Συζήτηση χρήστη:Pvasiliadis/Αρχείο2006

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρχείο 2006[επεξεργασία κώδικα]


Λήμμα "σταυρός" (συζήτηση άρθρου) &
βιβλίο "Ετυμολογία: Εισαγωγή στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Ετυμολογία" (ISBN: 9604421042)
[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ κ. Βασιλειάδη,

Έτυχε να δω πρόσφατα ορισμένες συζητήσεις στις οποίες συμμετείχατε σχετικά με τη λ. σταυρός. Επιτρέψτε μου να τολμήσω να στρέψω την προσοχή σας στο βιβλίο μου "Εισαγωγή στη μεσαιωνική και νεοελληνική ετυμολογία" (Αθήνα 2005: Ελληνικά Γράμματα), όπου ασχολούμαι με το θέμα αυτό σε σχέση με τα κριτήρια της ετυμολογικής έρευνας. Ίσως βρείτε ενδιαφέροντα όσα αναγράφονται εκεί και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα τις παρατηρήσεις σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια. Dr Moshe 10:31, 1 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Με μεγάλη μου χαρά θα αναζητήσω και θα προμηθευτώ το βιβλίο σας. Μπορείτε να μου στείλετε ένα ημέιλ ώστε να σας απαντήσω με τα σχόλιά μου. Ευχαριστώ για την πρότασή σας. -- pvasiliadis  12:23, 1 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Θα μπορούσα να ζητήσω από τον εκδότη να σας στείλει ένα αντίτυπο, αλλά φοβούμαι ότι θα καθυστερούσε αρκετά. Εν πάση περιπτώσει, το ηλ. ταχυδρομείο μου είναι Dr Moshe και με χαρά θα λάβω οποιοδήποτε σχόλιό σας. Εύχομαι να είστε καλά. Dr Moshe 16:14, 1 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εντυπωσιασμένος από το έργο σας, κ. Μωυσιάδη. Η επιστημονική προσέγγιση, η απλή και κατανοητή παρουσίαση και η εμπεριστατωμένη βιβλιογραφία είναι μερικά εξέχοντα χαρακτηριστικά του βιβλίου.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους γοητεύει η ετυμολογική αναζήτηση λέξεων της ελληνικής γλώσσας. (Τίτλος: Ετυμολογία-Εισαγωγή στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Ετυμολογία, 2005, ISBN 9604421042, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) Όσον αφορά την ιστορία του όρου "σταυρού" η προσέγγιση είναι εξαιρετική. Σύντομα θα καταθέσω στοιχεία από το συγκεκριμένο βιβλίο επί του θέματος στο σχετικό λήμμα.
Συγχαρητήρια κ. Θεόδωρε Μωυσιάδη. -- pvasiliadis  22:23, 3 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χαριτωμένα σχόλια ευγενούς συμβικιπαιδιστή[επεξεργασία κώδικα]

Βρε αστείες προσωπικότητες!

Οι αριστεροί και όλοι οι άλλοι που εξορίζονταν διόκωνταν επειδή εναντιώθηκαν σε καθεστώτα και όχι ως προδότες ΜτΙ επειδή ΕΙΤΕ τους έπαιρναν την πατρίδα, ΕΙΤΕ τους έκαιγαν το σπίτι, είτε σκότωναν τα αδέλφια τους, είτε φασίστες κατακτούσαν τη χώρα τους, εκείνοι, πιο φασίστες από όλους, θα τους άμνοιγαν την πόρτα και θα τους έλεγαν "περάστε, καθήστε, εμείς δεν μπερδευόμαστε με την πολιτική. Κρατήστε μας όσο θέλετε"!

Είναι εμετικό να παριστάνεις τον τιμητή και να αναφέρεις ήρωες που σε μεγάλους αριθμούς ήταν χριστιανοί Ορθόδοξοι λόγω της τεράστιας παραδόσεως της πίστης αυτής στη χώρα μας.

Τα 50 τουλάχιστον αιματηρά κινήματα επεί Τουρκοκρατίας έγιναν με το αίμα Χριστιανών, το ίδιο και η Επανάσταση του 1821, το ίδιο και οι Βαλκανικοί πόλεμοι, το ίδιο και ο Μακεδονικός αγώνας, το ίδιο και ο πόλεμος του '40!

Όλοι αυτοί που πολέμησαν και πέθαναν ήταν σε μεγάλο ποσοστό Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πέθαιναν ακρωτηριασμένοι σε πεδιάδες και βουνά όπως οι παππούδες οι δικοί μου και τόσον άλλων.

Και δεν σου επιτρέπω γελοίε, να ομαδοποιείς όλους συτούς τους ήρωες στο πρόσωπο κανενός Χριστόδουλου.

Είναι εμετικό, να ξέρουμε όλοι ότι αν στην θέση τους ήταν ΜτΙ, τότε δεν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα, και παρόλα αυτά χωρίς ντροπή να βγαίνις και να πιάνεις στο στόμα σου τέτοιες περιόδους τόσο σκληρές.

Σκληρές βέβαια για εκείνους που μόχθησαν γι αυτές και όχι για τα άβουλα αμερικανάκια του Ρωσσέλ που φοβούνται περισσότερο την αποκοπή της Σκοπιάς παρά έχουν μέσα τους κάτι που σκιρτά για έναν τόπο με τόση ιστορία.

Papyrus 16:54, 10 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η ιστορία δυστυχώς έχει καταγράψει -όπως ομολογείς και ο ίδιος- ότι και στον τόπο μας η κατ' όνομα "Χριστιανική" Ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει βάψει τα χέρια της με αίμα και πρόκειται να λογοδοτήσει στον Θεό γι' αυτό. Όπως λέει το βιβλίο της Απόκαλυψης 18:24 σχετικά με τις ψευδοθρησκείες παγκόσμια (που προέρχονται όσον αφορά τη λατρεία τους από την αρχαία Βαβυλώνα): "Ναι, σε αυτήν βρέθηκε το αίμα προφητών και αγίων και όλων εκείνων που σφάχτηκαν στη γη". Γι' αυτό ο Θεός θα εκετελέσει την κρίση του εναντίον τους. (Αποκάλυψη 19:2)

Η θέση του κάθε Χριστιανού είναι να μιμηθεί το παράδειγμα του Χριστού παραμένοντας ουδέτερος στις διαμάχες των εθνών. Ο Χριστός δεν υπήρξε ούτε εθνάρχης ούτε εθνεγέρτης ούτε καν επαναστάτης! Δίδασκε και έπραττε την ειρήνη. Οι πρώτοι Χριστιανοί μιμήθηκαν τον Κύριό τους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κάνουν το ίδιο και παραμένουν ουδέτεροι, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν αυτή τη στάση τους πολλές φορές με τη ζωή τους.

Όσον αφορά το τι έκανε η Ελληνορθόδοξη εκκλησία κατά την επανάσταση κατά των Οθωμανών θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Για παράδειγμα, μπορείς να αναζητήσεις τη δράση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε' ο οποίος το 1821 αφόρισε τους επαναστάτες της Μολδοβλαχίας -τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, τον Μιχαήλ Σούτσο και άλλους. Επίσης, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο. Μπορείς να ενημερωθείς για τους τρόπους με τους οποίους η επίσημη Εκκλησία πλούτησε αναίσχυντα από τον υποδουλωμένο τότε λαό. Αλλά η Αποκάλυψη περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια αυτή τη δράση της: Αποκάλυψη κεφάλαιο 18 και κεφάλαιο 19 εδάφια 1-3.

Όσο για τους πολεμιστές παππούδες σου, πρέπει να σου πω ότι και οι δικοί μου παππούδες και οι δύο τους πολέμησαν για την πατρίδα τους -ο ένας μάλιστα και στον ελληνοαλβανικό πόλεμο. Ο άλλος δε, ένιωσε την προσφυγιά όταν τον έδιωξαν από την ανατολική Θράκη. Αλλά και οι δύο, μετά από χρόνια, όταν ερεύνησαν την Αγία Γραφή, έμαθαν ότι οι Χριστιανοί δεν καταφεύγουν στα όπλα αλλά όπως δίδαξε ο Ιησούς είναι ειρηνοποιοί. Ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, έσβησαν το μίσος το οποίο η θρησκεία τους είχε εμποτίσει και αγωνίστηκαν να κάνουν το ορθό στη ζωή τους. Οπότε δεν δέχομαι μαθήματα αγάπης για την πατρίδα. Τα περί θάρρους και πατριωτισμού μπορείς να τα πεις σε εκείνους που βάζουν μέσον για να μην υπηρετήσουν στα σύνορα, σε εκείνους που παίρνουν Ι5 και τρελόχαρτα ή σε εκείνους που κρύβονται σε μοναστήρια για να μην υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Μην τα λες αυτά σε εμένα, τουλάχιστον, που έκανα φυλακή λόγω της θρησκευτικής μου θέσης στο διπλανό κελί με τον Πάσαρη. Ακόμη και στην φυλακή έκανα πολύ περισσότερα από το ηθικό χρέος μου προς το κράτος στο οποίο ζω έτσι ώστε κατά την αποφυλάκισή μου πήρα ειδικό έπαινο για την συνεισφορά μου προς την Πολιτεία.

Τα σχόλια για "Αμερικανάκια" και για "Ευρωλυγούρηδες" και πάλι με παραπέμπουν στον αθυρόστομο προκαθήμενό σου, στου οποίου την αυλή όπως αντιλαμβάνομαι υπηρετείς αγαστά κι εσύ... Οι χαρακτηρισμοί σου όπως "αστείες προσωπικότητες", "εμετικό", "γελοίε" και τα όμοια φανερώνουν ότι όσα πολλά βιβλία και αν διαβάσες όσες πολλές μελέτες κι αν έκανες, απέχεις ακόμη πολύ από τον Χριστό και τη διδασκαλία αγάπης του. Μακάρι να το αντιληφτείς έγκαιρα και να ενεργήσεις ανάλογα.

-- pvasiliadis  20:15, 10 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Πήρες ειδικό έπαινο έ;

Βέβαια! Αν γίνει πόλεμος εσείς θα πάρετε ειδικό έπαινο για την προσφορά σας στο τρίψιμο της κατσαρόλας και εμείς 2 μέτρα στο χώμα...

Σχετικά με τις διδασκαλίες, άσε εμένα...

Εσύ αναλογήσου αν τυχόν έχεις παρασύρει άλλους σε αυτό το πηγάδι της Σκοπιάς ώστε να μην αναγνωρίζουν την οδό την αλήθεια και τη ζωή.

Και αν το έχεις κάνει, μην το συνεχίζεις. Ξέρεις υπάρχει η "πιθανότητα" η Σκοπιά να κάνει λάθος...

Αποτυχημένες προφητείες των ΜτΙ και διπλοπρόσωπες δηλώσεις για δεκάδες θέματα: Freeminds1
Αποτυχημένες προφητείες των ΜτΙ και διπλοπρόσωπες δηλώσεις για δεκάδες θέματα: Freeminds2
Αποτυχημένες προφητείες των ΜτΙ και διπλοπρόσωπες δηλώσεις για δεκάδες θέματα: Freeminds3
Αποτυχημένες προφητείες των ΜτΙ και διπλοπρόσωπες δηλώσεις για δεκάδες θέματα: Freeminds4

Παντού στα παραπάνω, αναφέρεται η πηγή και με αριθμό σελίδας και περιέχει απίστευτα πράγματα από τα ίδια τα βιβλία, τους αρχηγούς, τους πρεσβύτερους και τα δόγματα των ΜτΙ.

Τώρα, αν τα διαβάσει κάποιος όλα αυτά και συνεχίσει να υποστηρίζει τη Σκοπιά, πραγματικά έχει χάσει τον δρόμο και τον μπούσουλα μαζί.

ΞΥΠΝΑ Βασιλει(άδη)

Papyrus 23:02, 10 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ούτε μία στρατιωτική κατσαρόλα δεν έχω πλύνει στη ζωή μου. Αξιοποίησα το πτυχίο μου και παρήγαγα έργο μέσα στη φυλακή που εκτιμήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και επαινέθηκε από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Ό,τι απορίες έχεις μπορείς να τις συζητήσεις μαζί μου αναλυτικά και θα δεις ότι όλα τα ζητήματα θα έχουν τη θέση τους. Αλλά όλα αυτά που ξανα-επαναλαμβάνεις κάθε τόσο τα έχουμε ξανα-σχολιάσει ήδη. Δεν κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας με το freeminds, αγαπητέ Παπί (ρους).

«Αν μείνετε στο λόγο μου, είστε πραγματικά μαθητές μου, και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει», είπε ο Ιησούς. (Ιωάννης 8:31, 32)

-- pvasiliadis  23:28, 10 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τη συντήρηση που έχεις κάνει στο άρθρο ^_^ είμαι απασχολημένος τον τελευταίο εξάμηνο (καινούργια δουλειά γαρ) και δεν έχω ώρα να ασχοληθώ με τα τις Wikipedia ;) Project2501a | ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ, Ι-5 21:29, 21 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σ' ευχαριστώ, να είσαι καλά. Η συνεισφορά του καθενός μας είναι σημαντική. -- pvasiliadis  23:19, 21 Απριλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αβδιού (βικιθήκη)[επεξεργασία κώδικα]

Κάποιος αναζητά το κείμενο Αβδιού (ή Οβδιού?) στη Βικιθήκη για να κάνει ένα σύνδεσμο στο ελληνικό κείμενο (βλ. και γραμματεία). Καθότι γνωρίζεις καλύτερα μπορείς να κάνεις τον κόπο να το ανεβάσεις; --Dada 21:31, 9 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βεβαίως. Έτοιμο εδώ. -- pvasiliadis  23:02, 9 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]
Milles merci. --Dada 23:09, 9 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]

Greetings. I see you tab yourself as conversant on a near-native level for English. I don't mean to push you too much, but I think a severe shortcoming of the Greek wikipedia is that it has no article equivalent to en:Moses. If I knew more Greek beyond "kata" and "to", I'd write an appropriate stub at the very least, but I don't, so I can't. When you have the time, if it's not asking too much of you, I'd like to recommend that you add making such an article to your list of priorities.  :-) Cheers, TShilo12 09:14, 30 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]

Dear friend, I had it already in my mind but I have many articles in my to-do list. I will prepare this article as soon as possible. -- pvasiliadis  10:22, 30 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]


Προτεινόμενες βελτιώσεις στο λήμμα περί των ΜτΙ[επεξεργασία κώδικα]


Αγαπητέ κ. Βασιλειάδη,

Διάβασα με ενδιαφέρον το λήμμα για τους ΜτΙ, το οποίο αναφέρετε ότι είναι μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού. Εκτιμώ τον κόπο και τον χρόνο που καταβάλατε για την ενημέρωση των αναγνωστών. Επιτρέψτε μου, εντούτοις, να εκφράσω την υποκειμενική μου άποψη περί ανάγκης για βελτίωση όλου του λήμματος. Υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία περιέχουν ανακριβή—ίσως και εσφαλμένη—διατύπωση.

Ένα μικρό παράδειγμα: Την περίοδο μετά τον θάνατο του Ρώσσελ έλαβαν χώρα κάποιες σημαντικές δογματικές αλλαγές στην οργάνωση. Κάποιοι που παρέμεναν προσκολλημένοι στις διδασκαλίες του Ρώσσελ επέλεξαν να αποσυνταυτιστούν από την Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά, πιστεύοντας ότι μετά το θάνατο του Ρώσσελ ο σκοπός της άλλαξε εντελώς.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον θάνατο του Ρώσσελ οι αλλαγές αφορούσαν προφητικά και οργανωτικά θέματα και όχι δογματικά. Όπως σωστά αναφέρεται στο λήμμα για τις αλλαγές στο πιστεύω των ΜτΙ, ο κορμός της πίστης των ΜτΙ, αυτά δηλαδή που μας ξεχωρίζουν από τις άλλες θρησκείες, παραμένει ο ίδιος από την εποχή του Ρώσσελ μέχρι σήμερα. Επίσης, αυτοί που αποσχίστηκαν από την Εταιρία Σκοπιά, το έκαναν αυτό, όχι επειδή άλλαξε ο σκοπός της, αλλά επειδή αρνούνταν να δεχτούν τον νέο πρόεδρο εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτός ήταν πολύ νεότερος τόσο στα χρόνια όσο και στην πίστη από τους ίδιους. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει ο Χάρολντ Μακμίλαν, ο δεύτερος στην ηγεσία μετά τον Ρώσσελ, ο οποίος θεώρησε σωστό, όπως και η πλειονότητα των Σπουδαστών της Γραφής, να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο νέο πρόεδρο.

Πέρα από την ανάγκη που βλέπω για βελτιώσεις στα νοήματα και στη γλώσσα του λήμματος, συντάσσομαι με την ήδη διατυπωμένη άποψη ότι το λήμμα είναι πολύ μεγάλο και περίπλοκο, και ίσως αποθαρρυνθούν ορισμένοι να το διαβάσουν. Θα ήθελα λοιπόν να προτείνω κάποιες αλλαγές τόσο στη δομή όσο και στη φρασεολογία του λήμματος. Εντούτοις, δεν επιθυμώ να κάνω κάτι χωρίς τη δική σας συνεργασία. Γι' αυτό, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης tsialas78@yahoo.gr. Σε περίπτωση, όμως, που δεν λάβω κάποιο μήνυμα μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι μου δίνετε το ελεύθερο να κάνω τις επεμβάσεις που κατά την άποψή μου θα βελτιώσουν το λήμμα και θα ωφελήσουν τους αναγνώστες.

Με σεβασμό και χριστιανική αγάπη,

βασίλης

Αγαπητέ Βασίλη, μπορείς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στη Wikipedia και στη συνέχεια να προτείνεις "επώνυμα" τις στοιχειωθετημένες αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση του άρθρου. -- pvasiliadis  19:21, 1 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η πίστη των ΜτΙ στον Σταυρό μέχρι το 1931 που μετά άλλαξε και η παύση τιμής στη γέννηση του Χριστού (με βάση κείμενα και φωτογραφίες που όλοι γνωρίζουμε από τις γιορτές των χριστουγέννων που διοργανώνονταν στη Βίλα του Ρόδεφορντ), κατά τη γνώμη των ΜτΙ δεν σημαίνουν αλλαγές από την εποχή του Ρωσσέλ;

Papyrus 16:22, 1 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Papyrus, α) δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς λόγω της πολυπλοκότητας της έκφρασής σου και β) κάνε μας τη χάρη να ασχοληθείς με τα του "οίκου" σου άρθρα που είναι ουκ ολίγα. -- pvasiliadis  19:21, 1 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Προς Papyrus

Μου κάνει εντύπωση και το ότι αναμειχθήκατε στο ερώτημα που απηύθυνα προς τον κ. Βασιλειάδη (και όχι προς εσάς) αλλά και το πόσο γρήγορα το κάνετε αυτό. Μια σοφή παροιμία λέει: «Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα φως». Με άλλα λόγια, όταν κάποιος είναι γεμάτος από την πίστη σου και την απολαμβάνει, δεν αναλώνεται στο να κατηγορεί τους άλλους αλλά συγκεντρώνεται στον πλούτο της δικής σου θρησκείας και αυτόν παρουσιάζει στους άλλους ώστε να πεισθούν. Θα σας πρότεινα να κάνετε το ίδιο.


Προς κ. Βασιλειάδη

Ίσως η ύπαρξη δύο διαφορετικών λημμάτων για το ίδιο θέμα να μην είναι η καλύτερη λύση, αλλά θα την εξετάσω. Θα ήθελα και πάλι, αν συμφωνείτε, να επικοινωνήσουμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να σας εκφράσω τις ιδέες μου για την παρουσίαση του λήμματος.

--Vasileios78 10:43, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Άκουσε φίλε μου

Πριν, έγραψες μια κουβέντα η οποία σας αντιπροσωπεύει απόλυτα:

"ο κορμός της πίστης των ΜτΙ, αυτά δηλαδή που μας ξεχωρίζουν από τις άλλες θρησκείες"

Τον Ρόδεφορντ ένα μόνο τον απασχόλησε:

Όχι να ακολουθήσει τις γραφές (εξ ου και οποιοσδήποτε έχει την απειροελάχιστη γνώση της γραφής μπορεί να βρει δεκάδες παραχαράξεις της, στα δόγματά των ΜτΙ) αλλά να φτιάξει κάτι που να μην μοιάζει με κάτι άλλο ώστε να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα των προτεσταντικών σεκτών.

