Nintendo Land

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Nintendo Land
ΔημιουργόςNintendo Entertainment Analysis & Development
ΕκδότηςNintendo
ΠλατφόρμαNintendo Wii U
Ημ/νία κυκλοφορίας18  Νοεμβρίου 2012 (Βόρεια Αμερική), 30  Νοεμβρίου 2012 (PAL region) και 8  Δεκεμβρίου 2012 (Ιαπωνία)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Nintendo Land (ιαπωνικά: ニンテンドーランド, Χέμπορν: Nintendō Rando) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι πάρτυ που δημιουργήθηκε και εκδόθηκε από την Nintendo ως ένα πακέτο στο λανσάρισμα του τίτλου για την κονσόλα Wii U. Αναπτύχθηκε από την Nintendo Entertainment Analysis & Development και ανακοινώθηκε πρώτη φορά στην E3 του 2012. Δημιουργήθηκε από τον Κατσούγια Εγκούτσι, ενώ σκηνοθετήθηκε από τους Τακαγιούκι Σιμαμούρα και Γιοσικάζου Γιαμασίτα.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Nintendo Land διαθέτει δώδεκα διαφορετικά μίνι παιχνίδια, καθένα με βάση ένα υπάρχον παιχνίδι franchise της Nintendo όπως τα Mario και The Legend of Zelda, που απεικονίζεται ως αξιοθέατο στο ομώνυμο φανταστικό λούνα παρκ. Τα μίνι παιχνίδια σχεδιάστηκαν με σκοπό να επιδείξουν τις ικανότητες και το χειριστήριο του Wii U για τους νέους παίκτες, με τον ίδιο τρόπο που το παιχνίδι Wii Sports κατέδειξε το Wii και το Wii Remote. Μερικά μίνι παιχνίδια ενσωματώνουν τα Wii Remote Plus και τα Nunchuk για εναλλακτικά συστήματα ελέγχου και υποστήριξη για πολλούς παίκτες, το οποίο βοηθά επίσης στην έκθεση του «ασύμμετρου τρόπου παιχνιδιού», μια έννοια στην οποία ορισμένοι παίκτες έχουν διαφορετικές εμπειρίες που βασίζονται στο χειριστήριο που χρησιμοποιούν.

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Nintendo Land δέχτηκε καλές κριτικές από τους κριτικούς, κερδίζοντας συνολικά αποτελέσματα 77.80% και 77% από το GameRankings και Metacritic. Το παιχνίδι έχει πουλήσει 4,68 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Μάρτιο του 2015,[1] τη στιγμή που είναι το τρίτο σε πωλήσεις παιχνίδι του Wii U.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Top Selling Software Sales Units - Wii U Software». Nintendo. 31 Μαρτίου 2013. Ανακτήθηκε στις 23 Μαΐου 2015.