χάρη κάποιου άλλου αγγέλου. Με αυτή καταφέρνει να σκοτώσει τον Βαρθολομαίο, που ηγείτο μιας φατρίας αγγέλων με στόχο τον αφανισμό των υπολοίπων και την επιστροφή του στον Παράδεισο. Έτσι, στο πλευρό του έρχονται όλοι οι άγγελοι που θέλουν ειρηνικά να γυρίσουν στον φυσικό τους χώρο. Ο Ντιν, πλέον, δέχεται να συνεργαστεί με τον Κράουλι, ώστε να σκοτώσουν την Αβαδδών, με το να πάρει το Σημάδι του Κάιν στο σώμα του, - πρωτότοκο γιο του Αδάμ και της Εύας κι ο οποίος σκότωσε τον αδερφό του Άβελ. Με το σημάδι αυτό, μπορεί να ελέγχει το φονικότερο όπλο του κόσμου, την Πρώτη Λεπίδα, που σκοτώνει οτιδήποτε, όμως, χωρίς να γνωρίζει τις επιπτώσεις.

Εν τέλει, σκοτώνει την Αβαδδών αλλά αρχίζει και γίνεται βίαιος, αιμοδιψής και απόλυτος. Ταυτόχρονα, ο Μέτατρον κατορθώνει να ξεγελάσει τους Αγγέλους, παίρνοντάς τους με το μέρος του, με τον Καστιέλ να μένει μόνος του και με την κλεμμένη Χάρη να εξασθενεί μέσα του. Με ένα τέχνασμα καταφέρνει να μπει στον Παράδεισο, παρέα με τον Γκαντριήλ - που κατάλαβε ότι κάνει λάθος και θέλει να διορθώσει - όμως φυλακίζονται. Ο Γκαντριήλ θυσιάζεται για να σώσει τον Παράδεισο και ο Καστιέλ καταφέρνει να πάρει με το μέρος του όλους τους αγγέλους και, τελικά, φυλακίζουν τον Μέτατρον. Λίγο νωρίτερα, σε μάχη με τον Ντιν, τον σκοτώνει μπροστά στα μάτια του Σαμ. Ενώ ο τελευταίος είναι έτοιμος να καλέσει τον Κράουλι για συμφωνία, ώστε να σωθεί ο αδερφός του, ο βασιλιάς της Κόλασης, βρίσκεται μαζί με τη σορό του Ντιν και τον καλεί να ανοίξει τα μάτια του, αφού το σημάδι του Κάιν δεν τον αφήνει να πεθάνει έτσι απλά. Ο Ντιν ανοίγει τα μάτια του, που είναι μαύρα, και έτσι αποκαλύπτεται, ενδεχομένως, πως έχει γίνει δαίμονας λόγω του Σημαδιού.