Γι αυτό άλλωστε και τόσα σφάλματα. Δεν νοείται να στηρίζεται μια άποψη σε ένα χωρίο της Γραφής και να αναιρείται σε άλλα 10.

Ποιος θα μπορούσε π.χ. να αποδεχτεί τον ρόλο της Σκοπιάς όταν γνωρίζει πως δεν υπάρχει θέση γι αυτήν:


"λέγει αυτώ ο Ιησούς. εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι' εμού" (Ιω. 14:6)


Ποιος θα μπορούσε να δεχτεί μια οργάνωση που προβλέπει το τέλος για το 1975 μ.Χ. και μετά λέει ότι ήταν φήμες; Φήμες σε μια οργάνωση που περιφανεύεται για την καθαρότητά της και την αλήθεια της και να παρασύρει τόσο κόσμο ανεξέλεγκτα; Φήμες που δεν μπορούν να ελεγχθούν από το κυβερνών σώμα; Τι κυβερνών σώμα είναι αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει φήμες, σε σημείο να πουλάνε υγιείς επιχειρήσεις ή να αναβάλουν γάμους οι οπαδοί τους ή να συγκεντρώνονται αναμένοντας το ...τέλος;

Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον Θεό της ζωής είναι να γίνονται ανθρωποθυσίες τάχα στο όνομά του.

Ευτυχώς που ο πολιτισμένος κόσμος (τον οποίο υπεραγαπάτε όταν σας εξυπηρετεί με τα δικαστήρια) δεν ανέχεται τουλάχιστον τις περιπτώσεις που αποφασίζετε για μη μετάγγιση σε παιδιά.

Αυτή τη στιγμή, Μη μετάγγιση μπορεί να σημάνει θάνατο αθώων ανθρώπων. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Γιατί φροντίζετε να ενημερώσετε τον κόσμο ότι αν έρθει σε σας θα τρώει καρπούζια και σταφύλια όμως για τους κινδύνους τους προσωπικούς, κοινωνικούς, σωματικούς, δεν φροντίζετε να ενημερώνετε.

Οι άνθρωποι που έχουν δει αυτά τα αθώα αυτά θύματα στα κρεβάτια του νοσοκομείου, το μόνο που κάνουν είναι να απορούν πως είναι δυνατόν η πίστη στο θεό της ζωής να οδηγεί κάποιους σε τέτοιες αυτοκαταστροφικές πράξεις.


Κάτι έγραψες πριν, μια συμβουλή για το τι να κάνω.
Απλά φροντίζω να κάνω πραγματικότητα αυτό που ορίζει η Γραφή για τους ΜτΙ "τους οποίους πρέπει να αποστομόνωμεν, οίτινες ανατρέπουσιν ολοκλήρους οίκους" (Τίτος 1:11).


Φροντίστε λοιπόν κι εσείς, να κάνετε αυτό που λέει η γραφή ώστε να μην είστε πλέον Μάρτυρες της Σκοπιάς αλλά πραγματικοί χριστιανοί.

Όταν με το καλό τα δόγματά σας ξαναλλάξουν για χιλιοστή φορά, αλλά αυτή τη φορά για να επιτραπεί πλέον το δικαίωμα στην μετάγγιση σε κάθε άνθρωπο ώστε να σώσει τη ζωή του, τότε οι παρεμβάσεις μου θα εξαφανιστούν.

Papyrus 11:51, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]



Παροιμίες 26:4, ΜΝΚ: «Μην απαντάς στον άφρονα κατά την ανοησία του, για να μην εξισωθείς και εσύ με αυτόν».


Εκκλησιαστής 10:12-14, ΜΝΚ: «Τα λόγια από το στόμα του σοφού σημαίνουν εύνοια, αλλά τα χείλη του άφρονα τον καταπίνουν. Η αρχή των λόγων του στόματός του είναι ανοησία, και το τέλος όσων λέει το στόμα του είναι παραφροσύνη που φέρνει συμφορά. Και ο ανόητος λέει πολλά λόγια».


-- pvasiliadis  14:05, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]




Προς Papyrus

Εφόσον, απ' ό,τι παρατηρώ, έχετε τόσο μεγάλη διάθεση για κουβέντα, θα πρότεινα να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, ενώπιος ενωπίω, αρκεί να μένετε στην Αθήνα ή, τέλος πάντων, στον νομό Αττικής. Τα μέλη του αντιαιρετικού αγώνα—και όχι μόνο—έχουν απολαύσει τις συζητήσεις μαζί μου.

Vasileios78 13:56, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)


Βασιλειάδη

Ωραίο χωρίο. Είναι το πρώτο που σκέφτομαι όταν διαβάζω τα περιοδικά σας ή τις ετήσιες εκδόσεις. Άλλωστε μόνο παράφρων θα μπορούσε να διδάσκει τέτοιες ανοησίες που να χαμηλώνουν τόσο τον πήχη της πνευματικότητας των Γραφών, ώστε να σκοντάφτουμε επάνω του.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να δίνει ως "πνευματική" τροφή την ελπίδα για την καταστροφή των συνανθρώπων του μετατρέποντας τον Ιησού Χριστό σε κακό δράκο ενός παραμυθιού που για του ΜτΙ είναι εφιάλτης.

Vasileios78

Πάντα, χαιρόμουν ιδιαίτερα όταν έρχονταν στο σπίτι μου ΜτΙ γιατί είχα την ευκαιρία να δώσω τροφή για αμφιβολίες σε κάθε καλοπροαίρετο και πρόθυμο να σκεφτεί. Και χαίρομαι όταν πλέον αυτοί οι άνθρωποι έχουν βρει τον δρόμο της ζωής. Κάθε ΜτΙ όταν αποφασίσει να σκεφτεί έστω και για λίγο μόνος του και να αμφιβάλλει έστω για λίγο, έχει πολλές ελπίδες να ξεφύγει οριστικά από εκεί όπως τόσες χιλιάδες άλλοι όπως κι εσείς οι δύο.

Σήμερα βέβαια, όλοι προσαρμοστήκαμε σε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας που μας επιτρέπει να απευθυνόμαστε σε πολλούς ανθρώπους την ίδια στιγμή κηρύττωντας την αλήθεια.


Αυτή την αλήθεια της Ορθόδοξης Παράδοσης από την οποία πήρατε με μεγάλο σεβασμό και δέος, τις Γραφές της ΚΔ ολοκληρωμένες, τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Απόδειξη γι αυτό είναι πως τα κείμενα της αλήθειας αυτά που σας παρέδωσε η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία του Χριστού τα σέβεστε ακόμα και σήμερα (έστω κι αν δεν τα τηρείτε).

Έτσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή κάνει ακριβώς μια συζήτηση μαζί μου και μάλιστα δημόσια για να υποστηρίξεις την απόψή σου. Αυτό νομίζω θέλεις κι εσύ. Να μου δείξεις ότι οι ΜτΙ κατέχουν την αλήθεια.

Όπως λοιπόν είπες κι εσύ, εγώ απολαμβάνω τη συζήτηση, απόλαυσέ την κι εσύ.

Papyrus 16:42, 2 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αν θες απαντάς[επεξεργασία κώδικα]

Είσαι ΜτΙ γιατί με ενδιαφέρει το θέμα.--213.5.32.203 01:11, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

'Γράφε οὖν τὰ Βικιπαιδείας Βικιπαιδείᾳ καὶ τὰ ἐπὶ προσωπικοῦ προσωπικῶς'[1] κατά την Κυριακή ρήση (Ματ 22:21) -- pvasiliadis  08:29, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Εναλλακτική σήμανση χρονολόγησης[επεξεργασία κώδικα]

(Μέρος της γενικότερης συζήτησης βρίσκονται και εδώ)

Μετάφραση του Κοινή Χρονολογία (Χρονολόγηση)[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ για την διόρθωση της μετάφρασής μου. Την έκανα λίγο βιαστικά και χωρίς να έχω κατανοήσει το context του άρθρου προηγουμένως. --Dead3y3 Συζήτηση 23:04, 19 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ. Διευκόλυνες τη διόρθωση καθώς είχες ετοιμάσει τον "σκελετό" του κειμένου. -- pvasiliadis  23:13, 19 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Ο λόγος της φραγής σου ήταν η παραβίαση του Βικιπαίδεια:Κανόνας τριών επαναφορών. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις και εσύ και ο Papyrus ότι έχετε υπερβεί κατά πολύ τα όρια με τις συνεχείς επαναφορές. --Dada 21:20, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γνωρίζω τον λόγο της φραγής και αποδέχομαι την ορθότητα του μέτρου. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεν είμαι σίγουρος για το σκοπό του σχολίου σου με τα αποτελέσματα του who-is (ή άλλου εργαλείου) για την προέλευση του σέρβερ άλλου χρήστη. Μου μοιάζει δε προσωπικό. Προτείνω τη διαγραφή του, θεωρώντας το άσχετο με τη συζήτηση.--FocalPoint Συζήτηση 14:52, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όταν κάποιος από εμάς αποφασίζει να υποβάλει τη συνεισφορά του όχι ενυπόγραφα ως χρήστης αλλά με το IP του, προφανώς αποδέχεται τη δημοσιοποίηση της γεωγραφικής του θέσης. Το σχόλιο μου ήταν συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων αναφορικά με την απόκρυψη της ιδιότητας του πανταχού σχολιάζοντος και διεκδικώντος το θρησκευτικό αλάθητο, Papyrus. Φυσικά και είμαι αντίθετος με κάθε αθέλητη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων οποιουδήποτε χρήστη. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Edit Αφαίρεση υβριστικών σχολίων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας των ανθρώπων και ρατσισμού.


Θεωρώ την παραπάνω επίθεση του 217.196.69.199 μεσαιωνική, σκοταδιστική και απαράδεκτη και παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να μπλοκάρει αυτό το χρήστη ως βάνδαλο (για να χρησιμοποιήσω την ήπια ορολογία της Βικιπαίδειας). Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται με τέτοια μέσα η επίλυση μιας διαφωνίας. Αγαπητέ Pvasiliadis εδώ έχεις την απόλυτη συμπαράστασή μου! --Philologus 15:36, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Philologus, εκτιμώ την κίνησή σου. Η επιχειρηματολογία που σχετίζεται με το υπό συζήτηση θέμα είναι αυτό που μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα και όχι οι προσωπικές επιθέσεις αναφορικά με άσχετα ζητήματα. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι:

H \"βανδαλιστική\" επίθεση, χρησιμοποίησε τις εξής \"μεσαιωνικές\", \"σκοταδιστικές\" πηγές:

  • The Hastings Center Report ένα από τα μεγαλύτερα κι εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά


\'\'\'Θεωρώ την απόλυτη ντροπή να χαρακτηρίζονται οι παραπάνω πηγές σκοταδιστικές και βανδαλιστικές και ότι περιέχουν υβριστικά σχόλια κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας των ανθρώπων και ρατσισμού\'\'\'

Νομίζω ότι η ντροπή σχετίζεται με την δυνατότητα κάποιων να θεωρούν ότι οι έγκυροι φορείς γνώσεις αποτελούν πρόβλημα όταν χρησιμοποιούνται για ενημέρωση. Εκτός αν κάποιος δεν είδε τις πηγές...

64.27.5.168 17:39, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τα σχόλια που χρησιμοποιήθηκαν, με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν και το τελικό συμπέρασμα παραμένουν υβριστικά. Οι πηγές είναι αδιάφορες όταν προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια με τέτοιο τρόπο.--212.205.218.62 18:00, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ -όπως είναι λογικό- με τον χρήστη 212.205.218.62. Η συζήτηση αφορούσε την ημερολογιακή σήμανση (Π.Κ.Χ./Κ.Χ.) και ο Papyrus για πολλοστή φορά άρχισε να μας λέει για τις "πηγές" του και τους κακούς Μάρτυρες του Ιεχωβά... Την επόμενη φορά θα αρχίσω να τα απαγγέλω απ' έξω πριν από εκείνον. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αυτή η υποκρισία είναι το πιο λυπηρό απ' όλα.

Ευτυχώς, για πολύ λίγους, το πρόβλημα δεν είναι τα θύματα. Το πρόβλημα είναι η αναφορά στα θύματα. Η αναφορά χαρακτηρίζεται ως "τρόπος προσβλητικός" και έτσι η υποκρισία μένει ατάραχη στον κόσμο που έφτιαξε:

Το πρόβλημα ήταν ο "τρόπος". Αφού αυτό το λύσαμε, δεν πειράζει. Τα θύματα θα μας απασχολήσουν;

Αυτή η αδιαφορία, των πολύ λίγων ξαναλέω, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Το πιο σημαντικό είναι να μην ενοχληθούν τα αυτιά μας παρά να μάθουμε την αλήθεια.

Ειδικά μάλιστα "αν προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"...Ειδικά αυτή η τελευταία άποψη θα ενδιέφερε πολύ τους συγγενείς των θυμάτων.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους ενδιαφέρουν τα θύματα περισσότερο από το να θιχτούν οι θύτες...

64.92.167.26 18:16, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Καταλαβαίνεις ότι κατηγορείς αυτή τη στιγμή έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζεις καν για παιδεραστή και θύτη ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;--212.205.218.62 18:22, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν... περιμένετε τουλάχιστον να αρθεί η φραγή πριν ξαναρχίσετε! --Diderot 18:38, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Το πιο λυπηρό απ' όλα είναι αυτό που διαπίστωσα μόλις τώρα:

Ο 212.205.218.62 δεν έχει ΚΑΝ διαβάσει τι έγραψα στο μήνυμα που σβήστηκε!

Είναι απίστευτο κι όμως συζητάει τόση ώρα χωρίς να έχει καταλάβει ότι αναφέρθηκα όχι σε κατηγορία παιδεραστίας (και μάλιστα στον χρήστη!) αλλά ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜτΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (αν διάβασες τα "μεσαιωνικά" ρεπορτάζ του BBC) να επιστρέφουν τα παιδιά σπίτι τους με κίνδυνο υποτροπής.

Δεν κατηγόρησα λοιπόν τους ΜτΙ για παιδεραστία (και ούτε ασφαλώς τον χρήστη!) αλλά για το ότι δεν καταγγέλει η οργάνωση στην αστυνομία όσους το κάνουν ή δεν εφαρμόζουν τακτική απεγκλωβισμού των παιδιών από τους χώρους (σύμφωνα πάλι με τα "σκοταδιστικά" ρεπορτάζ).

Για τα υπόλοιπα που ανέφερα (ιατρικές έρευνες για ψυχική υγεία, χιλιάδες νεκροί από άρνηση μετάγγισης [το λένε οι ίδιοι], δικαστικοί αγώνες προκειμένου να μην γίνονται μεταγγίσεις σε παιδιά ακόμα κι αν πεθαίνουν [το λένε οι ίδιοι], υπερίσχυση της "καθαρότητας" της οργάνωσης σε σχέση με την νομοθεσία περί ιατρικού απορρήτου) αναφέρω τις πηγές.

Για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη είναι σαφές ότι το πρόβλημα δημιουργείται από εκείνους που το προκαλούν και όχι από εκείνους που το αναφέρουν.

65.110.6.47 18:59, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

"Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν" είπε ο Χριστούλης (κι ας είναι και ΜτΙ, λέω εγώ), αλλά βέβαια αυτά κενό γράμμα μπροστά στο μίσος των ανθρώπων - Badseed απάντηση 19:14, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Η ανοησία και η ξεδιαντροπιά περιφέρεται καμαρωτή στις συζητήσεις μας. Το έχω πει κατ' επανάληψη σε Συζητήσεις: Εφόσον ο Papyrus έχει τόσο τρανταχτά και τρομερά στοιχεία γιατί δεν πάει στον Εισαγγελέα τη Δευτέρα πρωί-πρωί ώστε να μπουν τα τόσα τραγικά πράγματα στη θέση τους; Εφόσον δεν το κάνει, η αξιοπιστία των λεγομένων του εκμηδενίζεται από μόνη της. Η συνέχιση της κατασυκοφάντισης των Μαρτύρων του Ιεχωβά καταβαραθρώνει το επίπεδο αυτής της προσπάθειάς μας εδώ, όπου όλοι μας συνεισφέρουμε σε κόπο και χρόνο.
Badseed, άλλο πράγμα είναι η "αγάπη για τον πλησίον" και άλλο πράγμα η διενέργεια ποινικών αδικημάτων. Αυτά που ξεστομίζει με τόση ευκολία ο Papyrus είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και σοβαρά στην περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει τα απαράδεκτα λεγόμενά του με σοβαρότητα. Οφείλω εδώ να πω ότι τα αναρίθμητα πογκρόμ κατά διαφόρων μειονοτήτων ξεκίνησαν πολλές φορές από ανόητες φήμες που διέσπειραν επιτήδιοι και οι οποίες έλαβαν απρόσμενη έκταση. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αδιαφορία-Ωχαδερφισμός[επεξεργασία κώδικα]

Μάλιστα...

Το να αγαπάς τον πλησίον σου, αλήθεια, ποιες ερμηνείες έχει για κάποιους; Το να κάνεις ότι δεν βλέπεις τι ακριβώς συμβαίνει αδιαφορώντας για τα θύματα, είναι μία από αυτές; Ή το να αναφέρεις με κάθε τρόπο την αλήθεια, είναι δείγμα μίσους;

Όπως πάντα βέβαια, σε κάθε πρόχειρη αναφορά στον Χριστό, δεν απασχολεί ότι μίλησε και για κάποιους που:

\\\"στραγγίζουν το κουνούπι (την καταγγελία), καταπίνουν όμως την καμήλα (τα θύματα)\\\" (Ματθ. 23:24)

Και δεν θυμούνται ότι:

\\\"όταν δεις κάποιον να αδικείται, πρέπει να τον υπερασπίζεσαι\\\" (Πράξ. 7:24)

και ότι:

\\\"όταν ξέρεις την αλήθεια πρέπει να την αναφέρεις προς έλεγχο\\\" (Τίτ. 1:13)

αδιαφορώντας για κάποιους που:

\\\"Μόνο απέξω θέλουν να φαίνονται στους ανθρώπους δίκαιοι\\\"(Ματθ. 23:28)

και παριστάνουν τους υπεράνω, ότι το πρόβλημα τάχα είναι \\\"απλώς\\\" θρησκευτικό για να ησυχάσουν από αυτό, όμως είναι κοινωνικό, με θύματα συνανθρώπους και με μια βόλτα στο διαδίκτυο θα δουν ότι για ένα παράξενο λόγο ακόμα και οι ίδιοι οι ΜτΙ έχουν οργανωθεί παγκόσμια για να αντιδράσουν για τα αθώα θύματά τους: The Associated Jehovahs Witnesses for Reform on Blood.

64.27.5.168 20:03, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το να αγαπάς τον πλησίον σου μπορεί να έχει μόνο ένα νόημα αγαπητέ. Ο Χριστός συγχώρεσε το ληστή, άλλοι όμως βλέπουν ΜτΙ και θέλουν να του φάνε το λαρύγγι. Προσωπικά, το μόνο πράγμα για το οποίο έχω πειστεί από τα δεκάδες posts κατά των Μτι, γεμάτα από πηγές αλλά κατα τ' άλλα ποτισμένα με μίσος και εμπάθεια, είναι ότι έκανα πολύ καλά που σταμάτησα να έχω επαφή με κάθε είδους θρησκεία από ένα σημείο και ύστερα. Με τη συμπεριφορά της η εκκλησία έχει διώξει όλο τον κόσμο από κοντά της, αλλά βέβαια, όπως και με την περιστροφή της Γης γύρω απο τον ήλιο, θα περάσουν αρκετοί αιώνες ακόμα μέχρι να το συνηδειτοποιήσει - Badseed απάντηση 20:18, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η ηθικολογία κάποιους τους χορταίνει, είναι αλήθεια. Τους βολεύει η εκκλησία να μην είναι κοινωνία αλλά παρόλο που δεν έχουν συμμετοχή σε αυτόν, απαιτούν να είναι χώρος αγιότητας και όχι προσπάθειας και αγώνα.

Γιατί αν δεν είναι ηθικισμός και ηθικολογία, ο παραπάνω "λόγος", άρα τότε, φεύγοντας από την εκκλησία και τη θρησκεία, πήγες σε χώρους που δεν έχουν υποκρισία, ούτε προβλήματα, ούτε εμπάθεια, ούτε διαμάχες.

Αν μας πεις ποιος είναι αυτός ο "καθαρός" χώρος που συμμετέχεις, να πάμε κι εμείς: Είναι η γειτονιά, κάποια ομάδα, η πολιτική, ένας σύλλογος; Θα ήθελα πολύ να δω ποιος χώρος είναι αυτός στον οποίο συμμετέχουν άνθρωποι και δεν έχει πάθη.

