Συζήτηση πύλης:Ελληνική Επανάσταση του 1821

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Επιλεγμένο λήμμα[επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιωάννης Καποδίστριας - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Ιωάννης Καποδίστριας
  2. Χρήστος Παλάσκας - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Χρήστος Παλάσκας
  3. Χάρτα του Ρήγα - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Χάρτα του Ρήγα
  4. Εκστρατεία του Μοριά - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Εκστρατεία του Μοριά
  5. Θρύλος της Αγίας Λαύρας - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Θρύλος της Αγίας Λαύρας
  6. Άλωση της Τριπολιτσάς - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Άλωση της Τριπολιτσάς
  7. Θεόφιλος Καΐρης - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Θεόφιλος Καΐρης
  8. Καρμανιόλοι - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Καρμανιόλοι
  9. Αδαμάντιος Κοραής - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Αδαμάντιος Κοραής
  10. Ρίτσαρντ Τσωρτς - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Ρίτσαρντ Τσωρτς
  11. Πολιορκία της Ακρόπολης (1826-27) - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Πολιορκία της Ακρόπολης (1826-27)
  12. Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄ - Πύλη:Κύρια/Επιλεγμένο λήμμα/Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄

Μπορούν να προστεθούν και άλλα εφόσον οδηγούν σε καλά λήμματα χωρίς προβλήματα και δημιουργηθεί μια καλή κάρτα περίληψης/εισαγωγής τουλάχιστον μιας παραγράφου, όπως πάνω. -— Geraki (συζήτηση) 11:04, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)[απάντηση]

Επιλεγμένη εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Στο Πύλη:Ελληνική Επανάσταση του 1821/Σαν σήμερα μπήκαν τα στοιχεία από το Χρονολόγιο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Πράγματα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε:

  • Να μπουν στις καταχωρήσεις σύνδεσμοι προς λήμματα.
  • Υπάρχουν ημερομηνίες στις οποίες υπάρχουν πολλαπλές καταχωρήσεις για διαφορετικά έτη. Όταν συμβαίνει αυτό, το Σαν σήμερα προβάλλει μόνο την πρώτη (ντε φάκτο και χρονολογικά πρώτη). Χρειάζεται συγχώνευση αυτών των καταχωρήσεων σε λίστα, όπως σε αυτή την επεξεργασία για 1 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου -ενώ η 4 Ιανουαρίου δεν χρειαζόταν.

-— Geraki (συζήτηση) 10:33, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)[απάντηση]

@Geraki: Θα πρότεινα, σταδιακά, να αρχίσουν να καταχωρούνται σε χρονολογική σειρά (ανά ημέρα εφόσον το επιτρέπουν οι καταστάσεις) τα "highlights" της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε κάθε μέρα (ιδανικά;) να υπάρχει και από κάτι καινούργιο για τον επισκέπτη/αναγνώστη, με ένα τελικό αποτέλεσμα-μωσαϊκό το οποίο να μοιάζει, περίπου, όπως πχ. εδώ. Παράλληλα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μία "εξειδικευμένη" ενότητα με σύντομα facts για την Ελληνική Επανάσταση, περίεργα (ανάλογα πώς ορίζει κανείς το "περίεργο") και μη. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 10:48, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)[απάντηση]
@Glorious 93: Μα αυτό ακριβώς έκανα, μπήκε στην πύλη ξεχωριστό κουτάκι που αλλάζει αυτόματα κάθε μέρα με το "σαν σήμερα" εκείνης της ημέρας. Απλώς η δομή του είναι μια και μόνη σελίδα, εύκολα διαχειρίσιμη, ο μηχανισμός της γαλλικής με 365 σελίδες θεωρώ ότι είναι overkill —ξέρουμε άλλωστε ότι τα υπερβολικά και πολύπλοκα σχεδιασμένα εργαλεία παρατιούνται πολύ γρήγορα.
Ένα «γνωρίζατε ότι» είναι επιθυμητό αλλά χρειάζεται κάποιος να το φτιάξει και να μαζέψει τόσα πολλά που να μην εμφανίζονται συχνά τα ίδια και τα ίδια. Και χρειάζεται να είναι πραγματικά περίεργα όπως λες κι εσύ. Για κάτι τέτοιο, δεν μπορέσαμε να συντηρίσουμε ούτε αυτό της Πύλη:Κύρια (Πύλη:Κύρια/Γνωρίζετε ότι...) και κανένα αντίστοιχο στις επιμέρους πύλες δεν ξεπέρασε την πρώτη ή δεύτερη ανάρτηση. Ανοιχτό για όποιον θέλει να ασχοληθεί για να το προσθέσουμε.
-— Geraki (συζήτηση) 11:02, 24 Μαρτίου 2021 (UTC)[απάντηση]