Navios Maritime Holdings

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Navios Maritime Holdings Inc.
Νομική μορφήΑνώνυμη Εταιρεία
ΕισηγμένηNYSE
ΚλάδοςΝαυτιλία
Ίδρυση1992
ΈδραΠειραιάς, Ελλάδα
Σημαντικά πρόσωπαΑγγελική Φράγκου
(Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος)
Κύκλος εργασιώνUS$134.19 εκατομμύρια (2017)[1]
Σύνολο ενεργητικούUS$2.629 δισεκατομμύρια (2017)[2]
Σύνολο ιδίων κεφαλαίωνUS$516.09 εκατομμύρια (2017)[3]
ΙδιοκτήτηςΑγγελική Φράγκου (29.5%)[4]
Ιστότοποςnavios.com
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Twitter
Commons page Πολυμέσα
Το πλοίο ξηρού φορτίου Navios Happiness προς ελλιμενισμό στο λιμάνι του Αμβούργου τον Μάρτιο του 2015

Η Navios Maritime Holdings Inc. ("Navios") είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή και εφοδιαστική εταιρία που εστιάζεται στη μεταφορά και τη μεταφόρτωση εμπορευμάτων ξηρού φορτίου, όπως σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα και σιτηρών. Η Navios δημιουργήθηκε το 1954 από την US Steel για τη μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Από τότε, η Navios έχει διαφοροποιηθεί γεωγραφικά και επέκτεινε το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Η Navios είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως "NYSE: NM".

Η Navios South American Logistics Inc. - είναι θυγατρική του ομίλου "Navios", διαθέτει ένα λιμάνι / αποθήκη μεταφόρτωσης στην Ουρουγουάη, λιμενική εγκατάσταση στην Παραγουάη και μια καλά οργανωμένη επιχείρηση φορτηγίδων και καμποτάζ για διάφορα προϊόντα.

Η Navios διατηρεί γραφεία στον Πειραιά, την Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στο Μοντεβιδέο-Ουρουγουάη, την Αμβέρσα-Βέλγιο, το Μπουένος Άιρες-Αργεντινή και την Ασουνσιόν-Παραγουάη. Ο Όμιλος Navios περιλαμβάνει εταιρίες Navios Maritime Partners LP, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «NYSE: NMM» και Navios Maritime Acquisition Corporation, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «NYSE: NNA». Συνολικά, ο όμιλος Navios ελέγχει 99 πλοία (ιδιόκτητα και μακροπρόθεσμα ναυλωμένα) και περίπου 10,7 εκατομμύρια dwt (70 πλοία ξηρού φορτίου χύδην = 7,4 εκατομμυρίων dwt και 29 πλοία τάνκερ = 3,3 εκατομμυρίων dwt).[5]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]