Αν λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος, τότε σίγουρα δεν έχεις καταλάβει τι είναι η εκκλησία και την μπερδεύεις με κάποιον γλυκανάλατο απολυμασμένο χώρο και όχι κοινότητα αθρώπων και παθών.

Αυτο το κλασικό στιλ απαξίωσης είναι τουλάχιστον προκλητικό:

Ενώ η πηγή της απαξίωσης είναι η εκ των προτέρων αδιαφορία για την εκκλησία, προβάλεται ως μία τάχα συμμετοχή, η οποία σταμάτησε λόγω του "κακού" χώρου. Αυτή η ατάκα όμως μπορεί να ξεγελάσει κάποιον ομοϊδεάτη, αλλά για τους υπόλοιπους είναι φανερό το ποιος έχει ή είχε έστω και μια μικρή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ σχέση με την εκκλησία.

Τουλάχιστον θα ήξερε ότι τα ζητήματά της δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο από την εποχή του Χριστού και των 12 αποστόλων μέχρι και σήμερα...


Εκτός αυτού βέβαια προκειμένου ο ηθικισμός να μην κάνει βήμα πίσω και να τοποθετηθεί επί της ουσίας, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Η βολεμένη ηθικολογία έχει όμως κάποια προτυπα:

Κατηγορεί π.χ. την Χρυσή Αυγή και τον φασισμό λες και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα μισαλλοδοξίας. Όταν κατηγορεί κάποιος τον φασισμό είναι in.

Οι υπεύθυνοι όμως άλλων χώρων, εξίσου ολοκληρωτικών, χαίρουν άκρας εκτίμησης.

Οι συζητήσεις περί εναντίωσης στον φασισμό αποτελούν θέμα συζήτησης στην ΒΠ, ενώ οι συζητήσεις για οργανώσεις με αποδεδειγμένα θύματα και χαμένες ζωές, αποτελούν ένα αδιάφορο θέμα και "αντιαιρετικό αγώνα".

Είναι λοιπόν σαφές ότι για να μην φανεί ότι υποχωρούμε σε μια συζήτηση όπου δεν έχουμε επιχειρήματα, ανεχόμαστε ακόμα και να μην λέμε κουβέντα για τα θύματα, ενώ μπορούμε να κατηγορούμε αυτόν που αναφέρεται σε αυτά.


Είναι φανερό άλλωστε ότι το μόνο που πρέπει κάποιοι να κρατήσουν πάση θυσία είναι να μην παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος, ακόμα κι αν το κάνουν βάζοντας τον εγωϊσμό πάνω από τις ανθρώπινες ζωές...

64.92.167.26 21:11, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το πως διαστρεβλώνετε τα ίδια σας τα κηρύγματα και τα χρησιμοποιείτε μόνο για τα όσα κάνουν άλλοι φαίνεται από τα παραπάνω λόγια σας. Το τι κάνω στη ζωή μου είναι προσωπική μου υπόθεση, αν νομίζετε πάντως ότι η πολιτική είναι η μόνη αφορμή που μπορεί να διώξει ανθρώπους από την εκκλησία, πλανάστε πλάνην οικτράν. Η ορθόδοξη εκκλησία καλό θα ήταν να κοιτάξει να φτιάξει πρώτα τον εαυτό της και μετά τους άλλους. Προβληματιστείτε λοιπόν λίγο για τα σκάνδαλα στους κόλπους της εκκλησίας και τα θύματά της -γιατί έχει κι αυτή τέτοια- βιολογικά και ψυχικά. Τέλος, σεβόμενος τη σελίδα του pvasiliadis, δεν θα σας απαντήσω πάλι εδώ. Αν έχετε κάτι προσωπικό -και σχετικό με τη Βικιπαίδεια- να μου πείτε υπάρχει η δική μου σελίδα συζήτησης - Badseed απάντηση 21:25, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το ουσιαστικό κριτήριο πέρα από τα λόγια τα δικά μου και του καθενός μας, το έδωσε ο Ιησούς. Είπε:
«Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε. Μήπως μαζεύουν ποτέ οι άνθρωποι σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Παρόμοια, κάθε καλό δέντρο παράγει καλούς καρπούς, αλλά κάθε σάπιο δέντρο παράγει άχρηστους καρπούς· ένα καλό δέντρο δεν μπορεί να κάνει άχρηστους καρπούς, ούτε ένα σάπιο δέντρο μπορεί να παράγει καλούς καρπούς. Κάθε δέντρο που δεν παράγει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Πράγματι, λοιπόν, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε αυτούς. Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών όποιος μου λέει "Κύριε, Κύριε", αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: "Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και δεν εκβάλαμε δαίμονες στο όνομά σου, και δεν εκτελέσαμε πολλά δυναμικά έργα στο όνομά σου;" Και όμως, τότε θα ομολογήσω σε αυτούς: Ποτέ δεν σας γνώρισα! Φύγετε από εμένα, εργάτες της ανομίας». (Ματθαίος 7:16-23, ΜΝΚ)
Η κουβέντα αφορούσε την πολιτική της Wikipedia για το Π.Κ.Χ./Κ.Χ. και εκτροχιάστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Θα παρακαλούσα να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί και ας μείνει ως εδώ αυτός ο λεκτικός οχετός στον οποίο αρκετά συχνά υποβαλλόμαστε. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το υβριστικό μήνυμα δεν χρησιμοποίησε, το υβριστικό μήνυμα κακοποίησε βάναυσα τις πηγές που ανέφερε. Το επίπεδο νοημοσύνης του υβριστή μου θύμισε το επίπεδο κάποιων μη Χριστιανών στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, που υποστήριζαν ότι οι Χριστιανοί σφάζουν ανθρώπους, τρώνε τις σάρκες τους και πίνουν το αίμα τους. Απόδειξη για αυτούς: φράσεις όπως "Λάβετε φάγετε τούτό μού εστι το Σώμα το υπέρ υμών κλώμενον εις άφεσιν αμαρτιών" και "Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτό εστι το Αίμά μου το της καινής Διαθήκης, το υπέρ υμών και πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών". Η αποκοπή φράσεων από τα συμφραζόμενά τους είναι η πιο ύπουλη μορφή προπαγάνδας και κακοποίησης των πηγών. Επειδή βλέπω με λύπη μου να εξελίσσεται η συζήτηση σε θρησκευτικό πόλεμο (παρόλο που το είχα προβλέψει και είχα προειδοποιήσει για το φαινόμενο) θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν πρόκειται να εμπλακώ με κανένα τρόπο σε ένα τέτοιο πόλεμο. Το θεωρώ τόσο γελοίο να διαβάζει κανείς στην ορολογία χρονολόγησης τα θρησκευτικά πιστεύω του χρήστη της ορολογίας, όσο και το να διαβάζει κανείς σεξιστικές διακρίσεις σε φράσεις του τύπου "οι κινητοποιήσεις των φοιτητών..." (αντί "οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και των φοιτητριών...") ή σε φράσεις όπως "οι δημόσιοι υπάλληλοι..." αντί ("οι δημόσιοι και οι δημόσιες υπάλληλοι...") κ.τ.ό. Και θα απαντήσω κατάλληλα σε όποιον τυχόν κακοποιήσει και τη δική μου συμμετοχή στην προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας για τη χρονολόγηση για να κάνει ιερό πόλεμο.--Philologus 21:56, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

θα ήθελα να προτείνω μια εναλλακτική, αντί για τον τελευταίο πόλεμο του πληκτρολογίου: Ασχοληθείτε με την ανάπτυξη της βιογραφίας του Τζελαλεντίν Ρουμί. Λίγος ανθρωπιστικός οικουμενισμός θα κάνει σε όλους καλό. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία κε Pvasiliadis. --FocalPoint Συζήτηση 22:14, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ, FocalPoint. Όντως έχει ενδιαφέρον η βιογραφία του Ρουμί, όπως επίσης και μια ορθολογική καταγραφή της προσωπικότητας και του έργου του Ιησού Χριστού -μεταξύ όλων των άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων. -- pvasiliadis  22:35, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Το επίπεδο του συνομιλητή φαίνεται από την αδναμία του να αρθρώσει επιχειρήματα. Κάτω από το βάρος της πραγματικότητας, αντί να υποστηρίξει ποια είναι η πραγματικότητα και για ποιο λόγο αυτή που παρουσιάζεται είναι πλασματική, επαναλαμβάνει μηχανικά ότι απλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χωρίς όμως να ξέρει ότι είναι και αλλιώς.

Αυτό πράγματι αποτελεί ένδειξη χαμηλού επιπέδου όχι απλά νοημοσύνης αλλά κυρίως συναισθηματικής νοημοσύνης σε μια κοινωνία παντελούς αδιαφορίας και λατρείας προς την εξωτερική "καθαρότητα", προς την αταραξία μας μπροστά στα πάθη το διπλανού μας.

Δυστυχώς, η ίδια τραγική άποψη περί "καθαρότητας" παραμένει από την εποχή των φαρισαίων μέχρι σήμερα. Ήξεραν να μιλούν για "σκάνδαλα" κοιτώντας κυρίως το ασβεστωμενο εξωτερικό των ιδίων. Για το υπόλοιπο δεν είχαν άποψη. Ή μάλλον είχαν: έριχναν το βάρος της δικής τους συναισθηματικής ανικανότητας σε αυτόν που τους το επισήμαινε. Μόνο η καταγγελία ενοχλούσε τους φαρισαίους εκείνους. Ποτέ τα θύματα που προκαλούσαν οι ίδιοι.

Για μια ακόμα φορά η γενικότητα κυριαρχεί. Οι αστείες εκφράσεις περί "ιερού πολέμου" δεν συνοδεύονται από ανάλογα επιχειρήματα, ούτε από απόψεις για τα θύματα που παρουσιάζουν οι "κακοποιημένες" πηγές. Μέχρι να γίνει η κουβέντα επί της ουσίας, (μια κουβέντα που πολύ θα ήθελα να δω ποιος μπορεί να φέρει εις πέρας όταν δεν θα έχει περιθώρια για αμπελοφιλοσοφίες), τα υπόλοιπα αποτελούν απλή φαιδρότητα που τη συναντά κανείς καθημερινά στο διαδίκτυο.


Επίσης, για όποιον τα πιστεύω του είναι ΜΟΝΟ "προσωπική του υπόθεση", πόσο απίστευτο ακούγεται να κρίνει τις απόψεις των άλλων από καθέδρας, χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιεί και τις δικές του απόψεις ώστε να μπορεί να κρίνεται με τα ίδια σταθμά;

Όταν κάποιος κρύβεται, ασφαλώς δεν μπορεί να κριθεί, και γι αυτό το κάνει άλλωστε, αφού δεν έχει υπάρξει και ούτε θα υπάρξει, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ τομέας της ανθρώπινης ζωής που να μην μπορεί να κριθεί με σκληρότητα και αυστηρότητα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, όποια πιστεύω κι αν έχει κάποιος, ότι κι αν πιστεύει, όπου κι αν ανήκει...

Πάντως, όπως και να' χει, οι υπόλοιποι μπορούν να αμφιβάλουν για οποιονδήποτε μιλά, μόνο όταν είναι κρυμμένος...

Papyrus 00:24, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


«Μη δώσετε ό,τι είναι άγιο στους σκύλους, ούτε να ρίξετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στα γουρούνια, για να μην τα ποδοπατήσουν ποτέ και γυρίσουν και σας ξεσκίσουν.


»Ευτυχισμένοι είστε όταν οι άνθρωποι σας ονειδίσουν και σας επιφέρουν διωγμό και με ψέματα πουν κάθε είδους πονηρό πράγμα εναντίον σας εξαιτίας μου. Να χαίρεστε και να σκιρτάτε από χαρά, επειδή η ανταμοιβή σας είναι μεγάλη στους ουρανούς· διότι με αυτόν τον τρόπο δίωξαν τους προφήτες πριν από εσάς.


»Ακούσατε ότι ειπώθηκε: "Μάτι αντί ματιού και δόντι αντί δοντιού". Ωστόσο, εγώ σας λέω: Μην αντισταθείτε σε αυτόν που είναι πονηρός· αλλά όποιος σε χαστουκίζει στο δεξί σου μάγουλο, γύρισέ του και το άλλο. Και αν κάποιος θέλει να πάει στο δικαστήριο μαζί σου και να πάρει το εσωτερικό σου ένδυμα, άφησέ του και το εξωτερικό σου ένδυμα· και αν κάποιος που έχει εξουσία σου επιβάλει αγγαρεία για ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο μίλια. Δώσε σε αυτόν που σου ζητάει, και μην απομακρυνθείς από κάποιον που θέλει να δανειστεί από εσένα χωρίς τόκο.


»Ακούσατε ότι ειπώθηκε: "Πρέπει να αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου". Ωστόσο, εγώ σας λέω: Να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να προσεύχεστε για εκείνους που σας διώκουν· ώστε να αποδειχτείτε γιοι του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, επειδή αυτός κάνει τον ήλιο του να ανατέλλει σε πονηρούς και αγαθούς και φέρνει βροχή σε δικαίους και αδίκους. Διότι αν αγαπάτε εκείνους που σας αγαπούν, ποια ανταμοιβή έχετε; Και οι εισπράκτορες φόρων δεν κάνουν το ίδιο; Και αν χαιρετάτε τους αδελφούς σας μόνο, τι το ασυνήθιστο κάνετε; Και οι εθνικοί δεν κάνουν το ίδιο; Πρέπει, επομένως, να είστε τέλειοι, όπως ο ουράνιος Πατέρας σας είναι τέλειος.


»Όλα όσα θέλετε, λοιπόν, να κάνουν σε εσάς οι άνθρωποι πρέπει και εσείς, παρόμοια, να κάνετε σε αυτούς· αυτή τη σημασία έχουν, στην πραγματικότητα, ο Νόμος και οι Προφήτες».


—Ιησούς Χριστός, Επί του Όρους ομιλία (Ματθαίος 5:11-12, 38-48· 7:6, 12, ΜΝΚ) -- pvasiliadis  16:11, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ  pvasiliadis , επειδή είσαι ο μόνος από την πλευρά των υποστηρικτών της εναλλακτικής σήμανσης χρονολόγησης που φαίνεται πως έχει διάθεση να συζητήσει, σε παρακαλώ να δεις την πρόταση που κατέθεσα για τη λύση του θέματος. Θα ήθελα να τη συμπληρώσω με την εξής πρόταση σχετικά με τη χρήση αυτού του συστήματος στη Βικιπαίδεια: Να κάνουμε όλα τα άρθρα με το π.Χ./μ.Χ. και να προσθέτουμε ένα πρότυπο που θα φτιάξεις και το οποίο θα παραπέμπει στο εναλλακτικό σύστημα. Καθώς είμαι εκ πεποιθήσεως ευνοϊκά διακείμενος σε όλες τις προσπάθειες να σπάσουν προκαταλήψεις και στεγανά (αλλά και ευνοϊκά διακείμενος σε κάθε άνθρωπο που κάνει τέτοιες προσπάθειες με προσωπικό κόστος) υπόσχομαι ότι θα χρησιμοποιώ και εγώ αυτό το πρότυπο στα άρθρα που γράφω. Θα πρότεινα επίσης, αν αυτό συμφωνηθεί τελικά ως οριστική ρύθμιση, να μπει στην πολιτική της Βικιπαίδειας με τρόπο που να μη χωράει αμφισβητήσεις. Νομίζω πως αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτό τον τρόπο θα στέκεται όλη η κοινότητα πίσω από το θέμα και δεν θα γίνεσαι εσύ στόχος επιθέσεων. Φύλαξε τον εαυτό σου για σημαντικότερες μάχες, για να το πω έτσι, απλά.

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, είναι φανερό σε κάθε νηφάλιο παρατηρητή με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που έχω παραθέσει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια καθιέρωσης ενός προς το παρόν μη διαδεδομένου συστήματος, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Με αυτή την άποψη συμφώνησαν και άλλοι χρήστες. Ακόμα πιο φανερό γίνεται αυτό από το γεγονός ότι υπάρχει η διαφορά μεταξύ Π.Κ.Χ. και Π.Κ.Ε. Ανεξάρτητα από τον αν είναι σωστό ή όχι το σύστημα (ή μάλλον τα συστήματα), το γεγονός και μόνο της προσπάθειας αντιβαίνει στην πολιτική της Βικιπαίδειας, που επιθυμεί να διαδίδει αποκρυσταλλωμένη και ευρύτερα αποδεκτή γνώση και όχι πρωτότυπη έρευνα και νεολογισμούς, ακόμα και αν αποτυπώνουν αλήθειες (βλ. Επαληθευσιμότητα, όχι αλήθεια). Αντιβαίνει επίσης στην πολιτική που λέει ότι για αμφισβητούμενα θέματα δεν γράφει ο καθένας το άρθρο του, αλλά γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στα πλαίσια ενός άρθρου. Διαφορετικά θα είχαν θέση στη Βικιπαίδεια όλες οι προσωπικές απόψεις, και οι ρατσιστικές και οι φασιστικές και οι σεξιστικές και όλες εκείνες που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εχέφρονων ανθρώπων. Ας μην αλλοιώνουμε αυτά τα ιδανικά με προσπάθειες προβολής των απόψεών μας, όταν μάλιστα αυτές αφορούν σε τόσο λίγο σημαντικά θέματα και είμαστε και οι μοναδικοί που τις υποστηρίζουμε στην κοινότητα των χρηστών της Βικιπαίδειας. Νομίζω ότι η διάδοση πραγματικής γνώσης από μόνη της είναι ικανή να σπάσει στεγανά και να θέσει σε κίνηση ένα "διαφωτισμό". Σκέψου πόσο καλό θα κάνει αυτό μακροπρόθεσμα.--Philologus 10:46, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ Philologus, εκτιμώ το ενδιαφέρον σου για τη διευθέτηση του θέματος της εναλλακτικής σήμανσης της χριστιανικής χρονολόγησης αλλά και την τοποθέτησή σου όσον αφορά σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Πιστεύω ότι και άλλοι χρήστες θα ήθελαν να τοποθετηθούν για το θέμα αλλά προφανώς λείπουν σε διακοπές.
Στην ουσία του θέματος, πραγματικά η εν λόγω εναλλακτική σήμανση είναι ένα ζήτημα με το οποίο πολλοί χρήστες της Wikipedia έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τα γεγονότα που αφορούν αυτή την εναλλακτική σήμανση: είναι ακριβέστερη, είναι πολιτισμικά ουδέτερη και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον, η πολιτική της Wikipedia τη θεωρεί ισοδύναμη μορφή σήμανσης με την παραδοσιακή.
Κατά συνέπεια, δεν θεωρώ ότι υφίσταται ζήτημα επίλυσης του θέματος ή σχετικού survey. Συγκεκριμένα, ως προς τα σημεία που έθεσες: α) Η καθιέρωση του εναλλακτικού αυτού συστήματος σήμανσης είναι ήδη γεγονός. Το ότι υπάρχει υστέρηση στη χρήση της από την ελληνική βιβλιογραφία δεν την καθιστά "πρωτότυπη έρευνα". Αυτή η υστέρηση στην πραγματικότητα ισχύει ουσιαστικά αναφορικά με τη συντριπτική πλειονότητα των επιστημονικών τομέων. Το ότι υπάρχουν χρήστες στην ελληνική Wikipedia που χρησιμοποιούν αυτή τη σήμανση καθώς παραθέτουν από τη βιβλιογραφική τους έρευνα, καθιστά τη σήμανση γεγονός και για την ελληνική πραγματικότητα της Wikipedia.
β) Όσον αφορά τη συγγραφή διαφορετικών απόψεων "του καθένα στο δικό του άρθρου", νομίζω ότι η λύση που πρότεινα και υλοποίησε ο Dada ήταν η καλύτερη δυνατή: Τα άρθρα των δύο κυρίαρχων αποδόσεων του BCE/CE στα ελληνικά ως Π.Κ.Ε./Κ.Ε. και Π.Κ.Χ./Κ.Χ. να αποτελούν υπερσύνδεσμο στο κύριο άρθρο του θέματος αυτού Κοινή Χρονολογία (Χρονολόγηση). Έτσι, ο αναγνώστης που θα αναζητήσει να ενημερωθεί δεν θα μάθει για τους τρέχοντες τρόπους απόδοσης αλλά για το ίδιο το σύστημα σήμανσης, που αποτελεί και την ουσία του θέματος. γ) Με αυτό τον τρόπο ξεπερνιέται και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ότι αυτή η σήμανση "εφευρέθηκε από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά" (!) καθώς, πέραν του ότι κάτι τέτοιο είναι εσφαλμένο και ανακριβές, υπάρχει σχετική αναφορά στο κύριο άρθρο που αφορά τη διάδοση της χρήσης της. Άρα δεν τίθεται θέμα "αναφοράς για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στα άρθρα Π.Κ.Χ. και Κ.Χ.", όπως το έθεσες.
δ) Δεν χρειάζεται νομίζω να αναλυθεί ότι αυτή η σήμανση δεν αποτελεί "προσωπική" άποψη, γούστο ή παραξενιά. Αποτελεί τεκμηριωμένη θέση και δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς λογικά ότι είναι αντίστοιχο ρατσιστικών ή άλλων παρόμοιων εκτροπών.
Τέλος, στα άρθρα όπου γίνεται χρήση των όρων Π.Κ.Χ./Κ.Χ./Π.Κ.Ε./Κ.Ε., νομίζω ότι θα ήταν πρακτικό την πρώτη φορά που εμφανίζεται κάποιος από αυτούς τους όρους μέσα στα άρθρα αυτά να υπάρχει υπερσύνδεσμος προς το κύριο άρθρο Κοινή Χρονολογία (Χρονολόγηση). Στη συνέχεια, να δημιουργηθεί από κάποιον από εμάς ένα πρότυπο που αυτόματα θα αντιστοιχεί αυτές τις χρονολογίες/άρθρα με εναλλακτική σήμανση στα αντίστοιχα χρονολογικά άρθρα της παραδοσιακής σήμανσης της Wikipedia. Με αυτό τον τρόπο ξεπερνιούνται και τα ζητήματα πολυπλοκότητας στις παραπομπές/υπερσυνδέσμους που έθεσε ο Αρχίδαμος.
  • Επί παραδείγματι, γράφοντας:
"Ο Μωυσής γεννήθηκε το {{ΠρώτυποΠουΘαΑντιστοιχίζειΤιςΕναλλακτικήςΣήμανσηςΗμερομηνίεςΜεΤιςΠαραδοσιακέςΗμερομηνίεςπΧ|1593}} [[Κοινή Χρονολογία (Χρονολόγηση)|Π.Κ.Χ.]] Η έξοδος των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα το {{ΠρώτυποΠουΘαΑντιστοιχίζειΤιςΕναλλακτικήςΣήμανσηςΗμερομηνίεςΜεΤιςΠαραδοσιακέςΗμερομηνίεςπΧ|1513}} Π.Κ.Χ. Ο απόστολος Παύλος, γράφοντας προς τους Γαλάτες γύρω στο {{ΠρώτυποΠουΘαΑντιστοιχίζειΤιςΕναλλακτικήςΣήμανσηςΗμερομηνίεςΜεΤιςΠαραδοσιακέςΗμερομηνίεςμΧ|50}} Κ.Χ., έγραψε: ..."
  • θα φαίνεται κάπως έτσι (ελλείψει του προτύπου):
"Ο Μωυσής γεννήθηκε το 1593 Π.Κ.Χ. Η έξοδος των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα το 1513 Π.Κ.Χ. Ο απόστολος Παύλος, γράφοντας προς τους Γαλάτες γύρω στο 50 Κ.Χ., έγραψε: ..." -- pvasiliadis  19:01, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Χαίρομαι που η συζήτηση επανέρχεται σε αξιοπρεπή και λογικά πλαίσια. Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω από το παράδειγμα που γράφεις πώς ακριβώς θα φαίνεται η χρονολόγηση του άρθρου. Θα μπορούσες να το κάνεις όπως θα φαίνεται στο άρθρο; Μου ακούγεται πάντως καλά, και δεν αποκλείεται να συμφωνήσουμε και ο κόπος σου να μεταφερθεί τελικά στο πρότυπο που θα χρησιμοποιηθεί.

