Συζήτηση κατηγορίας:Εφευρέσεις ανά χώρα/Πρόταση διαγραφής

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διαγραφή --C Messier 11:06, 31 Αυγούστου 2023 (UTC) (διαγραφή)[απάντηση]
Κατηγορία:Εφευρέσεις ανά χώρα (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Δεν νομίζω πως είναι σωστή αυτή η κατηγοριοποίηση:

  • Για τις παλαιότερες περιόδους δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε για κρατικές οντότητες (χώρες) με σύγχρονους όρους -βλέπω πχ στις «αιγυπτιακές εφευρέσεις» να μπαίνουν οι πυραμίδες, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.
  • Για τους πιο πρόσφατους χρόνους, η εφεύρεση είναι του (ή των) εφευρέτη-εφευρετών της, οι οποίοι κάλλιστα είναι από πολλές και διαφορετικές χώρες. Επίσης, όταν ο Έλληνας UnaToFiAN-1 εφεύρει κάτι, σε ένα αμερικάνικο εργαστήριο στελεχωμένο από ανθρώπους από όλη τη Γη για λογαριασμό κάποιας πολυεθνικής ή του αμερικάνικου πενταγώνου, το να χαρακτηριστεί ως «ελληνική εφεύρεση» είναι κάπως προβληματικό κατά τη γνώμη μου.

Προτείνω να διαγραφούν οι κατηγορίες αυτές. -- UnaToFiAN-1 (συζήτηση) 06:05, 4 Ιουνίου 2023 (UTC)[απάντηση]

Ok, αλλά είναι θέμα για τις Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή. — Geraki (συζήτηση) 09:47, 6 Ιουνίου 2023 (UTC)[απάντηση]
η ελληνική κατηγοριοποίηση ακολουθεί την αγγλική. Το θέμα που αναφέρεις με τις πυραμίδες π.χ., απλώς πρέπει να βγει από το εφευρέσεις ...γιατί δεν είναι εφεύρεση,ε; θέλει λίγο χτένισμα αλλά κατά τα άλλα, δεν βρίσκω ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης νομίζω ότι εννοείται ότι η εφεύρεση ακολουθεί τη γεωγραφική περιοχή όχι την καταγωγή του ατόμου που έκανε την εφεύρεση.
130.43.73.239 00:00, 7 Ιουνίου 2023 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ. Είναι παρωχημένες, για τους λόγους που αναφέρθηκαν. NikosLikomitros (συζήτηση) 10:17, 6 Ιουνίου 2023 (UTC)[απάντηση]