Esquadrão de Demonstração Aérea

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
L' Esquadrilha da Fumaça στην Μπραζίλια κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ημέρας της Ανεξαρτησίας
Σήμα Μοίρας

Η Esquadrão de Demonstração Aérea (Μοίρα Επίδειξης Αέρα), γνωστή ως Esquadrilha da Fumaça  (Μοίρα του Καπνού) είναι η ακροβατική ομάδα της Αεροπορίας της Βραζιλίας και το ακροβατικό αεροσκάφος είναι το Embraer T-27 Tucano.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη επίδειξη της Esquadrilha da Fumaça πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 1952 με 4 αεροσκάφη T-6 Harvard, τα οποία παρέμειναν αεροσκάφη της ομάδας έως και την απόσυρση τους στις 31 Ιανουαρίου 1976.

Κατά την περίοδο μεταξύ 1969 και 1973 χρησιμοποιήθηκαν ακόμη 7 αεροσκάφη Fouga T-24 Magister.

Η ακροβατική ομάδα είχε προσωρινά διαλυθεί μετά την απόσυρση του T-6 Harvard για  να ανασυσταθεί στις 21 Οκτωβρίου 1982 με το σημερινό της όνομα. Είχε σε αποστολή τα Embraer T-27 Tucano, και η πρώτη επίδειξη πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1983, με αεροσκάφη χρώματος λευκού και κόκκινου.

Στη συνέχεια, τα χρώματα της ακροβατικής ομάδας έγιναν εκείνα της Βραζιλιάνικης σημαίας.

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1985, η Esquadrilha έλαβε το βραβείο "Ασφάλεια Πτήσεων" από την USAF για τον υψηλό βαθμό ασφάλειας που επέδειξε στις ακροβατικές δραστηριότητες.

Πρωτιές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1996 καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την εκτέλεση ανάστροφης πτήσης στα 3.000 μέτρα, διάρκειας 30 δευτερολέπτων με ένα σχηματισμό αποτελούμενο από 10 αεροσκάφη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]