Διαφωνούμε όμως ως προς την αντικειμενικότητα του εναλλακτικού συστήματος. Εμένα προσωπικά, για λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω τώρα, έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά βιβλία, περισσότερο ειδικού επιστημονικού και λιγότερο εκλαϊκευτικού περιεχομένου σε αρκετές γλώσσες και ομολογώ ότι, αν και το έχω δει το σύστημα, το έχω δει να χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Στα αγγλικά το google μου βγάζει 294.000.000 BC και 14.000.000 BCΕ, αν και πολλά είναι άλλα αρχικά, άσχετα. Στα γερμανικά δεν βρίσκω κανένα v.u.Z. που να είναι vor unserer Zeit (αν και ξέρω ότι έχει χρησιμοποιηθεί περιστασιακά) και 4.000.000 v. Chr. (vor Christus). Στα ελληνικά έχω ήδη αναφερθεί, είναι ακόμα πιο σαφή τα πράγματα.

Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση κάνεις λίγο τα στραβά μάτια όσο αφορά στον ορισμό του POV, που δεν γίνεται να είναι πιο αντικειμενικός και με πιο αναμφισβήτητα δεδομένα. Το επιχείρημα ότι η αγγλική (και όχι η ελληνική) Βικιπαίδεια επιτρέπει και τα δύο είναι άσχετο. Σου ανέφερα το φορμάτ ημεροχρονολογιών (για το οποίο απέφυγες να μου απαντήσεις, μου είπες μόνο για το μετρικό σύστημα που πράγματι είναι θέμα επίσημης ρύθμισης). Να σου αναφέρω κι άλλα. Με τη λογική που εφαρμόζεις ad hoc στην περίπτωση του χρονολογικού συστήματος θα έπρεπε να λέμε Μακεδονία τα Σκόπια, αφού Μακεδονία λέγονται από όλους πλην του ΟΗΕ στον κόσμο. Θα έπρεπε επίσης όταν λέμε Ελλάδα σε ιστορικά-αρχαιολογικά συμφραζόμενα πριν το 1830 να αναφερόμαστε στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα νησιά και την Κρήτη, γιατί αυτό είναι η καθιερωμένη (ούτε καν απλά υπάρχουσα) ορολογία στο εξωτερικό, εκτός από τις περιπτώσεις που γίνεται αναφορά στο νεοελληνικό κράτος και την ιστορία του. Και πολλά άλλα...

Εφόσον διαφωνούμε σε αυτό και εφόσον θεωρείς άσκοπη τη διαδικασία που πρότεινα, πρότεινέ μου εσύ μια διαδικασία με την οποία να αποφασιστεί αν η χρήση του εναλλακτικού συστήματος είναι προσπάθεια καθιέρωσης ενός POV ή όχι. Θα συμφωνείς ασφαλώς ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι, από τη στιγμή που δύο τρία άτομα έχουν υποστηρίξει ως τώρα ότι είναι POV και όταν η Βικιπαίδεια και καθένας από μας προσπαθούμε τόσο πολύ να αποφεύγουμε τα POV και να τα απαλείψουμε όταν τα δούμε αλλού. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι εδώ έχουμε μια περίπτωση ανοχής POV, που προκαλεί ερωτήματα για διακρίσεις ανάμεσα στους χρήστες. Προκαλεί δηλ. το αίσθημα ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορούν να γράφουν POV και κάποιοι όχι. Επίσης νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση "εκμεταλλεύεσαι" την απροθυμία των περισσότερων χρηστών να μπλέκονται σε διαμάχες και την προτίμησή τους να μένουν τα πράγματα όπως είναι, κοινώς τον ωχαδερφισμό (ή έστω τις διακοπές). Ευχαριστώ για την υπομονή σου και παρακαλώ, μην το παίρνεις προσωπικά αν τα λέω λίγο χύμα. --Philologus 20:57, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μπορείς να ονομάσεις ωχαδελφισμό την απροθυμία (περαιτέρω) εμπλοκής. Απλώς σε μια εγκυκλοπαίδεια που γράφουμε γιατί μας αρέσει, εγώ και πιθανότατα άλλοι, προτεραιοποιούμε τι μας αρέσει περισσότερο. Το καρπούζι ή οι "κολλημένοι" (ξέρω, το χιούμορ μου είναι δύσκολο - παρακαλώ κάντε τα στραβά μάτια και βάλτε κάτι καλύτερο - αφιερωμένοι, παθιασμένοι, κάτι...). Προτιμώ το καρπούζι.--FocalPoint Συζήτηση 21:43, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Για το πώς θα φαίνεται με βάση την πρόταση μορφοποίησης του κειμένου, έκανα την προσθήκη δίπλα στο παράδειγμα παραπάνω.
Σε σχέση με τη χρήση της εναλλακτικής σήμανσης προσπάθησα να απαντήσω σε όλα τα σημεία που έθιξες. Αναφορικά με το "φορμάτ ημεροχρονολογιών", αν κατάλαβα καλά ως προς το τι εννοείς, το άρθρο Κοινή Χρονολογία (Χρονολόγηση) αναφέρει: «Η παγκόσμια χρήση της χρονολόγησης των ετών σύμφωνα με τη χριστιανική θεολογία έχει την τάση να είναι πολιτισμικά διχαστική. Η χρονολόγηση των μηνών και των ημερών με βάση τους ρωμαϊκούς και σκανδιναβικούς θεούς, όμως, δεν πρέπει να αποτελεί λόγο ανησυχίας καθώς οι ρωμαϊκές και οι σκανδιναβικές θρησκείες είναι στην πραγματικότητα εξαφανισμένες». Δεν νομίζω ότι αποτελεί αντιστοιχία η σύγκριση της εναλλακτικής χρονολογικής σήμανσης με μείζονα πολιτικά και εθνικά ζητήματα όπως το έθεσες.
Δεν θα ήθελα να έρθω σε διαφωνία μαζί σου αλλά θεωρώ ότι δεν τίθεται ούτε θέμα POV ούτε θέμα 'διακρίσεων μεταξύ των χρηστών' με οποιοδήποτε τρόπο. Τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου για το θέμα αυτό τις έχω καταθέσει ήδη παραπάνω. -- pvasiliadis  22:16, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Διαβάζοντας τα παραπάνω διακρίνω πολλές τρύπες στη λογική του χρήστη Philologus. Επειδή μάλιστα με έμμεσο πλην σαφή τρόπο επικαλείται εξειδίκευση και επιστημοσύνη, αναρωτιέμαι τι είδους πολλά ειδικά αρχαιολογικά βιβλία έχουν περάσει από τα χέρια του, γιατί -ας μου επιτραπεί- μπορώ να κρίνω πολύ καλά τα περί ειδίκευσης και της ειδικής βιβλιογραφίας. Ο όρος BCE, παρά τις διαμάχες που έγιναν όταν ήταν νεολογισμός, κυρίως από άτομα με 'ειδικά' κίνητρα, είναι πλέον όρος πλειστάκις χρησιμοποιούμενος στη σύγχρονη αρχαιολογική, ανθρωπολογική, ιστορική, ακόμα και γεωγραφική βιβλιογραφία και κανείς πλην ανθρώπων με 'ειδικά' κίνητρα δεν ασχολείται επί του θέματος. Με άλλα λόγια αποτελεί πλέον την "αποκρυσταλλωμένη γνώση", αν και ο όρος αποκρυστάλλωση ουσιαστικά παγιδεύει τη γνώση σε στατικά πλαίσια και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια δικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Ακόμα και οι τυπωμένες εγκυκλοπαίδειες επανεκδίδονται για να περιλάβουν τη φρέσκια γνώση. Η άποψη [...]είμαι εκ πεποιθήσεως ευνοϊκά διακείμενος σε όλες τις προσπάθειες να σπάσουν προκαταλήψεις και στεγανά[...] βρίσκεται εκτός πλαισίων λογικής, διότι ο χρήστης στην προκειμένη περίπτωση επιχειρεί ακριβώς το αντίθετο, προβάλλοντας ως POV έναν χρησιμοποιούμενο όρο και αποφεύγοντας επιδέξια την υπόδειξη του χρήστη PVasiliadis για τη χρήση του όρου στην αγγλική έκδοση.
Αυτό που επίσης διακρίνεται είναι μία επιμονή, που λίγο πολύ κατά την άποψή μου δεν έχει να κάνει με τους λόγους που επικαλείται ο χρήστης. Ξεκινά με την εμμονή δημιουργίας ενός διδακτικού περί της καθαρότητας της ελληνικής γλώσσας εγχειριδίου, που κατά την άποψή του θα μπορούσε να αποκαθάρει την Βικιπαίδεια από αυθαίρετους αρχαϊσμούς ή ακραίους δημοτικισμούς χρηστών ως αντίδραση στις αλλαγές του 'ετσιθελιστή' kalogeropoulos και συνεχίζει με το Π.Κ.Ε. ή Π.Κ.Χ. των χρηστών που το χρησιμοποιούν, δηλαδή πάλι του 'ετσιθελιστή' kalogeropoulos και του PVasiliadis. Το πράγμα αρχίζει να γίνεται περίεργο, όταν γίνονται συγκρίσεις του τύπου μετρικό σύστημα και "σύστημα χρονολόγησης" ή του τύπου σύστημα χρονολόγησης και "σεξιστικές και ρατσιστικές απόψεις".
Μου είναι βέβαια ακατανόητο το τι θέλει να πει ο χρήστης με το [...]Ας μην αλλοιώνουμε αυτά τα ιδανικά με προσπάθειες προβολής των απόψεών μας, όταν μάλιστα αυτές αφορούν σε τόσο λίγο σημαντικά θέματα και είμαστε και οι μοναδικοί που τις υποστηρίζουμε στην κοινότητα των χρηστών της[...]. Βικιπαίδειας[...]. Αν είναι τόσο λίγο σημαντικό το θέμα (επαναδιατύπωση των δικών μου λόγων για διαφορετική χρήση), τότε προς τι η δημιουργία θέματος και οι επίμονεδς επανεπεξεργασίες για να έρχεται το ζήτημα στο προσκήνιο;
Μου είναι επίσης ακατανόητη η γενική κατηγορία [...]Προκαλεί επίσης το αίσθημα ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορούν να γράφουν POV και κάποιοι όχι. Επίσης νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση "εκμεταλλεύεσαι" την απροθυμία των περισσότερων χρηστών να μπλέκονται σε διαμάχες και την προτίμησή τους να μένουν τα πράγματα όπως είναι, κοινώς τον ωχαδερφισμό[...] κατά των χρηστών της Βικιπαίδειας, που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, αλλά πάντως διαμορφώνει την εικόνα ότι ο μόνος ενδιαφερόμενος για την καλή λειτουργία και την εξέλιξη της Βικιπαίδειας σε ευσύνοπτο σύστημα είναι ο χρήστης Philologus. Θα συνιστούσα στον εν λόγω χρήστη να είναι προσεκτικότερος στις έμμεσες πλην σαφείς αναφορές του σε άλλους χρήστες, προκειμένου να παραμένουν οι συζητήσεις στα κοινώς αποδεκτά πλαίσια της εκφοράς του λόγου σε τρίτο πρόσωπο. Η μόνη υπόδειξη που μπορώ να κάνω είναι να διαβάσει προσεκτικά ο χρήστης το Βικιπαίδεια:απλοί κανόνες και απλά να μη συναινέσω στην οπισθοδρόμηση και στην επιβολή διαταγμάτων είτε δημιουργούνται με surveys, είτε με λογικές του τύπου τρεχάτε να εκφράσετε την άποψή σας στις σελίδες συζήτησης των χρηστών. Over and Out. --ΗΠΣΤΓ

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει (δεν είμαι βέβαιος ότι θέλω να καταλάβω) όλον αυτόν τον πανικό με το ΚΧ/ΚΕ/ΜΧ. --Λύκινος 22:55, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω Καλογερόπουλε. Χρησιμοποιώ τη σελίδα του Βασιλειάδη (συγγνώμη Π[έτρο;]), αλλά χάριν συνέχειας. Το ζήτημα εξετράπη (όπως και πολλά άλλα) και δεν είμαι τελείως ανεύθυνος γι' αυτό. Πάντως για τα όσα λες Κ., θα σου θυμίσω ότι πολλοί νεοελληνικοί Διαφωτιστές επιχείρησαν να "διαφωτίσουν" την Ψωροκώσταινα μεταφέροντας μόδες της αλλοδαπής, λίγοι τα κατάφεραν να ξεπεράσουν το στάδιο του πιθηκισμού και να μείνουν ως ημεδαποί εκσυγχρονιστές πείθοντας ουσιαστικά για την ανάγκη εκσυγχρονισμού. Οι περισσότεροι παρέβλεψαν ότι οι αλλαγές και καινοτομίες της Εσπερίας ήταν προϊόντα εσπερινών αναγκών, οι οποίες δεν υφίσταντο απαραίτητα και στην καθ' ημάς ανατολήν (όχι μόνο λόγω υστέρησης, αλλά και λόγω διαφορετικής παράδοσης). Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμενοι στο ΠΚΕ/ΠΚΧ μιλάμε για ένα σύστημα που εξακολουθεί να χωρίζει το παρελθόν σε προ Χριστού και μετά Χριστόν, απλά δεν αναφέρει το όνομα Χριστός. Ων πεπεισμένος ότι η ζώσα Εκκλησία προσβάλλει στην πλειοψηφία της πολύ περισσότερο το όνομα του Χριστού (και μάλιστα υπό την επίκλησή του) από τον οποιονδήποτε αμφισβητία, τα κίνητρά μου στην απόρριψη των ΠΚΧ/ΠΚΕ δεν είναι καθόλου θρησκευτικά. Το θεωρώ απλά αδόκιμο νεολογισμό και χωρίς ουσία, τη στιγμή που στην Ελλάδα οι θρησκευτικές διαμάχες είναι σε τελείως άλλο επίπεδο (αφήνουμε το γάμο και πάμε για πουρνάρια). Κ. σε σέβομαι και για τις γνώσεις σου και για την προσφορά σου (και εννοείται ότι δε θέλω να σε προσβάλω), απλά στο θέμα αυτό διαφωνούμε.--Αρχίδαμος 23:53, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

(μετά από συγκρούσεις, επιτέλους τα κατάφερα)

Χαίρομαι που επιστρέφει και ο Kalogeropoulos στη συζήτηση. Θα σου μιλήσω αγαπητέ, στο δεύτερο πρόσωπο. Δεν επικαλούμαι εξειδίκευση και επιστημοσύνη, παρά απλά ότι "έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά βιβλία". Αυτή η σκόπιμα πολύ προσεκτική διατύπωση δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει. Κάνω χρήση του δικαιώματος να μην αποκαλύψω τα προσωπικά μου δεδομένα, ένα από τα οποία είναι και το επάγγελμά μου, το οποίο έχεις αποτύχει ήδη μια φορά να μαντέψεις. Το "έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλά βιβλία" μπορεί να σημαίνει ότι είμαι τυπογράφος, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοπώλης, διορθωτής εκδοτικού οίκου, πλασιέ και άλλα πολλά και διάφορα. Επικαλούμαι απλά ότι έχω κάποια επαφή με μεγάλο αριθμό βιβλίων και συνεπώς επαφή με ένα μεγάλο στατιστικό δείγμα χρήσης των επίμαχων όρων. Αν αυτό σου φαίνεται έπαρση, συγγνώμη και το παίρνω πίσω. Ας συγκρίνουν οι χρήστες τη δική μου φράση με το δικό σου "μπορώ να κρίνω πολύ καλά τα περί ειδίκευσης και της ειδικής βιβλιογραφίας".

Ένας από τους λόγους που γράφω στη Βικιπαίδεια είναι ότι εδώ έρχεται ο καθένας χωρίς τις περγαμηνές του και αυτά που γράφει (θα πρέπει να) αξιολογούνται για αυτό που είναι τα ίδια και όχι για το ποιός τα λέει. Ας ανατρέξουν οι χρήστες στη Βικιπαίδεια, για να δουν ποιοί έχουν επιλέξει να φέρουν εδώ τις περγαμηνές τους. Θα δουν επίσης ποιοί από αυτούς προσπαθούν να "βοηθήσουν" με αυτές τις περγαμηνές την επιχειρηματολογία τους και να καταλάβουν έτσι μια διακεκριμένη θέση ως ειδικοί σε ορισμένα θέματα. Είναι και αυτό ένα φαινόμενο σχετικό με τις διακρίσεις για τις οποίες μίλησα. Εγώ πάντως αποφεύγω συστηματικά να επικαλεστώ τέτοια "βοήθεια".

