Android Marshmallow

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Android 6.0-6.0.1 "Marshmallow" (με την κωδική ονομασία Android M κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του)[1] είναι η έκτη κύρια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android από την Google. Παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015 στο συνέδριο του Google I/O, και κυκλοφόρησε επίσημα τον Οκτώβριο του 2015.[2]

Το Marshmallow επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του χρήστη σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, Lollipop,[3] εισήγαγε μια νέα αρχιτεκτονική στα δικαιώματα των εφαρμογών, νέα APIs για συμφραζόμενα βοηθούς (που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από ένα νέο χαρακτηριστικό το "Now on Tap" που παρέχει το πλαίσιο με τα ευαίσθητα αποτελέσματα αναζήτησης), ένα νέο σύστημα διαχείρισης ενέργειας που μειώνει την δραστηριότητα του παρασκηνίου όταν μια συσκευή δεν χρησιμοποιείται, εγγενή υποστήριξη για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και USB τύπου-C, τη δυνατότητα να μεταφοράς των δεδομένων και τις εφαρμογές σε μια κάρτα microSD, και άλλες εσωτερικές αλλαγές.

Κατά τον Δεκέμβριο του 2016, το 24% των συσκευών με πρόσβαση στο Google Play τρέχει το Android 6.0.[4]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Android M's name is Marshmallow». The Verge. Vox Media. Ανακτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2015. 
  2. «Get ready for the sweet taste of Android 6.0 Marshmallow». Official Android Blog. Google. Ανακτήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2015. 
  3. Chester, Brandon. «Google Announces Android M At Google I/O 2015». Anandtech. Purch, Inc. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  4. «Dashboard». Android Developers. Google.