Δέκατος κύκλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δέκατος κύκλος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2014 και, όπως συνέβη με τους προηγούμενους κύκλους, ολοκληρώνεται τον Μάιο του επόμενου έτους (2015).[8] Ο Σαμ ανακαλύπτει ότι το σώμα του αδερφού του λείπει από εκεί που το άφησε, οπότε, αρχίζει να τον ψάχνει. Εν τω μεταξύ, ο Ντιν, που έχει μεταλλαχθεί σε δαίμονα, κάνει παρέα με τον Κράουλι. Ο Κράουλι ξέρει πως ο Ντιν έχει την ανάγκη να σκοτώνει και του υποδεικνύει ποιους, ώστε να μην σκοτώνει αθώους αλλά εκείνους με τους οποίους έχει κλείσει συμβόλαιο ο ίδιος. Τελικά, Ο Σαμ μαθαίνει πως ο Ντιν είναι δαίμονας και προσπαθεί να τον βρει με την βοήθεια του Καστιέλ, ο οποίος αργοπεθαίνει καθώς η κλεμμένη χάρη εξασθενεί μέσα του. Ο Ντιν διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εντολές του Κράουλι και τον εγκαταλείπει. Ο Σαμ τον βρίσκει, εν τέλει, και τον φυλακίζει στο καταφύγιο προσπαθώντας να τον θεραπεύσει. Ο Κράουλι δίνει μια άλλη κλεμμένη χάρη στον Καστιέλ και του λέει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον Ντιν. Ο Ντιν δραπετεύει από τη διαβολοπαγίδα και κυνηγάει τον Σαμ σε όλο το καταφύγιο μέχρι που τον ξαναφυλακίζει ο Καστιέλ. Έτσι, καταφέρνουν να τον θεραπεύσουν προσωρινά, αν κι ακόμα διατηρεί το σημάδι του Κάιν. Οι δύο αδερφοί συνεχίζουν τη καταδίωξη, ενώ ο Σαμ ανησυχεί πολύ για τον αδερφό του, ρωτώντας τον διαρκώς για την κατάστασή του. Ο Καστιέλ προσπαθεί να φτιάξει την σχέση του με την κόρη (Κλερ) του δοχείου του Τζίμμυ Νόβακ. Όταν τοκογλύφοι απειλούν τον θετό της πατέρα και την ίδια, ο Σαμ, ο Ντιν και ο Καστιέλ την ελευθερώνουν. Διαφεύγοντας, όμως, κτυπάει ο Ντιν στο κεφάλι και το σημάδι του Κάιν ξυπνάει και πάλι. Ο Ντιν εξοντώνει όλους τους τοκογλύφους, όπως και τον θετό πατέρα της Κλερ. Εν τω μεταξύ, ένας νέος χαρακτήρας εμφανίζετε στην σειρά, η Ρωβένα η μάγισσα, μητέρα του Κράουλι, που είναι πολύ ισχυρή και προσπαθεί υποκρινόμενη αγάπη στον γιο της, να τον εκμεταλλευτεί. Ο Κραουλι καταλαβαίνει το σκηνικό και τη διώχνει. Η Ρωβενα λέει πως η κατάρα του σημαδιού μπορεί να λυθεί, έτσι ο Σαμ συμφωνεί, κρυφά από τον Ντιν, μαζί της, ώστε, αυτή, να σώσει τον Ντιν, με αντάλλαγμα ο Σαμ να εξοντώσει τον Κράουλι, κάτι που αποτυγχάνει. Η Ρωβένα, με την βοήθεια της Τσαρλυ, βρίσκει τον τρόπο να σπάσει την κατάρα, αποκωδικοποιώντας το βιβλίο των καταραμένων, γεγονός το οποίο συμβαίνει. Το σημάδι του Ντιν εξαφανίζεται από το σώμα του, αλλά το τίμημα είναι να απελευθερώσουν το σκότος, μια προβιβλική δύναμη. Η Ρωβενα απελευθερώνεται, κλέβει το βιβλίο τον σκιών και με την νέα της, πλέον, δύναμη, εξαναγκάζει τον Κάστιελ να εξοντώσει τον Κραουλι, προσπάθεια που αποτυγχάνει και πάλι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. New WB drama 'Supernatural' gets Internet jump
  2. «WHAT TO WATCH». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2017. 
  3. «Disney | ABC Press». Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2017. 
  4. «Show Creator Eric Kripke Determined to End 'Supernatural' at Season 5». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2010-02-22. https://web.archive.org/web/20100222061545/http://www.buddytv.com/articles/supernatural/show-creator-eric-kripke-deter-30939.aspx. Ανακτήθηκε στις 2017-05-15. 
  5. «Supernatural». TVGuide.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2017. 
  6. «'Supernatural' Renewed for an 8th Season by The CW». TV By The Numbers by zap2it.com. 3 Μαΐου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Οκτωβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2017. 
  7. «Νέα ημερομηνία πρεμιέρας». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 31 Ιουλίου 2013. 
  8. «Ημερομηνία πρεμιέρας σεζόν 10». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 27 Μαΐου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]