Συνεχίζεις ερμηνεύοντας "ποικιλοτρόπως" τα λεγόμενά μου και υποστηρίζοντας ότι προσπαθώ να παρουσιαστώ ως ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τη Βικιπαίδεια. Ευτυχώς υπάρχουν αυτά γραμμένα πιο πάνω και μπορούν να τα διαβάσουν οι χρήστες. Ο FocalPoint Συζήτηση που τα διάβασε καλοπροαίρετα, κατάλαβε τι θέλω να πω. Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται για πολλά εδώ. Βρέθηκα κι εγώ να ενδιαφερθώ για ένα από τα πολλά. Για κακή μου τύχη όμως, με ένα το οποίο αγγίζει εσένα Kalogeropoulos. Για άλλους χρήστες αυτό είναι λόγος να μην ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα και δικαίωμά τους. Για μένα δεν είναι λόγος αυτός να μην ασχοληθώ. Άλλο ένα δείγμα "ειδικού" status κάποιων χρηστών.

Θεωρείς της επιμονή μου στο θέμα της χρονολόγησης ως συνέχεια της προσπάθειάς μου να δημιουργήσω ένα "διδακτικό περί της καθαρότητας της ελληνικής γλώσσας εγχειριδίου, που κατά την άποψή του θα μπορούσε να αποκαθάρει την Βικιπαίδεια από αυθαίρετους αρχαϊσμούς ή ακραίους δημοτικισμούς χρηστών". To Προ Κοινής Εποχής/Χρονολογίας πού το τοποθετείς; Στους αρχαϊσμούς ή στους ακραίους δημοτικισμούς; Εγώ πάντως στους αρχαϊσμούς τοποθετώ το προ Χριστού και το μετά Χριστόν. Πρόκειται για ζωντανούς αρχαϊσμούς της νεοελληνικής γλώσσας τους οποίους εσύ, και όχι εγώ, προσπαθείς να καταργήσεις. Όσο για την προσπάθεια για το εγχειρίδιο, δεν διαφέρει ουσιαστικά από την πρόταση του  pvasiliadis  να μεταφραστεί κάποια στιγμή το αγγλικό Manual of Style, το οποίο για το θέμα της χρονολόγησης τώρα σας αρέσει. Δεν θα απαιτούσε η μετάφραση κάποια μεταφορά των οδηγιών που αναφέρονται στην αγγλική γλώσσα στα δεδομένα της νεοελληνικής; Συμφωνείτε τώρα να γίνει η μετάφρασή του;

Θυμίζω επίσης, επειδή λες ότι η προσπάθεια για το εγχειρίδιο έγινε ως αντίδραση σε σένα, ότι τότε όχι μόνο αρχικά συμφώνησες να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και με διευκόλυνες ανοίγοντάς μου σχεδόν τη σελίδα ως παράρτημα της δικής μους σελίδας χρήστη για να το βρίσκω πιο γρήγορα. Δικαίωμά σου να διαφωνείς με τις συγκεκριμένες οδηγίες, που είχα βάλει εγώ σαν αρχική πρόταση σε ένα κείμενο το οποίο ήταν προφανέστατα υπό επεξεργασία. Όχι όμως. Εσύ δεν θέλεις κανένα κανόνα. Και δεν θέλεις κανένα κανόνα, γιατί θα περιορίσει το προνομιακό status που νομίζεις ότι έχεις εδώ. Τρίτο δείγμα του φαινομένου, εντελώς συμπτωματικά (;) προερχόμενο από σένα.

Για να διαφυλάξεις αυτό σου το status δεν διστάζεις να μετατρέψεις τις οδηγίες της Βικιπαίδειας σε ένα ξενέρωτο κατάλογο προτάσεων, τις οποίες όποιος θέλει ακολουθεί και όποιος δεν θέλει δεν τις ακολουθεί. Ας ρίξουν μια ματιά οι χρήστες στις οδηγίες, να δουν τι θα συμβεί αν δεν τις ακολουθούν. Μόνο εσύ μπορείς να διανοηθείς ότι το να γράψεις ένα άρθρο "κατανοητό, σχεδόν αυτάρκες, απόλυτα ουδέτερο και αμερόληπτο, ακριβές και σαφές, καλά τεκμηριωμένο, ξεκάθαρο, συναρπαστικό, με σωστή γραμματική, ορθογραφία και κανόνες συντακτικού, που να ακολουθεί όλους τους κανόνες της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας" σύμφωνα με τις οδηγίες του Βικιπαίδεια:Το τέλειο άρθρο είναι κάτι που αν θέλουμε το επιδιώκουμε και αν δεν θέλουμε δεν το επιδιώκουμε. Μια εύλογη ελαστικότητα που υπάρχει στις οδηγίες (επειδή ασχολούνται με θέματα που δεν είναι άσπρο-μαύρο) σε σχέση με την πολιτική, την ερμηνεύεις εσύ με τρόπο που βολεύει τη διατήρηση των προνομίων σου.

Δεν συνεχίζω, γιατί προφανώς δεν έχεις διάθεση για συζήτηση αλλά και γιατί προφανώς θα διαβάσεις τα γραφόμενά μου όπως σε συμφέρει. Όλα τα υπόλοιπα για τα οποία με κατηγορείς είναι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βικιπαίδεια και έχω κάθε δικαίωμα να επικαλούμαι και να επιδιώκω όταν υπάρχει μια διαφωνία. Τελευταίο και καλό δείγμα για το ενδιαφέρον σου ως προς την "ευσύνοπτη" (μήπως εννοείς εύρυθμη;) λειτουργία της Βικιπαίδειας. Φυσικά δεν περιμένω υπό αυτές τις συνθήκες να μου υποδείξεις ένα τρόπο με τον οποίο να μπορεί να λυθεί η διαφορά για τη χρονολόγηση. Ούτε και περιμένω να σχολιάσεις τα αντικειμενικά δεδομένα που έχω επανειλημμένα παραθέσει και δείχνουν ότι η χρήση του εναλλακτικού συστήματος είναι ακόμα πολύ περιορισμένη για να υιοθετηθεί από τη Βικιπαίδεια. Αγαπητέ  pvasiliadis , ευχαριστώ για τη φιλοξενία, που εκμεταλλεύθηκα χωρίς να σε ρωτήσω. Αν θέλεις, μπορούμε να συνεχίσουμε το θέμα μας στη σελίδα μου. --Philologus 23:56, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Kalogeropoulos, το copy &paste σου πήρε λίγο ξώφαλτσα το μήνυμά μου. Επανέφερα τις προτάσεις που κόπηκαν.--Philologus 08:03, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


υπόλοιπα για τα οποία με κατηγορείς

Υπήρξα πολύ προσεκτικός να μην κατηγορήσω, γιατί ήταν προβλέψιμη η συγκεκριμένη φράση. Την άποψή μου όμως μπορώ να την εκφράζω ή μήπως όχι;

την ερμηνεύεις εσύ με τρόπο που βολεύει τη διατήρηση των προνομίων σου. 

Σε ποια προνόμια αναφέρεσαι;

να μετατρέψεις τις οδηγίες της Βικιπαίδειας σε ένα ξενέρωτο κατάλογο προτάσεων

Δεν έχεις κατανοήσει ακόμη τη διαφορά των οδηγιών από την πολιτική ή δεν επιθυμείς να την κατανοήσεις. Αντιθέτως σύροντας σε μακροσκελείς συζητήσεις το πράγμα, μάλλον οδηγείσαι μακράν του στόχου της εγκυκλοπαίδειας.

με διευκόλυνες ανοίγοντάς μου σχεδόν τη σελίδα ως παράρτημα της δικής μους σελίδας χρήστη

Σαφώς, ποτέ δεν εναντιώθηκα στην προσπάθεια κάποιου. Εσύ αντιθέτως βλέπω πως έχεις εύκολη την κατηγορία και την εναντίωση Φιλόλογε.

Για κακή μου τύχη όμως, με ένα το οποίο αγγίζει εσένα Kalogeropoulos

Αν ανατρέξεις στα λήμματα που έχω γράψει, θα δεις ότι χρησιμοποιώ και τους δύο τρόπους, ανάλογα βέβαια με το θέμα στο οποίο αναφέρομαι. Π.χ. Αν γράψω για τους Σαμουράι, θεωρώ ότι δεν έχει θέση το πΧ. Αν γράψω για τον Χριστιανισμό πάλι θα γράψω πΧ, αν και είναι πιθανό να μου έχουν ξεφύγει πράγματα. Ωστόσο, ποτέ δεν κάθησα να "μετρήσω" πόσα π.Χ. ή πόσα ΠΚΕ υπάρχουν στα λήμματα, κάτι που είδα ότι επισταμένα έκανες εσύ Φιλόλογε και φυσικά σημαίνει εμμονή. Ωστόσο, το πας πολύ μακριά αν νομίζεις ότι έχω θέση επειδή προσπαθώ να διατηρήσω κάποια θέσφατα. Και εδώ πάλι το εμμέσως πλην σαφώς χρησιμοποιείς.

προνομιακό status που νομίζεις ότι έχεις εδώ

Εδώ πιθανώς θα πρέπει να σου απαντήσουν άλλοι, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθω ποιο είναι το προνομιακό μου status, σύμφωνα με την άποψή σου.

και έχω κάθε δικαίωμα να επικαλούμαι και να επιδιώκω όταν υπάρχει μια διαφωνία

Εδώ θα πρέπει να αλλάξεις λίγο τη διατύπωση σε "προκαλώ διαφωνία". Διαφωνία υπήρχε για τη μετάφραση του όρου ανάμεσα σε εμένα και τον Βασιλειάδη, αλλά δε θυμάμαι εκτός από το Geraki ΄και τον Papyrus να έχει εκφράσει άλλος διαφωνία στο παρελθόν. Αν υπάρχει άλλος βέβαια μπορεί να με διορθώσει.

μόνον εσύ μπορείς να διανοηθείς ότι το να γράψεις ένα άρθρο "κατανοητό, σχεδόν αυτάρκες

Η εμπειρία λέει ότι δεν μπορείς να εξαναγκάσεις κανένα να γράψει έτσι όπως επιθυμείς εσύ Φιλόλογε και μην απαξιώνεις τόσο εύκολα τους χρήστες της Βικιπαίδειας.

Εν ολίγοις Φιλόλογε -και Αρχίδαμε βέβαια- θεωρείτε ότι πιθηκίζω υποστηρίζοντας το ΠΚΕ αντί του π.Χ. ή ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο status το οποίο προστατεύω στη Βικιπαίδεια, αν κατάλαβα καλά και ότι δε δέχομαι αντιρρήσεις και αλίμονο στους δυστυχισμένους χρήστες που πάνε ενάντια σε θέματα που με αγγίζουν. Νομίζω ότι κατακρεουργείτε τη δική μου πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Το μόνο που εγώ έχω να πω -γιατί θεωρώ πως αντικειμενικά έχετε να παρουσιάσετε ποιοτική προσφορά τώρα και στο μέλλον εφόσον αντέξετε στη δοκιμασία του συγκεκριμένου εγχειρήματος- είναι να στρώσετε τον κώλο σας να δουλέψει για τα ιδανικά που επικαλείστε και να παράγετε αποτέλεσμα. Τα άλλα όλα περί αισθητικής και νεολογισμών περί δόκιμων και αδόκιμων όρων περί POV και μη POV ξανασκεφτείτε τα. Σαφώς και δεν πρόκειται ούτε καν να απαντήσω σε περαιτέρω συζήτηση, απευθυνθείτε στην κοινότητα για τις περαιτέρω βελτιώσεις κατά την άποψή σας. Το FED UP δεν το 'γραψα για πλάκα, από κάτι τέτοια παραμπούκωσα. ΗΠΣΤΓ

Έχω ανοίξει τη σελίδα Χρήστης:Philologus/Σήμανση χρονολόγησης και παρακαλώ να μεταφερθούν εκεί όλες οι σχετικές συζητήσεις.--Philologus 08:51, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Δεν υπάρχει πρόβλημα "φιλοξενίας" εδώ. -- pvasiliadis  09:07, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΜτΙ στην Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Check το Χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα (αποσαφήνιση). Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να φτιάξεις ένα άρθρο για τη διοικητική οργάνωση και την ιστορία των ΜτΙ στην Ελλάδα (το κεφάλαιο στο κύριο άρθρο νομίζω δε λέει κάτι για διοικητική οργάνωση)--Αρχίδαμος 22:02, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την προσθήκη του λινκ. Στο κύριο άρθρο για τους Μάρτυρες υπάρχει μια σύντομη αναφορά της ιστορίας τους στη χώρα μας. Τι προτείνεις να γραφτεί αναφορικά με την διοικητική οργάνωση; -- pvasiliadis  22:14, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Προτείνω να γίνει ένα χωριστό άρθρο γιατί στέκεται ως αυτόνομη θεματολογία και για να ταιριάζει με τα άλλα δύο που αναφέρονται εκεί. Διοικητική οργάνωση εννοώ (δεν ξέρω τους όρους) επισκοπές, κάποιο κεντρικό όργανο στην Ελλάδα, τη σχέση του με τα όργανα στην Αμερική, περιφερειακά όργανα, κάποια ετήσια σύναξη (αν δεν απατώμαι), αν ξέρεις και τίποτα ευσύνοπτα στατιστικά (όπως στην Καθολική εκκλησία της Ελλάδας), π.χ. οι περισσότεροι είναι στις μεγάλες πόλεις ή στα νησιά ή κάτι τέτοιο, τις εκδόσεις στα ελληνικά κλπ.--Αρχίδαμος 22:29, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Η δομή τους περιγράφεται στα άρθρα Οργανωτική δομή των Μαρτύρων του Ιεχωβά και Πρακτικές των Μαρτύρων του Ιεχωβά (σε επεξεργασία). Η οργανωτική δομή τους είναι πανομοιότυπη και για τις περίπου 235 χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια. Θα δω τι μπορώ να προσθέσω που να αφορά πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα. Το ίδιο το άρθρο Μάρτυρες του Ιεχωβά σκοπεύω να το "ανακαινίσω" καθώς έχει κληρονομήσει ατέλειες (μεγάλο μέγεθος, ανισομερή κατανομή πληροφοριών, περιορισμένες πληροφορίες για την Ελλάδα, κλπ) ως μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού. -- pvasiliadis  22:40, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Π.χ. πόσες και ποιες περιοχές, περιφέρειες και ζώνες υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως είναι ο κατάλογος των Μητροπόλεων στην Εκκλ. της Ελλ.) και λοιπά συναφή. Και στις ορθόδοξες εκκλησίες η δομή είναι σχεδόν ίδια σε όλες τις χώρες (επισκοπές και μητροπόλεις και προκαθήμενος), έχει νομίζω ενδιαφέρον στην ελληνική ΒΠ η οργάνωση στην Ελλάδα (αν θες και έχεις χρόνο πάντα)--Αρχίδαμος 22:48, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Έγινε. Με την πρώτη ευκαιρία και αφού οργανώσω κατάλληλα το σχετικό υλικό. -- pvasiliadis  22:50, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δες το Μαθουσάλας και βοήθα αν μπορείς γιατί με τα θρησκευτικά δεν τα πάω καλά.--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 09:09, 29 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαρίστως, με την πρώτη ευκαιρία. -- pvasiliadis  18:58, 29 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δημοσιογράφος[επεξεργασία κώδικα]

Τα τρέχοντα γεγονότα θέλουν και άλλους δημοσιογράφους αν μπορείς να βοηθήσεις σε μια καθημερινή ενημέρωση τους????--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 09:41, 29 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Θα ήθελα να βοηθήσω και προς άλλες βικικατευθύνσεις αλλά ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος. Παρ' όλα αυτά, αν εντοπίζω κάτι ενδιαφέρον, αξιόλογο και αξιόπιστο θα το προσθέτω στα Γεγονότα. -- pvasiliadis  18:58, 29 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ και για τα δύο--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 22:11, 29 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το νόημα του σχολίου σου είναι ξεκάθαρο, όπου και αν τοποθετηθεί. Και ο Philologus και εσύ θα έπρεπε να το έχετε καταλάβει. Ας μην τινάξουμε στον αέρα την δημοσκόπηση, όπως έχει γίνει ήδη με την συζήτηση των άρθων περί χρονολογιών, για μια τόσο γελοία αφορμή. --Dead3y3 Συζήτηση 14:12, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το σχόλιο αφορά συγκεκριμένο "χρήστη" που είχε να συνεισφέρει στη Wikipedia από τις 21 Δεκεμβρίου 2005 και εμφανίζεται ξανά στις 31 Ιουλίου 2006 για να καταθέσει την ψήφο του στην κρίσιμη ψηφοφορία που θυμίζει πλέον Σταυροφορία αλλά και μανιασμένη σταυροθηρία. Το να μπει το σχόλιό μου κάτω από τον επόμενο χρήστη που ψήφισε (Kostisl) αλλιώνει το νόημα των λεγομένων μου για τον εν λόγω χρήστη και για τις ανορθόδοξες πρακτικές που ακολουθούνται από έτερους χρήστες για να πετύχουν το σκοπό τους, καθώς είναι προφανώς αργόσχολοι και με μανία αναζητούν το ορθόν, κατά τα μέτρα τους. -- pvasiliadis  14:26, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

RE:Ανατομίας θάρρος[επεξεργασία κώδικα]

Δεν αντιλέγω ότι κι εγώ προβληματίστηκα. 3 όμως σκέψεις με οδήγησαν στην απόφαση να βάλω τη φωτογραφία

  • Είναι σαφώς πιο επεξηγηματική από ένα σχέδιο. Στους όρχεις σε φωτογραφία δε βλέπεις τίποτα, μόνο το όσχεο, η ουσία είναι το εσωτερικό. Στο αιδοίο όμως (στη συγκεκριμένη φωτό) τα βλέπεις όλα (με τη βοήθεια της ευγενούς δεσποινίδος). Σε ένα άρθρο για τον κόλπο ή για τις ωοθήκες φωτό δε θα είχε νόημα, σχεδιαγραμμα θα ήταν καλύτερο.
  • Χρησιμοποιείται και στο en:vulva και στο de:vulva, άρα είναι αρκετά διαφωτιστική. Βέβαια είδα ότι κι εκεί έχει προκαλέσει συζητήσεις, παρ'όλα αυτά έχει μείνει.
  • Μου φάνηκε περίεργο να γράψω ότι κοινωνικά είναι ταμπού και μετά να ψάξω να βρω ένα σχεδιάγραμμα, αφού είχα φωτό έτοιμη (από τα ξένα). Μου φάνηκε ότι θα διαιώνιζα τα ταμπού. Αν σκεφτείς ότι το 52% του πληθυσμού το έχει αυτό και αποφεύγουμε να βάλουμε φωτό (που επαναλαμβάνω είναι διαφωτιστική), εδώ σε άλλα θέματα ψάχνουμε φωτό με το ντουφέκι κι εδώ που είναι το πιο εύκολο να βγάλει κανείς (μάλλον καμιά) την αφήνουμε.

Μπορεί κάποιοι να σοκαριστούν και συμφωνώ ότι ξενίζει, αν το καλοσκεφτείς όμως δείχνει κάτι ανθρώπινο και δεν είναι αποκρουστικό (κομμένο χέρι, πτώμα σε σήψη κλπ.) (Στο τελευταίο πρόσεξε τι θα πεις, καραδοκούν κι οι φεμινίστριες:)))).--Αρχίδαμος 19:06, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με το ότι είναι όργανο του ανθρώπινου σώματος και ότι είναι κατάλληλο να υπάρχει η διαφωτιστική και "υγιής" περί του θέματος γνώση. Η μόνη ένστασή μου είναι σχετικά με την πιθανότητα που υπάρχει ώστε ένα μικρό παιδί πιθανόν να σοκαριστεί στη θέα του γεννητικού οργάνου μιας ενήλικης γυναίκας —και όχι λόγω της σεμνοτυφίας που μπορεί να προκύψει από ενήλικες. Φυσικά και δεν είναι αποκρουστικό, βέβαια, δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Όσο για το ξεπέρασμα του σχετικού ταμπού, νομίζω ότι το ίδιο το άρθρο το πετυχαίνει αυτό με ή χωρίς την ανατομική φωτογράφιση. Τέλος, θεώρησέ το σκέψη μου και μόνο. -- pvasiliadis  19:17, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Αυτό με το μικρό παιδί είναι ένα θέμα, ενώ έχει βάση ως επιχείρημα μπορεί να μας κάνει να γράφουμε στο τέλος για οκτάχρονα. Σε πρώτη φάση θα έλεγα ας το πάρει απόφαση ο κόσμος ότι δεν είμαστε για παιδιά κι ας βάλει τη ΒΠ στα φίλτρα μαζί με τα πορνό (όχι μόνο για το συγκεκριμένο, γενικά). Συμφωνώ ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Στο άρθρο για το σεξ θα βάλουμε και φωτό ή ταινιούλα; Εκεί π.χ. θα έλεγα όχι, καλύτερα σχήμα. Γενικό κανόνα δεν μπορώ να διατυπώσω, case by case και ανάλογα τι λένε (λέτε, λέμε) και οι Συμβικιπαιδιστές. Όσο για τη σκέψη, σου λέω μου πέρασε κι εμένα και σίγουρα θα την είχαν/έχουν κι άλλοι. Κι αυτά που σου λέω σκέψεις δικές μου είναι, όχι κάτι παραπάνω.--Αρχίδαμος 19:38, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το ανέβασα στο αμμοδοχείο. Αν μπορείς να το ελέγξεις ευχαριστώ πολύ. Αν όχι, δεν πειράζει, το αφήνουμε--Αρχίδαμος 13:32, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Επειδή ο κόσμος πειραματίζεται στο αμμοδοχείο και το σβήνει, το μετέφερα στο Χρήστης:Αρχίδαμος/Προέκταση. Εν τω μεταξύ έκανα άρθρο για το συμβολισμό κλπ. Αν δεν καταστεί δυνατός ο έλεγχος, θα ανεβάσω μια πιο λάιτ βέρσιον με λιγότερους όρους (αλλά και λιγότερο διαφωτιστική). Θα λείψω προσεχώς και σε διακοπές, να συλλέξω στοιχεία για το συμβολισμό του μαγιώ και του μπικίνι:)) Ευχαριστώ--Αρχίδαμος 12:57, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

pvasiliadis, δεν χρειάζεται αστέρι, μου φτάνει ο καλός σου λόγος:) Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλοι που τα καταφέρνουν κάπως καλύτερα, εγώ τείνω να είμαι (και) άγαρμπος μερικές φορές. Πάντως, μακάρι κάποια μέρα να μη χρειαζόμαστε βικιπυροσβέστες. Να 'σαι καλά :) - Badseed απάντηση 06:54, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γράφεις ότι δεν υφίσταται "χριστιανική εκκλησία". Δεδομένου ότι δεν είμαι ειδικός, πως αναφέρονται όλες μαζί οι εκκλησίες που πιστεύουν στο Χριστό;--FocalPoint Συζήτηση 08:47, 13 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ενιαία Χριστιανική Εκκλησία δεν υπάρχει. Υπάρχουν συγκεκριμένες Χριστιανικές θρησκείες, θρησκεύματα, ομολογίες οι οποίες ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές. Οπότε μπορείς να πεις συγκεκριμένα ότι η Χ πρακτική ακολουθείται από την Υ ομολογία, για παράδειγμα, καθώς όλες οι πρακτικές δεν είναι κοινές για όλες τις ομολογίες. -- pvasiliadis  17:48, 13 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πιστεύω ότι η χρήση του όρου "Χριστιανική Εκκλησία" ως αναφορά σε όλους μαζί τους οργανισμούς και τους πιστούς τους που εκπροσωπούν την πίστη στο Χριστό δεν είναι πρωτότυπη ούτε απαράδεκτη. Αφού όμως δε σου αρέσει, βάζω στο άρθρο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τη λέξη "χριστιανούς".--FocalPoint Συζήτηση 18:15, 13 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όλοι οι Χριστιανοί δεν έχουν "αγίους" στη λατρεία τους. Γίνεται δηλαδή μια γενίκευση η οποία είναι ανακριβής. "Χριστιανική Εκκλησία" δεν υπάρχει —δεν τίθεται θέμα πρωτοτυπίας ή παραδοχής. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομολογιακές εκκλησίες. Οι όροι "Χριστιανισμός" ή "Χριστιανός" είναι εξίσου γενικοί όροι όταν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές. Η αναφορά ότι ο "Χ θεωρείται/τιμάται ως άγιος από την Υ και την Χ εκκλησία" είναι ακριβής και αποδεκτή από όλους μας. -- pvasiliadis  18:28, 13 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς είναι το σφάλμα μου. Η δεξιά και η αριστερή καραία είναι τα σύμβολα Unicode που χλρησιμοποιούνται για το Ελληνικό σύστημα αρίθμησης. βλέπε:

Πηθανόν μερικοί browser να μη δεἰχνουν το U+374. Ίσως καλύτερα θα ήταν U+02b9 ή U+02CA. Ανδρέας 00:21, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Ανδρέα, το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο χαρακτήρας/σύμβολο με τον οποίο αντικατέστησες τον προηγούμενο (') δεν υπάρχει στο ελληνικό πληκτρολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι για να εισάγει ένας ελληνόφωνος χρήστης το σύμβολο αυτό θα πρέπει να πάει με το ποντίκι του: Έναρξη - Βοηθήματα - Εργαλεία συστήματος - Πίνακας χαρακτήρων (στα Windows). Όπως καταλαβαίνεις, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο! Γι' αυτό συμφωνήσαμε στην πράξη να χρησιμοποιούμε τον χαρακτήρα ' ο οποίος υπάρχει στο ελληνικό πληκτρολόγιο. Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα είναι πρακτικό/χρηστικό. -- pvasiliadis  00:48, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
Κατάλαβα. Εγώ θα προτιμούσα U+0375 = τόνος. Κτήπα το πλήκτρο "τόνος" (πλάι στο λ) χωρίς ν' ακολυθεί φωνήεν. Το αποτέλεσμα είναι α΄. Τουλάχιστον στο Macinatosh. Ανδρέας 02:14, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
Και στα Windows συμβαίνει το ίδιο (πλήκτρο δίπλα στο λ + κενό -> ΄). Έχει συζητηθεί ήδη αυτό και ανεπίσημα, νομίζω, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί το ' (παραδίπλα από το λάμδα [χωρίς να χρειάζεται + κενό]). Μπορείς να επικοινωνήσεις και με τον διαχειριστή Χρήστης:Geraki για το θέμα αυτό. -- pvasiliadis  07:13, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλές διακοπές[επεξεργασία κώδικα]

Καλά να περάσεις, αν πίνεις ρακή πιες μια και για μένα που ζηλεύω. Καλή ξεκούραση - Badseed απάντηση 10:14, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλές διακοπές, και αν μπορείς βγάλε καμία φωτογραφία από την Πάργα να φτιάξουμε το άρθρο :) --Dada 10:17, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλές διακοπές και από μένα. :) --Dai 10:57, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σας ευχαριστώ, βικιπαίδες! Έστω και χωρίς ADSL ο φορητός με ακουλουθεί παντού, οπότε δεν θα μείνω ασυγχρόνιστος όσον αφορά τα βικιδρώμενα. Και ρακή πίνω και ρακόμελο και τσικουδιά —στην υγειά σας! Όσο για τη φωτογράφηση της πανέμορφης Πάργας, αυτό ακριβώς σκόπευα να κάνω, Dada, ώστε να υπάρχει κάποιο φωτογραφικό υλικό για το άρθρο! -- pvasiliadis  22:04, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πολύκαρπος Σμύρνης[επεξεργασία κώδικα]

Hallo! Sorry, I don't speak Greek, so I will write English: I've seen, that you've moved Policarp I to Polycarp of Smyrna, but that's two different persons! Polycarp of Smyrna lived about one century later than Policarp I and have never been a bishop of Byzantion. This thing you can discover reading en:Polycarp, so compare this and Πολύκαρπος Σμύρνης, especially years of birth and death of the two persons. That's why I've removed all interwikis except pl:Polikarp I (biskup Bizancjum), because it's about the bishop of Byzantion, not Smyrna. Greetings! :) Qurqa 06:46, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Thanks for your changes to these pages. It was my delay to answer back due to my vacating. -- pvasiliadis  06:08, 28 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το πρότυπο:σε χρήση χρειάζεται να παραμείνει στο άρθρο; --Citizen Kay 02:10, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Επεξεργάζομαι το άρθρο. Έχω ήδη το υλικό που χρειάζομαι και αναμένω ένα βιβλίο. Πιστεύω ότι σύντομα κατόπιν θα ολοκληρωθεί. -- pvasiliadis  05:36, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
το πρότυπο αυτό χρησιμοποιείται μόνο για την αποφυγή συγκρούσεων ταυτόχρονης επεξεργασίας, δεν χρησιμοποιείται για να αποτρέψεις άλλους χρήστες να επεξεργαστούν ένα άρθρο που σκοπεύεις να επεκτείνεις. --Λύκινος 05:49, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]
Είναι ημιτελές το άρθρο. Αν κάποιος θέλει άμεσα να κάνει αλλαγή ας την κάνει. -- pvasiliadis  06:34, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ευχαριστώ. Και ό,τι άλλο νομίζεις βέβαια--ΗΠΣΤΓ 21:41, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ. Στόχος το βέλτιστο! -- pvasiliadis  21:43, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Check this out on English Wikipedia[επεξεργασία κώδικα]

There are articles that show that Ancient Greece was a haven for homosexuals. There is even an article "homosexuality in ancient Greece." I urge you all to go and argue against this disgusting lie that they have placed on our history. According to them Alexander the Great was homosexual, as well as Achilles and Patroclus, and just about everyone else! According to them it was an obligatory right of passage for every man to be anally penetrated in order to be introduced to manhood! What kind of bullshit is that! Do your part in stopping this utter nonsense. It is your duty as a Greek! AmericanGreek 03:04, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ήτο ένα πρόβλημα η μη ύπαρξις εν τω διαδικτύω των Κανόνων εν έλληνι λόγω και αφού υπήρχον εις το αρχείον μου εσκέφθην να τους περάσω. Με τας Οικουμενικάς ετελείωσα απομένουν ολίγες Τοπικές και οι των Πατέρων Κανόνες. Προς στιγμήν, όμως, ασχολούμαι με τον Αίσωπον. Θενκς φορ δι γκουντ γουορντς.--Auribus teneo lupum 12:44, 6 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

check mail--Αρχίδαμος 14:08, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

thanx! -- pvasiliadis  15:07, 8 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Λινκ στην Ε.Β.[επεξεργασία κώδικα]

Το λινκ σου στην Εθνική Βιβλιοθήκη πολύ καλό, δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο (μόνο στο άρθρο εκείνο δε δουλεύει), βρήκαμε νέα απασχόληση τώρα (Μιλάω πάντα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο--Αρχίδαμος 12:54, 14 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ναι, είναι δυνατό εργαλείο —το οποίο εντόπισα σε ανύποπτο χρόνο— αλλά "λίγο". Μακάρι να κάλυπτε την αναζήτηση κειμένου για περισσότερες εφημερίδες και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. -- pvasiliadis  13:19, 14 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ελπίζω η αρμονική σας συνεργασία με αφορμή ένα μάγο να συνεχιστεί και να δίνετε τα φώτα σας, με την τόση (απίστευτη) τεκμηρίωση και επιμονή (μέχρι θανάτου) που σας χαρακτηρίζει. Το παρόν μήνυμα επαναλαμβάνεται και αλλού (ξέρετε που), με πλήρη επίγνωση των συνεπειών του (...ελπίζω να μη με βάλετε στη μέση και με χτυπάτε και οι δυο, αλλά αν το επιθυμείτε, ας γίνει...). Σαλάμ αλέκουμ. --FocalPoint Συζήτηση 08:58, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Φίλτατε FocalPoint, επαυξάνω με τη σειρά μου τα πρόσφατα σχόλια του νομομαθή Αρχίδαμου για το πρόσωπό σου. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Έχω να πω μόνο τα εξής: Η διαφορά θέσεων, απόψεων και αντιλήψεων (και) εδώ στη Βικιπαίδεια είναι δεδομένη. Το ζητούμενο, όμως, είναι η καταγραφή τη γνώσης και όχι η επιβολή απόψεων. Γι' αυτό πιστεύω ότι όσο πιο πολύπλευρα είναι τα άρθρα τόσο μεγαλύτερο θα είναι των όφελος των αναγνωστών. Θα πρέπει να νιώθουμε ελεύθεροι να συνεισφέρουμε στα άρθρα και αυτό να το κάνουμε καλοπροαίρετα και με σεβασμό και συναίσθηση προς όλες τις απόψεις που περιλαμβάνονται —είτε συμφωνούμε με αυτές είτε όχι. Φυσικά, δεν χρεάζεται να πω ότι οι αρχές της ουδετερότητας, της παράθεσης πηγών και οι παρόμοιες, είναι ύψιστες.
Με κάποιους ελάχιστους συμβικιπαιδιστές που συχνά-πυκνά επέρχεται σύγκρουση θεωρώ ότι η αιτία είναι η επιθυμία να αποδειχτεί η ορθότητα συγκεκριμέων θέσεων πάση θυσία. Αλλά, όπως έχω ήδη πει, δεν είναι αυτός ο χώρος ή ο στόχος. Πολλά άρθρα παραμένουν κομματιασμένα για καιρό, έχουν δυσανάγνωστη μορφή ή άλλες ελλείψεις ως παρενέργειες αυτής της κατάστασης. Η σύνθεση έγκυρων πληροφοριών με στόχο τη μέγιστη δυνατή ειλικρίνια από μέρους όλων μας που περιλαμβανόμαστε σε τέτοιου είδους άρθρα (κυρίως θρησκευτικής-θεολογικής φύσης αλλά όχι μόνο) θα μπορούσε να δημιουργήσει εξαίρετα άρθρα. Υπάρχουν λίγα τέτοια άρθρα που αποτελούν αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και αποτελούν δείγματα εξαιρετικής ποιότητας. Προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν από μέρους μου για καλοπροαίρετη συνεργασία δεν ευδοκίμησαν, ή τουλάχιστον στον επιθυμητό βαθμό. Θέλω να πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου η συνειδητή προσπάθεια με βάση τις αρχές της Βικιπαίδειας που έχουμε αποδεχτεί όλοι —βάσει των οποίων συνεισφέρουμε από τον πολύτιμο χρόνο μας— θα βελτιώσει την κατάσταση μεταξύ μας και θα ανεβάσει το επίπεδο των άρθρων της εγκυκλοπαίδειας. «Εἰρήνη ὑμῖν». -- pvasiliadis  09:47, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όπως πιθανώς υποψιάζεσαι τα καλά λόγια και του Αρχίδαμου, μου έδωσαν το θάρρος να κάνω μια κίνηση, μια ακόμη αρχή. Σε όσες προσπάθειες έκανες, θα σου απαντήσω ότι δεν αρκούν. Ο Αριστοτέλης (Ηθικά Νικομάχεια, όχι πολλές σελίδες από την αρχή) λέει:

  • "...τις αρετές όμως τις αποκτούμε, αφού κοπιάσαμε προηγουμένως, όπως γίνεται και για τις άλλες τέχνες..." και λίγο πιο κάτω,
  • "...οι κιθαριστές (γίνονται κιθαριστές) με το να παίζουν κιθάρα" και τέλος,
  • "...οι καλοί και οι κακοί κιθαριστές γίνονται τέτοιοι με το να παίζουν κιθάρα..."

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις κιθάρα; Μέχρι να βγει μουσική από αυτό το πεθαμένο κομμάτι ξύλο και μερικές σιδερένιες/πλαστικές χορδές σου βγαίνει το λάδι (μήνες προσπάθειας) και βγάζουν κάλους τα δάχτυλά σου. Και στην κιθάρα ιδιαίτερα, αφού έχεις μάθει να παίζεις, τα πρώτα δέκα λεπτά χρειάζεσαι ζέσταμα, γιατί αν και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, δεν σε υπακούν τα δάχτυλά σου. Εαν δε, θέλεις να γίνεις βιρτουόζος, πρέπει να φτύσεις αίμα με καθημερινή εξάσκηση ωρών για χρόνια.

Μη μου λες λοιπόν ότι πέρισυ, ή κάθε δυο-τρεις μήνες, χτύπησες δυο-τρια ακόρντα, αλλά δε ακούστηκε για Σεγκόβια ή Σαντάνα, λογικό και αναμενόμενο είναι. Θέλει απόφαση και εξάσκηση σε κάθε μια χορδή, κλίμακες, τέμπο, εξοικείωση, και μήνες μετά .... μπορεί να βγει και κανένα απλό τραγουδάκι του Σαββόπουλου για να τραγουδήσει η παρέα. Τώρα να κάνεις θρησκευτικό συγκρότημα με μουσικούς άλλου δόγματος, δύσκολο. Άσε το γι'αργότερα. Στο μεταξύ μπορείτε να παίζετε μπόσα νόβα, ροκ, κλασσική, τέκνο ή ότι άλλο θέλετε.

Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω (Μάρκος 4:9, για να σας μιμηθώ στις βιβλικές αναφορές - αν έκανα λάθος, φταίει το δίκτυο, δεν το βρήκα μόνος μου).

Ή όπως πολύ σωστά έγραψε και επίσης μερακλής, πορωμένος συμβικιπαιδιστής, Τυρί αλέκουμ για όσους δεν τους αρέσει το Σαλάμι.

--FocalPoint Συζήτηση 10:37, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Είναι απαραίτητη η επιμονή στην προσπάθεια, όπως σωστά το τονίζεις. Στην τετάρτη δημοτικού με παρότρυναν οι γονείς μου και άρχισα μαθήματα κιθάρας αλλά δεν είχα την απαραίτητη επιμονή να προχωρήσω. Άλλες ασχολίες, όπως το διάβασμα και οι γλώσσες, τις απολάμβανα περισσότερο και με απορρόφησαν. Χαίρομαι εκείνους που επέμειναν και μπορούμε πια να τραγουδάμε καθώς παίζουν κιθάρα ή μπουζούκι...

Θα έλεγα, όμως, ότι εδώ στη Βικιπαίδεια εξορισμού μοιάζουμε πιο πολύ με συμφωνική ορχήστρα παρά με μεμονωμένους μουσικούς. Ο καθένας οφείλει να βελτιώσει τον εαυτό του αλλά ταυτόχρονα να συνεργαστεί με τον ομαλότερο και αποδοτικότερο τρόπο με τους υπόλοιπους "μουσικούς" ώστε το ακροατήριο να απολαμβάνει μελωδίες και όχι στριγκλιές. Ευελπιστώ για τις ατομικές και ομαδικές μας προσπάθειες. Save Alekos! -- pvasiliadis  12:21, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Νέος Ιμπεριαλισμός[επεξεργασία κώδικα]

Πραγματικά πρώτη φορά ακούω τον όρο που τον βρήκες????

Από το αντίστοιχο αγγλικό άρθρο (Imperialism) που μετέφρασα ένα μέρος του. Λέει και στο New Imperialism: "The term "New Imperialism" refers to the policy and ideology of imperial colonial expansion adopted by Europe's powers and, later, Japan and the United States, during the late 19th and early 20th centuries; approximately from the Franco-Prussian War to World War I (c. 1871–1914). The period is distinguished by an unprecedented pursuit of what has been termed "empire for empire's sake," aggressive competition for overseas territorial acquisitions and the emergence in colonizing countries of doctrines of racial superiority which denied the fitness of subjugated peoples for self-government". Ίσως μπορεί να μεταφραστεί και Νεοϊμπεριαλισμός. -- pvasiliadis  21:41, 21 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Απλά δεν έχω ακούσει τον όρο ίσως η μετάφραση να είναι αλλίως στα ελληνικά ή να μην υπάρχει ο όρος.--Αγώνας Ρήξη Ανατροπή η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή 21:45, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα αυτό παραπάνω. Απλά επειδή έλειπε το άρθρο Ιμπεριαλισμός έκανα μετάφραση του ορισμού από το αγγλικό άρθρο ώστε να υπάρχει κάτι και στην Βικιπαίδεια. Αν θα μπορέσεις να εντοπίσεις πρόσθετες ελληνικές πηγές θα ήταν καλό για το άρθρο και την ορολογία του. -- pvasiliadis  21:54, 24 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Funeral σημαίνει κηδεία αγαπητέ Pvasiliadis. Φιλικά --Diamond 20:42, 22 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το αγγλικό άρθρο funeral αναφέρει ότι, εκτός του ότι "a funeral is a ceremony marking a person's death", περιλαμβάνονται και τα "funerary customs" που αποτελούνται από "complex of beliefs and practices used by a culture to remember the dead, from the funeral itself, to various monuments, prayers, and rituals undertaken in their honor". Περιλαμβάνονται τα ταφικά έθιμα ευρύτερα, καθώς αναφέρεται ότι "these customs vary widely between cultures, and between religious affiliations within cultures".
"Funeral rites", "death rituals", "funeralia" θα μπορούσαν να είναι εναλλακτικά αντίστοιχα. -- pvasiliadis  21:13, 22 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Δεν θέλω να σε δω πάλι να παριστάνεις την λογοκρισία εδώ πέρα. Η Σκοπιά π.χ. για τους όλους τους υπόλοιπους Χριστιανούς πλήν των ΜτΙ, θεωρείται εξίσου αντιδεοντολογική για πολλούς λόγους όπως θεωρείς εσύ την ΟΟΔΕ.

Ευτυχώς που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε αναδημοσίευση και έτσι αποδέχτηκα το σβήσιμο που έκανες.

Δεν θα αφαιρείς όμως λινκς κατά βούληση γιατί θα μαζευτεί τελικά κόσμος πολύς εδώ.

Για το συγκεκριμένο λήμμα, θεωρώ ότι δικαίωμα να φέρει αντιρρήσεις ήταν μόνο αυτός που έγραψε το λήμμα ή κάποιος Ρωμαιοκαθολικός και ΜΟΝΟ ΑΝ η παραπομπή οδηγούσε σε ένα ΚΑΘΑΡΑ απολογητικό σύνδεσμο.


Όχι όμως και να μπαίνεις να αφαιρείς λινκς ως ...αντιδεοντολογικά!


Στην περίπτωση αυτή, θα έπρεπε να είχαμε σβήσει όλα τα λινκ των ΜτΙ αν ο καθένας λειτουργεί με τα πιστεύω του καθώς το περιεχόμενο των δεσμών της Σκοπιάς θεωρείται παραπλανητικό και ψευδές καθώς ΔΕΝ καταγράφει πολλά πράγματα από τις δοξασίες και το δογματικό παρελθόν της.

Papyrus 00:18, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Όταν η απειλή γίνεται επιχείρημα[επεξεργασία κώδικα]

Papyrus, με απειλείς;

Τις μισαλλόδοξες ανοησίες σου κράτα τες για την πάρτη σου! Όσο θα μπαίνουν υβριστικές σελίδες που αφορούν είτε την Καθολική Εκκλησία είτε την Ορθόδοξη Εκκλησία είτε τους Μορμόνους είτε του Βουδιστές, εκεί θα είμαι να διορθώνω. Τα υβριστικά σχόλια/ιστοσελίδες είτε προέρχονται από εσένα είτε από ανώνυμα IP θα κριτικάρονται κανονικά.

Το ότι με την άδειά σου αντιγράφονται τα άρθρα σου από τη Βικιπαίδεια στο υβριστικό site της www.oodegr.com/neopaganismos/syxrono_xali/Xardavela1.htm με το παρατσούκλι "Papyrus 52" είναι θλιβερό φαινόμενο.

-- pvasiliadis  06:33, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όταν η βλακεία γίνεται εμπόδιο[επεξεργασία κώδικα]

Ο σχετικός "διάλογος" μεταφέρθηκε εδώ.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει με τις πηγές και τις παραπομπές του άρθρα εγκυκλοπαιδικά στην Βικιπαίδεια και όχι απολογητικά ή πολεμικά. Σύνδεσμοι που προέρχονται από θέσεις που περιέχονται σε επίσημες ιστοσελίδες (Ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας, Ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιστοσελίδα του Βατικανού, Ιστοσελίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά) είναι φυσικά αποδεκτά και υποστηρίζουν τα λεγόμενα των άρθρων. Ιστοσελίδες που είναι εχθρικές και πολεμικές -το oodegr.com πρωτοστατεί στην εκδήλωση μίσους προς καθετί μη Ορθόδοξο- δεν έχουν θέση ως εγκυκλοπαιδικοί υπερσύνδεσμοι.

Papyrus, δεν θα σε ακολουθήσω στο ύφος και στο ήθος σου.

Μπορείς να συνεχίσεις να διασπείρεις τα θαυμαστά σου άρθρα (βλέπε τη μεταφορά όλου του άρθρου Σταυρός στην ιστοσελίδα της oodegr.com!!) σε ιστοσελίδες που δεν αποτελούν επίσημο όργανο καμίας εκκλησίας αλλά προάγουν το μίσος και την εχθρότητα! Εύγε! -- pvasiliadis  09:01, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]



Μα αυτό δεν λέμε;

Αν και αρμόδιος είναι να απαντήσει ο ίδιος και θα τον ενημερώσω, θα μιλήσω γενικά. Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική παθογένεια (εξαρτησιογόνες ουσίες, σέκτες κ.λπ.) θα πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι το πρόβλημα χτυπάει την πόρτα κάθε ανθρώπου. Κανείς δεν εξαιρείται. Η περιπέτειες όμως αυτές είναι πιο ανώδυνες και λήγουν χωρίς ζημιές, σύμφωνα με τις στατιστικές, όταν οι άνθρωποι είναι ενήμεροι για το πως να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τα προβλήματα.


Papyrus 09:44, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Είμαι σίγουρος ότι θα αναμένεις με ενδιαφέρον να ακούσεις την εκδοχή του πατερά για τη μεταστροφή του ενήλικου γιου του από τους πολέμιους κατά των ΜτΙ στους ΜτΙ. Εγώ άκουσα την εκδοχή του ίδιου του γιου, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος από οποιονδήποτε άλλον για να μιλήσει για τον εαυτό του και τις αποφάσεις του.--(vasileios78) 10:03, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να δευτερολογήσω. Επειδή λοιπόν αναφέρθηκες, Πάπυρε, στις απόψεις των ειδικών περί θρησκείας, είμαι σίγουρος ότι θα ξέρεις ότι παγκοσμίως η εποχή κατά την οποία η θρησκεία είχε το πάνω χέρι στα πολιτικά δρώμενα της Ευρώπης ονομάζεται Dark Ages, δηλαδή Σκοτεινοί Αιώνες. Ο Στεφανίδης, στην εκκλησιαστική του ιστορία, αναφερόμενος στο θρησκευτικό καθεστώς του Βυζαντίου χρησιμοποιεί πιο ήπιες λέξεις όπως "καισαροπαπισμός" ή "ηθική κατάπτωση".--(vasileios78) 10:10, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]



Αλίμονο Vasiliadi. Να μην μάθει ο κόσμος ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν στα σοβαρά!!! ότι ο Σταυρός ήταν ...παλούκι και το γράφουν μάλιστα μέσα στη μετάφραση της Καινής Διαθήκης;

Σκέψου ότι είναι κάτι σαν μια ενότητα με τα παράξενα του κόσμου, όπου όμως εμείς δίνουμε επιστημονικές απαντήσεις...

Papyrus 10:13, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Οκ. Και πάλι μας έπεισες... -- pvasiliadis  10:33, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Vasileios78

Μα εδώ εσείς στους ΜτΙ έχετε σκοτεινούς αιώνες στο 2006. Δεν θα υπήρχαν εν μέσω φεουδαρχίας; Επειδή σε όλα αυτά τα θέματα έχετε κοινές θέσεις με τους αρχαιολάτρες, μπορώ να σου αντιγράψω τα επιχειρήματα σχετικά με το ποια θέση είχαν οι φεουδαρχικές φατρίες στην κατάσταη της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Αλλά γι αυτό είστε απομονωμένοι όπως και οι αρχαιολάτρες.


Αλλά εσύ ρε Vasielios78 είσαι όντως ανεκδιήγητος:

Δεν ξέρεις τι είναι ο Καισαροπαπισμός και τι είναι ο Παποκαισαρισμός;


Λες το ανεκδιήγητο για το Βυζάντιο:

"η θρησκεία είχε το πάνω χέρι στα πολιτικά δρώμενα της Ευρώπης"


Ενώ ο Στεφανίδης προφανώς λέει το ακριβώς αντίθετο:

"εν τω βυζαντινώ κράτει υφίστατο καισαροπαπισμός, η Εκκλησία ήτο υποτεταγμένη εις την πολιτείαν"


Ρε τι έχουμε πάθει...


Εκτός του ότι:


  • Άλλο πράγμα οι σκοτεινοί αιώνες

Να σου δώσω μια σύγχρονη άποψη για το θέμα γιατί ως γνωστόν οι ΜτΙ ζουν σε δικό τους κόσμο:

"Ο «Μεσαίωνας» και το «Βυζάντιο» είναι παραπλανητικοί όροι. Δεν εκφράζουν επακριβώς την αυτοσυνειδησία της εποχής τους, αλλά αντανακλούν αξιολογικές κρίσεις των ουμανιστών ιστοριογράφων για τους Μέσους Χρόνους και για την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο άνθρωπος των Μέσων Χρόνων σε Ανατολή και Δύση δε ζούσε με την αντίληψη ότι η εποχή του ήταν «μεσαίωνας», δηλαδή κάτι το ενδιάμεσο μεταξύ δύο ιστορικών εποχών ή κάτι το «σκοτεινό» και παροδικό. Αντιθέτως, μάλιστα, πίστευε ότι βίωνε τον «καινόν αιώνα», τη νέα περίοδο της ιστορίας"
Μ. Μπέγζος, Ευρωπαϊκή φιλοσοφία της θρησκείας


  • Άλλο πράγμα η "ηθική κατάπτωση

Θες να σου θυμίσω πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στους ΜτΙ; Για ανθρώπους μιλάμε. Άλλο η ορθότητα της πίστης και άλλο το αλάθητο της εκκλησίας που δηλώνεται σαφώς στην ΚΔ για την Εκκλησία. Από τη στιγμή που ο Χριστός είναι κεφαλή της εις τους αιώνες και το Άγιο πνεύμα την καθοδηγεί, τα περί "αποστασίας" που τσαμπουνάτε είναι χωρίς αντικείμενο. και ασφαλώς δεν αφήνει χώρο για νές καθαρές εκκλησίες καθώς η απάιτηση αυτή των ΜτΙ π.χ., βγάζει ψεύτη τον Χριστό που δηλώνει ότι θα είναι κεφαλή της εκκλησίας. Κα φυσικά στο θέμα αυτό υπάρχει εκτενής ανάλυση. Αλλά έπρεπε να βρεθεί κάποιος χώρος για τις νέες σέκτες, οπότε ο προτεσταντισμός έβγαλε το παραμύθι της ..."αποστασίας".


  • Άλλο πράγμα Καισαροπαπισμός όπως ήδη είπα.
  • Άλλο ο Παποκαισαρισμός που συνδέεται με το πρωτείο του Πάπα στο οποίο αντιτίθεται η Ορθόδοξη Εκκλησία

Papyrus 10:49, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Όταν η αγένεια γίνεται επιχείρημα[επεξεργασία κώδικα]

Papyrus, αντί να προσβάλεις ασταμάτητα τους άλλους, δεν διαβάζεις κανένα Ευαγγέλιο -ή έστω κανέναν Συναξαριστή- μήπως και επηρεαστείς καθόλου από το πνεύμα της Χριστιανοσύνης; -- pvasiliadis  11:04, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ Πάπυρε,

Το πρόβλημα που έχεις με τα μάτια σου το έχουμε δει επισταμένα σε άλλα λήμματα. Όταν ο Στεφανίδης μιλά για υποταγή της Εκκλησίας στο Ρωμαϊκό Κράτος, αναφέρεται στο ντροπιαστικό για τα χριστιανικά δεδομένα γεγονός ότι ο "Άγιος" Κωσταντίνος έγινε η κεφαλή της Εκκλησίας σας, όπως ήταν εξάλλου και αρχηγός της θρησκείας για όλη την Αυτοκρατορία και αρχιερέας του παγανισμού μέχρι την ημέρα που πέθανε. Το αντάλαγμα που έλαβαν οι Εκκλησιαστικοί Πατέρες για την εξουσία που παραχώρησαν στον Άκρο Αρχιερέα του Παγανισμού ήταν η εξόντωση των θρησκευτικών αντιπάλων τους καθώς και η πολιτική, οικονομική και κοινωνική τους ανάδειξη, προνόμια τα οποία εν μέσω των διαφόρων παζαριών κατά την περίοδο της οθωμανικής επικυριαρχίας, διατηρήθηκαν σε κάποιον βαθμό μέχρι τη νεότερη ελληνική ιστορία. Στο δε δυτικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η διάλυση του κράτους έγινε γόνιμο έδαφος ώστε το εκεί μέρος της Εκκλησίας σας να αποκτήσει πρωτοφανή δύναμη, η οποία είναι πασίγνωστο πόσο νοσταλγικά αναφέρεται από τους ιστορικούς. Βέβαια, τα γεγονότα στο δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας δεν ήταν λόγος για να γίνει το σχίσμα! Όχι, το μεγάλο πρόβλημα της Ορθοδοξίας ήταν το Φιλιόκβε, όχι τα πολιτικά και στρατιωτικά παιχνίδια! Και θα πω για άλλη μια φορά ότι, αν εσύ τα βρίσκεις όλα αυτά φυσιολογικά και αναμενόμενα για τον βίο της εκκλησίας, είναι δικαιωμά σου. Όσο για εμάς, εμείς ούτε έχουμε τον σύγχρονο Ρωμαίο Αυτοκράτορα, δηλ. τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο, στις συνεδριάσεις του Κυβερνώντος Σώματος ούτε επιδιώκουμε να αναμιχθούμε στην πολιτική, για να ασκήσουμε πίεση στους κυβερνώντες.

Όσο δε για το λήμμα του σταυρού, το οποίο έθιξες, δείγμα της επιστημοσύνης των ακράδαντων επιχειρημάτων του είναι το εξής: Κάποιος Λατίνος συγγραφέας χρησιμοποίησε τη λέξη patibulum όχι μόνο για να δηλώσει την οριζόντια δοκό του φονικού οργάνου, αλλά όλο το σύμπλεγμα των δύο δοκών. Ένας άλλος συγγραφέας μετέφρασε κάποια στιγμή τη λέξη patibulum ως "ξύλον". Άρα αποδεικνύεται ότι το "ξύλον" στο οποίο αναφέρεται οι Εβραίοι Πέτρος και Παύλος προς τους συμπατριώτες τους ήταν το σύμπλεγμα δύο ξύλων. Τώρα, ως προς το γεγονός ότι ο Πέτρος και ο Παύλος χρησιμοποιούν τη λέξη "ξύλον" δανειζόμενη από τη Μετάφραση των Εβδομήκοντα, όπου εκεί αποτελεί απόδοση ενός συγκεκριμένου εβραϊκου όρου που σημαίνει κορμός ή πάσσαλος, αυτό δεν μας ενδιαφέρει! Ναι, ζούμε μεγάλες στιγμές για την επιστήμη της γλωσσολογίας!!!--(vasileios78) 12:04, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]




Vasileios78. Το εαυτό σου προσβάλεις που δεν κάθησες να το διαβάσεις. Γιατί αν σου δείξω που είναι η απάντηση, θα δεις πόσο λίγος είσαι στις τοποθετήσεις σου...

Το κείμενο για τον Σταυρό, αν τυπωνόταν, θα ήταν ένα βιβλιαράκι 50 περίπου σελίδων. Έρχεσαι τώρα, και με δύο σειρές νομίζεις ότι "ανακάλυψες την αμερική"; Άντε λοιπόν κάνε επανάληψη την υποενότητα σχετικά με τον όρο "Ξύλον", αλλά και όλο το λήμμα από την αρχή και θα δεις μόνος σου την απάντηση που περιγράφεται ξεκάθαρα.

Έχω συμπεριλάβει όλα τα επιχειρήματα που έχετε εμφανίσει μέχρι τώρα εδώ, στα βιβλία σας και στο διαδίκτυο. Ασφαλώς αν ...ανακαλύψετε κι άλλα, το λήμμα θα μεγαλώσει για να τα συμπεριλάβει.


Όσο για την εκκλησιαστική ιστορία, φροοντίζω να διαβάζω και να μελετάω μόνο σοβαρά συγγράμματα και μελετητές. Η γνώμη σου είνια ανύπαρκτη, και ασφαλώς βιβλίο των ΜτΙ δεν συμμετέχει καν, στις βιβλιογραφίες των έγκρητων παγκόσμιων έργων ως πηγή πληροφοριών!


Όσο αδιανόητο είναι να μιλήσω σοβαρά με τον Καλόπουλο για τέτοια θέματα, άλλο τόσο είναι και μαζί σου. Η δική σας προσκόληση άλλωστε στη δικαστική εξουσία και η δικολαγνεία σας, φανερώνει πόση εμπιστοσύνη έχετε στον Θεό, όπως και η διαρκής προσπαρμογή των δογμάτων σας, όπου φυσάει ο άνεμος.


Γενικά έχεις τόση σχέση με την ιστορία, όση και η Σκοπιά με τη Γραφή. Δηλ. καμμία. Αν καθόταν η επιστήμη να ακούσει τις άναρθρες κραυγές ανθρώπων που νομίζουν ότι η ιστορία της εκκλησίας είναι έξω από την ιστορία του κόσμου, χαιρετίσματα. Αλλά όταν κάποιος λέει ότι οι "Πατέρες ...παραχώρησαν εξουσία στον Αυτοκράτορα", τότε μου έρχεται κάτι στο μυαλό να πω, αλλά θα πάει χαμένο.


Μου είναι σαφώς αδιάφορη η παντελώς άνευ αξίας και γνώσης άποψή σου για το θέμα.

Papyrus 13:29, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ Πάπυρε,

Εγώ αναφέρθηκα σε πολύ συγκεκριμένα και γνωστά γεγονότα, ενώ εσύ περιορίστηκες στο να με περιλούσεις με χαρακτηρισμούς. Σε παρακαλώ, υπόδειξέ μου ποιο είναι το λάθος στα λεγόμενά μου:


  • Ο Αυτοκράτορας Κωσταντίνος ήταν ο Άκρος Αρχιερέας του Παγανισμού και παρέμεινε με αυτή την ιδιότητα μέχρι την ημέρα του θανάτου του.
  • Παρ' όλα αυτά, οι Εκκλησιαστικοί Πατέρες δέχτηκαν τον ηγετικό του ρόλο μέσα στην Εκκλησία, ο οποίος περιελάμβανε να επηρεάζει τα πορίσματα των Εκκλησιαστικών Συνόδων, να επικυρώνει ή να ακυρώνει τις αποφάσεις των Συνόδων, να εκδιώκει με εξορία τους αντιφρονούντες, να καθαιρεί και να διορίζει επισκόπους. Στη συνέχεια μάλιστα θεωρήθηκε "άγιος" και "ισαπόστολος", και έτσι τιμάται μέχρι σήμερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ήδη από τότε η μορφή του κοσμούσε τους ιερούς σας ναούς.
  • Το σχίσμα Δυτικής και Ανατολικής Εκκλησίας έγινε όχι για την επί 500 χρόνια πρωτοφανή ανάμιξη του δυτικού σκέλους της εκκλησίας σας στην άσκηση πολιτικής εξουσίας, αλλά για το Φιλιόκβε.

Όσο για τον σταυρό, το λήμμα σου είναι πολύ καλό για την ΟΟΔΕ, τους θεολόγους σας και μέλη των κατηχητικών σας, αλλά παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα όταν αντιμετωπίζεται με φιλολογικά κριτήρια, ιδίως στο τμήμα που γίνεται συσχέτιση της λατινικής γραμματείας με την Καινή Διαθήκη. Παραπάνω σου παρουσίασα ένα παράδειγμα που αποδεικνύει την καταπάτηση των επιστημονικών προϋποθέσεων όταν αυτό εξυπηρετεί την προώθηση της θέσης σας. Αν πιστεύεις ότι κάνω λάθος σε αυτό το σημείο, θα διαβάσω ευχαρίστως την απάντησή σου. Να σου δώσω ακόμα ένα παράδειγμα της άτοπης επιχειρηματολογίας σου: Λες σωστά ότι το patibulum αντιστοιχεί στην οριζόντια δοκό (την οποία ο κατάδικος έφερε στους ώμους του μέχρι το σημείο εκτέλεσης), για την οποία υποστηρίζεις ότι έχει αποδοθεί ως ξύλον, και δηλώνεις ότι τάχα η βιβλική φράση "κρεμάμενος επί ξύλου" σημαίνει "κρεμάμενος επί patibulum". Επίσης, αναφέρεις ότι η λέξη crux αποδίδεται σταυρός και ότι τάχα αμφότερες οι λέξεις σημαίνουν καθιερωμένα στην εποχή του Χριστού ολόκληρο το σύμπλεγμα των δύο δοκών. Αν ίσχυε αυτό που υποστηρίζεις, θα έπρεπε να διαβάζουμε στη Γραφή ότι ο Χριστός κουβάλησε το ξύλον (δηλ. το patibulum) και θανατώθηκε στον σταυρό (δηλ. crux). Εντούτοις, το ευαγγέλιο λέει ότι ο Χριστός κουβάλησε τον σταυρό και θανατώθηκε στον σταυρό! Αυτό ακυρώνει το ότι η λέξη ξύλον ισοδυναμεί σημασιολογικά με το patibulum. Επιπλέον, για να εξηγήσετε τη χρήση της λέξης σταυρός στα Ευαγγέλια, θα πρέπει να πείτε ότι στη μία περίπτωση σημαίνει patibulum και στην άλλη crux, κάτι το οποίο γλωσσολογικά είναι μπαρούφα.

Ελπίζω ειλικρινά αυτή τη φορά, αν αποφασίσεις να απαντήσεις, να το κάνεις αυτό συγκεκριμένα επί των σχολίων μου, χωρίς να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς και χωρίς να αφιερώνεις τρεις κενές αράδες για κάθε πρότασή σου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό.

--(vasileios78) 08:48, 28 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Και που έμαθες vasiliadi στη Σκοπιά και στη ΜΝΚ, το πνεύμα της χριστιανοσύνης για να το αναγνωρίσεις;

Papyrus 13:33, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Όταν η αμετροέπεια γίνεται επιχείρημα[επεξεργασία κώδικα]

  • "δεν κάθησες να το διαβάσεις"
  • "θα δεις πόσο λίγος είσαι στις τοποθετήσεις σου"
  • "Έρχεσαι τώρα, και με δύο σειρές νομίζεις ότι "ανακάλυψες την αμερική";"
  • "Άντε λοιπόν κάνε επανάληψη την υποενότητα σχετικά με τον όρο "Ξύλον""
  • "φροοντίζω να διαβάζω και να μελετάω μόνο σοβαρά συγγράμματα και μελετητές"
  • "Η γνώμη σου είνια ανύπαρκτη"
  • "Όσο αδιανόητο είναι να μιλήσω σοβαρά με τον Καλόπουλο για τέτοια θέματα, άλλο τόσο είναι και μαζί σου"
  • "δική σας προσκόληση άλλωστε στη δικαστική εξουσία και η δικολαγνεία σας"
  • "φανερώνει πόση εμπιστοσύνη έχετε στον Θεό"
  • "Γενικά έχεις τόση σχέση με την ιστορία, όση και η Σκοπιά με τη Γραφή. Δηλ. καμμία."
  • "άναρθρες κραυγές"
  • "Μου είναι σαφώς αδιάφορη η παντελώς άνευ αξίας και γνώσης άποψή σου για το θέμα."
  • κλπ

Φρέσκες αμετροεπείς εκφράσεις βικιπαιδιστή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός-υπόδειγμα για τους νεότερους όσον αφορά την άσκηση επιχειρηματολογίας. Το είδος βικιπαιδιστή που θα ακολουθεί αυτό το ήθος και ύφος προτείνω να ονομαστεί "Homo Papyrensis", κατά τον κορυφαίο διδάξαντα του είδους. -- pvasiliadis  13:48, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Θες να δεις ένα απάνθισμα από τις υβριστικές σου επιθέσεις στο πρόσωπό μου για να αλλάξεις λίγο το μελοδραματικό ύφος του θιγμένου που φόρεσες;

Papyrus 14:04, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Εδώ μιλάμε για απάνθισμα των λόγων σου των τελευταίων 36,5' ', μην πάμε και πολύ πίσω... Έχουμε παρακολουθήσει χρήστες από ποικίλες θέσεις και απόψεις να έχουν την πικρή εμπειρία να σε έχουν συνομιλητή σε θέματα όπου δεν ήταν σύμφωνα με την θεολογία σου, γι' αυτό είχα συμπυκνώσει όλη αυτή την βικιεμπειρία που τους έχεις προσφέρει κάτω από τον τριπλό τίτλο "αλλοθρησκοφάγος, αρχαιολατροκτόνος και μαρτυρομάχος". Καταλόγισέ το μου. -- pvasiliadis  14:17, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Άμα επανέλθεις σε normal κατάσταση, ειδοποίησέ με...

Papyrus 16:17, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Γιατί, θέλεις να πάμε για μπίρα; -- pvasiliadis  16:20, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα στην παρέα.

  • Σαλόμ,
  • Σαλάμ Αλέκουμ,
  • Σαλάμι Αλέκο,
  • Μια χωριάτικη στο 10, Αλέκο
  • Και μια μπύρα για τον κύριο στο απέναντι τραπέζι
  • Αλέκο, πάρε την κιθάρα του κυρίου και χτύπα τη μπάλα που πετά ο μπασκετμπολίστας (ένα κάτι τις σαν baseball βρε παιδί μου)
  • Αλέκο...άσε τώρα...κλείνουμε...πάμε...αύριο πάλι
  • Καληνύχτα Αλέκο, καληνύχτα John Boy

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Άλλη μέρα μπορεί να γράψω και αλλού αν έχω έμπνευση, να μην έχει κανένας παράπονο. --FocalPoint Συζήτηση 18:49, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Το έπιασες το νόημα φίλε FocalPoint! Όπως λέει και ο αοιδός...

"Αύριο πάλι
αύριο πάλι θα 'ρθω να σου πω
κρίμα που δεν με πιστεύεις
κρίμα που δεν ξέρεις
πόσο σ' αγαπώ"

-- pvasiliadis  19:18, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πρόταση για δημιουργία Εσπεράνζα[επεξεργασία κώδικα]

Πέρνα και από την Αγορά όποτε μπορείς να πεις τη γνώμη σου για τη δημιουργία Εσπεράνζα. Φιλικά --Diamond συζήτηση 19:22, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βιβλίο για τις Μάγισσες[επεξεργασία κώδικα]

Πω πω διόρθωση...--FocalPoint Συζήτηση 21:56, 1 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε FocalPoint, ευχαριστώ για τη βοήθεια! Όταν είναι αρκετό και εξειδικευμένο το προς μετάφραση κείμενο η διόρθωση της μετάφρασης είναι αρκετές φορές πιο ξεκούραστη σε σχέση με την πλήρη μετάφραση. -- pvasiliadis  13:42, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Προς Papyrus και Pvasiliadis: Δείτε Συζήτηση:Ψευδο-Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Τα φώτα σας παρακαλώ.--FocalPoint Συζήτηση 21:35, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μετά χαράς. -- pvasiliadis  23:11, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αν κατάλαβα καλά, έφτασε η ώρα να πας στο σημειωματάριο των διαχειριστών και να καταγγείλεις τον εαυτό σου. Ίσως αυτό ελαφρύνει τη θέση σου αν πέρασες και εσύ το όριο. :) --FocalPoint Συζήτηση 21:06, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την σκέψη. Ο άγρυπνος Badseed "επέμβην"! Κατά τα άλλα, συνηθισμένα τα βουνά στα edit wars. -- pvasiliadis  21:52, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Με λύπη μου σε απέκλεισα για σήμερα για τον Κανόνα Τριών Επαναφορών. Απέκλεισα επισης τον ανώνυμο που άλλαξε το άρθρο και τον Αγαπόρνις για τη χτεσινή παραβίαση. Ελπίζω όταν λήξει η φραγή σας τα πράγματα να ηρεμήσουν, αν χρειαστεί θα προσπαθήσω, με τις λίγες γνώσεις μου, να μεσολαβήσω ώστε να μην ξαναφτάσουμε στα ίδια - Badseed απάντηση 18:11, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεκτός και ο αποκλεισμός και η μεσολάβηση, φίλε Badseed. --62.38.10.58 19:03, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Pvasiliadis, δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να (ξανα)αποκλειστείτε στην επόμενη επαναφορά. Θα παρακαλέσω να σταματήσετε για σήμερα ή/και να προσπαθήσετε να συζητήσετε - Badseed απάντηση 23:52, 29 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Φίλε Badseed, λυπάμαι αλλά δεν αποδέχομαι το "ομοίως". Από σπόντα γίνονται βλακώδεις αλλαγές στο ένα άρθρο (σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά) μετά το άλλο και ό,τι πάρει η μπάλα. Πρόκειται πλέον για την ζούγκλα του Αμαζονίου... -- pvasiliadis  23:58, 29 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε pvasiliadis, το "ομοίως" έχει να κάνει με το ότι η προειδοποίηση απευθύνθηκε και στους δυο σας. Το μόνο που έχω να πω (και στους δυο) είναι να συστήσω ψυχραιμία, και να μην τσιμπάμε με συμπεριφορές του ενός είδους ή του άλλου - Badseed απάντηση 00:04, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αποκλειστήκατε και οι δυό για σήμερα. Την επόμενη φορά συνιστώ ψυχραιμία, και υπομονή, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε - Badseed απάντηση 01:50, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Βασιλειάδης λυπάμαι άλλα έκανες υπέρβαση--ΗΠΣΤΓ 00:11, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Kalogeropoulos, δεκτό και αναμενόμενο. Επειδή σύντομα και ταυτόχρονα γίνονται "αλλαγές" σε αρκετά άρθρα, μπαίνω εσφαλμένα στη διαδικασία της γρήγορης επίλυσης των ζητημάτων. Πέρα όμως από τα χαριτολογήματα στη σελίδα συζήτησης των επίμαχων άρθρων, έχω καταθέσει τα σχετικά επιχειρήματα βάσει των οποίων έγιναν οι αλλαγές χωρίς να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις. --62.38.12.249 08:03, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

..ερώτημα.--FocalPoint Συζήτηση 20:33, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ίσως ρητορικό. -- pvasiliadis  20:36, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χαίρομαι που το βρίσκεις κι εσύ καλό. Παιδεύτηκα νύχτα-μέρα 2 μήνες να το φτιάξω (φήμες ότι το πέτυχα τυχαία στην αγγλική και το ξεσήκωσα διαψεύδονται κατηγορηματικά) :-) Κοιμισμένο smiley δεν έχει, οπότε απλώς καληνυκτώ--Αρχίδαμοςμίλα μου 00:49, 7 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Διπλασιασμός φραγής[επεξεργασία κώδικα]

Το ότι είχες φραγή, το ήξερες. Αφού την παραβίασες από ανώνυμη IP, η φραγή διπλασιάζεται. Σε παρακαλώ, όταν κάνουμε φραγή και σε IP μπορεί να αποκλείουμε και αθώους χρήστες στο ίδιο IP block, μην μας αναγκάζεις σε κάτι τέτοιο. — Geraki ΣΜ - 2006-11-10T 17:15Z.

Γεράκι,

  • από χθες κι από προχθές σε χρειαζόμασταν στα επίμαχα άρθρα. Σήμερα μοιράζεις αποκλεισμούς.
  • Το ότι παλιοί και "νέοι" χρήστες επανέφεραν το άρθρο Ιεχωβά παρά τις ουσιαστικές προσπάθειες για συζήτηση και παρά τον όγκο της πληροφορίας που ανέβηκε, δεν προσμετριούνται στην απόφαση...
  • Δεκτά τα λεγόμενά σου και παύω έως λήξεως του περιορισμού μου. --Pvasiliadis


  • Πριν από αρκετό καιρό ήταν η τελευταία φορά που έγραψα σε μια από τις σελίδες συζήτησης άρθρων που έχετε κάνει σκουπίδια, αλλά με αγνοήσατε και συνεχίσατε να τα ρίχνετε ο ένας στον άλλο. Από τότε σταμάτησα και να τις διαβάζω. Αν θέλετε εξωτερική διαιτησία, να συμμαζεύετε τις διαφωνίες σας και να ζητάτε την γνώμη μόνο γι'αυτές και ό,τι έχει σχέση με το άρθρο, όχι να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο. Αν δεν έχετε όρεξη να ακούτε την γνώμη «άσχετων», τότε θα κάνουμε μόνο αυτό που μπορούμε, να μετρούμε επαναφορές.
  • Όχι δεν προσμετρούνται. Η φραγή που πρόσθεσα αφορά την παραβίαση της προηγούμενης φραγής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έγινε στο άρθρο μετά την φραγή σου. Σκέψου το ως αποτρεπτικό μέσο. Αντί να ξοδεύεστε βάζοντας τον εαυτό σας σε κίνδυνο φραγής και το άρθρο στα χέρια των "άλλων" για 24 ώρες, θα αναγκαστείτε να βρείτε μια μέση οδό (ελπίζω) χωρίς να κάνετε έστω και μία επαναφορά.
  • Δεν βλέπω να ζητήθηκε πουθενά η βοήθεια κάποιου που να θεωρείτε ότι μπορεί να είναι αντικειμενικός κριτής, ούτε ζητήθηκε κάποια εναλλακτική ιδέα για το πως μπορεί να διατυπωθεί αλλιώς το άρθρο έτσι ώστε να είστε ευχαριστημένοι όλοι. Όπως έγραψα παραπάνω έχετε κάνει τόσο μίζερη την κατάσταση στις σελίδες συζήτησης, που δεν έχει όρεξη κανείς να εμπλακεί αυτόκλητα. Δεν νομίζω να έχετε την απαίτηση οι διαχειριστές ή οποιοσδήποτε άλλος να διαβάζουν καθημερινά χιλιόμετρα «συζητήσεων» με έντονες προσωπικές αντιπαραθέσεις που τίποτε δεν προσφέρουν στο άρθρο, για να προσπαθήσουν να σας βάλουν σε τάξη και πάλι να σπάσουν τα μούτρα τους.

Geraki ΣΜ - 2006-11-10T 21:12Z.

Επισκεπτήριο[επεξεργασία κώδικα]

Να φέρω σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα ή μήπως άρχισες το κάπνισμα;--Κυρία του Φιλοπτώχουμόνο στη σελίδα σου μπορείς να μου απαντήσεις 18:26, 10 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεύτερος επισκέπτης: Είσαι πια εγκληματίας κατ'επανάληψη. Σκέψου: Μήπως κάποιος / κάποιοι σας (αναφέρομαι και στον έτερο Kαπαδόκη) πατάνε κουμπιά και εσείς τσιμπάτε; Κουλάρετε (που λέει και ο Badseed).--Περαστικός ήλθα έφερα τσίχλες νικοτίνης μπας και κόψεις το τσιγάρο 19:12, 10 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ: Για το πρότυπο {{τζιχάντ}} δε μου είπες, σου άρεσε;

ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με
--Κυρία του Φιλοπτώχουμόνο στη σελίδα σου μπορείς να μου απαντήσεις

Κόφτε το. Με γαργαλάει το δάχτυλο στο ποντίκι όταν περνάω από το κουμπάκι που γράφει φραγή, μπορεί να το πατήσω ξανά κατά λάθος... — Geraki ΣΜ - 2006-11-10T 21:14Z.

Καλά είναι τα σαρμαδάκια, φιλόπτωχε! Περαστικέ, το κάπνισμα δεν το άρχισα καμιά φορά, ούτε και όταν ήμουν φυλακή (για σοβαρότερα εγκλήματα απ' ό,τι αυτό!). Οπότε δεν βοηθάνε και πολύ οι τσίχλες νικοτίνης... Το επισκεπτήριο και μόνο είναι αρκετό! Όσο για το τζιχάντ (πρότυπο ή πραγματικότητα), είναι κακό πράγμα είτε αφορά Ισλαμιστές είτε Χριστιανούς. -- pvasiliadis  14:11, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σε ευχαριστώ για το copyediting στο άρθρο, είναι πολύ πιο καλά τώρα. Είμαι όμως της γνώμης ότι τα ονόματα μένουν αμετάφραστα. Δεν είναι γνωστά στην ελληνική γραφή τους, την οποία δεν βρήκα ούτε στο Google. --Dead3y3 Συζήτηση 12:34, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Να' σαι καλά. Με καλή συνεργασία το φάγαμε κι αυτό το άρθρο. Τα ονόματα δεν τα βρήκα από κάποια πηγή. Τα απέδωσα με βάση την γλώσσα του κάθε προσώπου. Η λογική για την μετάφραση των ονομάτων (στην πρώτη αναφορά περιλαμβάνεται η "ορίτζιναλ" μορφή του ονόματος) έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρει ο αναγνώστης πχ αγγλικά, γερμανικά ή τσεχικά για να μπορέσει να αναγνώσει το κείμενο. Νομίζω ότι με την χρήση του μεταφρασμένου όρου αλλά και την αρχική παράθεση της ξένης μορφής του δεν θυσιάζει τίποτα από την μία αλλά και βοηθάει τον πιο άπειρο αναγνώστη από την άλλη. -- pvasiliadis  14:02, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Συμφωνώ. Από έμενα είναι εντάξει. Και σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:Ονοματοδοσία σελίδων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πιο πλησιέστερη μεταγραφή των ονομάτων και στους τίτλους των μελλοντικών άρθρων. --Dead3y3 Συζήτηση 14:07, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Θαυμάσια. -- pvasiliadis  14:12, 23 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ε, ναι, μου τη βάρεσε κι έκανα το "πρότυπο", αλλά μετά ηρέμησα κι είπα, ας μη γίνει καυγάς για το τίποτα... --Diderot 08:45, 24 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σωστός δις. -- pvasiliadis  09:22, 24 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Υπήρχαν και χαρτόσημα, αλλά αυτό είναι γραμματόσημο! Αν μου επιτρέπεις ως συλλέκτης να μιλήσω...--Kostisl 00:28, 3 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αν και περιοδικός συλλέκτης γραμματοσήμων, δεν είμαι καθόλου ειδικός επ' αυτών. Το συγκεκριμένο το βρήκα πάνω στο φύλλο πορείας του παππού μου και όχι στο εξωτερικό κάποιου ταχυδρομικού φακέλου. Γι' αυτό θεώρησα ότι είναι χαρτόσημο. Εφόσον, όμως, γνωρίζεις καλά τα πράγματα, βάλε τάξη! -- pvasiliadis  00:38, 3 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Στην περιγραφή της εικόνας έγραψα τι ακριβώς είναι (αντλώντας από τον κατάλογο γραμματοσήμων "Φιλοτελικός Ερμής") --Kostisl 00:42, 3 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Πρέπει να αναλάβουν οι διαχειριστές (μάλλον) να αλλάξουν και το όνομα του αρχείου. Σε ευχαριστώ για την άμεση διόρθωση. -- pvasiliadis  00:44, 3 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χριστούγεννα[επεξεργασία κώδικα]

Το περιστέρι της ελπίδας

Σου απονέμω το ένα τρίτο από το συμβολικό αυτό περιστέρι για την αρμονική σου συνεργασία στα Χριστούγεννα.--FocalPoint Συζήτηση 21:21, 20 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

«8 Αργότερα [ο Νώε] έστειλε έξω ένα περιστέρι για να δει αν τα νερά είχαν υποχωρήσει από την επιφάνεια της γης. 9 Και το περιστέρι δεν βρήκε κανέναν τόπο ανάπαυσης για το πέλμα του ποδιού του, και γι’ αυτό επέστρεψε προς αυτόν στην κιβωτό επειδή τα νερά ήταν ακόμη πάνω στην επιφάνεια ολόκληρης της γης. Τότε εκείνος άπλωσε το χέρι του και το πήρε και το έφερε μέσα στην κιβωτό. 10 Και περίμενε άλλες εφτά ημέρες και έστειλε πάλι το περιστέρι έξω από την κιβωτό. 11 Αργότερα το περιστέρι ήρθε σε αυτόν περίπου την ώρα που βράδιαζε, και είχε ένα φρεσκοκομμένο φύλλο ελιάς στο ράμφος του, και έτσι ο Νώε κατάλαβε ότι τα νερά είχαν υποχωρήσει από τη γη. 12 Και περίμενε άλλες εφτά ημέρες. Κατόπιν έστειλε το περιστέρι, αλλά εκείνο δεν ξαναγύρισε πια σε αυτόν». (Γένεση 8:8-12)
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φίλε Εστιάζωντα σε Σημεία όπως ετούτο! -- pvasiliadis  21:32, 20 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Διπλασιασμός φραγής[επεξεργασία κώδικα]

Για την παραβίαση της προηγούμενης φραγής σου, γράφοντας ανώνυμα από την IP 89.210.35.45 πρόσθεσα άλλη μια μέρα φραγής. Αν πρόκειται για λάθος και δεν ήσουν εσύ, μπορείς να κάνεις ένσταση και να ζητήσεις έλεγχο checkuser (μπορείς να γράφεις στην προσωπική σου σελίδα συζήτησης). — Geraki ΣΜ - 2006-12-28T 09:22Z.